کارخانه‌های سیمان مازوت‌سوز متوقف می‌شوند

9 کارخانه سیمان کشور که مازوت‌سوز هستند به دلیل عدم فروش این سوخت به قیمت معادل سایر کارخانه‌هایی که گازسوز هستند در آستانه تعطیلی قرار گرفتند.

براساس اعلام مدیران و نماینده‌‌های این شرکت‌ها ، کارخانه‌های سیمان گازسوز بعد از هدفمندشدن یارانه‌ها هر متر مکعب گاز را 70 تومان می‌خرند در حالی که قیمت هر لیتر مازوت که ارزش حرارتی آن معادل یک متر مکعب گاز است 200 تومان تعیین شده است.

محمدرضا احسانفر، مدیرعامل کارخانه سیمان زابل در نشستی که به همراه چندتن از مدیران سایر کارخانه‌های سیما مازوت‌سوز گفت: کارخانه سیمان زابل به دلیل آنکه مصوبه ستاد هفدمندسازی یارانه‌ها مبنی بر فروش هر لیتر مازوت معادل قیمت هر مترمکعب گاز 31 شهریورماه امسال منقضی شده است و توان خرید این سوخت با قیمت هر لیتر 200 تومان را ندارد از ساعت 8 شب دوشنبه تعطیل می‌شود.
برهمین اساس 7 کارخانه دیگر یعنی کارخانه‌های سیمان قشم، خاش، آذرآبادگان خوی، لارستان، تجارت مهریز  و بوکان نیز به محض پایان یافتن ذخیره مازوت تا هفته دیگر تعطیل می‌شوند.
احسانفر همچنین به سابقه این ماجرا اشاره کرد و افزود: پس از آنکه قانون هدفمندشدن یارانه‌ها در آذرماه سال 1389 به اجرا درآمد قیمت مازوت از 5/94 ریال به 2هزارریال افزایش پیدا کرد و قیمت گاز نیست 700 ریال تعیین شد. از آن زمان 9 کارخانه سیمان که مازوت‌سوز بودند و به دلیل نبود انشعاب گاز در منطقه هم از مازوت استفاده می‌کردند مجبور به خرید مازوت با این قیمت شدند.
عضو هیئت‌مدیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به خرید 15 ماهه کارخانه‌های سیمان مازوت‌سوز به رقم 200 تومان برای هر لیتر اشاره کرد و افزود: پس از پیگیری‌های فراوان سرانجام ستاد هدفمندی یارانه‌ها مقرر کرد با توجه به اینکه ارزش حرارتی هر دو سوخت یکسان است و کارخانه‌های تولید سیمان گازسوز امکان برخورداری از سوخت با قیمت کمتری دارند ولی کارخانه‌های مازوت‌سوز به دلیل استقرار در نقاط مرزی و محروم و نبود گاز مجبورند از این سوخت استفاده کنند مازوت را هم به ازای هر لیتر معادل قیمت هر مترمکعب گازی که کارخانه‌های سیمان گاز‌سوز می‌خریدند بخرند.
احسانفر تصریح کرد: ما الان نه از دولت کمک می‌خواهیم و نه از حقمان بشتر طلب کرده‌ایم تنها خواسته ما این است که باتوجه به نبود گاز در مناطقی که این کارخانه‌ها احداث شده‌اند سوخت این کارخانه‌ها یکسان با قیمتی که تولیدکننده‌های سیمان گازسوز آن را خریداری می‌کنند تعیین شود.
این تولید کننده سیمان همچنین به یکی از مشکلاتی که به کارخانه‌های تولید سیمان مازوت‌سوز اشاره کرد و افزود: این 9 کارخانه که مدتی قبل سیمان جوین سبزوار به دلیل اتصال منطقه به گاز سراسری از مجموعه آنها خارج شد باید هزینه حمل و آماده سازی مازوت در بویلرهایی که این سوخت را به دمای لازم می‌رساند را هم متحمل شوند. بنابراین ما مازوت را گران‌تر می‌خریم و هزینه حمل آن را هم باید بپردازیم و بعد سیمان را طبق همان قیمتی که مصوب شده بفروشیم.
احسانفر همچنین تاکید کرد: برخلاف گاز که ابتدا مصرف کننده آن را مصرف می‌کند و بعد بهای آن را از طریق دریافت قبض می‌پردازد ما باید مازوت را به صورت نقدی خریداری کنیم و بهای حمل آن را نیز نقدی پرداخت کنیم که این کار برای نمونه به کارخانه سیمان زابل در هر ماه هزینه‌های میلیاردی تحمیل می‌کند.
این کارآفرین سیستان و بلوچستانی در توضیح این معضل گفت: وقتی کارخانه ای برای سوخت خود 83 تا 84 میلیون‌تومان در هر ماه سوخت می‌خریده است و بعد به یکباره همین میزان سوخت را باید با 1میلیارد و 800 میلیون تومان بخرد در حالی که هم‌صنفی‌هایش چنین فشاری تحمل نمی‌کنند چگونه باید این ضرر جبران شود.
وی همچنین تصریح کرد: وقتی در استان‌های محروم گازرسانی نشده است و دولت سرمایه‌گذاران را ترغیب کرده تا بیایند و در صنعت سیمان سرمایه‌گذاری کنند چنین رفتاری با آنها چه تاثیری بر سایر سرمایه‌گذاران خواهد گذاشت؟
در این نشست سیروس سلطانی، معاون بازرگانی شرکت سیمان خاش نیز حضور داشت. او نیز تاکید کرد: کارخانه سیمان خاش تا اوایل هفته آینده فقط سوخت دارد و اگر قرار باشد مازوت را به قیمت هر لیتر 200 تومان بخرد اصلا چنین نقدینگی برای تامین آن ندارد و دیگر تولید سیمان با این شیوه به صرفه نخواهد بود.
وی اظهار امیدواری کرد دولت پیش از آنکه این موضوع  بر وضعیت بورس تاثیر بگذارد تدبیری اندیشیده و مانع از توقف فعالیت کارخانه‌های مازوت‌سوز شود.
علیرضا میرسپاسی نماینده سیمان لارستان نیز در این نشت تاکید کرد: مسئله این است که گاز در منطقه ما نیست که ما نخواهیم از آن استفاده کنیم . در چنین شرایطی ما برخلاف کارخانه‌هایی که گاز مصرف می‌کنند باید ابتدا پول نقد بپردازیم و بعد سوخت دریافت کنیم در حالی که گاز سر مشعل عرضه می‌شود و نیاز به حمل نیز ندارد.
در این نشست امیر عظیمی نماینده سیمان جوین و مجید خویی نماینده سیمان آذرآبادگان خوی هم حضور داشتند که همین مسئله را تاکید کردند.
دولت نهم بعد از هدفمندسازی یارانه‌ها پذیرفته بود که مابه‌التفاوت قیمت مازوت 200 تومانی در برابر هر مترمکعب گاز 70 تومانی را به کارخانه های مازوت‌سوز بپردازد که تا این لحظه چنین تعهدی عملیاتی نشده است.

/31222

کد خبر 317609

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =