جلال طالبانی پس از 60 سال: از امید صوفی و کاشانه پیر تا گرداب هائل

مولف کتاب برای تدوین این اثر علاوه بر سرکشی به کتابخانه‌های تهران، سوریه، واشنگتن و عراقT اسناد متنوعی را بررسی کرده و با بیش از 500 تن از موافقان و مخالفان جلال طالبانی دیدار و گفت وگو کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، ترجمه های عربی و کردی خاطرات رسمی جلال طالبانی، زندگی وخاطرات جلال طالبانی، چهره‌ نامی کردستان عراق و رئیس جمهور این کشور، در کتابی با عنوان «پس از شصت سال» نوشته عرفان قانعی فرد به بازار کتاب کشورهای عربی و مناطق کردنشین عرضه شد.


کتاب یاد شده که از آن به عنوان جلد نخست از مجموعه‌ای سه جلدی یاد می‌شود، حاصل بیش از سه سال پژوهش میدانی و کتابخانه‌ای و گفت‌وگو با شخصیت‌های موثر و دوستان سیاسی و شخصی جلال طالبانی است که مولف کتاب انجام داده است. جلد دوم کتاب هم به خاطرات و حوادث سال‌‍‌‌های 1967-2005 را در بر می‌گیرد.

مولف کتاب، در مقدمه این جلد نوشته است که برای تدوین این اثر علاوه بر سرکشی به کتابخانه‌های تهران و سوریه وواشنگتن و عراق نزدیک به 17 کشور جهان و دیدن کوهی از اسناد، با بیش از 500 تن از موافقان و مخالفان جلال طالبانی دیدار و گفت وگو کرده و حاصل آن را در جای جای کتاب مورد بهره برداری قرار داده است.

مولف سعی کرده است، برای تک تک نوشته‌هایش سندهای کتابخانه‌ای یا گفت وگو با شخص ارائه کند بر همین اساس، در انتهای جلد اول کتاب اسامی 76 شخصیتی که از گفت‌وگوهای آنها در کتاب استفاده شده، آمده است. در کنار آن ارائه فهرستی دقیق از 160 منبع انگلیسی، 75 منبع عربی، 82 منبع کردی و 163 منبع فارسی به همراه ده‌ها روزنامه و مجله فارسی و انگلیسی و سایت‌های اینترنتی آمده است. 

جلد اول زندگی و خاطرات جلال طالبانی که دوران 1933 تا 1966 را در بر می‌گیرد، در هفت فصل تدوین شده است. در فصل اول دوران تولد و کودکی وی(سال‌های دهه 40 میلادی) مورد بحث وبررسی قرار می‌گیرد و در فصل دوم که با عنوان «گذر از مکتب نخست» نامگذاری شده است، سالهای 40 تا 47 میلادی و زندگی و زیست طالبانی در این دوران مورد مداقه قرار گرفته است. «در جست و جوی اندیشه دگر» عنوان فصل سوم کتاب است که به آغاز فعالیت سیاسی طالبانی می‌پردازد. در فصل چهارم که با عنوان «امید صوفی و کاشانه پیر» تدوین شده، سه سال از فعالیت‌های جدی تر وی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. فصل های پنجم و ششم با عناوین، «حکایت در گرداب هائل» و«فردای پیشگاه حقیقت» تحولات زندگی طالبانی در سال‌های 1958 تا 1963 را مورد ارزیابی قرار داده است. آخرین فصل کتاب با عنوان «عهد ابراهیم در آتش» تحولات سال‌های 1964 تا 1966 را مورد بررسی قرار داده است.

نویسنده سعی کرده است در خلال تمامی این فصول علاوه بر پرداختن به زندگی شخصی و حرفه‌ای( سیاسی) طالبانی و از قبل روایات وپاسخ‌های وی، در نگاهی مختصر و مفید و تحقیقی، خلاصه‌ای از تاریخ معاصر کردستان و رویدادهای مهم عراق و خاورمیانه را مورد اشاره قرار دهد تا از این طریق خواننده را با بسترهای مهمترین رخدادهای دوران کاری طالبانی آشنا سازد. 80 تصویر از شخصیت‌ها و رخدادهای تاثیر گذار بر زندگی طالبانی به همراه 50 تصویر از مقاطع مختلف زندگی این چهره نامی عرصه سیاسی و اجتماعی وفرهنگی عراق از دیگر ویژگی‌های این کتاب است.

ترجمه های عربی و کردی کتاب پس از شصت سال؛ زندگی و خاطرات رسمی جلال طالبانی توسط موسسه العرفای لبنان منتشر شده است.

جلد اول این کتاب در ایران و به زبان فارسی توسط نشر علم در اردیبهشت 1388 منتشر شد که تا کنون 3 بار تجدید چاپ شده است و جلال طالبانی در پیامی اختصاصی آن را به روشنفکران و اهل قلم شرکت کننده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اهدا کرد.

6060

 

کد خبر 319276

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین