واحد مرکزی خبر نوشت:

نخست وزیر مصر با اشاره به این که دولت این کشور به روند نقشه راه ادامه می دهد درباره امنیت منطقه خلیج فارس گفت امنیت این منطقه بخشی از امنیت مصر است.
حازم الببلاوی در گفتگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی در ابوظبی درباره عملکرد دولت خود در سه ماه گذشته در مصر گفت: این دولت در شرایط دشواری شکل گرفت و مردم مصر انتظار دارند اوضاع آنان بهبود یابد و می توان گفت بهبود این اوضاع آغاز شده است. درباره اوضاع امنیتی مصر تلاش می کنیم امنیت با قدرت در کشور مستقر شود. شاید برخی از مردم از عملکرد دولت ناراضی بوده و اعتراضاتی داشته باشند ولی دولت مصر بر اوضاع سیطره دارد و مردم می دانند دولت در مصر فعال است و اجازه نمی دهد اختلالی در اوضاع امنیتی این کشور ایجاد شود. دولت مخالف برگزاری تظاهرات مخالفان نیست ولی نباید این تظاهرات از حدود منطقی خود خارج شود.
وی درباره بحث و جدل قانون تظاهرات در مصر گفت: بحث و جدل درباره این مسئله مهم طبیعی است. برخی ها می گویند باید تظاهرات منع شود و عده ای دیگر می گویند نباید محدودیتی در برگزاری تظاهرات وجود داشته باشد. حق آزادی بیان دارای اشکال مختلفی بوده که تظاهرات یک نمونه است. همچنین زمانی می توان از این حق استفاده کرد که به حقوق دیگران احترام گذاشته شود. نام قانون جدید قانون سازماندهی حق تظاهرات است. در این قانون حق برگزاری تظاهرات به رسمیت شناخته است. برخی ها اعلام کردند مجازاتی که برای ناقضان این قانون در نظر گرفته شده بسیار شدید است و می توان در این زمینه گفتگو کرد.
الببلاوی درباره انتقاداتی که به دولت مصر در متفرق کردن تظاهرات مخالفان در میادین مختلف این کشور وجود دارد، گفت: هر تصمیمی هزینه ای به همراه دارد و یکی از این تصمیمات متفرق کردن تظاهرات معترضانی بود که بر ادامه تجمع در اماکن عمومی و استفاده از زور و اشکال تراشی در زندگی مردم اصرار داشتند. در این شرایط باید دولت با استفاده از زور این تجمعات را متفرق و صلح و ثبات را در کشور مستقر کند. همچنین در متفرق کردن این نیروها باید توازن حفظ شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این توازن در متفرق کردن معترضان وجود داشت، گفت: این توازن به موضع دو طرف مرتبط است. پلیس مصر در تعامل با دو تجمع مخالفان در میدان رابعه العدویه و النهضه حداکثر خویشتنداری و نظم را رعایت کرد. در عملیات منطقه کرداسه که به صورت مسلحانه بود هیچ یک از شهروندان این منطقه زخمی نشدند.
وی درباره انتقاد از دولت مصر به دلیل بازداشت های خودسرانه گفت: هر فردی بر اساس دستور قضایی بازداشت می شود و اتهامات افراد بازداشت شده در قوانین مصر مشخص است که می توان به تحریک قتل اشاره کرد.
الببلاوی درباره تعامل دولت مصر با ادامه تظاهرات در این کشور بیان داشت: هیچ کس از ادامه تظاهرات خرسند نیست ولی آنچه که روشن است این است که این تظاهرات در ابتدا به صورت گسترده و در مناطق بیشتری برگزار می شود ولی از شدت این تظاهرات کاسته شده است. ما مخالفتی با برگزاری تظاهرات نداریم ولی مخالف تظاهراتی هستیم که تهدیدی برای تاسیسات عمومی است و باعث ترس و وحشت مردم می شود. مخالفان دولت می خواهند به تظاهرات خود ادامه دهند و می خواهم این تظاهرات به صورت عادی برگزار شود. هر دولتی در حمایت از حق شهروند خود برای برگزاری تظاهرات و جلوگیری از تبدیل شدن آن به آشوب و آسیب زدن به حقوق دیگر شهروندان مسئول است. برخی از گروه های معترض می خواهند با ادامه اعتراضات دولت و مردم مصر را خسته کنند.
در حال حاضر نظام سیاسی جدیدی در این کشور شکل گرفته است که می خواهد قانون در کشور حاکمیت داشته باشد، همه از فرصت های برابر برخوردار باشند، هیچ طرفی به حاشیه رانده نشود، به صورت غیر قانونی از زور استفاده نشود و دین و سیاست در همدیگر ادغام نشوند ولی برخی از گروه ها با این نظام سیاسی مشکل دارند و می خواهند با ایجاد فضای بی ثباتی در کشور مردم را خسته کنند.
ملت مصر آگاه است و می داند تقویت این نظام سیاسی آسان نیست.
نخست وزیر مصر درباره اوضاع امنیتی منطقه سینا گفت: روز به روز بر سیطره نیروهای مسلح و پلیس مصر بر این منطقه افزوده می شود و ضربات روشنی به گروه های مسلح در این منطقه وارد شده است و تصمیم روشنی برای استقرار امنیت در این منطقه وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که سناتور جان مک کین در دیدار از قاهره پیش بینی کرده بود، جنگ داخلی در مصر رخ دهد، آیا وی اشتباه کرد، گفت: چنین جنگی در مصر وجود ندارد و پیشرفت این کشور در عرصه های دموکراتیک ادامه دارد و کمیته پنجاه نفره تدوین قانون اساسی به مرحله پایانی تدوین این قانون نزدیک می شود و قرار است همه پرسی جدیدی برگزار شود و ما خود را آماده شرکت در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری می کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چه گروه هایی در اوضاع کنونی مصر مانع تراشی می کنند، گفت: نمایندگان دولت گذشته و مشخصا اخوان المسلمین احساس می کنند قدرت را در اختیار داشتند و در حال حاضر این قدرت را از دست داده اند و نمی خواهند دولتی جدید در مصر متفاوت با دیدگاه اخوانی ها وجود داشته باشد. آنان می خواهند همه چیز را برهم بزنند. اخوانی ها می خواهند در استقرار نظام سیاسی جدید و بهبود اوضاع اقتصادی مصر مانع تراشی کنند تا شهروندان این کشور از این وضع خسته شوند.
دولت کنونی مصر در مسئله نقشه راه مسئول است و باید تا پایان به این راه ادامه دهد و تلاش می کنیم نظام دموکراتیک مدنی که غیر نظامی و غیر دینی است، به حقوق بشر احترام می گذارد و روابط خوبی با جهان دارد در کشور مستقر شود. باید اوضاع اقتصادی مصر بهبود یابد و سرمایه گذاری و گردشگران به کشور بازگردد.
الببلاوی درباره نشانه های دولت قوی گفت: استفاده از توان نیروهای پلیس و پادگانی کردن کشور را نمی توان از نشانه های قدرت دولت دانست. دولتی قوی است که به حقوق بشر احترام می گذارد و همه از قوانین کشور پیروی کنند. ارتش باید از مرزها دفاع کند و نیروهای پلیس و دستگاه قضایی از حقوق بشر دفاع می کنند و هر کسی که حقوق بشر را نقض می کند باید بازخواست شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت مصر در سیطره نظامیان قرار نخواهد گرفت، گفت: فکر نمی کنم چنین شود. یکی از دستاوردهای اساسی انقلاب بیست و پنجم ژانویه ملت مصر پایان دادن به ایده دولت نظامیان بوده است. ارتش این کشور به این مسئله پی برده است که اولین زیان دولت نظامیان علیه ارتش است. ماموریت های ارتش روشن است و در صورتی که وارد سیاست شود نقش اساسی خود را از دست می دهد و اختلافات آغاز می شود.
وی درباره تلاش های میانجیگرانه میان اخوان المسلمین و دولت مصر گفت: چیزی به نام میانجیگری در مصر وجود ندارد. برای مقابله با اختلالات امنیتی و آسیب دیدن منافع مردم در درجه نخست باید از ابزارهای امنیتی و سپس از ابزارهای سیاسی استفاده کرد. باید مشکلات به صورت سیاسی حل و فصل شود ولی باید این حل و فصل بر اساس اصولی باشد و هر دو طرف درگیر این اصول را بپذیرند که می توان به استقرار نظام دموکراتیک، احترام به حقوق بشر، مخالفت با خشونت و تفرقه، عدم دخالت دین و سیاست و استقرار عدالت اجتماعی اشاره کرد.
نخست وزیر مصر در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به این پرسش که آیا حامیان منطقه ای اخوان المسلمین در نقشه راه دولت مصر مانع تراشی می کنند، گفت: ملت مصر حامی اساسی نقشه راه است. این ملت می تواند این روند را تکمیل کند و در صورتی که این ملت بر این مهم اصرار داشته باشد تلاش کشورهای دیگر نمی تواند اخلالی ایجاد کند. مخالفان دولت مصر از حمایت مالی و سیاسی خارجی برخوردارند.
وی درباره تعامل کشورهای خارجی با مصر تحت عنوان کودتای رخ داده در این کشور بیان داشت: چیزی به نام کودتا وجود ندارد و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از تظاهرات انقلابی در مصر سخن گفت. اتحادیه اروپا نیز از عبارت کودتا استفاده نکرد و درباره تقویت روند دموکراتیک در مصر ابراز امیدواری کرد و عده اندکی از کشورها از عبارت کودتا استفاده می کنند.
الببلاوی درباره سرمایه گذاری امارات ،عربستان و کویت در مصر و ضرورت تدوین قوانین جدید در این کشور در حمایت از این سرمایه گذاری ها گفت: به سود مصر است که شرایط سرمایه گذاری مناسبی در این کشور وجود داشته باشد. زمانی که سرمایه گذاران درباره آینده سرمایه گذاری خود اطمینان داشته باشند و دولت از حقوق آنان حمایت کند با تمایل بیشتری سرمایه گذاری می کنند. قوانین متعددی حمایت از سرمایه گذاری در مصر وجود دارد و اصلاح این قوانین نیز در جریان است. زمانی که چند کشور عربی در مصر سرمایه گذاری کرده اند درباره آینده سرمایه گذاری خود در این کشور اطمینان داشته اند.
وی درباره انتشار برخی از اخبار مبنی بر ایجاد محوری جدید در منطقه با حضور امارات، عربستان و مصر گفت: مصر روابط قدیمی و عمیق با کشورهای عرب خلیج فارس دارد و دولت مصر و دولت های عرب خلیج فارس می دانند رابطه تنگاتنگی میان امنیت مصر و منطقه خلیج فارس وجود دارد. این امنیت ابعاد مختلف نظامی، امنیتی،فرهنگی و اقتصادی دارد. حفظ این امنیت نیازمند همکاری سیاسی،اقتصادی و فرهنگی گسترده است. در جنگ سال 1973، ملک فیصل در حمایت از مصر صادرات نفت عربستان به برخی از کشورهای غربی را قطع کرد و این مسئله نشان دهنده عمق رابطه کشورهای عرب این منطقه با مصر است.

4949

کد خبر 319582

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    38 0
    اخه کجاش ربط به خلیج فارس داشت .درباره کشورهای حوزه خلیج فارس صحبت کرده
  • بی نام US ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    27 3
    حالا گفته خلیج فارس یا خلیج عرب؟؟
  • بی نام A1 ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    21 0
    فقط اسم ایران که به میان بیاد، کشورهای عربی به شدت با هم متحد میشن
  • رضا ازرشت A1 ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    33 1
    آره مصربادولتهای عرب خلیج فارس روابط عمیقی داره دردوران جنگ ایران وعراق هم خلبانان نامردمصری درنیروی هوایی عراق خدمت میکردندایده احمقانه خلیج ع ر ب ی هم ازژنرال ناصربیادگارمونده
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    60 1
    کجاش جالب بود
  • بی نام A1 ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    30 0
    یک خط از خلیج فارس حرف زده بود بقیشم از خود مصر بود
  • محمود IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    4 16
    این نوکر اسراییل وآمریکا و عربستان منافق بر علیه دولت قانونی محمو مرسی کودتا کرده اند وتنها اسراییل و عربستان وامارات وکویت که خود نوکران اسراییل هستند از آن حمایت کرده اند در میادین رابعه و النهضه و مصطفی محمود مصر تعداد بیش از 3000 نفر را که به طریق مسالمت آمیز وبدون حمل اسلحه تظاهرات می کردند قتل وعام کردند و هزاران نفر زخمی وهزاران نفر دیگر بازداشت وزندانی شدند حالا با چه رویی دم از حمایت مردم مصر می زند اگر نمی گوید تانکها ماشینهای زرهی را از اطراف میدان التحریر دور کند وبه مخالفان اجازه راهپیمایی مسالمت آمیز بدهد تا مردم دنیا همه چیز را خودشان ببینند ... ولی نه خیر اینها ماموریتشان از سوی اسراییل وآمریکا وآل سقوط صادر شده.....
  • بی نام A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    15 1
    از حرفای این ادم که بگذریم وقتی که عربها صحبت از خلیج فارس می کنند و حس می کنم چیزی در گلویشان گیر کرده خوشحال میشوم خیلی لذت بخشه که اسم این خلیح فارسه و اینها هی دارند زور میزنند تغییرش بدهند اما نمیشود فرهنگ و تاریخ خریدنی نیست اما تلاش ادمهای نادان برای خریدنش برای ما جالب و خنده داره از اون جالبتر طرفدارای داخلی اینها هستند که سعی می کنند با منفی دادن زیر هر کامنت در تلاش مضحک و نافرجام اینها شریک بشوند
  • كارمند A1 ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    16 2
    سگ وگرگ وشغال وروبه پير گهي يك دل شوند هنگام تزوير وليكن نعره شيري بر آيد همه ترسان ولرزان از يل شير به اين آقاي نخست وزير بگوييد برو ابتداي صحراي اسكندريه به سمت قلب آفريقا آنجا لوحه خشايار شاه هخامنشي را بخوان تا بداني ايرانيان كه هستند.
    • بی نام IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
      3 1
      از فتوحات کمبوجیه پادشاه دیگر هخامنشی هم نام میبردید تاثیر مطلب بیشتر میشد.
  • میثم A1 ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    4 4
    جالب اینه که کوروش پرستان پرمدعا تا همین چند ماه پیش از روی کار اومدن این دولت در مصر در پوست خودشون نمگنجیدن. محمد مرسی هرچی بود اینطور خوش خدمتی به امارات و عربستاان نکرد!
  • بی نام A1 ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    3 1
    صرفا جهت تذکر به مسولین جدید مصر: چو ایران نباشد تن من مباد بر این بوم بر زنده یک تن مباد همکاری با دولتهای فاقد تاریخ حاشیه خلیج فارس که در واقع چاه نفتی بیش نیستند تحت عناوین مضحکی همچون همکاری دولتهای عربی و... برای توطئه علیه مردم غیور ایران ره به جایی نخواهد برد،ضمنا خلیج فارس بودن این ابراه اثبات شده و دیدید که نتوانستید در برابر اراده مردم و جوانان این مرز و بوم کوچکترین مانوری بدهید دنبال این کار هم نباشید به جایی نمیرسید در بدترین شرایط ممکن هم قدرت ایران به حدی است که حریفش نخواهید شد.تمام حرکتهای شما رصد میشود قرار گرفتن در برابراراده پولادین مردم ایران و مقاومت در برابر سرزمین شیران جز خفت وخواری برای شما چیزی به ارمغان نخواهد اورد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین