ششمین نشست کمیسیون امور اجتماعی و تشکلها در اتاق تهران در حالی به مسایل مختلف مربوط به تشکلها و تقویت آنها پرداخت که انتشار گزارش بینالمللی فضای کسبوکار و نزول رتبه ایران در این شاخص نیز از مسایل جدی مورد بحث اعضای کمیسیون بود.
لزوم و چگونگی تقویت رابطه اتاق بازرگانی به عنوان مادر تشکلها و سایر تشکلهای بخش خصوصی نیز از دیگر محورهای سخنان اعضای و مهمانان کمیسیون بود که بر پیگیری آن در نشستهای بعدی و همفکری بیشتر بر سر چگونگی تحقق آن نیز تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،درگذشت حبیباله عسگراولادی نیز از دیگر موضوعاتی بود که مورد توجه اعضا قرار گرفت و کمیسیون اموراجتماعی و تشکلهای اتاق تهران این ضایعه را به مردم ایران، خانواده و وابستگان مرحوم عسگراولادی به ویژه اسداله عسگراولادی برادر آن مرحوم تسلیت گفت.
محمدمهدی راسخ با اشاره به تلاشهای مرحوم عسگراولادی در دوران تصدی وزارت بازرگانی سنگاندازی سیاسی در مسیر سیاستهای ایشان در وزارت بازرگانی را اجحاف به انقلاب خواند و گفت: «من در دوران وزارت ایشان افتخار حضور در وزارت بازرگانی را داشتم و درستی سیاستهای ایشان را به شخصه درک کردم. به جرأت میتوانم بگویم اولین فردی که از زبان او در مورد لزوم حذف یارانهها شنیدم مرحوم عسگراولادی بود که در همان اوایل انقلاب و در دوران وزارت اعتقاد داشت که برای پیشرفت اقتصادی کشور لازم است نظام یارانهها اصلاح شود.»
رئیس کمیسیون اموراجتماعی و تشکلهای اتاق تهران از این که اختلافات سیاسی در آن برهه مانع از ادامه حضور و فعالیت مرحوم عسگراولادی در وزارت بازرگانی شد ابراز تأسف کرد. راسخ همچنین صراحت و صداقت و شجاعت حبیباله عسگراولادی در بیان نظراتش را ستودنی دانست.
نزول مجدد رتبه ایران در شاخص بهبود فضای کسبوکار
محمدمهدی راسخ هم چنین با اشاره به گزارش بهبود فضای کسبوکار در کشورهای مختلف دنیا، نزول رتبه ایران در این رتبهبندی را خبری بد خواند و با اشاره به نزول رتبه ایران در سالهای اخیر گفت: «در این مورد البته تنها دولت مسئول نیست و بخشهای و قوای دیگر نیز مسئول هستند چون مولفههای شاخص بهبود فضای کسبوکار موضوعات گستردهای را در بر میگیرد که مشمول حوزه قوای مقننه و قضاییه نیز میشود.» او با اشاره به صعود کشورهایی چون سنگاپور، مالزی، کرهجنوبی و گرجستان در بهبود فضای کسبوکار ابراز امیدواری کرد دولت تدبیر و امید موفق شود تا موانع موجود در حوزه کسبوکار را کاهش دهد.
به دنبال ارتباط دوطرفه هستیم
راسخ بر این نکته تاکید کرد که امروز و در فضای امیدوارانهای که شکل گرفته فعالان بخش خصوصی در اتاق و در تشکلها نیز باید امیدوار باشند. او گفت: «مشخصا ما هم اعتقاد داریم که ارتباط یکطرفه بیمعناست و باید رابطه دو طرفهای بین اتاقهای بازرگانی در سراسر کشور و تشکلهای اقتصادی شکل بگیرد.» رئیس کمیسیون اموراجتماعی و تشکلهای اتاق تهران با اشاره به این که بسیاری از تشکلها از نظر مادی ضعیف هستند و باید به آنها کمک شود تاکید کرد که درآمد اتاق از محل یک در هزار باید برابر قانون باید برای تقویت و ساماندهی تشکلهای بخش خصوصی هزینه شود.
راسخ نیز با تاکید بر این که دولت باید در سفرهای خارجی خود صنعتگران و تولیدکنندگان را همراه خود داشته باشد، تقویت رابطه اقتصادی با کشورهای خارجی را محکمکننده روابط سیاسی دانست. او اشاره داشت که اتاق تهران در سفرهای خارجی خود برای اعزام هیاتهای تجاری در حد امکان خود به فعالان اقتصادی و نمایندگان تشکلها کمک میکند و تلاش دارد تا بهترین موقعیت را در این سفرها برای آنان فراهم کند.
3939
نظر شما