خبرگزاری مهر نوشت:

برای عارف عزت و ذلت، فقر و غنا، راحتی و سختی، صحت و مرض،... یکسان است. هر چه رضا و تسلیم در انسان بیشتر باشد، «ایکاش» گفتن او کمتر است تا جایی که هرگز «ایکاش» نمی گوید و نسبت به شرایط پیش آمده اعتراضی در پیشگاه الهی نمی کند.

  آیت الله جوادی آملی در کتاب حماسه و عرفان خود بیان داشتند: عارف معتقد است آنچه در عالم وجود واقع می شود قضای الهی است و تا چیزی از جانب او مقدّر نشده باشد واقع نمی شود چنان که از آن طرف نیز هر چه مقدّر شد حتماً واقع می شود: «یا اختاه کلّ ما قُضى فهو کائن»؛ خواهرم آنچه تقدیر خداست واقع خواهد شد. بدین جهت در مقابل قضا و قدر الهی کاملا تسلیم و راضی است هم در ظاهر هم در باطن، هم در گفتار هم در کردار.

برای او عزت و ذلت، فقر و غنا، راحتی و سختی، صحت و مرض،... یکسان است. هر چه رضا و تسلیم در انسان بیشتر باشد، «ایکاش» گفتن او کمتر است تا جایی که هرگز «ایکاش» نمی گوید و نسبت به شرایط پیش آمده اعتراضی در پیشگاه الهی نمی کند. چنان که رسول اکرم(ص) هرگز «ایکاش» نگفت؛ «لم یکن رسول الله(ص) یقول لشى ءٍ قد مضی: لو کان غیره»

البته این بدان معنا نیست که انسان دست روی دست بگذارد و هیچ حرکت و تلاشی برای دگرگونی و تغییر وضع موجود نداشته باشد بلکه تلاش و مبارزه برای تغییر ناهنجاری موجود و تبدیل آن به وضعیت مطلوب در حدّ خود از قضا و قدر الهی است و مرزی جدا از آن ندارد.(چنان که دعا نیز به معنای چوب لای چرخ نظام کلّی عالم گذاشتن نیست و مرزی جدا از قضا و قدر الهی ندارد). لیکن بعد از تلاش، آنچه واقع می شود نباید موجب حیرت و پریشانی گردد و زبان گلایه و شکایت انسان را بگشاید. اگر حوادث بر طبق مراد ما پیش آمد، در مقابل نعمت های خدا سپاسگزاریم و اوست یاری رسان در ادای شکر. و اگر حوادث و پیش آمدها بین ما و خواسته هایمان فاصله شد باز هم آن کس که نیّتش حق و حاکم بر دل او تقواست از مسیر خود خارج نشده و ضرر نکرده است.
/6262

کد خبر 325467

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پیمان IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    20 5
    پیامبر کجا ما کجا..... آخه نمیشه که ما خودمونو با پیامبر مقایسه کنیم!!
    • مخلوق IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۳
      1 0
      پیامبر یعنی کسی که از طرف خالق پیامی را برای مخلوق اورده و انسان میتواند با دنبال روی و عمل طبق پیامبر (به عنوان یک انسان کامل)به مقصد که همان رسیدن به کمال خویش و باز یعنی رسیدن به عندیت و قرب بیشتر به خالق است راه یابد.و از انجا که انسان مختار است میل اوست که این راه را(که هرچند سخت ولی کاملا ممکن است) را برود و یا بنشیند و بگوید نمیتواند. پیامبران قبل از مبعوث شدن هدایت شده بودن و زندگی خود را میکردند ولی خداوند انها را مبعوث کرد برای انکه دیگران نیز به او نگاه کنند و به راه بیایند.
  • بی نام IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    27 2
    پس مسئولین کشور ما همگی عارف هستن ماشاالله............
    • بی نام IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
      2 1
      البته منظورشون از قضا و قدر الهی انچیزی است که بعد از تلاش ما واقع شود نه ان اتفاقی که در صورت سهل انگاری یا قصور ما روی میدهد.
  • باقر A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 1
    اگر موانع و مشکلات طبیعی از جانب طبیعت با شد قضا و قدر است ولی اگر از جانب ذی شعور باشد و چون انسان دی شعور است قضا و قدر نیز قابل تاثیر است یعنی خداوند انسان را همانند خود آفریده است و چون انسان در خصوص فکر و عمل خود باید جوابگو باشد قضا و قدر و تسلیم شدن در جامعه عین ظلم است

آخرین اخبار