نخستین کتابخانه همراه ایرانی مبتنی بر رایانش ابری طراحی شد. این نرمافزار قرار است یک کتابخانه دیجیتال باشد که کتابهایش علاوه بر امکان متن، از مولتی مدیا و انمیشن نیز برخودار باشد و از حالت یک کتاب دیجیتال با نسخه PDF خارج شود.
هم اکنون در بازارهای خارجی شرکتهای معتبر و بزرگی از جمله آمازون، ادوب، گوگل و اپل و WIRED در حوزه نشر دیجیتال فعال هستند.
این فناوری به دلیل هزینههای سنگین، نیاز به فناوری پیشرفته، داشتن امضای دیجیتال مورد تایید سیستمعامل و حفظ کپی رایت، آن طور که باید از فراگیر نشده و تولید آن از انحصار خارج نشده است.
اما در ایران به تازگی جمعی از نخبگان و نوآوران دانشگاههای تهران با حمایت موسسه فرهنگی هنری رایانش فرهنگ، نرمافزاری را با قابلیت کتابخانه دیجیتالی همراه مبتنی بر رایانش ابری، (کلاد) طراحی کردهاند.
فناوری رایانش ابری به کاربر امکان میدهد که به جای اینکه نرمافزارهای مورد نیاز خود را روی کامپیوتر شخصی نصب کند، از طریق هر وسیله متصل به شبکه خدمات مورد نیاز خود را تحت وب دریافت کند.
این محصول با نام کلاد نشرافا تولید شده و قرار است یک کتابخانه دیجیتال باشد که علاوه بر امکان رایج متن، از امکانات مولتی مدیا و انیمیشن برخوردار باشد و کتاب و نشر دیجیتال را از قالب یک کتاب با نسخه PDF خارج کند.
به گفته مدیر مسئول این محصول، در تهیه این نرمافزار از جدیدترین فناوری نشر دیجیتال (HTML5) استفاده شده و قابل ارائه روی رایانه شخصی، تبلت و موبایل است.
محسن محمودی میگوید: ویژگی بارز این نرمافزار پشتیبانی از تمام سیستمعاملهای اندروید، ویندوز، ای او اس، مک و لینوکس است و از معدود نرمافزارهایی است که با تمام سیستمها کار میکند.
56503
نظر شما