زهرا تالانی:ابتدا دکتر میلی منفرد معرفی شد که به خاطر پیشینه سیاسی رای اعتماد نگرفت و برای همین جعفر توفیقی به عنوان سرپرست برای سه ماه انتخاب شد.درحالیکه تصور بر این بود که ایشان به عنوان وزیر معرفی شود،رئیس جمهور،رضا فرجی دانا را معرفی کرد.او این هفته برنامه های خود را در کمیسیون اعلام کرد.در همین زمینه گفت وگویی را با رضا صابری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس انجام داده ایم که می خوانید:
سرانجام رئیس جمهور،دکتر فرجی دانا را برای وزارت علوم انتخاب کردند.به نظر شما ایشان چه ویژگی نسبت به دو نفر قبلی دارند؟
نباید مقایسه کرد و به نظر من این کار اشتباهی است.اما ایشان هم نسبت به وزارت علوم اشراف دارند و برنامه هایی که در کمیسیون ارائه کردند مبتنی بر سند چشم انداز و نقشه علمی کشور است که اهداف نظام آموزش عالی را محقق می کند.
برنامه های دکتر فرجی دانا متفاوت از دکتر میلی منفرد است؟
تفاوت های زیادی با برنامه دکتر توفیقی و میلی منفرد ندارد اما در یک ساعت و نیمی که ایشان در کمیسیون بودند فرصت چندانی نبود که بتوانیم به جزئیات برنامه بپردازیم و عمدتا بر روی کلیات برنامه بحث شد.
نظر نمایندگان را نسبت به ایشان چطور ارزیابی می کنید؟
به هرحال سوابق ایشان نسبت به دو نفر قبلی روشن تر است و به نظر می رسد که حد نصاب رای را دارند.
در رای عدم اعتماد به دکتر میلی منفرد بیشتر سوابق سیاسی ایشان مطرح شد،به نظر شما سوابق علمی و عملکرد برای یک وزیر مهمتر نیست؟
ما هم به سوابق علمی و عملکرد وزیر پیشنهادی توجه داریم اما فضاهای دانشگاهی ما احتیاج به دانش و اقتدار دارد و احتیاج به این دارد که راهبردهای علمی کشور را عملیاتی کند. بنابراین فردی که برای این وزارتخانه معرفی می شود باید شاخص هایی داشته باشد که به این مطالبه ملی ما جواب دهد حالا اگر رئیس جمهور گزینه ای را پیدا کرد که می تواند این شاخص ها را عملیاتی کند مجلس هم از آن استقبال می کند.
این شاخصه ها که شما اشاره می کنید چه هستند؟
با توجه به مباحثی که وجود دارد ما تاکیدمان این است که حوزه علم حوزه مهمی شده و امروز با تاکیدات مقام معظم رهبری یک مطالبه ملی ماست و ما نیاز به این داریم که این حوزه مورد توجه رئیس جمهور باشد.قطعا باید فضای دانشگا هها آرامش داشته باشند و از فضای سیاسی دور باشند.
45232
نظر شما