سرنخ​های انفجارهای لبنان به کجا می​رسد/ نگاهی به واکنش​های بین المللی

انفجار در حوالی سفارت ایران در بیروت با اقداماتی انتحاری، آن هم کمتر از 24 ساعت مانده به آغاز مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 فقط یک معنا دارد؛ ناراحتی برخی قدرت ها ازموفقیت ایران.

محمود عزیزی: این اتفاق البته می تواند انگیزه های ظاهری هم داشته باشد. دعوای ساختگی شیعیان و براداران اهل سنت که مروجانش به دلارهای نفتی و جهل گروهی از مقلدان دین ساختگی شان چشم دارند. گزارش های مخابره شده از لبنان،  از انگیزه های مذهبی و سیاسی سخن می گوید که برخی قدرت های منطقه ای  به آن دامن می زنند.

 آن گونه که خبرگزاری ایسنا در گزارش خود از این حادثه تروریستی نوشته است، این انفجارها به فاصله دو دقیقه در 10 متری سفارت جمهوری اسلامی ایرانبه وقوع پیوسته که در انفجار اول یک عامل انتحاری با موتورسیکلت به سوی موانع امنیتی سفارت حرکت کرده و خود را منفجر کرده و در انفجار دوم یک عامل انتحاری با خودروی "رنو" بمب‌گذاری شده‌اش خود را منفجر کرد.

 مسئولیت این اقدام انتحاری را یک گروه وابسته به القاعده بر عهده گرفته است. خبرگزاری رویترز اعلام کرد که گردان‌های عبدالله عزام، که از شبه نظامیان وابسته به القاعده هستند مسئولیت حمله به سفارت ایران در بیروت را برعهده گرفتند.

سراج الدین زریقات، یکی از رهبران القاعده گفت که عملیات حمله به سفارت ایران در بیروت عملیاتی انتحاری بوده که توسط دو تن از شهروندان سنی لبنانی انجام شد.

‌ اگر اظهارات وزیر اطلاع‌رسانی سوریه که اعلام کرد که از این انفجار "بوی نفت و دلار" می‌آید را کنار تحلیل های خبرگزاری ها بگذاریم که اعلام کرده اند «این حمله در واکنش به حوادث سوریه صورت گرفته است»، بهتر می توان سخنان این چهره سوری که «سازمان اطلاعات عربستان و رژیم صهیونیستی» را مسوول انفجار مذکور دانسته، درک کرد.

 رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان نیز با محکوم کردن انفجارهای تروریستی در مقابل سفارت ایران، این جنایت را در راستای برنامه ای دانست که «غربی ها و صهیونیست ها با همکاری برخی رژیم های منطقه ای و گروه های تکفیری مرتکب شده اند.»

غضنفر رکن آبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان هم در گفت و گویی تاکید کرد که «رژیم صهیونیستی در پشت این انفجار تروریستی قرار داد». همچنین ارتش لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که عاملان انفجار بیروت انتحاری بوده‌ و تحقیقات برای رسیدن به سرنخ‌های بیشتر ادامه دارد.

پس از این انفجار، نیروهای امنیتی اطراف محل انفجار را محاصره کردند. سفارت ایران از سلامت غضنفر رکن آبادی، سفیر ایران در لبنان خبر داده، اما حجت الاسلام انصاری رایزن فرهنگی ایران که اخیرا به  این سمت منصوب شده بود، در نهایت بعد از جراحات فراوان به شهادت رسید.

 شبکه خبری المیادین لبنان هم که نخسیتن رسانه ای بود که تصاویری از این انفجار را پخش کرد نیز گزارش داد که بر اثر این انفجارها، سفیر یمن در لبنان جراحت‌های سطحی برداشته است.

براساس آمارهای گزارش شده در این انفجار‌ها که در منطقه "الجناح" در ضاحیه واقع در جنوب بیروت رخ داده، دست‌کم 23 تن کشته و حدود 146 تن دیگر زخمی شده‌اند. در این انفجارها 12 خودرو در آتش سوخت و شش ساختمان در اطراف سفارت ایران نیز دچار خساراتی شدند.

 به دنبال این  اقدامات انتحاری میشل سلیمان در تماس تلفنی با دکتر حسن روحانی، انفجارهای تروریستی مقابل سفارت ایران در بیروت را محکوم و شهادت جمعی از انسان های بیگناه در این انفجارها را به وی تسلیت گفت.

همچنین رئیس جمهور طی تماس تلفنی با سفیر کشورمان در لبنان در جریان آخرین وضعیت حادثه پیش آمده قرار گرفت و ابعاد آن را بررسی کرد. روحانی ضمن ابراز همدردی و ابلاغ مراتب تأثر و تاسف خود، دولت و ملت ایران به سفیر، کارکنان سفارت و خانواده‌های افراد حادثه دیده، برای بازماندگان این حادثه تروریستی آرزوی صبر و سلامتی کرد.

برخی مقامات از دیگر کشورها نیز این حادثه را محکوم کرده​اند که در جدول زیر به آنها اشاره شده است:

چهره

سمت

بان کی مون

دبیر کل سازمان ملل

ویلیام هیگ

وزیر خارجه انگلیس

عمران الزعبی

وزیر اطلاع رسانی سوریه

جریان 14 مارس لبنان

 از تشکل های سیاسی لبنان

نبیه سعد الحریری

نخست‌وزیر پیشین لبنان

نبیه بری

رئیس مجلس نمایندگان

نجیب‌میقاتی

نخست‌وزیر لبنان

نوری‌المالکی

نخست‌وزیر عراق

دیوید هیل

سفیر آمریکا در بیروت

امیل لحود

رئیس جمهوری سابق لبنان

 

 

/29212

کد خبر 323436

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ابهری IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
    0 0
    سلام .گروه های جیره خوار که در هر کجای جهان باشند .از تفاهم ایران وامریکا ضرر خواهند کرد.وحیات سیاسی نخواهند داشت.وبا این گونه کارها که احتمال دوباره تکرار شدن دارد.به بقا خود. ومطرح ماندن می اندیشند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین