پس از اینکه در شهریورماه مدیر برنامهریزی نهضت سوادآموزی اعلام کرد که حدود 9 میلیون و 800 هزار نفر بیسواد در کشور وجود دارد، قائممقام سازمان نهضت سوادآموزی کشور خبر داده است که 15 درصد از جمعیت کشور هنوز بیسواد هستند.
به گزارش ایسنا، علی وطنی، به عملکرد سه دهه سوادآموزی در کشور اشاره و اظهار کرده است: در اوایل انقلاب درصد بیسوادی جمعیت ایران، 5/52 درصد بود که این میزان هم اکنون به 15 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: همچنین اختلاف باسوادی جنسیتی در بین زنان و مردان از 23 درصد از اوایل انقلاب به هشت درصد کاهش پیدا کرده است. ضمن این که به لحاظ جغرافیایی نیز اختلاف درصد باسوادی بین شهرها و روستاها در اوایل انقلاب 35 درصد بود که این میزان هم اکنون به 13 درصد کاهش پیدا کرده است.
قائم مقام نهضت سوادآموزی کشور در ادامه عنوان کرد: در اوایل انقلاب شمار بیسوادها در گروه سنی 10 تا 29 سال (سن 10 سالگی پایه سوادآموزی در سازمان نهضت سوادآموزی محسوب میشود) پنج میلیون نفر بود که این تعداد هماکنون به یک میلیون نفر کاهش پیدا کرده است. وی افزود: همچنین در یک آمار کلی میتوان اعلام کرد که قدر مطلق بیسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال یعنی گروه سنی مولد جامعه، 9 میلیون و 800 هزار نفر در اوایل انقلاب بود که این تعداد هم اکنون به چهار میلیون نفر کاهش پیدا کرده است.
علی وطنی در حالی آمار بی سوادان را در ایران 15 درصد اعلام کرده است که در مهرماه امسال، معاون آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی درباره آمار بیسوادان کشور گفته بود: مرکز آمار کل کشور اطلاعات مربوط به تعداد بیسوادان را در اختیار ما قرار نمی دهد و حتی تعداد واقعی آنها را مخفی می کند.
علی ابراهیمیان در گفتگو با مهر با اعلام این مطلب افزوده بود: در جامعه ما سرشماری کاربردی اتفاق نمی افتد. هم اکنون در بخش اقتصادی و صنوف و عشایر این سرشماری انجام می گیرد که به اطلاعات دقیقی دست پیدا می کنند اما در سواد آموزی این گونه نیست و حتی مرکز آمار با فرض اینکه آمار و اطلاعات محرمانه است این اطلاعات را در اختیار هیچ دستگاهی قرار نمی دهد.
وجود 300هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور
وطنی خاطر نشان کرد: در این محور چهار نکته مهم مورد اشاره قرار میگیرد که از جمله آن «به حداقل ممکن رساندن شمار بازماندگان از تحصیل تا پایان برنامه پنج ساله توسعه» است، یعنی تا آن زمان تعداد کودکانی که به سن تحصیل رسیدهاند، اما هنوز به مدرسه نرفتهاند، باید به حداقل برسد. قائم مقام نهضت سوادآموزی کشور در ادامه در پاسخ سوالی مبنی بر شمار فعلی کودکان بازمانده از تحصیل کشور عنوان کرد: بر اساس آمار اعلامی مرکز آمار در سال 1385، 300 هزار نفر از کودکان شش تا 9 ساله کشور بازمانده از تحصیل هستند. وطنی با اشاره به سرنوشت 42 هزار آموزشیار نهضت سوادآموزی که خارج از این گروههای استخدامی قرار میگیرند، گفت: در مورد سایر آموزشیاران نهضت قانون استخدام وجود ندارد، اما سنوات خدمت آنها در دستگاههای دولتی قابل محاسبه است و هر زمان که شرایط خروج آنها از نهضت و خدمت در نهادهای دولتی فراهم شد، سوابق خدمتی آنها محاسبه میشود.
نظر شما