به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غروب پنجشنبه، تالار وحدت شاهد دیدار رئیس جمهور با هنرمندان کشور بود.
در این نشست و گفتوگوی دو طرفه، هنرمندان رشتههای گوناگون فرهنگی و هنری همچون ادبیات، سینما، موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و... به بیان دغدغههای خود پرداختند و البته شنونده سخنان رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شدند. یکی از هنرمندان حاضر در این دیدار، علی نصیریان، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان بود که با او در همین ارتباط گفتوگویی را انجام دادهایم.
شما یکی از چهرههای حاضر در دیدار هنرمندان با رئیس جمهور بودید. فضای این جلسه را چگونه دیدید و و ارزیابیتان از آن چیست؟
به نظرم خیلی مثبت بود؛ هم سخنرانی رئیس جمهور و وزیر ارشاد و هم صحبتهایی که نمایندگان شاخههای گوناگون هنری ایراد کردند. برای مثال خانم دکتر نغمه ثمینی به نمایندگی از جامعه تئاتر کشور، متن به آن زیبایی را خواند که خیلی جامع و دقیق دغدغهها، مسائل و خواستههای اهالی نمایش را بازتاب میداد. این دیدار در کل فضای بسیار خوبی داشت و امیدوار کننده بود.
پس به نظر شما هنرمندان توانستند از این فرصت به خوبی استفاده کنند و حرف خود را بزنند؟
جالب این بود که آقای دکتر روحانی و آقای علی جنتی هم در واقع از طرف هنرمندان صحبت کردند و حرف دل آنان را زدند. معلوم بود آنان به تمام مسائل و مشکلات کار هنری و هنرمندان آگاهی داشتند. آنچه آنان گفتند و به عنوان سیاستهای فرهنگی و هنری دولت تشریح کردند، خیلی جالب بود که امیدوارم در عمل هم اجرا شود.
یعنی شاید اجرا نشود؟
قطعاً رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال اجرای برنامههای هنریشان هستند و امیدوارم فضا و شرایط به گونهای باشد که آنان بتوانند به گفتههای خود جامعه عمل بپوشانند.
منطورتان موانعی است که ممکن است سر راهشان وجود داشته باشد؟
نمیتوانم بگویم مانع وجود دارد یا ندارد، شاید اصلاً به کار بردن این واژه دقیق نباشد. اما وقتی از شروع به کار دولت هنوز پنج ماه نمیگذرد و آن وقت به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کارت زرد نشان میدهند، به نظرم کار درست و بجایی نیست و شائبه سنگاندازی پیش پای دولت را پیدا میکند. هر چند همان طور که دکتر روحانی گفت، این کارت زردها خیلی هم مهم نیست.
خب تعدادی از نمایندگان مجلس از پاسخ وزیر به سئوالشان قانع نشدهاند و یک اخطار به او دادهاند. در واقع آنان به عملکرد آقای جنتی انتقاد دارند.
حرف من هم این است که هنوز زمان چندان زیادی نگذشته تا بتوان عملکرد یک وزیر را ارزیابی کرد. من نمیخواهم خیلی وارد جزییات آن پرسش و پاسخ و ماجرای دادن کارت زرد شوم، اما به نظرم این کار بیشتر ابراز نارضایتی از نوع نگاه شخص وزیر است و نه کارایی ایشان. اینکه آقای جنتی جایی چیزی گفته و بابت آن اخطار گرفته است، صورت خوشی پیدا نمیکند. در ضمن اگر قرار باشد کسی هم از کار وزیر ارشاد ناراضی باشد و به او اخطار و کارت زرد دهد، هنرمندان از همه مقدمتر هستند که خوشبختانه چنین دیدگاهی در حال حاضر وجود ندارد.
ببنید اگر قرار باشد کارها درست پیش برود و کشور سامان بگیرد، همه باید فارغ از اختلاف فکری و جناحی، با هم همکاری کنند. توجه کنید فرهنگ دستوربردار نیست و همان طور که رئیس جمهور گفت، کشوری که حافظ و فردوسی داشته، امروز هم باید در سطح هنر و ادبیات جهان بدرخشد.
چه جوری میتوان به این هدف رسید؟
باید به یاد داشت فرهنگ و هنر هیچ کشوری یکی دو روزه ساخته نمیشود و زمان زیادی میبرد. به نظر من همان طور که در سخنان رییس جمهور و وزیر ارشاد هم اشاره شد، باید کارهای هنری را به مردم واگذار کرد. اگر دولت تصدی گریاش را کم کند، دست هنرمندان باز گذاشته شود و فضایی آزاد پدید آید، مطمئن باشید که نسل جوان کارهای بسیار بزرگی انجام خواهد داد. برای مثال غروب پنجشنبه وقتی شاهد سخنرانی خانم ثمینی در تالار وحدت بودم، به خودم افتخار کردم که چنین نسل با سواد و فرهیختهای در عرصه تئاتر پدید آمده است. اگر به این هنرمندان اجازه داده شود تا در شرایطی مطلوبتر فعالیت کند، بیشک شاهد تحولی مثبت و شگرف در عرصه هنر کشور خواهیم بود.
58245
نظر شما