شانا نوشت:

 نماینده سابق ایران در اوپک گفت: اوپک باید این واقعیت را بپذیرد که حفظ قیمت های بالای نفت که به دلایل مصنوعی و مسایل ژئوپلتیک ایجاد شده، به این سازمان کمکی نمی کند.

جواد یارجانی درباره تاثیر برداشت از منابع غیرمتعارف نفتی (شیل اویل و شیل گس) روی امنیت بازار انرژی تصریح کرد: استفاده از شیل های گازی در بازار آمریکا بسیار تاثیر گذار است، زیرا گاز تولیدی از این منابع قرار است از آمریکا به کشورهای اروپا و ژاپن صادر شود که این مسئله بازار گاز را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

نماینده سابق ایران در اوپک در پاسخ به این سوال که " تولید نفت و گاز از منابع غیرمتعارف در کوتاه مدت است و یا بلند مدت" گفت: تاثیر منفی تولید نفت و گاز از این منابع نامتعارف روی محیط زیست بسیار قابل توجه است، ولی با توجه به بالا بودن هزینه سرمایه گذاری تولید از منابع شیل، با بالا رفتن قیمت نفت، تولید از این منابع نیز توجیه اقتصادی پیدا کرده است، همچنین اوپک با بالا نگه داشتن قیمت نفت در بالای ١٠٠ دلار (در هر بشکه) کمک قابل توجهی به این مهم کرده است.

وی افزود: با کاهش قیمت های نفت، تولید نفت با استفاده از تکنولوژی پیچیده ای که برای برداشت از منابع شیل نیاز است به دلیل هزینه های بالا، حفر چاه ها متعدد مطمئنا موفق نخواهد بود.

یارجانی تصریح کرد:  با توجه به شرایط کنونی با گذشت زمان، کوتاه مدت و یا بلند مدت بودن تولید از منابع شیل مشخص می شود؛ ضمن آنکه هم اکنون باید توجه کرد که آیا استفاده از تکنولوژی برداشت از منابع شیل در آمریکا باقی می ماند و یا اینکه به چین نیز وارد می شود، از سوی دیگر اروپایی ها به دلیل تاثیرهای مخرب استفاده از این منابع روی محیط زیست، مقاومت هایی در زمینه برداشت از منابع شیل انجام داده اند.

نماینده سابق ایران در اوپک با بیان این که برداشت از منابع شیل برای اوپک موضوع قابل توجهی است، گفت: اوپک در حال انجام بررسی های لازم در این زمینه است و گزارش هایی را تهیه کرده؛ ضمن آنکه برخی اعضای اوپک معتقدند که استفاده از این روش منبعی است برای عرضه نفت که باید با آن کنار آمد، همچنین این سازمان توجه لازم را به بالا رفتن مصنوعی قیمت نفت بر اثر مسایل غیر بازار دارد، زیرا این شرایط به توسعه روش های تولید که پیش تر اقتصادی نبود، کمک کرده است.

وی در باره توسعه استفاده از منابع شیل روی اعضای آفریقایی سازمان اوپک از جمله نیجریه و آنگولا که از تولید کنندگان نفت سبک و تامین کنندگان اصلی نفت مورد نیاز آمریکا هستند و چشم انداز آمریکا برای تبدیل شدن به یکی از صادرکنندگان بزرگ نفت در جهان گفت: تاثیر برداشت از منابع شیل روی کشورهای تامین کننده سوخت مورد نیاز آمریکا کاملا مشهود است، ولی برخی از اعضا معتقدند چنین شرایطی طبیعی است و با توجه به تقاضای جهانی برای سوخت ها فسیلی، روش های برداشت از منابع هیدروکربوری نیز باید توسعه یابد.

یارجانی تصریح کرد: اوپک باید این واقعیت را بپذیرد که حفظ قیمت های بالای نفت که به دلایل مصنوعی و مسایل ژئوپلتیک ایجاد شده، به این سازمان کمکی نمی کند و در صورتی که قیمت ها به صورت طبیعی به دلیل تقاضا و بدون در نظر گرفتن مسایل ژئوپلیتیک تعیین می شد، شاید قیمت های نفت به میزان کنونی رشد نمی کرد.

نماینده سابق ایران در اوپک گفت: افزایش قیمت های کنونی نفت به دلیل مسایل ژئوپلیتیک و تحریم نفت ایران نیز از جمله این موارد است، برخی تولیدکنندگان نفت از این روند استقبال کردند ولی ادامه این روند در بلندمدت به ضرر آنها است همچنین قیمت های بالا تولید نفت اوپک را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی تاکید کرد: صنعت نفت، صنعت صلح است بنابراین بازار نفت باید ایمن و ایده آل باشد و تاثیر مسایل ژئوپلیتیکی در این بازار باید به حداقل برسد.
3131 

کد خبر 322727

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    4 0
    هزينه توليد نفت در آمريكا بالاي 30-40 دلار در هر بشكه هست و در صورتي كه نفت ارزون تر بشه توليد و سرمايه گذاري فعلي نفت اين كشور به صرفه نيست براي همين به اختلافات خاورميانه دامن ميزنند تا بتوانند به خودكفايي در نفت و انرژي برسن و سرمايه گذاري اونها به صرفه بشه! جدا از ظالمانه بودن اين روش اما واقعا اينكه با وجودي كه بزرگترين وارد كننده نفت هستن اما منافع آينده رو به ارزاني و راحتي فعلي ترجيح ميدن واقعا جالبه
    • بی نام IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
      0 0
      مطمئن باش ضرر های زیست محیطی از سود خود کفائی خیلی بالاتره. تا وقتی انسان ها به منافع، نگاه شخصی و حتی ملی داشته باشند قربانی خودخواهی های خود خواهند شد.