به دلیل مصرف مازوت و پیشگیری از آلودگی‌هوای اراک؛ ۷۵درصد از ظرفیت نیروگاه‌ شازند از مدار خارج شد

۷۵ درصد ظرفیت نیروگاه شازند، در جوار اراک، یکی از آلوده ترین شهرهای ایران،‌ به دلیل مصرف بیش از اندازه مازوت تعطیل شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ پنجشنبه هفته گذشته ۲۸ آذر ۹۲، معصومه ابتکار،‌ رییس سازمان محیط زیست یکی از دلایل آلوده شدن شهرهای صنعتی را استفاده نیروگاه ها از مازوت عنوان کرد. اکنون خبر می‌رسد در همان روز ۲۸ آذرماه، سه چهارم از ظرفیت نیروگاه شازند اراک به دلیل استفاده بیش از اندازه مازوت،‌ تعطیل شده است.

آنطور که روابط عمومی سازمان محیط زیست گزارش داده است، پس از جلسه ۲۷ آذرماه محمد مجابی معاون توسعه، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس و مسئولان محلی که درباره آلودگی هوای شهر اراک بود، این تصمیم گرفته شده است. 

دراین گزارش آمده؛ در پی افزایش مصرف مازوت و کاهش مصرف گاز در نیروگاه حرارتی شازند اراک و تشدید آلایندگی هوا در جلسه ای با حضور سید محمد مجابی معاون توسعه، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس و مسئولان محلی تصمیمات مدیریتی کاهش آلایندگی نیروگاه شازند اتخاذ شد.

پس از بحث و تبادل نظر اعضاء حاضر در جلسه مقرر شد؛ نیروگاه ظرف مدت ۲۴ ساعت از تاریخ ۲۷ آذر ۹۲ مصرف گاز خود را افزایش دهد یا تعطیل شود و در غیر اینصورت اداره کل حفاظت محیط زیست استان با تهیه شکواییه از طریق مراجع قضایی اقدام کند.

با پیگیری موضوع از طریق ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، ۲۸ آذر ماه نیروگاه شازند سه واحد از چهار واحد تولید برق خود را از مدار خارج کرد و هم اکنون با ظرفیت ۲۵ درصد در حال فعالیت است.

۴۷۴۷

کد خبر 328668

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    22 1
    این ملک زمانی از زیبا ترین و خوش اب و هوا ترین شهرهای ایران با باغ های میوه و زمین های سر سبز و از روزی که این پالایشگاه نحس و پتروشیمی و نیروگاه در ان احداث شد بیشتر روستاهای اطراف ان از بین رفت و جز بدبختی و جمعیت مهاجر بیگانه که باعث بیکار شدن جمعیت جویای کار ان شد فایده ای برای شهر نداشت و هر انچه هست فقط مصیبت و بیمارهای لاعلاجی بود که به غیر از نیترات و نیتریت نصیب این مکان و شهر الوده شد و سود ان به خزانه رفت و بدبختانه دفترهای مرکزی صنایع سنگین استان در تهران است و سود و مالیاتشان هم به جیب تهرانی ها و الودگی های وحشتناک برای مردم گرفتار و به شدت عصبانی ان است و ازمانی متوجه عمق فاجعه میشوی که شب ها از مکان مرتفع به اطراف شهر نگاه و ابر سفیدی از الاینده های خطرناک که همه جا پخش شده!!
    • بی نام A1 ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
      7 2
      دوست عزیز از ماست که بر ماست ... وقتی اراکی چشم دیدن همشهری خود را ندارد و سایه او را با تیر میزند باید مدیران این شهر از جاهایی مثل اصفهان و ... پرواز کنند بیایند! اول یک سوزن به خود و بعد، یک جوالدوز به دیگران
  • مهدي A1 ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    41 8
    خدايا به مظلوميت بچه هاي امام حسين قسمت ميدهم به بچه هاي ما اراكيها رحم كن
    • بی نام A1 ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
      9 2
      آخه دیگه منفی دادنت چیه. مگر به جناحی، شهری، دینی توهین شده.
  • بی نام IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    8 0
    چه عجب! بالاخره یکی دلش به حال این اراک بیچاره سوخت،اگه اینم الکی نباشه!!!!!
  • enerj IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    5 2
    این نمایش زیست محیطی تبعات سنگینی از نظر تامین برق در زمستان سال جاری بدنبال خواهد داشت. مشابه این نیروگاه در اغلب شهرها وجود دارد که دارند به کار خود ادامه می دهند. لا اقل خوب بود بدنبال تعطیلی نیروگاه ، صنایع شهر اراک را هم تعطیل می کردند تا مصرف برق شهر اراک متعادل می شد .
  • بی نام IR ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    6 0
    سوددهی به قیمت جان مردم!!!
  • بی نام IR ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    2 1
    چرا گاز سوزش نمی کنند؟
  • بی نام A1 ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    4 1
    اين كار خوبي است چون يكي از راه حلهاي مفيد در روزهاي آلوده خاموش كردن نيروگاههاي مازوت سوز در كلانشهرها است. بايد اينكار در تهران و تبريز و اصفهان و ... هم اجرا شود چون ما در زمستان كمبود برق هم نداريم و ميتوان از ظرفيت توليد برق كاست و بيشتر به فكر سلامت مردم بود.
  • سعید A1 ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    3 0
    باور کنیم آیا ؟ راستی یه سوال . چرا بقیه شهرها بدی آب و هوا رو تو فیش حقوقیشون میبینند و اراکی ها نه ؟ مگه اراک آلوده نیست ؟ یه سوال دیگه چرا آلودگی پتروشیمی پالایشگاه نیروگاه و صنایع مادر برای اراکیهاست ولی بودجه ورزشش برای نفت تهران و تیم های صنعتی دیگر استانهاست ؟ و هزار سوال بی جواب دیگه ...
  • محمد A1 ۰۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    3 0
    چرا نباید درایت و درک درونی در مسئولین اینگونه نیروگاهها و یا واحدهای صنعتی آلاینده باشد که خودشان برای حفظ محیط زیست تلاش کنند . واقعأ بسیار زشت و زننده است که در قرن 21 با نیروی قهریه چنین مدیرانی را باید آگاه کرد . به نظر من باید یک فکر اساسی برای این نیروگاه و کارخانه فرسوده آلومينيوم اراک کرد .
  • یادم رفته IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    5 0
    هه هه.چه حرفا امروز1دی 1392 همچنان نیروگاه میسوزد و ما هوای پاکی ندیدیم
  • بی نام A1 ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    2 0
    جالبه کشوری که بزرگترین ذخایر گازی دنیا را داره نمیتونه گاز مصرفی مردم و صنایع خودش را تامین کنه!!!!! نیروگاه امکان کار با گاز را داره ولی بدلیل کمبود گاز مجبوره مازوت بسوزونه.همچنان هم با تمام توان کار میکنه و مازوت میسوزونه!!!!!!!!!!!!!
  • از نفس افتاده A1 ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    0 0
    امروز هر کسی که چهره شهر الوده سلطان اباد سابق را از فراز یک ساختمان چند طبقه نگاه می کرد خیال می کرد که این شرایط دود الود به خاطر مه است در حالی که به شدت دچار الوده گی های صنعتی شده و از وضعیت هشدار هم بسیار فرارتر رفته بود، و همانطور که همه می دادنند: گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من/ آنچه البته به جایی نرسد فریاد است، یعنی ان مسئولین طراز اول که دم از شنیدن صدای مردم دارند ایا شده که یک برای نمونه "دست به کاری بزنند که غصه سراید" و یا ما و دیگر مردم کلانشهرهای صنعتی همیشه درحسرت روزی باشیم که کسی دلش از روی حس مسئولیت پذیری و وجدان کاری و حس نوعدوستی برای این شهروندان رجزکشیده و از نفس افتاده بسوزد و منافع کوتاه مدت را به بلند مدت ملی ترجیح ندهد و حق داشتن هوای پاک را به رسمیت بشناسد!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین