به گزارش خبرآنلاین، «فلسفه طنز» با عنوان فرعی «بررسی طنز از منظر دانش، هنر و اخلاق» نوشته جان موریل با ترجمه محمود فرجامی و دانیال جعفری روانه بازار کتاب می شود.
این کتاب شرح سوالاتی درباره چیستی و چرایی طنز است؛ سوالتی همچون «خنده چیست و شوخطبعی چگونه در تاریخ تکامل انسان به اینجا رسیده است؟ مهمترین تئوریها درباره خنده، طنز و شوخطبعی کداماند، چه میگویند و قوت و ضعف هرکدام در کجاست؟ رابطه طنز با اخلاق چگونه است و جنبههای مثبت و منفی در زمینه اخلاق کداماند؟ آیا میتوان طنز را یک تجربه زیباییشناختی در نظر گرفت؟ علوم تجربی درباره خنده و شوخطبعی چه میگویند؟ جان موریل در این کتاب میکوشد با زبانی نسبتاً ساده به چنین پرسشهای مهمی درباره خنده و انوع شوخطبعی پاسخ دهد. او که استاد فلسفه دین در کالج ویلیام اند مری در ویرجینیای آمریکاست، سالهاست که در مقام یکی از برجستهترین پژوهشگران و نظریهپردازان حوزه طنز شناخته میشود.»
دیگر کتاب این ناشر «جنگ پنهان» با عنوان فرعی «ایالات متحده و تحریم های عراق» نوشته جوی گوردن با ترجمه زهرا کسمتی است. تحریمهای اقتصادی که از ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ در مورد عراق برقرار شد، جامعترین و ویرانگرترین تحریمهایی بود که در طول تاریخ به نام سکانداری بینالمللی وضع شده است. این تحریمها به همراه بمبهایی که در سال ۱۹۹۱ بر عراق فرو ریخته شد زیرساختهای این کشور را تا مرز نابودی پیش برد و لطمه شدیدی به شرایط اساسی لازم برای ادامه حیات مردم این کشور زد. نویسنده کتاب در اعلام جرم بیپرده بر ضد سیاست ایالات متحده نقش اصلی این کشور در شکلدادن به تحریمهایی را به بررسی میگذارد که هر چیزی از لوله آب گرفته تا پودر رختشویی و واکسن کودکان را قابل استفاده برای ساخت سلاح و بنابراین ورود آن به عراق را غیرمجاز قلمداد میکرد.
دکتر جوی گوردن با دستمایه قراردادن اسناد داخلی سازمان ملل، صورتجلسات محرمانه تشکیلشده در پشت درهای بسته و مصاحبه با دیپلماتهای خارجی و مقامهای امریکایی تشریح میکند که چگونه ایالات متحده نهتنها جلوی ورود کالاهای بشردوستانه حیاتی به عراق را گرفت بلکه تلاشهایی را که برای اصلاح نظام تحریمها بهعمل میآمد تضعیف کرد، بهطور یکجانبه به بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل بیاعتنایی کرد و آرای اعضای شورا امنیت را بازیچه دست خود ساخت. سیاستهایی که ایالات متحده بهطور حسابشده در پیش گرفت در تمامی زمینههای سیاسی، حقوقی و اداری استمرار شرایط مصیبتبار عراق را تضمین میکرد.
کتاب سوم این ناشر که در راه بازار نشر است «کودتا» نام دارد؛ با عنوان فرعی «۲۸ مرداد، سازمان سیا و ریشههای روابط ایران و امریکا در عصر مدرن» کتابی از یرواند آبراهامیان با ترجمه محمدابراهیم فتاحی.
نویسنده در این اثر به صورتی عالمانه نشان میدهد که کودتای ۲۸ مرداد بیشتر در مخالفت سرسختانه امریکا و انگلیس با کنترل منابع نفتی توسط ایران ریشه داشت تا «لجاجت» دولت ایران یا «الزامات جنگ سرد».
نوام چامسکی، استاد ممتاز دانشگاه ام. آی. تی می گوید: «کودتای امریکایی ـ انگلیسی سال ۱۳۳۲، رویدادی اساسی در تاریخ ایران مدرن است... این بررسی تازه به همراه درکی عمیق و پژوهشی بینقص، به شکلی مستدل نشان میدهد که بررسیهای پیشین موجود چندان مطمئن نیستند.
روی متحده، استاد مطالعات اسلامی، دانشگاه هاروارد درباره این کتاب گفته است: «یک بررسی ممتاز و خواندنی... آبراهامیان در این اثر از اسنادی کمنظیر و سابقاً دستهبندی شده و آثار جدید برای نشاندادن این لحظه بسیار مهم در تاریخ خاورمیانه بهره گرفته است... بنابراین اثری است شایسته طیف وسیعی از خوانندگان.»
همچنین جان لیمبرت، استاد مطالعات خاورمیانه عنوان کرده که این کتاب در واقع اثری است که از این استاد مسلم تاریخ انتظار میرفت: عالمانه، سنجیده، روشن و موجز. آبراهامیان دانش عمیق خود را بر رویدادهایی متمرکز میکند که تا به امروز همچنان بر ذهنیت ایرانیان نسبت به خود و همچنین بقیه نقاط جهان سایه افکنده است.
6060
نظر شما