بانک مرکزی آمار موسسات مالی غیر مجاز را ندارد

برخی از این موسسات عنوان "تحت نظارت بانک مرکزی" را در ذیل تابلو های خود درج کرده اند ولی فاقد مجوز هستند.

مریم کائید: حجت بر مردم تمام است چون بانک مرکزی مسئولیتی در قبال موسسات بدون مجوز ندارد،اسامی موسسات غیر مجاز هم اعلام نمی کنیم مردم در سایت بانک مرکزی مطالعه کنند و ببینند چه موسساتی مجوز ندارند و پول  خود را به این موسسات نسپارند.

این بخشی از سخنان حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی است. او نه حاضر است اسامی غیر مجازها را اعلام کند و نه حاضر است اطلاع رسانی کند.

در گفت و گوی کوتاهی با این معاونت بانک مرکزی که به تازگی از یک بانک خصوصی به بخش نظارت نهاد ناظر دعوت شده سوال کردم که در سایت بانک مرکزی بیش از یک هزار موسسه و تعاونی و صرافی ،لیزینگ و بانک وجود دارد . مردم در شهرستان ها چگونه باید به سایت مرکزی بروند و این آمار را ببینند و سپس تصمیم بگیرنددر موسسه ای سپرده گذاری نکنند و این در حالی است که برخی از این موسسات نام تحت نظارت بانک مرکزی را در ذیل تابلو های خود درج کرده اند؟او با خونسردی کامل می گوید : بانک مرکزی دیگر کمکی به مردم و موسساتی که فاقد مجوزند نمی کند چراکه موسسات از قوانین تخطی کرده اند و بدون مطالعه سپرده گذاری کرده اند.

وی می گوید :در زمان گذشته که بانک مرکزی در موضوع بهمن ایثار و ... مداخله کرد به دلیل این بود که هنوز اطلاع رسانی درستی صورت نگرفته و مردم مطلع نیستند و اگر موارد مشابهی تکرار شود بانک مرکزی دیگر حمایتی نخواهد کرد.

از تهرانفر خواستیم که اسامی موسسات غیر مجاز را اعلام کند تا مردم از سپرده گذاری در آنها خودداری کنند که وی می گوید :حداقل انتظار این است که فردی که دسترنج خود را در موسسه ای قرار است سپرده گذاری کند اندک مطالعه ای در سایت بانک مرکزی داشته باشد و از بین هزاران موسسه موجود در این سایت ببیند که آیا طرف معامله او دارای مجوز است یا خیر.

به معاون نظارت بانک مرکزی تاکید می کنم که در شهرستان ها که نظارت ضعیف تری وجود دارد ذیل تابلو ها تحت نظارت عنوان می شود و مردم نمی دانند و از طرفی امکانات محدودی هم وجود دارد که او می گوید ؛مردم نبابد فریب سود جویان را خورند و باید با دقت بیشتری بررسی کنند،اسامی مجاز که تحت نظارت بانک مرکزی هستند و قاعده ای بر کار آنها استوار است در سایت بانک مرکزی درج شده اند.

وی می گوید که بانک مرکزی تضمین نمی دهد که در همه نقاط کشور حضور داشته باشد و هر موسسه ای که در ذیل تابلو عبارت تحت نظارت بانک مرکزی را عنوان کرد با آن برخورد کنیم چون بانک مرکزی نیروی انسانی لازم در همه نقاط کشور را ندارد و لزومی هم به حضور در همه نقاط کشور نمی بیند.

از معاون نظارتی بانک مرکزی خواستیم اسم و تعداد موسسات غیر مجاز را عنوان کند که او دوباره تاکید کرد که اسم نیاوریم و تعداد هم عنوان نمی کنم. در عین حال مجوز جدیدی هم برای موسسات صادر نکرده ایم.

تهرانفر در پاسخ این پرسش خبرنگار ما آیا برنامه ای برای تقویت نظارت استانی در راستای کنترل های بیشتر دارید می گوید : در خصوص بررسی این موضوع باید در قالب یک نگرش کلی در ساختار بانک مرکزی بیاندیشیم . در مورد نظارت و کارکردهای آن نگرش های متفاوتی وجود دارد . برخی معتقدند بانک مرکزی در جزئیات امور بانک ها اصولا نباید دخالت کند و چراکه بانک ها در داخل خود دارای بازرس هستند .

وی ادامه می دهد ؛همین که بانکی بازرسی دارد ،مدیران خوبی دارد و به خوبی اداره می شود برای بانک مرکزی و جهت کسب اطمینان کافی است و به این روال قانونی اعتماد می کنیم.

تهرانفر در خصوص نظارت های استانی ادامه می دهد ؛در خصوص نظارت های استانی به دلیل  فعالیت موسسات غیر مجاز در شهرستان ها بسیار مطرح بوده است و در حال حاضر از چند استانی که نظارت های استانی در آن ها مستقر است استفاده می کنیم اما بحث افزایش نظارت های استانی در دستور کار قرار ندارد و با شیوه های قبلی این روال ادامه ندارد .

معاون نظارتی بانک مرکزی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما مبنی بر این که تعداد موسسات غیر مجاز در استان ها بیشتر است چرا نظارت های استانی تقویت نمی شود و چه برخوردی با موسسات غیر مجاز خواهید داشت تصریح کرد:بانک مرکزی ضابط قضایی و نیروی انتظامی نیست و طبیعی است هر ارگانی وظیفه ای دارد و فقط وظیفه بانک مرکزی اطلاع رسانی است و هماهنگی های لازم با سایر نهاد ها که وظیفه برخورد با این موسسات بدون مجوز را دارند صورت گرفته و اساسا لازم نیست که بانک مرکزی در همه نقاط حضور داشته باشد و با این موسسات برخورد کند چون بانک مرکزی تعداد این موسسات غیر مجاز را نمی داند.

وی در ادامه گفت: هیچ قانونی وجود ندارد که از موسسات غیر مجاز حمایت کند.

تهران فر در ادامه این گفت و گو از اصلاح دستور العمل صندوق ضمانت سپرده ها نیز خبرداد و افزود: قانون گذار پس از تدوین برخی موارد این قانون را تغییر داده و کلیات این قانون به هم ریخته و نیاز است تا با بازنگری مجدد این قانون انسجام لازم را به آن بخشید.

تهرانفر در پایان رقم نقدینگی را نیز 530 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت که این رقم تا روز 16 دی سال جاری بوده است .

31222

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 331912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
    31 0
    بر فرض که پس از بررسی بانک مرکزی رفتیم و در بانک یا موسسه ای که در لیست بانک مرکزی بود و حتی چند موسسه یا بانک هم در این موسسات ادغام شده باشند حساب باز کردیم،چه تضمینی وجود دارد که مسئولین بانک مرکزی به یکباره خواب نما نشده و نام آنها را از لیست حذف نکند؟!مثل کاری که در مورد چند موسسه و بانک همین دو روز پیش انجام داد و تعدادی از موسسات و بانکهای مجاز بطور ناگهانی غیرمجاز شدند!!!بانک مرکزی تا به کی میخواد به ندانم کاریهاش ادامه بده و مردم رو دچار استرسهای بی مورد بکند؟آقایان بفرمایند که فقط در بانک ملی و سپه و صادرات و تجارت سرمایه گذاری کنید (آنهم اگر میلیاردر بودید چون یکی دو میلیون را برای پرداخت سودهای بالاتر قبول نمی کنند!) تا خیال همه راحت شود!
  • حبیب A1 ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
    13 0
    بنده که شش ماه پیش موقعی که موسسه رسمی اعلام شده بود یا حداقل کسی آنرا غیر رسمی نمیگفت تمام دارائی خودم را آنجا سپرده کردم حالا برای گرفتن سرمایه ام باید چه کنم؟؟؟؟؟
  • حمید IR ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    65 0
    بنده آن زمان که دسرنجم را در یکی ازاین موسسات سپرده گذاری نمودم تحت نظارت بانک مرکزی بوده ولی امروز اعلام میکنیدنیست بنابراین دراین میان کی پاسخگو میباشد مسلما" بانک مرکزی چراکه باید این موسسات راوادارنمایند بارعایت موازین موردنظر بانک مرکزی تحت نظارت قرارگیرند نه اینکه به یکباره از هرگونه مسئولیتی شانه خالی نمایند این یعنی هرج ومرج که باعث تنش والتهاب وبی اعتمادی در جامعه خواهدشد وبطورکل به ضرر دولت تمام خواهدشدمردم ازمسئولین میپرسند شما که این موسسات راقبول ندارید پس چرا برایشان مجوز فعالیت صادر کردید
  • بی نام IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    24 0
    یعنی یجورائی واقعا دیگه شورش دراومده . چقدر شل کن سفت کن آخه . انگار صاحب نداره این مملکت . تویه مسئولی که نشستی اونجا یکم خجالت بکش لطفا اگه ممکنه . تکلیفت با خودت معلوم نیس آخه چه برسه به مردم . نمی تونی پاشو یکی دیگه بشینه شاید یه فرجی شد . امروز مجوز داره فردا مجوز نداره . بخدا اذیته دیگه
  • بی نام IR ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    70 0
    واقعا چه سخنانه نسنجیده وچه رفتار غیرمسئولانه وبدون تدبیری!!! واقعا باید به آقای سیف بابت داشتن چنین مدیرانی تبریک گفت!! آخه ایشون فکر نکردن یک شبه نمیشه این موسسات راحذف کرد ؟؟ واقعا اگر همه سپرده گذاران برای دریافت سپردشون مراجعه کنند چه بحران عظیم اجتماعی درست خواهد شد!!! مافکرمیکردیم دوره قبل بدون فکر هرروز یک مصاحبه می کنند نگو......
  • بی نام A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    12 0
    واقعاً عجيبه!!!!!!!!!!! مگه ميشه شما يه سرعت غيرمجاز داشته باشي سريع جريمه مي شي ولي اين همه موسسه مالي با تابلو در روز روشن در مناطق مختلف شهر بدون مجوز در حال فعاليت هستند. اگه اينها غيرمجاز هستند چطور به فعاليتشون ادامه مي دهند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چرا جمع نمي شوند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    18 0
    پارسال جوانان خیر را حذف کرده وبا بانک کوثر ادغام کردیذ و در این مورد به مردم اطمینان دادید وبنده وخیلیها سرمایگذاری کرده ایم حالا دوباره بانک کوثر را از سایت حذف میکنید مگه مردم موش ازمایشگاهی هستند.بنظر من خود بانک مرکزی داره اعتبارش با این کارا زیر سءوال میره.
  • شهرام A1 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    11 0
    یعنی چه اعلام نمی کنیم؟این موسسات یا اجازه کار دارند یا خیر. اگر اجازه دارند که بانک مرکزی که سهل بالاتر از آن هم نباید جلو کارشان را بگیرند و بالطبع در صورت نداشتن شرایط و مجوز هیچ نهادی نباید به آنها اجازه کار بدهد. پس باید اسامی مجازها اعلام و غیر مجازها نیز اعلام شود. دوم اینکه بیان عدم وجود نفرات کافی مجوز عدم نظارت نیست. نظارت به روند گردش بانکی و مالی کشور بعهده و جزء وظایف ذاتی بانک مرکزی است.سوم اصولا هدف این مصاحبه چه بوده این آقای معاون با مصاحبه خود بدنبال چه چیز بوده است؟ اطلاع رسانی ؟که انجام نداده .اعلام حمایت از مردم ؟ صراحتا از خود و مجموعه ذیربطش سلب مسئولیت کرده . هشدار به موسسات غیر مجاز؟ خیر بادقت به متن مصاحبه میبینید که اتفاقا آنها را به ادامه روند نا مطلوب ترغیب
  • بی نام A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    13 0
    یعنی چی ؟ چطور میشود کسی موسسه مالی باز کند بدون مجوز و هیچ ارگانی هم نتواند تعطیلش کند. به نظر شما ما هم اگر بخواهیم میتوانیم فردا برویم موسسه مالی بدون مجوز باز کنیم کسی هم چیزی به ما نگه؟
  • محمدرضا A1 ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    11 1
    سلام‏ ‏من‏ ‏هم‏ ‏از‏ ‏این‏که‏ ‏با‏ ‏‏نک‏ ‏مرکزی‏ ‏هیچ‏ ‏مسولیتی‏ ‏در‏ ‏قبال‏ ‏موسسه‏ ‏های‏ ‏اعتباری‏ ‏قبول‏ ‏‏ ‏‏ ‏نمیکند‏ ‏نگران‏ ‏هستم چطور‏ ‏عید‏ ‏92‏ ‏موسسه‏ ‏های‏ ‏اعتباری‏ ‏را‏ ‏ادغام‏ ‏کرد‏ ‏ولی‏ ‏الان‏ ‏زیر‏ ‏بار‏ ‏نمیرود‏ ‏
  • وحید A1 ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    11 0
    به این میگن ظلم کردن در حق مردم. پس اعلام کنن اطلاع رسانی در این موارد به عهده کدام ارگان هست .
  • بی نام FI ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    9 0
    واقعا دست مریزاد
  • علي IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
    1 0
    چطور از اين موسسات و بانكها پول به حسابتون ميره تا بهشون مجوز بدين بعد ميگين خبر ندارين واقعا كه