۰ نفر
۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۲

شاخص بورس از مرز 89 هزار واحد گذشت.

محمد صالحی: گذشتن از مرز 89 هزار واحد، سبب شد تا بازار سرمایه یک بار دیگر یک رکورد را ثبت کند. این رکورد بازار بورس پنجاه‌و‌یکمین رکوردی بود که توسط این بازار در سال جاری به ثبت رسید. عبور از مرز 89 هزار واحد باعث به وجود آمدن دو پیامد مهم شد؛ اول اینکه، بازدهی بازار بورس را برای سهامداران از ابتدای امسال به بیش از 133 درصد رساند. دوم، این مسئله سبب شد ارزش بازار سرمایه به بیش از 435 هزار میلیارد تومان برسد.

 کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند شرایط مثبتی که بر بازار بورس سایه افکنده است، ادامه دار باشد. با این حال که کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند روزهای پر رونق بازار بورس در روزهای آینده ادامه‌دار باشد، در عین حال سهامداران، نباید با نگاه به شرایط این روزها این اقدام به خرید و فروش‌های هیجانی در بازار سرمایه کنند.

 کارشناسان در این زمینه نسبت به حبابی شدن بازار بورس هشدار می‌دهند. کارشناسان دلیل این امر را در افزایش p/e شرکت‌های موجود در بازار بورس دانستند. این افزایش به تبع رشد قیمت‌ها، به‌وجود آمده است. بنابراین در مجموع نمی‌توان گفت که بازار در حال حاضر حبابی شده است یا نه. در این شرایط تنها باید جانب احتیاط را رعایت کرد و با دقت در بازار بورس سرمایه‌گذاری کرد اما به راستی دلیل این رشد شاخص بورس چیست؟

دلیل اصلی این اتفاق را باید در رشد قیمت نمادهای پتروشیمی و فلزی در بازار سرمایه جست‌وجو کرد. این رشد شاخص در حالی ایجاد شد که سهامداران، فعالان بازار سرمایه و تحلیلگران بورس تهران اطلاع دقیقی از نحوی تأثیر‌گذاری حذف تحریم‌ها نداشتند و تنها اخبار کلی در زمینه رفع تحریم‌ها در صنایع پتروشیمی و خودرو به بازار رسیده بود.

دیدار تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با مدیران بانکی و بورسی

این اتفاق در حالی افتاد که کمتر از 24 ساعت قبل از آن تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات ژنو با مدیران نظام بانکی کشور و همچنین مدیران بازار سرمایه دیدار کردند. این دیدار به این علت برگزار شد که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای جزئیات مذاکرات ژنو را برای مدیران نظام بانکی و بازار سرمایه تشریح کنند.

جزئیات توافق‌های هسته‌ای که در ذیل تفاهم‌نامه ژنو انجام شده بود و توضیح این نکته که این تفاهم‌نامه به چه صورت بر بازار سرمایه تأثیر‌گذار است از دلایل اصلی این گردهمایی در وزارت امور خارجه بود.

اما در این گردهمایی بین برخی اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و مدیران نظام بانکی و بازار سرمایه چه گذشت؟

امیر کاهدی، برگزار‌کننده این گردهمایی، در زمینه محورهای مورد بحث در این جلسه گفت: در این جلسه اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به تشریح جزئیات مذاکرات پرداختند که تمرکز این جزئیات بر روی رفع تحریم‌ها از صنایع پتروشیمی و خودرو‌سازی بود.

وی ادامه داد: صنعت پتروشیمی کشور جزو صنایعی است که ارزآوری بالایی برای کشور به همراه دارد اما متأسفانه با شروع تحریم‌ها ارزآوری این صنعت برای کشور با مشکلاتی همراه شد و شرکت‌های پتروشیمی برای فروش محصولاتشان در بازارهای بین‌المللی با مشکلاتی روبه‌رو شدند.

وی افزود: رفع تحریم‌ها از صنعت پتروشیمی در حالی اتفاق افتاد که طرف مقابل چندان تمایلی به این قضیه نداشت. رفع این تحریم‌ها نتیجه تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده‌ای ایرانی بود. بی‌تردید این اقدام سبب می‌شود که حجم عظیمی دلار به کشور وارد شود.

کاهدی با اشاره به نحوه رفع تحریم‌ها از صنعت خودروی کشور گفت: به هر میزان که طرف مقابل تمایل نداشت تا از صنعت پتروشیمی رفع تحریم کند، به دنبال این بود که صنعت خودرو‌سازی کشور را از فهرست تحریم‌ها خارج کند.

وی دلیل اصلی این مسئله را ضررهایی دانست که صنعت خودروسازی برخی کشورهای اروپایی از این تحریم‌ها دیده‌اند.

کاهدی تصریح کرد: با آغاز رفع تحریم‌ها، این امکان به‌وجود آمد که هراس شرکت‌های بین‌المللی از برقرار روابط با شرکت‌های ایرانی تا حدود زیادی برطرف شود و این شرکت‌ها دیگر ترسی در این زمینه نداشته باشند.

در این نشست همچنین رئیس دفتر رئیس‌جمهور، گفت: کشور جز با وحدت و اتخاذ تصمیمات یکپارچه، از این پیکار سربلند خارج نخواهد شد.

وی در این زمینه خواستار کمک و همدلی دست‌اندرکاران اقتصاد و دیپلماسی در این عرصه با یکدیگر شد.

نهاوندیان با اشاره به نقش‌ بی‌بدیل بخش خصوصی در برجسته کردن منافع ارتباط با ایران، از دیدار هیأت‌هایی از اتاق‌های مشترک ایران با کشورهای مختلف خبر داد و گفت: طرف‌های خارجی باید ضرر و زیان ناشی از قطع ارتباط با ایران را در تراز حساب‌هایشان ببینند.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور تصریح کرد: خوشبختانه تابوی همکاری با ایران شکسته شده و در شرایط روانی پس از انتشار خبر، بسیاری اشتیاق خود را برای حضور در بازار ایران نشان داده اند.

نهاوندیان وظیفه بخش خصوصی را بستر‌سازی برای قرار گرفتن دوباره نام ایران در دستور کار هیأت‌مدیره شرکت‌ها، بخش خصوصی و دولتی کشورهای دیگر دانست.

وی خاطرنشان کرد: نحوه فروش ارز ناشی از صادرات در بازار، ایجاد تشکل‌هایی برای شناسایی نقاط ضعف و قوت در بخش‌های خودروسازی، بانک و پتروشیمی، ضروری است.

نهاوندیان تصریح کرد: ستاد اقتصادی دولت از هر ابتکار بخش خصوصی که منجر ‌به تأمین بیشتر منافع کشور شود استقبال و حمایت می‌کند.

وی همچنین فضای کار با کشورهای همسایه را بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: بخش خصوصی با اتکا به این ویژگی‌ها می‌تواند امتیازات قابل توجهی نصیب کشور کند.

31222

کد خبر 331653

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین