عاشورای حسینی در عراق درست مانند پنج سال گذشته با حملات تروریستی در شهرهای مقدس به عزاداران حسینی همراه بود . در شمال عراق انفجار یک بمب پنج عزادار حسینی را به کشتن داد . انفجار در پایتخت هم جان دو نفر را گرفت .
همزمان با رسیدن تمامی کاروانهای عزاداری به کربلا و نجف،بر موج تدابیر امنیتی در این شهرها هم افزوده شده است . ده روز منتهی به تاسوعا و عاشورا در عراقی که سالها تحت سیطره صدام حسین،شیعیان آن حق نفس کشیدن هم نداشتهاند،بار مسئولیتی سنگینی را بر دوش دولت نوری مالکی گذاشته است .
از شش سال گذشته تاکنون که عراق شاهد حمله نیروهای امریکایی به این کشور بوده است ، هر ساله در روزهای تاسوعا و عاشورا هزاران نفر جان خود را از دست دادهاند . این حملات در سالهای 2006 و 2007 به اوج خود رسید . البته موج کلی خشونت از آن زمان تاکنون سیر نزولی خود را طی کردهاست .
کربلا که در هشتاد کیلومتری پایتخت قرار دارد؛ با افزایش 25 هزار نیروی امنیتی روزهای متشنجی را پشت سر گذاشته است . تک تیراندازهای عراقی با استقرار در بالای ساختمانها اوضاع را در کنترل کامل خود داشتند . همزمان تجهیزات شناسایی بمب هم در تمامی ورودیهای به حرم امام حسین جاسازی شده بود .
انفجار بمب جادهای در جنوب بغداد صبح امروز پنج نفر را به کشتن داده و بیست و هشت نفر را راهی بیمارستان کرد . مقامهای امنیتی اعتقاد دارند که هدف از این بمبگذاری وزیر جوانان عراقی بوده است البته او در این سوقصد اسیبی ندید . یکی از محافظان او و افسر پلیس حاضر در محل بر اثر این انفجار جان خود را از دست دادند .
در غرب بغداد هم حادثهای مشابه جان یک نفر را گرفت. شش تن از عزاداران هم در این بمبگذاری به شدت مجروح شدند .
دولت نوری مالکی به دنبال افزایش انتقادها از او به واسطه چندین بمبگذاری زنجیرهای در بغداد و کشته شدن قریب به دویست نفر در دو ماه گذشته،تحت فشار شدید قرار داشت . با این وجود کاهش تلفات در روزهای تاسوعا و عاشورا به نسبت سال گذشته میتواند امتیازی مثبت برای نوری مالکی باشد .
نظر شما