حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (سهشنبه) در هفتمین همایش ملی نخبگان، به فعالیتهای دولت در زمینه اقتصاد اشاره کرد و گفت: ما تنها دولتی هستیم که در تاریخ اوایل مهر ماه به مردم اعلام میکنیم که دولت تمام بدهکاری به کشاورزان را تا چند روز پیش پرداخت کرده است. ما تنها دولتی هستیم که در طول 50 روز بیش از 700 میلیارد تومان اعتبار برای ماشین آلات کشاورزی در اختیار کارآفرینان کشاورزی قرار دادهایم و ازسوی دیگر 400 میلیارد تومان برای خرید کود برای کشاورزان در فصل پاییز اختصاص دادهایم.
اهم اظهارات رییس جمهور را بخوانید؛
*در زمینه صنعت و تولید و در زمینه دارو و درمان دولت در طول این 50 روز قدمهای مهمی را برداشته است، البته این را نیز میدانیم که یک اقلیتی هستند که هر کاری دولت میکند، شمشیر انتقاد آنها برندهتر میشود.
* این دولت به انتقاد منتقدینش نیز افتخار میکند. انتقادات سازنده خاص ماست و این برای توسعه کشور مفید است، ولی همه کاری کنیم که سخنان نیشدارمان را کم کنیم و چارچوب ادب و اخلاق را به عنوان یک معیار در سخنانمان قرار دهیم.
* آن سالی که به دانشکده حقوق دانشگاه تهران رفتم، همه آنهایی که شاگرد اول، دوم و یا سوم بودند در پایان ترم اول هیچ کدام شاگرد اول، دوم و یا سوم نبودند و در پایان سال چهارم دانشگاه همه این افراد جز افراد 20 به بعد دانشگاه بودند. در سال چهارم دانشگاه که حدودا سال 51، 52 بود وقتی به کارآموزی در سطوح مختلف دادگستری آن زمان رفتیم، بسیاری از آنهایی که در امتحانات ترم دانشگاه نفر اول شدند، در کارآموزی نفر اول نبودند و بسیاری از کسانی که در کارآموزی نفر اول بودند در امتحان فوق لیسانس نفر اول نبودند. سخن اول این است که چه کنیم این استعداد برتر بتواند در مسیر برتر ماندن و یا برتر شدن از آن چه که هست باقی بماند و سخن دوم این است که چگونه این استعداد در خدمت جامعه و کشور قرار بگیرد؟
* ما به نخبگان جوان خود مغرور هستیم و به آنها افتخار میکنیم. ما باید حماسه اقتصادی را خلق و بیافرینیم. حماسه آفریدنی و خلق کردنی است و بدون تلاش و کوشش و انسجام و وحدت نمیتوانیم حماسه اقتصادی را خلق کنیم. حماسه اقتصادی نیاز به افق فکری باز دارد.
* اقتصاد ما در صادرات و واردات با اقتصاد جهان پیوند خورده است، آمار و ارقام به شما میگوید بزرگترین درآمد ارزی و حتی ریالی را صادرات میسازد. صادرات نفتی و در کنار آن صادرات غیرنفتی.
*ایده، طرحهای تحقیقاتی و اختراعتان و در نهایت حضور آنها در صنعت و بازار در صورتی پایدار میماند که توان رقابت با دیگران را داشته باشد والا واردات ارزان باکیفیت از کشورهای دیگر تولید شما و به طور طبیعی ایده و فکر شما را از صحنه خارج میکند.
* ما باید توان رقابتی با دنیا را داشته باشیم و برای تحقق این امر نمیتوانیم دور کشور حصار بکشیم، البته در کنار آن باید خود را باور کنیم، به خود اعتماد کنیم و استقامت و مقاومت نیز داشته باشیم و در برابر نقشه دیگران نهراسیم.
* باتدبیر میتوانیم دربرابر تمام قدرتهایی که علیه منافع ملی ما بخواهند حرکت کنند ایستادگی و مقاومت کنیم نه با شعار. ما به مقطعی رسیدیم که تقریبا سیستم پدافند ما دیگر قادر به فعالیت نبود و آن زمان بهترین پدافند موشکی ما، پدافند هاگ بود. در آن مقطع از همه دستگاههای سراسر کشور فقط یک لامپ قدرت بود که کار میکرد و دوران حیات همه لامپهای دیگر تمام شده بود و در انباری قرار داشتند. در آن زمان جلسهای برگزار کردیم و تعدادی از اساتید را دعوت کردیم این جلسه از حدود ساعت 4 بعدازظهر آغاز شد و تا ساعت 11 شب ادامه داشت. اکثر افرادی که در آن جلسه بودند میگفتند که این لامپ قابل احیاء نیست و از طرف دیگر ما در بازار سیاه نتوانستیم این لامپ را پیدا کنیم. یکی از اساتید در آن جا گفت که ما قادریم لامپ را احیاء کنیم و سه ماه در این زمینه نیاز به فرصت داریم. فردای آن روز با این استاد دانشگاه و تیمش جلسهای با حضور تعدادی از مسوولان برگزار کردیم و یک کارگاه در اختیار آنها قرار گرفت. آنها تصمیم گرفتند که شبانهروزی در آن کارگاه حضور داشته باشند و در واقع هم قسم شدند تا لامپ احیاء نشده، به خانه نروند. آنها با تلاشهای شبانهروزیشان در کمتر از دو ماه آن لامپ را احیاء کردند. من از این مسائل دهها نمونه از آن دوران به یاد دارم.
* ما باید دولتی باشیم که اذنالخیر باشد، ما باید بشنویم و در واقع اولین قدم دولت به سمت نخبگان این است که گوش شنوایی نسبت به ایدهها و پیشنهادات شما خواهد داشت. ایدهها و پیشنهادات شما را میشنویم و دومین قدم این است که زمینههای حقوقی، مادی و معنوی برای پیشرفت ایدهها و طرحهای شما را مدنظر قرار میدهیم. سومین قدم ما این است که از شما بخواهیم در تمام امور و در همه تصمیمسازیها مشارکت کنید، همه وزرا، سازمانها و بخشها باید از نخبگان جوان استفاده کنند و بنده هم در جلسه فردای هیات دولت خواهم گفت که سازوکاری پیشبینی شود که در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها از نخبگان جوان استفاده کنیم.
*این دولت همه مشکلات جامعه را امروز لمس میکند. با آمار و ارقام و بدهکاریهای کلان دولت آشناست و میداند برای عبور از این راه پرپیچ و خم نیازمند تلاش وافر و تدبیر است. اما به همان اندازه مشکلات، دولت به حل مشکلات با کمک مردم، دست اندرکاران و نخبگان امیدوار است و ما میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
/29220
نظر شما