7 درصد مردم به خاطر هزینه های سلامت زیرخط فقرند/ضرب الاجل سه ماهه مجلس

جلسه تودیع و معارفه مدیرعاملان سازمان بیمه سلامت ایران امروز با حضور وزیر بهداشت ، وزیر کار ، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس سازمان نظام پزشکی و رییس کمیسیون بهداشت و اجتماعی مجلس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در این مراسم در مورد مشکلات بیمه ای کشور در نظام سلامت و مشکلاتی که دولت با شرکتهای بیمه ای دارد مطالبی عنوان شد.


بدهی 60 هزار میلیاردی دولت به صندوق‌های بیمه‌ای
علی ربیعی در این مراسم گفت: باید اوضاع بیمه‌ای را بهبود بخشیم و در این مدت کوتاه نیز سعی در اعتبار بخشیدن دفترچه‌های بیمه‌ای داشته‌ایم.
مهمترین اظهارات وی بدین شرح است:
• الکترونیک کردن نظام سلامت هم پوشانی را از بین می‌برد و به سلامت اداری نظام سلامت کمک می‌کند.
• هم اکنون بیش از 60 هزار میلیارد تومان طلب صندوق‌های بیمه‌گر از دولت است، این رقم در حالی است که به ما اعلام شده بود میزان بدهی به صندوق‌های بیمه‌گر صفر شده است.
• 16 هزار میلیارد تومان از اموالمان فروخته شده و با وجود اینکه چک تضمینی داده‌ایم، هیچ مبلغی دستمان را نگرفته است.


یکپارچگی نظام بیمه ای

در ادامه سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار یکپارچگی بیمه ها شد و گفت: داشتن دفترچه های بیمه با عناوین مختلف که در دست مردم است، مناسب نیست و مردم باید از دفترچه های بیمه یکسان برای درمان برخوردار شوند.
مهمترین اظهارات وی بدین شرح است:
• وضعیت بهداشت و درمان مردم باید در این دوره چهار ساله خدمت مسوولان ، سر و سامان بگیرد در غیر این صورت با مشکلات عدیده امروز، بیشتر خواهد شد.
• دخل و خرج وزارت بهداشت با یکدیگر همخوانی ندارد بطوریکه برای هر تخت بیمارستانی امروز 50 هزار تومان بیشتر از هزینه های جاری ، صرف می کنیم.
• در صورت عدم تحقق یکپارچگی بیمه ها، ضرر و زیان های موجود در گذشته بیش از پیش خواهد شد. خدمات پزشکی هزینه بر است و از سوی دیگر هر روز شاهد افزایش بیماری ها، تجهیزات پزشکی و داروها هستیم.
• اگر بخواهیم در حوزه پزشکی، هزینه نکنیم با خطر سلامت مردم مواجه خواهیم شد.

بدهی 700 میلیاردی سازمان بیمه سلامت

همچنین انوشیروان محسنی بندپی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در مراسم معارفه خود گفت: سازمان بیمه سلامت ایران 700 میلیارد تومان به دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های علوم پزشکی بدهکار است و یکی از اولویت‌هایمان را باید در جهت تسویه بدهی‌های سازمان قرار دهیم.
مهمترین اظهارات وی بدین شرح است:
• پرداخت حق بیمه از پنج به هفت درصد و حذف سقف دو برابری در پرداخت حق بیمه و نیز مشخص شدن تعهدات بیمه پایه تنها راهکار ادغام سازمان‌های بیمه‌گر در سازمان بیمه سلامت ایران است.
• اولین مشکل در نظام سلامت بی‌عدالتی است و این بی‌عدالتی مربوط به هزینه‌های کمرشکنی است که مردم زیر بار آن قد خم کرده‌اند و تنها راهکار داشتن بیمه سلامت موثر است؛ هرچند کشورمان از نظر شاخص‌های درمانی دارای رتبه مناسبی نیست.
• در موضوع شاخص‌های سلامت، کشورمان دارای رتبه 112 است و باید در این خصوص تنگناها و محدودیت‌های موجود را برداریم و در جهت ارتقاء این رتبه گام برداریم.
• عدالت و دسترسی برابر به خدمت بهداشتی درمانی و بهبود اوضاع رفاه عمومی جامعه از جمله ملاک‌های موفقیت هر دولتی است و هرچند مرگ و میر مادران را در هر 100 هزار تولد زنده کاهش داده‌ایم و نیز مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را به پایین‌ترین حد خود رسانده‌ایم، اما همچنان در موضوع شاخص‌های سلامت وضعیت مناسبی نداریم.

دفترچه های بیمه یکسان شوند
در ادامه حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 7 درصد مردم به خاطر هزینه های سلامت زیر خط فقرند گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 15 هزار میلیارد ریال بیشتر از بودجه مصوب برای این بخش نیاز دارد که باید این کمبود به اعتبارات حوزه سلامت و درمان اضافه شود.
مهمترین اظهارات وی بدین شرح است:
• در برنامه پنجم توسعه مقرر شد هزینه افراد مستمندی که زیر بار سنگین هزینه های درمان هستند، به کمتر از یک درصد کاهش یابد؛ این در حالی است که هم اکنون هزینه درمان این افراد برابر با هفت درصد است.
• صندوق های بیمه درمان از جمله تامین اجتماعی باید یکی شوند، دفترچه های بیمه درمانی باید یکسان شوند و جایگاه صنعت بیمه در کشور ارتقا یابد.
• با وجودی که کارهای خدماتی باید به مردم واگذار شود و به سمتی حرکت کنیم که بخش های خصوصی با بیمه ها قرارداد منعقد کنند اما هنوز بخش خصوصی رغبتی برای انعقاد قرارداد با بیمه های درمانی فعال در کشور ندارد.
• وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اگر نتواند در دوره چهار ساله خدمتش مشکلات حوزه را حل و فصل نماید، هیچ موقع قادر به رفع مشکلات در این حوزه نخواهیم بود.
• هم اکنون 17 صندوق بیمه درمانی در سراسر کشور وجود دارد و از مدیرعامل جدید بیمه سلامت ایرانیان درخواست می کنیم وضعیت بیمه ها را مشخص و درخصوص یکپارچه سازی آن اقدام کند.

صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
محمد باقر هداوند مدیرعامل سابق سازمان بیمه سلامت ایران هم در این مراسم خداحافظی گفت: مقدمات ادغام سازمان‌های بیمه‌گر در سازمان بیمه سلامت ایران از جمله فعالیت‌های مهم در این سازمان بود واین فعالیت در دوران مدیریت من و نیز مدیریت مدیرعامل اسبق سازمان بیمه سلامت ایران انجام شد.
مهمترین اظهارات وی بدین شرح است:
• اگر قرار بود صرف ادغام ساختاری صورت گیرد منفعت مردم در چه بود؟ چرا که هم اکنون سازمان‌های بیمه‌گر در حال ارائه خدمات خود به مردم هستند.
• قطعا در شرایطی می‌توانیم از سازمان بیمه سلامت به درستی استفاده کنیم که بتوانیم از ظرفیت‌های موجود نهایت استفاده را ببریم.
• بر اساس بند الف ماده 35 قانون برنامه پنجم توسعه آیین‌نامه اجرایی‌ پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان که موضوع آن کارت هوشمند بیمه سلامت است، به دولت ارسال شده و پس از تصویب ابلاغ می‌شود.
• اجرایی شدن نظام ارجاع در پزشک خانواده تعیین واقعی قیمت تمام شده خدمات درمان برای تعیین متناسب سرانه درمان سالانه و نیز موضوع بیمه همگانی از دیگر ظرفیت‌های قانونی برنامه پنجم توسعه است و باید در جهت رسیدن به این ظرفیت‌های قانونی گام برداریم.
• آیین‌نامه بیمه همگانی نیز تهیه شده و سایر مراحل انجامش در دست پیگیری است.

ضرب الاجل سه ماهه مجلس 

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد شدید به دلیل سر باز زدن سازمان‌های بیمه‌گر از ادغام در سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: چگونه برخی سازمان‌ها به خود اجازه می‌دهند در مورد قانون اینچنین رفتاری از خود نشان دهند؟عزیزی گفت: در صورت اجرایی نشدن این ادغام ظرف سه ماه از وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی سوال خواهیم پرسید.

وی به ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به این ماده قانونی باید در جهت توسعه کمی و کیفی بیمه‌های سلامت و پوشش فراگیر خدمات درمانی و نیز کاهش سهم مردم در پرداخت از جیب به 30 درصد گام برداریم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد چالش‌هایی که نظام سلامت با آن روبرو است،‌ تصریح کرد: بالا بودن پرداخت از جیب مردم یک فاجعه است و هیچ کشور غیردینی و غیراسلامی هم سهم مردمش در هزینه درمان به میزان هزینه‌های درمان در نظام سلامت ما نیست.به گفته عزیزی، هم اکنون میزان پرداخت از جیب مردم در حوزه درمان بالای 60 درصد است.

45232

کد خبر 320880

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اکبر A1 ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    20 0
    حداقل 70% درصد از مردم به خاطر هزینه های سلامت زیرخط فقرند . نه 7% !
  • بی نام IR ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    13 0
    خدا همه بیمارها را شفابده که پول دوا درمان خیلی زیاد است
  • بی نام A1 ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
    14 0
    مطمئنی 7 درصده ؟ !!!!!!
  • بی نام A1 ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
    0 0
    عجب، مجلس سه ماه ضرب العجل داده!!؟ یعنی اون دو تا چهار سالی که فرصت استراحت داده بود کافی نبوده!؟
  • بی نام A1 ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
    1 0
    حالا بفرمائيد كه كساني كه 50 ميليون تومن به بالا وام گرفته اند براي يك عمل قلب باز از گرفتن يارانه محرومند بعد بفرمائيد گردن كلفتها چه ميكنند
  • بی نام A1 ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۵
    1 0
    براساس تعاریف جهانی پزشک خانواده باید مرکز تلاش دولتها برای برقراری عدالت درسیستم های مراقبتی وسلامتی باشد؛اما براستی چرا در یک نظام سلامت عدالت محور؛ سرانه درمان روستاییان که از اقشار ضعیف جامعه هستند باید کمتر از شهرنشینان باشد؟ وبه این دلیل از زمان اجرای همزمان فازهای شهری وروستائی پزشک خانواده در استان مازندران شاهدیم که روستائیان جهت دریافت خدمات سطح اول در سیستم پزشک خانواده روستایی فرانشیز (پول) پرداخت مینمایند(خدمات ویزیت پزشک؛دریافت دارو؛تزریقات ؛ پانسمان)ولی بطور همزمان شهرنشینان برای دریافت همین خدمات در طرح پزشک خانواده شهری ریالی پرداخت نمی نمایندواینکه بعلت تفاوت موجوددر سرانه روستاییان وشهرنشینان تفاوت قابل ملاحظه‌ای میان دریافتی پزشکان خانواده شهر و روستا نیزوجود دارد،چرا؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین