آیا لحن رئیس جمهور در سه حضور برای دفاع از وزرای پیشنهادی به مجلس تغییر کرد؟

حسن روحانی برای چهارمین بار به مجلس شورای اسلامی می​رود تا از یک وزیر باقی مانده کابینه​اش دفاع کند.

سید صادق روحانی: نخستین حضور رئیس جمهور برای دفاع از کابینه​اش 24 مردادماه بود. لحن روحانی در آن روزها هم برای مجلسی​ها جذاب بود و هم برای مردم. تجربه تلخ سال​های قبل از حضور رئیس جمهور سابق و روابط مبهم و همراه با آزردگی دولت پیشین با مجلس این فرصت مغتنم را ایجاد کرده بود تا مجلس از سخنان و مشی سیاسی او حمایت کنند. روحانی هم که تازه بر مسند ریاست جمهور تکیه زده بود سعی داشت تا از خود چهره​ای منطقی، معقول و مودب را نشان دهد که اراده اش بر همگرایی بیشتر با سایر قواست. روحانی با اعلام اسامی کابینه​اش در روز تحلیف به مجلس این پیام را داد که آماده همکاری با قوه مقننه است. گمانه زنی​ها درباره رای اعتماد به وزرا از مدت​ها پیش از آن در جریان بود. جالب اینجا بود که وزرایی که بیشتر در معرض مخالفت بودند رای آوردند و وزرایی که انتظار می​رفت بدون حاشیه خاصی رایی اعتماد بهارستان نشینان را کسب کنند پشت درب پاستور ماندند. وزیر ورزش و جوانان از جمله این وزرا بود. هیچکس گمان نمی برد که مجلس تا این حد روی وزیر ورزش و جوانان مته به خشخاش بگذارد که روحانی مجبور شود چهار بار برای دفاع از وزرایی که برای این وزارتخانه معرفی کرده به مجلس بیاید. روحانی در تمامی این حضورها ابراز امیدواری کرده بود که این آخرین حضورش در دفاع از یک وزیر در مجلس باشد اما هربار مجلسی​ها این امید او را نا امید کردند.

لحن روحانی در اولین حضورش در دفاع از وزرا (ایـــنـــجـــا)لحنی آشتی جویانه بود و سعی می کرد که جواب شبهاتی که نمایندگان مخالف مطرح کرده بودند را پاسخ دهد. به عنوان مثال وی در بخشی از سخنان خود در روز آخر دفاع از وزرا در 24 مرداد ماه گفت که "برای این فرزند مجلس که منادی اعتدال است، گاهی برخی از تعبیرات در مجلس شورای اسلامی کمی دلگیر کننده بود اما چه باید کرد؛ این شیوه مرسوم در شیوه مردم سالاری پارلمانی است. همه باید عادت کنیم و تحمل​ها را بالا ببریم. هم نمایندگان و هم اعضای دولت با بالا بردن آستانه تحمل بهتر می توانیم به یاری هم بپردازیم. مجلس در ایفای وظایف نمایندگی و اظهار نظر کاملا آزاد است. حتی می خواهم به رسانه ها تذکر دهم. برخی نقدها و سوالات نمایندگان برای آن بود که شبهات در ذهن مردم و در کشور برطرف شود. این کار به اعتقاد من به خوبی انجام گرفت."

این لحن در سخنرانی روز نخست بررسی صلاحیت وزرا یعنی در 21 مرداد هم بر سخنان رئیس جمهور حاکم بود. حسن روحانی در بخشی از سخنان خود در آن روز گفت که " بعد از طی مراحل قانونی و استقرار یازدهمین رییس‌جمهور، اکنون در یکی از حساس‌ترین مراحل جهت فراهم آوردن مقدمات اجرای برنامه‌های اعلام شده قرار داریم و آن، رای شما نمایندگان محترم به وزرای پیشنهادی است؛ شما که منتخب مردم هستید و خواسته‌های آنها را نمایندگی می‌کنید و انتظار این است که این فرآیند مهم با تفاهم و همدلی به صورت موفقیت‌آمیز طی شود. رای اعتماد شما به وزرا صرفا رای به افراد نیست بلکه رای به مجموعه دولت و برنامه‌های آن است."

با وجود دفاع تمام قد رئیس جمهور از تک تک وزرایی که معرفی کرده بود از مجموع وزرای پیشنهادی سه وزیر نتوانستند رای اعتماد مجلس را کسب کنند. این وزرا عبارت بودند از: محمد علی نجفی برای وزارت آموزش و پرورش، جعفر میلی منفرد برای وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مسعود سلطانی فر برای وزارت ورزش و جوانان.

پنجم آبان ماه رئیس جمهور برای بار دوم به بهارستان رفت تا از وزرای خود دفاع کند. روحانی برای این سه وزارت خانه سه سرپرست تعیین کرده بود. دو تا از این سرپرستان به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شدند و توفیقی که سرپرست وزارت علوم بود به این خاطر که مجلس نظر مثبتی نثبت به او نداشت معرفی نشد. لحن رئیس جمهور در دومین حضورش برای دفاع از وزرا از بار نخست اندکی متفاوت بود. روحانی از نمایندگان گلایه داشت و یک بار دیگر از وزرایی که رای نیاورده بودند حمایت کرد.(ایــنــجــا) رئیس جمهور در بخشی از دفاعیات خود از وزیر پیشنهادی گفت: "در شرایطی دولت مسئولیت امور را بر عهده گرفته که کشور از لحاظ اقتصادی و اجتماعی در شرایط ویژه​ای قرار دارد. به همین دلیل هرگز وقت خود را برای حاشیه پردازی صرف نکردیم و در برابر منتقدین و مخالفین منصفانه برخورد کردیم و نمی​خواهیم در این شرایط حساس وظایف اصلی خود را فراموش کنیم." روحانی بر همین اساس از نمایندگان خواست تا دولت را در عدم حاشیه پردازی حمایت کنند. روحانی در ادامه با لحنی انتقادای گفت:" تکرار شعار نکنیم، مداوم نگوییم که رهبری چنین فرموده است و چنان فرموده است. رهبری روشن نظراتشان را بیان فرموده اند این ما هستیم که باید برنامه اجرایی آن تدابیر ار تهیه و اجرا و عمل کنیم. در این شرایط ما با وحدت و انسجام به خوبی از شرایط سخت امروز عبور خواهیم کرد. ما در شرایط خاص امروز در پای میز مذاکره با دیگران نشسته‌ایم. باید از حقوق ملی و منافع ملی و از اهداف ملی خودمان به خوبی دفاع کنیم البته با منطق، استدلال و با استفاده از هنر دیپلماسی."

با این وجود رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی برای وزارت ورزش و جوانان نتوانست رای اعتماد نمایندگان را کسب کند. روحانی وقت زیادی برای معرفی وزیر جدید نداشت بنابر این در اولین فرصت نصرالله سجادی را به مجلس معرفی کرد و 19 آبان به بهارستان رفت تا از او دفاع کند.

رییس جمهور سخنان خود را با مزاح با نمایندگان آغاز کرد و گفت: "قرار نیست که ما همیشه برای بررسی صلاحیت وزرا در خدمت شما باشیم برای مقصود های دیگری هم می شود در خدمت نمایندگان بود."(ایــنــجــا) سخنان رئیس جمهور در این حضورش اگرچه به نظر حاکی از دلخوری او بود اما گفت که از نمایندگان گلایه​ای ندارد. روحانی همچنین در قامت یک حقوقدان گفت :" ما دوست داشتیم در همان تابستان یعنی در 24 مرداد که همه وزرا معرفی شده بودند همه رای اعتماد می‌گرفتند و ما می‌توانستیم کارمان را در دولت با برنامه‌ریزی دقیق‌تری شروع کنیم. اما به هر حال مجلس شورای اسلامی دارای وظایف قانونی است و طبق مصالح مدنظر در چارچوب قانون اساسی و آیین داخلی عمل می‌کند و ما از این نظر گله نداریم."

رئیس جمهور همچنین در دفاعیات خود گفت :" ما تابع رای اکثریت هستیم و قواعد سیاسی که بر مبنای آن ما حرکت می‌کنیم، اکثریت آراست و به همین دلیل می‌گوییم همه باید تابع نظر مردم در 24 خرداد باشیم. مسیری را که اکثریت مردم امضا کردند دنبال می‌کنیم چون مردم در 24 خرداد به افراط و تفریط، خشونت و خودرأیی و تک‌رأیی، عدم مشورت و عدم تدبیر رأی «نه» دادند و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت رأی «آری» دادند. ما نباید صدای مردم را در طول چهار سال پیش رو از یاد ببریم و فراموش کنیم، دولت خود را مکلف به نظرات و خواست و آرای مردم می‌داند و به رهنمودهای رهبری متعهد است."

با وجود این سخنان مجلس باز هم به وزیر پیشنهادی رئیس جمهور رای نداد و ساعتی پس از رای گیری روحانی محمود گودرزی را به مجلس معرفی کرد تا در اولین زمان ممکن مجلس به بررسی وزیر پیشنهادی بپردازد.

فردا حسن روحانی برای چهارمین بار برای دفاع از وزیری که پیشنهاد داده به مجلس می​رود. باید منتظر ماند و دید که آیا اینبار روحانی لب به گلایه خواهد گشود یا باز هم مانند گذشته تنها از شایستگی وزیرش دفاع می​کند.

27219

 

 

 

کد خبر 322818

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهربان توسی A1 ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    64 6
    دکتر روحانی تا بحال بنرمی و متانت با مجلس برخورد داشته
  • بی نام FI ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    18 3
    تو این مملکت اگر یک انسان بتمام معنا باشد وارد گود سیاست یعنی دروغگو نمی شود
  • احمد IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    19 3
    در متن شما به اشتباه نوشته اید نثبت، لطفا با نسبت تصحیح بفرمایید. در مورد خبر هم تا وقتی این مجلس با دولت همکاری نکنه چطور انتظار داشته باشیم وضع بسیار نابسامان کنونی حل شود؟؟؟
  • حسین A1 ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    32 5
    عجیب است از این جماعت که علیرغم گذشت بیش از سی سال باز دنبال بزرگنمایی مسایل غیر ضروری هستند اصولا چرا نباید با این تنگ نظریها لحن جناب ریس جمهور تغییر نکند.
  • علی A1 ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    55 5
    چه موقع قرار است مجلسیان صدای ملت را بشنوند و دست از سگ اندازی مقابل دولت بردارند
    • بی نام A1 ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
      0 3
      شنيده بوديم كفش براش پرتاب كردند، اما پرتاب سگ نه
  • سینا IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    22 33
    دیگه احساس خوبی نسبت به رییس جمهورندارم.احساس میکنم قدم درراه دوسال اخرخاتمی گذاشته وچه زود
    • بی نام A1 ۲۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
      42 8
      همین شماها بودین باعث شدین احمدی نژاد بیاد. با این حس های بچگانه
  • بی نام IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    31 5
    دکتر روحانی در عین رعایت اعتدال نباید ذره ای از مواضعش کوتاه بیاد... اگه به رای مردم وفادار بمونه تا آخر پشتش هستیم و حمایت می کنیم...
  • عباس IR ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    39 5
    مجلس یکدست اصولگرا مگه میذاره لحن بنده خدا عوض نشه.
  • بی نام IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    7 17
    به نظرم دموكراسي يه طرفه نيست،بازم مجلس مي تونه رد كنه يا تاييد كنه،اميدوارم انصاف رعايت بشه،نتيجه مي تونه هر چي باشه
  • بی نام IR ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    25 8
    ایکاش دکتر فردا به مجلس نرن و معاون اولشونو بفرستند واقعا این مجلسی که رفتارای دولت قبلی رو دیده بود ، این رفتارهای محترمانه باعث شده تا جوگیر بشن به نمایندگان توصیه میکنم یه بار فیلم صحبتهای احمدینژاد در مجلس رو بشینن نگاه کنن
  • بی نام A1 ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    15 1
    امیدوارم این دفعه وزیر پیشنهادی رای اعتماد بیاره
  • بی نام A1 ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    50 5
    با این نماینده های مجلس باید با لحن احمدی نژاد صحبت کرد. والسلام.
  • ارسلان A1 ۰۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
    20 4
    هر چیزی حدی داره احساس میکنم مجلس زیادی داره دیگه بازی در میاره این کار مجلس تقریبا یه جور بی اعتمادی به رئیس جمهور رو بخاطر انتخاباش برای این وزارتخوونه در پی داره.بلاخره سلیقه ای شده من نمیدونم توو قانوونه اساسی چند بار میتوونن این کار و واسه انتخابه یه وزیر انجام بدن الان بار چهارمه دیگه!!!!!
  • آراز A1 ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
    15 6
    خدایی این مجلس ما هم جنبه نداره. از عهده این ها فقط احمدی نژاد برمی آمد که یه سرپرست واسه وزرات تعیین کنه به مدت 2سال؟؟؟؟؟؟؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین