به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از دو سال و نیم قبل بخشی از مسئولیت صدور پروانه ساخت برعهده اتحادیه تهیه کنندگانی قرار گرفت که با دستور مدیریت دولتی سینما تشکیل شده بود. این بخش فیلمنامه ها را ارزیابی میکرد و همین موضوع موجب شده بود برخی از سینماگران با اعتراض نسبت به این شیوه ارزیابی، از ارائه درخواست پروانه ساخت خودداری کردند. حالا وضعیت چندی است که تغییر کرده و دیگر اتحادیه مسئولیت ندارد و جلسات با حضور دو نماینده خانه سینما در سازمان سینمایی تشکیل می شود.
سیدضیا هاشمی، رئیس اتحادیه تهیه کنندگان درباره تعطیل شدن جلسات پروانه ساخت در اتحادیه به خبرآنلاین گفت: «جلسه پروانه ساخت در اتحادیه دیگر تشکیل نمی شود و این برخلاف رویه ای است که در قانون اساسی به آن اشاره شده است. براساس اصل 44 قانون اساسی باید شاهد تصدی گری دولت باشیم، اما می بینیم که دولت در حال عریض و طویل کردن مجموعه خود است و مسئولیتی که به بخش خصوصی واگذار شده بود از آن میگیرد.»
او همچنین تاکید کرد در وضعیت کنونی تکلیف بررسی پرونده افرادی که نخستین بار است برای تهیه کنندگی اقدام می کنند نامشخص است. هاشمی اعلام کرد بودجه ای در بخش دولتی سینما باقی نمانده است و برایش جای تعجب دارد که چطور تعداد زیادی از سینماگران درخواست پروانه ساخت می دهند.
هاشمی همین طور یادآور شد تمامی پرونده هایی که برای دریافت پروانه به آنان ارائه شده بود تحویل ارشاد شده است.
با واگذاری کامل مسئولیت بررسی پروانه های ساخت در ارشاد، شرایط به گذشته بازگشت و نمایندگان خانه سینما در جلسه حاضر شدند و سازوکار صدور پروانه های ساخت به زمانی بازگشت که هنوز جواد شمقدری تصمیم نگرفته بود پای دست اندرکاران خانه سینما را از تمامی عرصه های تصمیم گیری کوتاه کند.
همایون اسعدیان و منوچهر شاهسواری به عنوان نمایندگان خانه سینما در جلسات پروانه ساخت حاضر می شوند و آن دو برای نخستین بار هفته گذشته در این جلسه شرکت کردند؛ جلسه ای که به گفته اسعدیان در آن پروانه ساخت پنج شش فیلم صادر شد. او در مورد فضای این جلسات اظهار کرد: «فضای جلسه بسیار خوب است و آقایان رضابالا، نبوی، دکتر کرمی، دکتر قهرمانی و جمال شورجه همراه من و آقای شاهسواری در جلسه حضور دارند و از آنجا که اغلب دوستان نگاهی مثبت به سینما دارند، حال و هوا و کلیت جلسه را می توان مثبت ارزیابی کرد.»
این فیلمساز تاکید کرد: «تلاش ما در جلسات شورای پروانه ساخت این است که تا جایی که امکانش وجود دارد سینما را از تنش هایی که پیش از این در آن وجود داشت دور کنیم و فضای آزادتر و بهتری به وجود آوریم.»
به نظر میرسد مسئولان جدید حوزه پروانه ساخت برای دور کردن نگاههای منتقد و حساس از سینما و کم کردن فشارها باید با تدبیر و درایت بیشتری پیش بروند که این در گرو کم کردن حساسیت ها و در عین حال نگاه دلسوزانه به سینما است.
5757
نظر شما