به گزارش خبر آنلاین ، مصطفی ناظمی اردکانی در چهارمین همایش مهندسی فرهنگ نامگزینی، اظهار داشت: سازمان ثبت احوال در هر سال بیش از یک میلیون و 400 هزار واقعه ولادت کودکان را در داخل و خارج از کشور ثبت میکند.
وی گفت : به همین اعتبار نیز پدران و مادران ایرانی در هر سال بیش از یک میلیون و 400 هزار نام برای کودکان خود انتخاب میکنند. یافتههای حاصل از پژوهشهای صورت گرفته حاکی از آن است که انتخاب بسیاری از نامها تابع شرایط دگرگونیها و تحولات اجتماعی در برهههای مختلف میباشد.
از آنجایی که جامعه به مثابه موجود زنده پیوسته در حال دگرگونی و تحول است بنیادهای آن نیز نظیر فرهنگ، سیاست، آداب و رسوم، باورها و اندیشهها دستخوش تحول و دگرگونی میشوند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور همچنین گفت : برگزاری همایش مهندسی فرهنگ نامگزینی در سازمان ثبتاحوال کشور که به عنوان متولی صدور اسناد هویتی مسلماً میتواند به بررسی و تبیین تحولات پیشگفته کمک کند و امیدواریم با برگزاری این گونه نشستهای فرهنگی بتوان از آخرین دستاوردهای علمی اندیشمندان، صاحبنظران و اساتید دانشگاهها در این باره بهره جسته و آنها را در تصمیمها و رویههای سازمانی خود لحاظ نماییم.
وی درباره 5 فراوانی نام اول در دختران و پسران به ترتیب اظهار داشت: فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، فاطمه زهرا، ریحانه و امیرعلی، علی، امیرحسین، محمدطاها و ابوالفضل 5 فراوانی نامها در کشور هستند.
هشدار درباره تاثیرپذیری برخی از مردم از نامهای بیگانه
معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال از ارائه طرحی به وزارت کشور مبنی بر صدور شناسنامه مکانیزه در ۷ استان مرزی کشور خبر داد و گفت در صورت تخصیص اعتبارت لازم متقاضیان استانهای مرزی شناسنامه مکانیزه دریافت می کنند.
به گزارش مهر ، ناصر کرمی در این همایش گفت: یکی از چالش هایی که در جامعه وجود دارد و باید به نوعی مدیریت شود متفاوت بودن سلیقه های مردم در موضوع نامگذاری است که منجر به تقویت رویه خودباوری و خداباوری در جامعه شود.
تاثیرپذیری برخی از مردم از نام های بیگانه و سایتهای بیگانه چالشی است که وجود دارد که البته اجتناب ناپذیر است ولی یکی از اهداف این همایش نیز هدایت مردم به سمت نام های پرمحتوا و بامعنی است.
فرهنگ نامگذاری باید در راستای ترویج سنت های ایرانی و اسلامی باشد و در این خصوص دانشگاهیان و صاحبنظران و مسئولان فرهنگی باید همکاری های لازم را انجام دهند.
معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال در جمع خبرنگاران در مورد صدور کارت هوشمند ملی تاکید کرد: مرحله آزمایشی صدور کارت هوشمند ملی طی دو سال گذشته در استان قم آغاز شده و در سال جاری نیز در 600 اداره ثبت احوال در استان های مختلف که به سخت افزارهای لازم در این خصوص دسترسی دارند اجازه داده شده تا نسبت به صدور کارت هوشمند اقدام کنند که امیدواریم تا پایان سال 92 جمع آوری اطلاعات را در ادارات ثبت احوال داشته باشیم.
کرمی با اشاره به اینکه برای صدور کارت ملی ابتدا باید پیش ثبت نام انجام شود، گفت: روند صدور مدتی طول می کشد که پس از پیش ثبت نام نیز متقاضیان باید به ادارات ثبت احوال و دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.
وی در مورد صدور شناسنامه مکانیزه نیز گفت: تاکنون 5 میلیون شناسنامه در سراسر کشور صادر شده و برای اینکه بتوانیم فراخوان عمومی برای صدور این شناسنامه ها داشته باشیم باید اعتبارات لازم برای ادارات ما که از طریق استانداری ها تامین می شود اختصاص داده شود که تاکنون نیز برخی از استانها این اعتبارات را دریافت کرده اند و بر همین اساس به آنها اجازه فراخوان عمومی داده ایم اما استانهایی که اعتبار دریافت نکرده اند نمی توانند مجوز فراخوان عمومی دریافت کنند.
معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال از ارائه طرحی به وزارت کشور خبر داد و گفت: بر اساس این طرح استانهای مرزی که 7 استان هستند با تخصیص اعتبار از وزارت کشور و معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری می توانند فراخوان عمومی برای صدور شناسنامه های مکانیزه را صادر کنند.
301301
نظر شما