تسنیم نوشت:

حسن قشقاوی معاون پارلمانی وزارت امورخارجه پیش از ظهر امروز در دانشکده فنی دانشگاه شاهد در جلسه‌ای به سوالات دانشجویان در رابطه با مسائل مختلف بین‌الملل و سیاست‌خارجی ایران پاسخ داد.
وی با اشاره به اصل مذاکره و رویکرد ایران در این مقوله اظهار داشت: نظام اصل مذاکره را پذیرفته و معتقد است خطوط قرمز باید در آن رعایت شود و در عین حال پیشرفت و حرکت به سمت جلو نیز باید احساس شود.
معاون پارلمانی وزارت امورخارجه تاکید کرد: تعبیر ما در مذاکرات رویکرد برد-برد است.

اهم اظهارات معاون پارلمانی وزیر امور خارجه به شرح زیر است:

*مذاکرات هم‌اکنون در ژنو در حال برگزاری است، بنابراین اجازه دهید این مذاکرات انجام شود و پس از پایان آن درباره نتایج صحبت کنیم.*در ژنو یک از سوی ایران چارچوب کلی ارائه شد که گام‌ها و اهدافی که باید در آن انجام شود تعریف شد که در این زمینه توافقاتی صورت گرفت.همین مسئله موفقیت است که در عین حال چارچوب کلان حفظ شده و محتوا نیز در همین مسیر حرکت می‌کند.

*تیم مذاکره‌کننده با نظرات مسئولان نظام و به خصوص وزیر امورخارجه که مسئول مذاکرات شناخته شده، انتخاب شده‌‌اند که البته مانند دوره‌های قبل که مسئول مذاکره‌‌کننده دبیرشورای عالی امنیت ملی بود و وی افراد و تیم مذاکره‌کننده را تعیین می‌کرد، این روال طی شده و پروسه جدیدی در این مسیر رخ نداده است.
ا*ما در این مذاکرات بحث رابطه با آمریکا را نداریم اما درباره بحث خاص هسته‌ای به آمریکا به عنوان یکی از اعضای 1+5 مذاکره می‌کنیم. ایران بارها درباره برخی از موضوعات خاص منطقه با آمریکا گفت‌وگوی دوطرفه و مذاکره داشته است. افغانستان و عراق از جمله مواردی بود که ایران با آمریکا در این زمینه‌ها بحث و گفت‌وگوی دو جانبه داشته و آقای ظریف یکی از افراد گفت‌وگوکننده درباره مسئله افغانستان بوده است.مذاکرات ما با آمریکا سابقه دارد و این اجازه‌ای که این بار به اعضای مذاکره‌کننده هسته‌ای داده شده، به تیم‌های قبلی نیز داده شده بود و ما اجازه داشتیم با طرف آمریکا در قالب گروه 1+5 گفت‌وگوهایی را داشته باشیم.

*مسائل ایران و انگلیس متعدد است و شاید هر کشوری مسئله‌ای را برای خود در اولویت این مسائل در نظر بگیرد.
* بحث رابطه با انگلیس تنها درباره مسائل خاص سیاسی، فرهنگی و ... نیست. برای طرف ایرانی یکی از بخش‌هایی که بسیار مهم است، در کنار سایر بحث‌های دیگر، مسائل مربوط به امور کنسولی اتباع ایرانی حاضر در انگلیس است. حدود 350 هزار ایرانی مقیم شهرهای مختلف انگلیس هستند. اکثر این افراد فرهیخته‌ هستند و در بین اتباع ایرانی حاضر در انگلیس برخلاف برخی از کشورهایی که اتباع ایرانی بیشترین تعداد اپوزسیون را تشکیل می‌دهند، در انگلیس بسیاری از افرادی با سابقه طولانی خدمت به نظام اسلامی را تشکیل می‌دهند و یا اینکه برخی از افراد به دلیل تحقیقات علمی و یا حضور خانواده‌هایشان به تدریج به این کشور رفتند و جز تبعه آن کشور شدند.
* در حال حاضر بحث کاردار غیرمقیم مطرح است، یعنی اینکه افرادی از وزارت‌خارجه امور مربوط به کشور خود را پیگیری می‌کنند و ممکن است این جایگاه با پیشرفت موجب گشایش سفارتخانه نیز شود.
* در حال حاضر بخش‌های زیادی از کار کنسولی ایران و انگلیس در سفارتخانه‌های یکدیگر انجام می‌شود اما زیرپوشش پرچم کشوری ثالث که امور مربوط به اتباع ایران در سفارتخانه ایران تحت پوشش پرچم عمان و امور کنسولی اتباع انگلیسی در سفارتخانه انگلیس تحت پوشش پرچم سوئد انجام می‌شود.

* شاید مطلوب این باشد که پرچم خودمان روی سفارت ایران در انگلیس قرار گیرد و من فکر می‌کنم عزت ما این‌گونه بیشتر حفظ می‌شود.
/29212

 

کد خبر 321728

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین