بیمارستان هسته ای مرکزی برای درمان همه سرطان هاست و باید در این بیمارستان شتاب دهنده پروتونی به همراه دستگاه های کربن تراپی و انواع رادیودارو ها وجود داشته باشد.

ایرنا نوشت:

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت : بیمارستان هسته ای مرکزی برای درمان همه سرطان هاست و باید در این بیمارستان شتاب دهنده پروتونی به همراه دستگاه های کربن تراپی و انواع رادیودارو ها وجود داشته باشد.

پیش از این علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران از راه اندازی بیمارستان هسته ای در کشور خبر داده و گفته بود: این بیمارستان شامل همه بخش های پزشکی می شود و در زمان فوریت های هسته ای کارآیی دارد. هزینه ساخت بیمارستان هزار میلیارد تومان است . این بیمارستان به صورت مشترک با همکاری سازمان انرژی اتمی و یک بانک خصوصی ساخته می شود.

دکتر حسین آفریده عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر روز یکشنبه در مورد ساخت نخستین بیمارستان هسته ای در کشور گفت: بیمارستان هسته ای یک مرکز درمانی با تمام تجهیزات مرتبط با پزشکی هسته ای است و در آن پزشکی هسته ای، رادیوداروها و شتاب دهنده ها وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در کشور برخی از بیمارستان ها دارای شتاب دهنده الکترون برای تراپی هستند اما بیمارستان هسته ای باید دارای شتاب دهنده سیکلوترونی برای پروتون تراپی (PET:Posissiom Emission Trapy)و شتاب دهنده الکترونی باشد تا در این بیمارستان مراحل درمان به طور کامل انجام شود.

وی گفت: در حال حاضر شتاب دهنده های سیکلوترون کوچک برای پروتون تراپی (PET) دربرخی از بیمارستان های کشور وجود دارد. به طور مثال در بیمارستان مسیح دانشوری چنین شتاب دهنده ای نصب شده است و دیگر بیمارستان ها در نوبت خرید آن قرار دارند.

به گفته آفریده بیمارستان های کشور هم اکنون به 70 دستگاه پروتون تراپی (PET) نیاز دارند.

وی اظهار داشت: آنچه که بیمارستان های عادی نمی تواند وجود داشته باشد سیستم کربن تراپی است زیرا از جمله تجهیزات گران قیمت است در حالی که این تجهیزات برای بیمارستان هسته ای ضروری است .همچنین در بیمارستان هسته ای باید شتاب دهنده سیکلوترون برای پوزیترون امیشن تراپی، همراه دستگاه های پت و شتاب دهنده های الکترون برای تراپی به همراه رادیوداروها وحود داشته باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیماران حتی برای پروتون تراپی (PET) نیز به بیمارستان های خارج از کشور مراجعه می کنند و البته باید گفت بیمارستان های کشور در حال خرید این دستگاه هستند.

وی در مورد کارکردهای این سیستم به خبرنگار علمی ایرنا گفت: تصویربرداری پروتونی (PET) یک تصویربرداری پویا است که در آن دو تصویر گاما هم زمان آشکار می شود و با آشکارسازی این دو تصویر می توان تصویر با رزولوشن قابل قبول و اطلاعات پویا به دست آورد.

به گفته آفریده متخصصان با استفاده از این دستگاه قادرند تا حالت های روحی بیمار (برای مثال خوشحالی یا ناراحت بودن ) را تشخیص دهند و این نوع دستگاه ها هم اکنون در سراسر دنیا استفاده می شود.

پرتودرمانی و رادیوداروها دو محصول انرژی هسته ای برای تشخیص و درمان سرطان ها
یکی از مهمترین کاربردهای فناوری هسته ای در پزشکی است. با استفاده از تابش اجزای اتم از جمله الکترون و پروتون می توان بیماری را در مراحل اولیه تشخیص و با استفاده از این فناوری برای درمان به موقع اقدام کرد.اما حوزه دیگر استفاده از فناوری هسته ای استفاده از پرتو درمانی است که به طور گسترده در درمان سرطان ها کاربرد دارد.

آفریده در این مورد گفت: تراپی معمولا با استفاده از اشعه گاما انجام می شود.برای از بین بردن بافت های سرطانی معمولا دوزهایی از اشعه را می تابانند که در این مرحله امکان از بین بردن بافت های سالم نیز وجود دارد اما در کربن تراپی دوز را تنها به بافت سرطانی می دهند و به این ترتیب سلول های سالم از بین نمی رود.

محققان ایرانی قطب علمی منطقه در تولید رادیوداروها
آفریده همچنین تولید رادیوداروها را از دیگر کاربردهای انرژی هسته ای دانست و خاطرنشان کرد: رادیو دارو ها از سال 76 به طور گسترده در کشور تولید می شوند و امروز ایران در منطقه به یکی از کشورهای دارای بیشترین تجربه در زمینه رادیو داروها تبدیل شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر گفت : هم اکنون 100 مرکز پزشکی هسته ای در کشور وجود دارد که محل استقرار آنها در کلینیک های خصوصی و بیمارستان هاست . در این مراکز برای تشخیص بیماری ها از تصویربرداری هسته ای استفاده می شود.

در حال حاضر بیش از 50 درصد رادیو داروهای موجود توسط محققان ایرانی در کشور تولید می شود.

پیش از این بزرگترین و پیشرفته ترین مرکز پزشکی هسته ای خاورمیانه در بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد به بهره برداری رسیده بود .

این بیمارستان با 300 میلیارد تومان هزینه با برخورداری از بهترین تکنولوژی روز دنیا در زمینه تشخیص و درمان سرطان ، هفت اتاق عمل فوق پیشرفته ، 500 تخت بستری ، تشخیص و رادیوتراپی هسته ای در مدت 5 سال ساخته شد .

این بیمارستان با 40 هزار متر مربع زیربنا در 6 طبقه ساخته شده است.

5353

کد خبر 329942

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 46
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    اقا هر کاری میکنید بکنید فقط توی تهران نسازید
    • بی نام A1 ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
      93 10
      از اونور آب و هوا و بنزین و پارازیت و غذای آلوده به خورد مردم میدن . بعدش از اونور فقط برای بیمه پول میگیرن و امکانات صفر حالا میخوان سرطان درمان کنن . خدایی می بینی چه وضعیه ؟
    • بی نام IR ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      5 53
      بی نام دوم! منطقتو ...!!!
    • ایرانی IR ۰۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      10 0
      بی نام جان دوم، من هم همینو گفتم بعد از خوندن تیتر خبر. این بنزین های ناخالص که باعث آلودگی بیش از حد هوا شده این پارازیت ها و غذاهای آلوده و وووو هزار جور موارد دیگه که وجود داره همشون هم باعث افزایش سرطان تو این مملکت شده رو راه انداختن اونوقت میخوان سرطان رو درمان کنن آخه میشه!؟ تا زمانی که همه این مسائل پابرجا هستن هرچی هم بیمارستان درست کنن روز به روز به آمار سرطان افزوده میشه.
    • محمد A1 ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      17 0
      پسر یعنی با اون اختلاس 3.000.000.000.000 تومانی میشد 3 تا از این ها ساخت؟ اونم هر شهر بزرگ یکی
  • بابک A1 ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    57 1
    هزار میلیارد تومان میشه به عبارتی یک سوم اختلاس سه هزار میلیار تومانی و احتمالاً یک صدم الباقی اختلاس های ریز و درشت. بالاخره هر کی بیشتر بخوره زرنگ تره دیگه، توی معاملات مردم عادی هم میشه دید همین روند رو در مقیاسی کوچک، همین مردم هم دائم از اختلاس های کلان نِق میزنن.
    • بی نام A1 ۰۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      4 0
      رقم اختلاس رو باید سه برابر کنید در اون زمان دلار هزار تومان بود و طرف پول ها رو دلار کرد و در رفت لطفن ازرش کار آقایان رو پایین نیارید به نرخ دلار امروز این رقم نه هزار میلیارد تومان است
  • بی نام IR ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    70 7
    متاسفم که مردمو با این حرفا گول میزنید اولا اون pet که گفتید هیچ ربطی به فناوری هسته ای نداره وسیکلوترون اون باید همراه با خود دستگاه اسکن از خارج وارد شه و ایران در تولید دستگاه هیچ کارست ثانیا ما یک تکنسیم ساده رو هم داریم از ترکیه وروسیه هفتگی می گیریم!!!!
    • بی نام IR ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      17 0
      احتمالا فردا هم ميگيم واسه بيمارستان بايد تاسيسات آب سنگين و سانتيريفيوژ با قابليت 99.99% غني سازي و سوخت جامد نسل چهارم و سكوهاي پرتاب سيار و ... دست آخرم پدافند اس 400 بسازيم !!!
  • بی نام RO ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    154 0
    امیدوارم اینقدر مردم سلامت باشند که هیشکی پاش به این بیمارستان باز نشه
  • بی نام IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    55 5
    در ضمن pet مخفف positron emission tomography است pet تراپی یعنی چی pet یه دستگاه تصویر برداری نه درمانی!!!!!!!
    • بی نام EU ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
      24 6
      این دستگاه تو شیراز وجود داره
  • علی US ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    106 1
    خبر آنلاین جان مادرت این عددو به حروف بنویس بتونیم بخونیم!!! یا حداقل به دلار بگو.
    • بی نام IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
      42 5
      یک تیلیارد تومن
    • بی نام IR ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
      25 4
      تيليارد هم جوك قشنگي بود، آخر شبي خنديديم. تيليارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ميليون-ميليارد-تريليون-تريليارد اين عدد يك تريليون تومان است.
    • بی نام EU ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      11 1
      یعنی واقعا خوندن هزار میلیارد انقدر برای جوونهای این مملکت مشکله؟!!شماها که صبح تا شب دم از 3هزار میلیارد اختلاس میزنید چطوریه که تو خوندن هزار میلیاردش موندید؟!!
    • محسن IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      5 0
      یک سوم اختلاس سه هزار میلیاردی هزار میلیارد
  • بی نام A1 ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    166 2
    فقط زودتر بسازید تا مردم استفاده کنند مانند آزادراه تهران شمال نشود
  • امین EU ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    44 17
    فکر نمی کنید این رقم خیلی بالا هست؟ 1000 میلیارد تومان ؟ از کدام منبع ؟ و با کدام دانش و تخصص؟ فقط برای نشان دادن کارایی انرژی هسته ای؟
  • سام A1 ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    66 4
    به به انزژی هسته ای هم میخواد خودی نشون بده 1.000.000.000.000ارزش داره واقعا
  • امین EU ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    9 2
    ؟
  • ناصر A1 ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    24 1
    به ازای هر ایرانی 15 هزار تومان! اینطوری میگفتین چی میشد؟
  • بی نام A1 ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    30 1
    جون مادر تون تو نگارش خبر علمي دقت كنيد يه مشاور براي اين كار در نظر بگيريد خبرتون پر از غلط است دستگاه سيكلوترون براي توليد راديو دارو در پزشكي هسته ايي بكار مي رود با سيكلوتروني كه در راديوتراپي بكار ميرود خيلي فرق دارند در ضمن اگر اقاي دكتر افريده اند كي بر اطلاعات پزشكي خود بيفزايد بد نباشد در پرتودرماني استفاده از پرت هاي گاما در جهان منسوخ شده است و در حال حاضر نيز مراكز موجود در ايران نيز در حال تجهيز خود به شتابدهنده إلكتروني مي باشند
  • مطلع DE ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    14 0
    دوست عزیز نه تصویربرداری پروتونی هست نه پوزیترون امیشن تراپی, بلکه برش‌نگاری با گسیل پوزیترون می‌باشد...
  • غضنفر IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    22 2
    قابل توجه آقاي دکتر آفريده دستگاه پت در بيمارستان مسيح دانشوري وجود دارد و در حال ارائه خدمات به بيماران است و در بيمارستان هاي شريعتي و امام رضاي مشهد نيز اين دستگاه وجود دارد.
  • بی نام EU ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    47 0
    این بیمارستان رو تو تهران می سازن بعدم میگن چرا تهران شلوغ شده. این بیمارستان باید در یک شهر کم جمعیت ولی با امکانات اقامتی خوب ساخته شود .
  • بی نام EU ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    71 0
    نمی دونم چرا هر چی هر هزینه ای داره بازم سه هزار میلیارد تومن نمیشه
    • بی نام IR ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
      26 1
      اون زمان با اون پول می شد شرکت کداک (تولید دوربین عکاسی)رو خرید
    • بی نام A1 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
      4 1
      کداک مدتهاست اعلام ورشکستگی کرده
  • رضا RU ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    19 1
    تورو خدا همون پروژه های نصفه و نیمه قدیمی رو کامل کنید . هی یه قوز درست نکنید پول بیت المال الکی هدر ندید....
  • مسعود IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    13 0
    نظرات نشون میده افراد با سواد زیاده ها انقد ایراد میگیرن
  • :- IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    12 0
    چندتا صفر داره؟ هربار اومدن بشمورم وسطا حساب از دستم در میرفت
  • رضا FI ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    44 2
    یک درصد این پول رو بدین صدا و سیما تا تبلیغ چیپس و پفک نکنه، اونوقت 50% سرطان ها بوجود نمیاد!
  • بی نام IR ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    28 1
    خبر انلاين جون هركي دوست داري فاصله دو دكمه قرمز و سبز رو بيشتر كن ملت دارن به يه كامنت راي + ميدن اغلب اشتباها - نشه!
  • بی نام A1 ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    10 13
    توی تهران بسازید به جای یکی از این پادگان ها
  • بی نام IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    11 4
    حالا که 10000000000000000000 تومان هزینه داره همین قدر هم سود دهی داره ...؟
  • کامران GB ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    16 2
    کاش مسئولینی که این خبر رو اعلام کردند و یا دوستان خبرنگار در ایرنا کمی‌ حوصله بخرج می‌دادند و خبر علمی‌ رو دقیقتر و با غلط‌های محتوای و املایی کمتری گزارش می‌دادند. از کی‌ تا حالا شده پروتون تراپی؟ و اما خود خبر: به گفته آفریده بیمارستان‌های کشور هم اکنون به ۷۰ دستگاه پروتون تراپی نیاز دارند پروتون تراپی؟ بریتانیا بعد از سال‌ها تازه با کلی‌ مشکلات قراره ۲ تا بیمارستانش و به پروتون تراپی مجهز کنه، یعنی‌ کشوری با این هم سرمایه و ثروت تازه قراره سال ۲۰۱۶ بعضی‌ از بیماران را با پروتون تراپی درمان کنه بعد ایران نیاز به ۷۰ دستگاه داره؟ در کل اروپا ۷۰ تا دستگاه پروتون تراپی نیست
  • بی نام IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    13 1
    انشاالله تا 50 سال دیگه ساخته و آماده بهره برداری میشود.
  • بی نام GB ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    15 2
    از همه مهمتر این تکنولوژی هنوز بطور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته و بیشتر متخصصین پرتو درمانی ، فوتون تراپی ترجیح میدهند. در آخر هزینه بسیار بالای پروتون تراپی که نسبت به لینیر اکسلرتر ۱ به ۱۰ است یعنی‌ بجای هر یک مرکز پروتون تراپی میشود ۱۰ لینیر اکسلرتر داشت! حتی صحبت کربن تراپی هم خنده داره، این همه هزینه برا چی‌؟ برای تکنولوژی که هنوز فوایدش نسبت به پروتون تراپی ثابت نشده؟ شکی در این نیست که ما باید پا به پای کشور‌های پیشرفته در علم پیشرفت کنیم ولی‌ به فکر درمان هم باشیم! بجای این همه هزینه پروتون و کربن تراپی بهتره رو اینیر اکسلرتر هم سرمایه گذاری بشه.
  • حسام IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
    9 0
    خبرآنلاین سال 1487: علی روحانی نسل یازدهم حسن روحانی به یاد جد خویش این بیمارستان را افتتاح کرد!
  • زینب IR ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
    2 0
    از شنیدن خبر خوشحال شدم و آرزو کردم که کسی از هموطنانم نیازمند مراجعه نشوند در سلامت باشند ولی بهر حال کشور ما هم باید در این زمینه ها پیشرفت کند تا خانواده هایی که دچار این مشکلات می شوند خود را بیچاره ندانند و فکر کنند در مملکتی زندگی می کنند که امکانات حتی برای سلامت هم ندارند
  • بی نام IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
    1 3
    تو شهر تهران نسازن لطفا!
  • بی نام IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
    4 0
    سه برابرشو اختلاس کردنم همینجوری عددی نوشتی مردم بدونن چی شده؟
  • حسینعلی IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
    2 18
    درود بر دانشمند جهان اسلام؛ دکتر حسین آفریده
  • بی نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
    3 0
    کاش جایی که اختلاص میکردن سه تا از این بیمارستانا میساختن... افسوس.....
  • بی نام IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۳
    1 0
    ایامهندس پرتوپزشکی دراین بیمارستان میتونن کارکنن