جلسه بررسی صلاحیت رضا صالحی امیری برای تصدی وزارت ورزش در مجلس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ نمایندگان موافق و مخالف صالحی امیری امروز در صحن مجلس در مورد برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش صحبت کردند. احمدی نماینده دهلران بود به عنوان موافق پشت تریبون ایستاد و گفت: «یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های کشور وزارت ورزش و جوانان است. کشور ما جوان است و بهره وری از این نسل جوان در سایه برنامه ریزی محقق می‌شود. در سایر وزارتخانه‌ها اهداف تک بعدی را دنبال می کنند اما در ورزش و جوانان نشاط ملی، غرور ملی و سرمایه ملی به شکل توامان باید دنبال شود. مخالفت‌ها فقط ایراد به سابقه ورزشی وزیر پیشنهادی بود. مسائل دیگر نکاتی بود که صالحی امیری توضیح داده بود. اگر بخواهیم از فرصت‌ها برای پیشرفت کشور استفاده کنیم باید با درایت و تیز هوشی زمان را از دست ندهیم. سه ماه است که وزارت ورزش بدون وزیر مانده. باید با دقت و سریع تر تکلیف این وزارتخانه را دنبال کنیم. امیدی که در 6 ماه گذشته از پیروزی فوتبال و والیبال و کشتی به جامعه وارد شد را دیده‌اید. بعد برنامه وزیر پیشنهادی را ببینید و تصمیم گیری کنیم. جوانان سرمایه های ما هستند. ما باید برنامه‌های صالحی را ببینیم که نسبت به رویکرد گذشته چه برنامه‌هایی داشته است.»
او ادامه داد: «هفت راهبرد صالحی امیری را بیان می‌کنم. 1 - زمینه سازی منشور تربیتی نسل جوان و ساماندهی نسل جوان. 2-تعمیم ورزش از طریق ورزش همگانی و مهندسی مجدد ورزش قهرمانی. 3-اصلاح اساسنامه فدراسیون‌ها. 4-زمینه سازی برای رشد فکری و علمی و ارتقای جوانان. 5-احیا و بازسازی اخلاق و فرهنگ در عرصه فرهنگ و جوانان. 6-مدیریت ستادی عرصه‌های مختلف مرتبط با نیازهای اساسی جوانان. 7-رفع تبعیض و ایجاد نگرش عدالت محور در توزیع بهینه امکانات و منابع. توجه به ورزش بانوان هم در برنامه آقای صالحی است. ما در گذشته هیچ وقت دکترای علوم ورزشی در راس سازمان تربیت بدنی نداشته ایم. عمدتا افرادی بوده اند که تلفیقی از مدیریت در حوزه‌های مختلف را داشته‌اند. ما نباید توقع داشته باشیم حتما وزیر ورزش دکترای علوم ورزشی داشته باشد. صالحی تلفیقی از سوابق علمی و اجرایی را دارد. 19 سال مدیریت اجرایی موفق در عرصه فرهنگ داشته. 8 سال سابقه پژوهشی داشته. عضویت در انجمن علمی داشته و رئیس کمیته اجتماعی شورای عالی امنیت علمی بوده.»
قسیم عثمانی نماینده بوکان هم که از موافقان صالحی امیری بود گفت: «دولت گزینه وزارت علوم را به احترام نمایندگان عوض کرد. این ناشی از احترام دولت به نظر مخالفان بود. رفع بی عدالتی یکی از برنامه‌های صالحی است. اتفاقی که در ورزش کشور افتاده این است که اختلاف سرانه فضای ورزشی بین کمترین و بیشترین مناطق ایران 30 برابر است. در حوزه‌های ما بعضا کمتر از 20 سانتی متر فضا داریم و در بعضی جاها بیشتر از 30 متر. مخالفان صالحی این دغدغه را ندارند. یکی دیگر از مشکلات مبارزه با مافیای ورزش است. این مافیای ورزش دست به دست هم داده اند که نگذارند صالحی وزیر شود چون سوابق ایشان نشان می دهد که مبارزه با مافیای وزش را در صدر ورزش خواهد داشت.»
او ادامه داد: «جلوگیری از سیاسی کاری در ورزش هم برنامه ایشان است. مخالفان صالحی سیاسی هستند. ورزش سیاسی نیست. سیاسی اش نکنیم. من از یک حوزه مستضعف و محروم هستم. روستاییان ما لنگ یک توپ فوتبال هستند. اما در تهران یا اصفهان میلیاردها تومان به یک ورزشکار می دهند. این کجا با عدالت همخوانی دارند؟ مردم محروم ما لنگ یک توپ فوتبال و یک لباس ورزشی هستند. رفع این محرومیت ها از برنامه های دکتر صالحی است. مشارکت دادن زنان در ورزش از اهم برنامه های صالحی است. توجه به ورزش جانبازان هم مهم است. تیم جانبازانی داریم که لنگ این است که هزینه شرکت در مسابقات را بپردازد. برنامه ایشان رفع این نابسامانی هاست. کاهش تدریجی مالکیت دولت در ورزش هم هست. ما در همه چیز در کشور آموزش داریم. برای رانندگی و خوشنویسی. ولی برای آموزش خانوادگی زن و شوهر آموزش نداریم و یکی از برنامه های صالحی این است که آموزش خانواده را در بین جوانان انجام دهد.»
شهلا بیات نماینده ساوه و زرندیه اما به عنوان مخالف صالحی امیری صحبت کرد. او البته بخشی از زمان خود را صرف انتقاد از رئیس جمهور کرد و بعد وارد بحث اصلی که مخالفت با صالحی امیری بود شد. او گفت: «در امر چشم انداز 20 ساله ورزش چقدر موفق بوده‌ایم؟ در حمایت از جوانان در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی به چه میزان موفق بوده‌ایم که مرتب از آن‌ها می‌خواهیم ازدواج کنند. کسی که شغلی ندارد چطوری می‌تواند ازدواج کند؟ به چه میزان توانسته‌ایم به چشم انداز 20 ساله سلامت برسیم؟ در مورد جوانان تا به حال بیشتر شعار داده‌ایم. کم توجهی به ورزش همگانی و عدم حمایت مالی موجب به خطر افتادن سلامت جامعه شده است. بیماری‌هایی مثل چربی بالا نتیجه بی تحرکی و کم توجهی به فعالیت‌های ورزشی است. حتی در مدارس هم فعالیت‌های ورزشی مورد بی توجهی قرار گرفته است به خصوص در مدارس غیر انتفاعی که مثل قارچ رشد کرده‌اند. تا کنون توجه به ورزش قهرمانی بوده آن هم نه به طریق تخصصی و صحیح. توزیع نامناسب بودجه ورزشی در استان‌ها انجام شده است.» در این لحظه لاریجانی گفت: «شما در مورد اهمیت ورزش صحبت می‌کنید.»
بیات ادامه داد: «آقای صالحی امیری، من برنامه شما را دقیق مطالعه کردم. در موارد ذکر شده کلی صحبت شده است. چه ضمانت اجرایی وجود دارد که این برنامه‌ها عملی شود؟ ما نمی‌توانیم بر اساس کلی گویی‌ها استناد کنیم و رای بدهیم.»
43 43

کد خبر 319502

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین