در دقایق پایانی معاملات امروز بازار سهام شاخص کل با روند صعودی، کاهش ۱۲۰ واحدی خود را جبران کرد تا همچنان در کانال ۷۳ هزار واحد ثابت بماند.
شاخص کل بورس تهران در دقایق ابتدایی معاملات با کاهش 120 واحدی در عدد 72 هزار و 876 واحد در گردش بود که در دقایق پایانی این میزان جبران شد و شاخص در کانال 73 هزار واحد تثبیت شد.
بنا بر این گزارش، در دقایق ابتدایی معاملات بیشترین تأثیر در عقبگرد شاخص را پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان، هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تأمین و پالایش نفت تبریز داشتند.
گفتنی است به دنبال آمدن صورتهای مالی 6 ماهه شرکتها و اعلام خبر تعیین تکلیف اصلاح استاندارد شماره 16 حسابداری شرکتها پس از ابلاغ آن، بسیاری از شرکتهای زیانده با توجه به تغییرات نرخ ارز (سیمانیها و برخی شرکتهای پتروشیمی) روند مثبت به خود دیدند.
بنابر این گزارش، اکبر سهیلیپور رئیس سازمان حسابرسی درباره اصلاح استاندارد شماره 16 روی شرکتهایی که تاکنون روی صورتهای مالی اعمال نکردهاند، گفته بود، پس از بررسی و تجزیه و تحلیل موضوع مقرر شد، تفاوت تسعیر بدهیهای ارزی مربوط به ساخت و تحصیل که ناشی از تغییرات یاد شده باشد در سال مالی بعد (سال 1392) در صورتهای مالی منعکس و چنانچه سال قبل به حساب هزینه منظور شده بود این امر در سال بعد به عنوان تعدیل سود انباشته اول دوره منظور شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ضمنا در خصوص مفهوم اقدامات مصون سازی (الزاماتی در راستای کاهش و یا جبران ریسک ناشی از تغییرات نرخ ارز) نیز ابهاماتی مطرح شده بود که مقرر شد چارچوب مصونسازی ذکر شده در استانداردهای حسابداری مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش فارس، اکثر نمادهای حاضر در گروه سیمان، آهک و گچ از جمله سیمان فارس خوزستان، سیمان شرق، سیمان دورود، سیمان سپاهان، سیمان غرب، سیمان شمال و سیمان قائن بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرد.
در معاملات امروز پالایش نفت بندرعباس با 122 واحد منفی، پالایش نفت اصفهان با 64 واحد منفی، پالایش نفت تبریز، هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تأمین و ملی صنایع مس ایران به ترتیب با 44، 33 و 27 واحد منفی در کاهش میزان شاخص مؤثر بودند.
در مقابل مخابرات ایران و بانک ملت با افزایش 87 و 50 واحدی اثر مثبت بر شاخص کل گذاشتند.
نمادهای معاملاتی پالایش نفت بندرعباس، کنتورسازی ایران، پالایش نفت اصفهان، سرمایهگذاری صنعت نفت، سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی و بانک پارسیان برترین تقاضا و در مقابل تایدواتر خاورمیانه، معادن بافق، توسعه صنایع بهشهر و فراوری مواد معدنی ایران برترین عرضه بازار را به خود اختصاص دادند.
به گزارش فارس، جواد عبادی کارشناس بازار سرمایه نیز در خصوص روند بازار سرمایه به فارس گفته بود، بازار در دو هفته اخیر رشد ناگهانی و زیادی داشت و این به دلیل انتظارات بیش از حد نسبت به عملکرد شرکتها بود؛ در حال حاضر عملکرد شرکتها بر روی کدال آمده و نشان میدهد رشد شرکتها خوب بوده است، منتها بازار انتظار بیشتری داشت.
بنا بر این گزارش، در پایان معاملات امروز فرابورس با وجود آنکه آیفکس منفی شد، اما وجود تقاضای 15.6 میلیون سهمی برای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و 11.4 میلیون سهمی بانک دی این شرکتها را در راس حجم معاملات قرار داد.
گفتنی است، در آخرین روز معاملاتی هفته داد و ستد بیش از 109میلیون اوراق بهادار به ارزش حدود 2080 میلیارد ریال در 16 هزار و 516 دفعه معامله ثبت شد و شاخص فرابورس (آیفکس) 5 واحد معادل 0.61 درصد کاهش یافت و شاخص کل به 814.8 رسید.
در میان نمادهای داد و ستد شده امروز نماد معاملاتی شرکت سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و تقسیم سود نقدی هر سهم، با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف 50 درصد گشایش یافت که در نهایت با 19.93 درصد رشد بیشترین افزایش قیمت را ثبت کرد. علاوه بر این سهام بانک سرمایه، بیمه دی، تدبیرگران فارس و خوزستان، گسترش سرمایهگذاری ایرانیان و افرانت نیز افزایش قیمت بیش از 4 درصد را تجربه کردند.
از سوی دیگر پتروشیمی مارون و توکاریل نیز به ترتیب با 4.37 و 4.15 درصد، بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
وجود تقاضای 15.6 میلیون سهمی برای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و 11.4 میلیون سهمی بانک دی این شرکتها را در راس حجم معاملات قرابورس قرار داد و بیشترین ارزش معاملات نیز به ترتیب با بیش از 153 و 96 میلیارد ریال توسط پالایش نفت لاوان و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه ثبت شد.
3939
نظر شما