مهر نوشت:

محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور پس از بررسی اجرای طرح دورکاری از زمان ابلاغ آن در 7 مهرماه سال 89 تاکنون به معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد: بنا به 10 دلیل از جمله فراهم نبودن زیرساخت‌ها، نارضایتی کارکنان، دورشدن افراد از محیط کار و کاهش امنیت شغلی، مصوبه دورکاری تا زمان فراهم شدن زیرساخت‌های لازم لغو می‌شود.

مصوبه دورکاری که از هفتم مهرماه سال 89 توسط دولت دهم مصوب و در دستگاه های دولتی به اجرا گذاشته شده بود، لغو می‌شود.

محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور در نامه ای خطاب به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نتایج بررسی و آسیب شناسی این طرح از زمان اجرا تاکنون را اعلام کرده است.

در نامه نوبخت به جهانگیری آمده است:

"برادر ارجمند جناب آقای دکتر جهانگیری

معاون اول محترم رئیس جمهور
با سلام و احترام؛

هماهنگونه که استحضار دارند وزیران عضو "کمیسیون امور احتماعی و دولت الکترونیک" دولت وقت با هدف بهره وری، انعطاف پذیری و کاهش حجم رفت و آمد کارمندان دولت، آئین نامه دورکاری به شماره 44726/76481 مورخ 89.04.07 را تصویب و ابلاغ نمودند. اما تایید می فرمایند که استقرار نظام دورکاری مستلزم تعیین مشاغل دارای شرایط دورکاری، تعریف دقیق کار بر اساس استانداردها و شاخص های مربوط و امکان ارزیابی و ارزشگذاری خروجی ها و و بازده کار بر اساس شاخص های عینی می باشد و نمی توان بدون فراهم ساخت شرایط لازم از ابعاد مختلف، نظام دورکاری را در دستگاه های اجرایی استقرار بخشیده و به هدف های مورد نظر دست یافت. آئین نامه فوق الذکر صرفا به لحاظ برون رفت از شرایط اضطرار و آلودگی شدید هوای تهران با فوریت و بدون بررسی کارشناسی لازم در این معاونت ابلاغ گردیده است و دستگاه های اجرایی نیز بدون آمادگی و فراهم بودن شرایط و زیرساخت های لازم و بر حسب تکلیف تعیین شده مبادرت به اجرای اضطراری مفاد تصویب نامه نمودند.

پس از چند سال از اجرای مصوبه مذکور پیمایشی در خصوص دورکاری با عنوان "آسیب شناسی اجرای آئین نامه دورکاری در دستگاه های اجرایی" توسط این معاونت انجام گرفت. نتایج بررسی های میدانی و بررسی صورت گرفته از کارکنان و مدیران دستگاه های اجرایی در بخش آسیب های آئین نامه دورکاری نشان می دهد که به دلایل ذیل مصوبه مذکور به اهداف پیش بینی شده دست نیافته است.

1- ایجاد نارضایتی در کارکنانی که به دلایل مختلف از جمله ماهیت شغل و وظیفه، امکان استفاده آنان از فرصت دورکاری فراهم نبوده است.

2- فراهم نبودن زیرساخت های فنی و بسترهای لازم برای اجرای دورکاری

3- دورشدن کارکنان از محیط کار و عدم امکان دسترسی به آنان در مواقع ضروری

4- کاهش میزان بهره وری دستگاه های اجرایی (براساس نظرخواهی انجام شده از مدیران)

5- فقدان بسترهای فرهنگی لازم و عدم سازگاری دورکاری با فرهنگ جامعه ایران و در نتیجه فراهم شدن زمینه بروز اختلافات خانوادگی به دلیل حضور مستمر کارمندان در منزل و تداخل کار اداری با امور خانه

6- احساس به خطر افتادن امنیت شغلی کارکنان و عدم نیاز به وجود آنان در دستگاه های اجرایی

7- تمایل شدید کارکنان ضعیف به دورکاری در مقایسه با کارکنان توانمند و در نتیجه کاهش سطح انگیزش کاری کارکنان تلاشگر

8- عدم امکان نظارت مناسب بر انجام وظایف و عملکرد فرد دورکار به دلیل فقدان بسترهای اداری لازم

10- کاهش تعلق سازمانی در کارکنان دورکار به دلیل دوربودن از محیط کار

در نتیجه با عنایت به مراتب فوق و همچنین به دلیل ایجاد تبعیض میان کارکنان و کاهش انگیزه کارکنان غیر دورکار و نگرانی کارکنان دورکار از امنیت شغلی شان و در مجموع کاهش محسوس کارایی در برخی از دستگاه های اجرایی، پیش نویس متن مصوبه مبنی بر لغو تصویب نامه فوق الاشاره جهت طرح و تصویب در هیئت محترم وزیران ایفاد می گردد.

محمدباقر نوبخت"

دورکاری

 

دورکاری

پس از نامه‌نگاری محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، از دولت خبر می‌رسد لغو رسمی مصوبه "دورکاری دولت دهم" برای تصویب و ابلاغ در دستور کار هیات وزیران قرار گرفته است. 

کد خبر 325059

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    6 1
    واقعا این دولت، عقلانیت دارد. درود بر روحانی و تیمش. به امید یک مجلس یکدست و همسو.
  • بی نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    6 1
    بند 5 با حال بود !
  • هموطن EU ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    5 1
    کاهش ساعت کار کارمندان به دلیل نبودن زیر ساخت ها برای پرداخت حقوق متعادل و الودگی هوا یک ضرورت است
  • میرزا A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    4 0
    این دورکاری ضرر هنگفتی به مملکت ما زد (البته در دوران دولت نهم و دهم نتیجه ای جز این هم نمیتوان انتظار داشت) اما بهرحال کی میشه که با این افراد برخورد بشه و از اونها پاسخ بخواهند؟؟ به امید روزی که همه خیانتکاران به مردم و حقوق مردم و نسل آینده محاکمه شوند
  • دورکار A1 ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    3 7
    دورکاری و کاهش ساعت کاری برای کارمندان زن یک ضرورت است بستر لازم برای این کار هم به آسانی فراهم می شود چنانکه در کتابخانه ملی با جدیت این کار انجام شده وادامه داشته است. واقعا برای هر طرحی که اجرا شده است بستر لازم فراهم شده است؟!!!!!!
  • دورکار IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    5 6
    دورکاری ضرر ندارد بلکه منفعت نیز دارد در صورتیکه درست بکار گرفته شود یکی از سازمانهایی که آن را درست بکار گرفت سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که از همینجا از ریاست اسبق کتابخانه ملی و کلیه کسانی که این طرح را راه اندازی کردند تشکر می کنم
  • حسین یوسفی IR ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    0 0
    با سلام ؛ اگر هر انسان با شرفی فقط حاضر میشد یک روز مثل ما در مراکز خدمات وزارت کشاورزی که پیش از 4 چهار سال است به علت واگذاری امور به بخش خصوصی ، بیکار و سرگردان بدون هیچ انگیزه ای ؛ثانیه شماری برای پایان وقت اداری را سپری میکنیم ؛را تحمل میکرد متوجه میشد دورکاری چه ارزشی دارد . چهار سال است که حتی ما یک نامه در هر زمینه ای دریافت نکردیم تا از کوچکترین کاری را درخواست کنند اما اگر میخواهید به قول خودتان طرح مزبور را کارشناسی کنید فقط از مدیران که بدنبال کارمندان برای توجیه وجود مدیریت خود میگردند ؛ از کارکنان این وزارتخانه و امثال آن نیز نظر سنجی کنید باتشکر. حسین یوسفی : کارشناس با 23 سال سابقه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین