روحانی در جشنواره رازی: پزشک باید آنقدر شهامت داشته باشد که برای خوشایند بیمار صفحه نسخه را پر نکند

رئیس جمهور در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی گفت: نظام سلامت ما باید به سمتی پیش رود که پزشکان شهامت این را داشته باشند که به بیمار بگویند تو نیاز به دارو و آزمایش نداری.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با حضور رئیس جمهور آغاز شد. در این مراسم، دکتر حسن روحانی در بخشی از سخنانش گفت: باید روزی به این نقطه برسیم که پزشک با شهامت داشته باشیم که برای خوشایند بیمار صفحه نسخه را پر نکند و آنچه برای بیمار ضروری است بنویسید واگر بیمار اصرار کرد که نسخه بنویس در صورتی که نیاز ندارد، باید بگوید تو نیاز نداری.

او ادامه داد: الگوی ما باید رازی باشد، رازی گفت پزشکی باید بیماری را درمان کند که علم و اخلاق لازم داشته باشد.

روحانی به مشکلات دارویی کشور اشاره کرد و گفت: در آغاز این دولت در بخش دارو با شبه بحران روبرو بودیم و نیاز به اقدامات فوری داشتیم و به همان اندازه که برای تامین گندم اقدامات فوری انجام دادیم، برای دارو اقدامات فوری داشتیم.

او با بیان اینکه در بودجه 93 اقدامات قابل توجهی در بخش سلامت انجام شده است گفت: اقدامات قابل توجهی از سوی دولت در حد توان در بخش سلامت انجام شده است، برای برخی از این بخش‌ها در پایان امسال و سال 93 و سال‌های دیگر اقداماتی را انجام می‌دهیم. ما نیاز به ساختار صحیح ، شبکه قوی و نهادهایی داریم که بتواند رابطه بیمار را با درمان به صورت عادلانه و سالم تسهیل کند.

رئیس جمهور به موضوع تحقیق در بخش سلامت اشاره کرد و گفت: تحقیق برای نظام سلامت تنها منحصر به تحقیق در علوم پزشکی نیست، بلکه در رشته‌های مختلف مثل اقتصاد سلامت و مدیریت و اخلاق سلامت و فلسفه سلامت باید در کنار هم قرار بگیرد.

او ادامه داد: در کنار موسسات تحقیقاتی نظام سلامت و هم چنین وزارت بهداشت وزارت علوم و فناری هم باید پا به میدان بگذارد و سایر موسسات هم باید در این زمینه وارد شوند و معاونت علمی ریاست جمهوری هم در این زمینه وارد عمل شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه تحقیقات برای دستیابی به نظام سلامت نسبتا مطلوب نیاز به همکاری همدلی و هم‌افزایی در بخش‌های مختلف بویژه در بخش سلامت دارد گفت: باید آثار سوءجانبی که معمولا یک درمان بزرگ و یک دارو در زمان طولانی و آثار جانبی نداشته باشد رادر تحقیقات کم کنیم. می‌خواهیم در طول این چهار دولت یازدهم شرایط نظام سلامت را به شرایط نسبتا مطلوب برسانیم.

روحانی به مشکلات دارویی کشور اشاره کرد و گفت: از وزیر بهداشت می‌خواهم بحث واکسن به نقطه‌ای برساند که در این بخش خودکفا شویم.

او ادامه داد: در زمینه پژوهش شاید اولین درس را از رازی باید بیاموزیم؛ من قبول دارم که در زمینه تحقیقات دولت باید منابع بیشتری را در این بخش قرار دهد. اگر تحقیقی ضرورت امروز جامعه باشد و کاربردی باشد که تبدیل به محصول شود و به عنوان محصول دانش بنیان در اقتصاد ملی ما حضور داشته باشد، دولت منبع مالی آن را در هر صورت تامین خواهد کرد.

رئیس جمهور گفت: اساس رشد انسان پرسش است و انسان موجودی پرسش‌گر و انتخاب‌گر است. نباید بگذاریم فضای جامعه ما بگونه‌ای باشد که خدای ناکرده پرسش، اندیشه‌ و نقدی زیرزمینی شود.

او گفت: به عنوان کسی که 30 سال مدیر یک مرکز تحقیقاتی بوده می‌گویم، منابع تحقیقاتی ما کافی نیست. اما باید ببینیم منابعی که در سال‌های گذشته تخصیص داده شده، بهینه بوده است؟در این زمینه باید اولویت ها مشخص شود، در نظام سلامت هم پژوهش باید اولویت‌دار باشد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت باید منابع خود را به پ‍ژوهش‌های اولویت‌دار تخصیص دهد گفت: نتیجه تحقیقات ما باید به بهداشت قوی‌تر ، درمانی کوتاه مدت‌تر، داروی کم قیمت‌ترو موثرتر منجر شود که اگر به این ن برسیم، دولت آماده همکاری است.

او گفت: رازی نه تسهیلات ، نه منابع مالی و نه پارک علم و فناوری داشت بلکه خودش بود و خودش و باید ببینیم که به کجا رسید.
رئیس جمهور تاکید کرد که به بیماران و افرادی که دارای مشکلات بیشتر هستند مانند جانبازان، معلولین و بیماران خاص و صعب العلاج باید اولویت داد،لذا باید اولویت را به پژوهش‌هایی بدهیم که درد و رنج این اقشار را کم کند.

رئیس جمهور در پایان سخنانش گفت: باید بتوانیم در بخش سلامت از ایرانیان خارج از کشور استفاده کنیم وارتباط با آنها را قوی کنیم که در این زمینه دولت آماده است تسهیلات برای ورود و خروج این ایرانیان فراهم کند چون حق مسلم هر ایرانی است که به کشور خود بیاید.

او گفت: باید از سرمایه فکری،علمی و تحقیقاتی این ایرانیان استفاده کنیم چون دلسوز ایران هستند و همه با هم باید آشتی کنیم.

47232

کد خبر 332419

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یک پزشک A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۳
    14 0
    پزشک باید شهامت داشته باشد؟ چرا مردم نباید تربیت و فرهنگ داشته باشند؟ تا به حال رفتار مردم را با پزشکان دیده اید؟ نه ندیده اید اگر دیده بودید این حرف را نمیزنید. اول که وارد میشوند قبل از نشستن یا هر کار دیگری دفترچه بیمه رو جلوی پزشک پرت میکنند بعد که از مشکلشان میپرسی میگویند تو دکتری تو باید بدونی من چرا اومدم اینجا!!! اگر مشکل سرماخوردگی باشد صد بارهم که بگی انتی بیوتیک فقط روی باکتری اثر داره نه ویروس به خرجشون نمیره اخر داد میزنند که "تو مگه پزشک نیستی مگه قسم نخوردی" این شاه بیت مردم ماست. اگر مشکوک به سرطان باشند براشون هزار بار توضیح بده که باید این اقدامات انجام بگیره اخر میگن شما دنبال پولید
    • امین IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
      0 1
      من دانشجو ارشد این مملکتم. بالاخره همه جای ایران همه جور آدمی هست. اما چیزی که من به چشم دیدم اینه که در بیشتر موارد دکترها داروهای شیمیایی تجویز میکنن که اصلا لازم نیاز بیمار نیست. به شخصه خود من داروهایی که دکتر برام تجویز میکنه رو توی اینترنت تحقیق میکنم میبینم واقعا این دارو به درد مشکل من نخواهد خورد و ارزش درمان با وجود عوارض جانبی بالاشون رو ندارن. خود من در برخی از زمینه ها اطلاعاتم از برخی دکترها بیشتره و باید گاهی اوقات به نظر بیمار هم توجه شود اما توهین و رفتار غیر اخلاقی اصلا درست نیست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین