ایسنا نوشت:

 به دنبال پیش‌روی‌های اخیر شبه نظامیان کرد سوریه در مناطق شمالی این کشور که حتی برخی مناطق عرب‌نشین را نیز شامل می‌شود، این سوال پیش می‌آید که کردهای سوریه از سوی چه کسی یا گروهی حمایت می‌شوند.

شبکه اسکای نیوز عربی با انتشار سلسله گزارش‌هایی از تحرکات شبه نظامیان کرد در شمال سوریه و پیش‌روی‌های اخیر آنها تلاش کرده تا به پاسخ این سوال برسد.

شبه نظامیان کرد که از آنها به عنوان "کمیته‌های حمایت مردمی" یاد می‌شود، اخیرا توانستند شهر استراتژیک الیعربیه و گذرگاه آن در مرز سوریه با عراق را به کنترل کامل خود درآورند که با توجه به تعداد این نیروها و تجهیزات نظامی که در اختیار دارند این امر پیروزی بزرگی برای آنها در مقابل شبه نظامیان تندرو وابسته به القاعده به حساب می‌آید.

شهر الیعربیه و مناطق اطراف آن در دست گروه "دولت اسلامی عراق و شام" (داعش) وابسته به القاعده بود که بنا بر آمار غیر رسمی بیش از هشت هزار جنگجوی آموزش‌ دیده عرب و غیر عرب در سوریه و عراق دارد.

در درگیری‌هایی که نزدیک به یک هفته در شهر الیعربیه بین شبه نظامیان کرد و نیروهای داعش روی داد، در کمال ناباوری شبه نظامیان داعش مجبور به عقب‌نشینی شدند و گفته می‌شود دستکم یکی از سرکردگان اصلی این گروه در درگیری با کردها کشته شده است.

اما کردهای سوریه که پیش از ناآرامی‌های این کشور کاملا به حاشیه کشیده شده بودند و عملا نه از لحاظ سیاسی و نه از لحاظ نظامی قدرت چندان موثری محسوب نمی‌شدند، این میزان توانایی نظامی را از کجا به دست آورده‌اند؟

بنا به گفته مسئولان ارتش آزاد سوریه که آنها نیز علیه دولت سوریه می‌جنگند، کردهای سوریه به طور مستقیم از سوی اقلیم کردستان عراق و حتی ارتش عراق حمایت می‌شوند؛ مساله‌ای که شبه نظامیان کرد آن را رد کرده‌اند.

بنا به گفته ریدور خلیل،‌ سخنگوی کمیته‌های حمایت مردمی کردهای سوریه، کردها از سوی هیچ گروه دولتی یا رسمی در عراق یا هر کشور دیگری حمایت نمی‌شوند و کمک مالی یا نظامی دریافت نمی‌کنند بلکه برخی کانال‌های خاص برای دریافت کمک‌های مالی و نظامی دارند که این کانال‌ها نیز کاملا غیردولتی است.

این مسئول کرد مدعی شده که کردهای سوریه تنها از محل کمک‌های مردمی ساکنان کرد ترکیه، عراق و ایران و نیز دریافت کمک از کانال‌های غیر دولتی خاص اقدام به خرید سلاح و تجهیزات نظامی می‌کنند.

گر چه این مسئول کردهای سوریه کمک‌های نظامی از سوی گروه‌های رسمی و یا شناخته شده را رد می‌کند اما یقینا بخشی از سلاح کردهای شمال سوریه از طریق ترکیه و حتی عراق به دست آنها می‌رسد و چه بسا شبه نظامیانی نیز از ترکیه و عراق برای کمک به هم کیشان خود وارد سوریه شوند.

ظاهرا شبه نظامیان کرد در شمال سوریه منطقه عملیاتی خود را از مناطق کردنشین در شمال این کشور به مناطق عرب‌نشین نیز کشانده‌اند که بنا به گفته ناظران مسائل سوریه این اقدام کردها برای به دست آوردن ضمانت‌های لازم جهت شرکت در کنفرانس ژنو 2 است.

کردهای سوریه اخیرا شهر الیعربیه را به کنترل خود درآورده‌اند که این شهر نه در خاک عراق و نه در خاک سوریه در مناطق کردنشین واقع نشده است، چنانکه در طرف عراقی این گذرگاه استراتژیک در استان نینوا واقع است که ساکنان ‌آن عرب هستند و در آن سوی گذرگاه نیز منطقه متعلق به قبایل کوچ‌نشین عرب سوریه است. با این حال کردهای سوریه اخیرا با عملیات نظامی بسیار سختی توانستند این شهر را به کنترل خود درآورند تا از آن به عنوان برگ برنده‌ای در ژنو 2 استفاده کنند و در این کنفرانس سعی کنند تا سهم بیشتری از خاک سوریه را نسیب خود کنند.

به گفته (عمر) که از فعالان کرد در شمال سوریه است، نیروی نظامی کردهای سوریه در واقع از شبه نظامیان کرد در ترکیه یا همان حزب کارگران کردستان ترکیه نشأت می‌گیرد.

بنا به گفته این فعال کرد، نزدیک به 400 نظامی جدا شده از ارتش سوریه نیز در منطقه کردستان عراق و در یک پادگان نظامی پیش‌مرگ‌های کرد در حال فراگیری آموزش‌های نظامی هستند که گمان می‌رود این افراد برای ماموریت‌های ویژه تربیت می‌شوند و تاکنون در درگیری‌های مناطق کردنشین مشارکت نداشته‌اند.

گرچه مسعود بارزانی، رئیس‌ منطقه کردستان عراق و حتی برخی مسئولان حزب کارگران کردستان ترکیه تاکید کرده‌اند که تاکنون به شکل مستقیم از شبه نظامیان کرد حمایت نکرده‌اند اما اخبار رسیده از خاک سوریه گویای حمایت این دو گروه کرد از هم‌کیشان خود در خاک سوریه است.

شاید سخنرانی اخیر بارزانی که در آن تاکید کرد "در صورت نیاز از کردها در هر جای دنیا که باشند حمایت می‌کنیم" و نیز اذعان وی به اینکه برخی از جوانان کرد سوری در خاک عراق و توسط پیش‌مرگ‌ها آموزش نظامی می‌بینند، مهمترین گواه بر حمایت گسترده کردهای عراق و ترکیه از کردهای سوریه باشد که رفته رفته درحال تبدیل شدن به یک قدرت موثر در خاک این کشور هستند.

52261

کد خبر 319631

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • darush IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    45 10
    کردهای سوریه تنها با اتکا بر اراده خود تونستن القاعده را بیرون کنن بزرگترین کمک کرددها اراده انها برای دفاع از خاک اجدادشون هست همین چن روز پیش بود پسر صالح مسلم رهبر کردهای سوریه در درگیری با ترورریستها شهید شد این پیروزی خار چشی واسه ترکیه هست
  • بی نام A1 ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    4 16
    به عنوان یک کرد میگویم که کردها علیرغم برخورداری از سلحشوری متاسفانه بینش سیاسی قوی ندارند و معمولا قربانی اهداف دیگران میشوند. مثل الان که به تحریک مزدوران پ‌ک‌ک در حمایت از اسد وارد درگیری شده‌اند اما اگر روزی اسد موفق به سرکوب مخالفان شود به هیچ یک از این کردها رحم نخواهد کرد کما اینکه اسد در سال 2004 تظاهرات کردها را در قامیشلی به شدت سرکوب کرد
  • عباس IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    22 6
    سلام ،کردها در هر جای دنیا چه در ترکیه چه در سوریه وچه در عراق وچه در هر جای دنیا هویتی ایرانی آریایی دارند هرچند که مرزهای استعماری ومرزهایی که به دلیل بی لیاقتی پادشاهان گذشته بر کشور ما تحمیل شده برادران عزیز کردمان را از ما جدا کرده است .بیاد داشته باشیم که یکی از ستونهای تاریخ پر شکوه ایران زمین عزیزان کردمان بوده اندوتاریخمان با دلاورمردیهای آنان شکل گرفته است.ما نباید عملکردگروههای فریب خورده مانند کومله وپژاک و...را به پای عزیزان کردمان بگذاریم چرا که گروههای منحرف در میان خود ما هم یافت می شوند مانند منافقین وگروه فرقان و....لذا دولت جمهوری اسلامی باید باتمام توان از هموطنان کردمان که ساکن عراق ،ترکیه وسوریه و... هستند حمایت نماید.عزیزان کرد قلبمان در ایران بیاد شما می تپد.
  • بی نام A1 ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    16 1
    متاسفانه دولت های عربستان و ترکیه تمام تلاش خود را برای به قهقرا بردن منطقه به سرنوشتی نامعلوم انجام دادند اما با هوشیاری مردم و رشادت کردها به زودی این شر بزرگ و ویرانگر از سر مردم کم خواهد شد. تیتر خبر میگوید کردها از چه حمایت میکنند؟ پاسخ روشن است چیزی که همیشه در طی تاریخ انجام داده اند یعنی شرافت و ازادی. من خودم کرد نیستم ولی قدرت گرفتن کردها در منطقه و البته رابطه خوبی که با مردم ایران دارند می تواند به نفع صلح ، ازادی و پیشرفت در منطقه باشد یعنی درست برعکس قدرت گرفتن القاعده و طالبان. دیگه قضاوت با هر کسی که انصاف و وجدان داره و تاریخ رو خونده.
  • پیمان IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    14 0
    واقعا تحلیل مزخرفی بود . چیزی که مشخصه اینه که نه ترکیه ازشون حمایت می کنه نه ارتش آزاد نه بشار اسد و نه حتی بارزانی ......
  • ایرانی IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    21 4
    کردها از قدیم مردمانی با شرف و جنگجو بوده اند درود به شرفشان ,ارزوی موفقیت برایشان داریم.
  • hosein IQ ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    23 4
    لطفا شماهم سیاست عربستان تائید نکنید الکی‌ هم اسم عربی‌ روی اون منطقه نذارید، اونجا اسمش هست( تلّ کوچر) یعنی‌ سرزمینی کوچنشین ها. اونجا کاملا کرد نشین هستن بین عراق،ترکیه، سوریه قرار دارد.
  • فرهاد IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    16 0
    موضوعی که مشخصه اینه که نه دولت عراق ازشون حمایت مالی و نظامی گسترده میکنه و نه اقلیم کردستان و شخص بارزانی. اما احتمالا با هم همکاریهایی برای مقابله با القاعده دارن. من مصاحبه صالح مسلم رهبر حزب اتحاد دموکراتیک که بزرگترین حزب کرد سوری هست رو توی یکی از شبکه های خارجی دیدم. اون دریافت کمک از اقلیم کردستان رو رد کرد ولی گفت که با حزب کارگران کردستان ترکیه رابطه دارن. همین موضوع باعث شده که ترکیه حتی از شبه نظامیهای وابسته با القاعده برای مقابله با کردها حمایت کنه. به نظر میرسه تنها حامی اصلی نظامی کردهای سوریه همین حزبه. ولی اون چیزی که باعث میشه کردها پیشروی بکنن اینه که اونها دارن از خاک و خانواده خودشون دفاع میکنن و این بهشون انگیزه میده. موضوعی که در مورد گروهایی مثل داعش صدق نمیکنه.
  • دانا A1 ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    4 0
    من یک ایرنی آذری هستم و هموراه تمام خاک ایران وطن خودم می دنم و همچنین عاشق هموطنان غیور و با شرف کردمان هستم. سال گذشته سفر کوتاهی به کردستان عراق داشتم خیلی زود متوجه شدم قوم آریای 24 عیار همین کردها هستند که پارسی اصیل را با کمترین تاثیر از زبانهای دیگر صحبت میکنم و به عنوان یک ایرانی هیچ حس غریبی آنجا نداشتم و به نظرم بر همه ایرانی ها واجب هستش از این قوم اصیل و باشرف و باغیرت آریایی حمایت کنند. برای همشون آرزوی موفقیت می کنم و میگم ما را فقط مرزهای سیاسی جدا کرده هیچ مرزی در قلب ما برای قوم کرد وجود نداره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین