۰ نفر
۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۸
پنجشنبه‌های بی‌کیف و کتاب/ پرونده

وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم همچون گذشتگان خود در فکر طرحی نو است. این بار زیر و زبر کردن تعطیلی روزهای پنجشنبه مدارس.

امید کریمی: عنوان دهان پرکنی نیست؛ روز بدون کیف و کتاب. همینجا این سوال پیش می آید؛ "خب، بعدش؟!" باور کنید این سوال بسیاری از آنهایی است که اگر بعد از شنیدن طرح وزیر آموزش و پرورش برای ساماندهی تعطیلی پنجشنبه های مدارس، "پوف" نکنند و سری تکان نداده باشند، می پرسند؛ "خب، بعدش؟!" یعنی قرار است چه اتفاقی بیفتد؟

سخنان علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش درباره طرح جدید برای تعطیلی پنجشنبه های  خیلی مختصر و البته غیرمفید بود. او گفت: از سال تحصیلی آینده مدارس یک روز از شش روز هفته را به غیر از جمعه پذیرای دانش‌آموزان بدون کیف‌ و کتاب هستند که روز این برنامه آزاد در هر یک از مدارس به تشخیص مسئولین آن مدرسه است. در روز بدون کیف و کتاب دانش‌آموزان به فعالیت‌های هنری یادگیری مهارت های زندگی می‌پردازند.

و همین چند جمله کوتاه دوباره گمانه زنی ها را شروع کرد و به دغدغه تازه خانواده ها بدل شد. چه اینکه پس از سه سال برنامه‌ریزی ۱۳ میلیون خانواده ایرانی برای دو روز تعطیلی فرزندانشان در طول سال تحصیلی، ناگهان اتفاق تازه ای افتاده است؛ تعطیلی پنجشنبه های مدارس لغو می شود. حتی اگر معاونان وزارت آموزش و پرورش بگویند هدف لغو تعطیلی مدارس نیست (اینجا و اینجا)

جناب وزیر البته پیش از اعلام عمومی و رسمی لغو تعطیلی مدارس، گفته بود: اگر بتوانیم از شش روز هفته یک روز را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که دانش آموزان با خودشان به مدرسه «کتاب» نبرند و به فعالیت‌های فوق برنامه از جمله هنر، ورزش و مهارتهای زندگی بپردازند، می‌توان تعطیلی پنج شنبه‌ها را مفیدتر کرد. (اینجا)

پس از اعلام جایگزینی تعطیلی پنجشنبه های مدارس با روز بدون کیف و کتاب، فقط اعلام شده که یک روز دانش آموزان بدون همراه داشتن کیف و کتاب در مدرسه حاضر باشند و فعالیت هایی انجام دهند که به آن علاقه دارند. هرچند معاونان وزیر گفته اند حرف فانی اشتباه مخابره شده است و او نگفته که تعطیلی پنجشنبه ها لغو می شود. البته انها درست گفته اند، وزیر نگفته تعطیلی پنجشنبه ها لغو می شود، اما گفته که اکنون در مدرسه ها روز پنجشنبه ها تعطیل است، اما با اجرای این طرح باز می شوند. (فایل صوتی سخنان وزیر آموزش و پرورش دراین باره را اینجا بشنوید)

پیش از این وزیر آموزش و پرورش به خبرآنلاین گفته بود: من مخالف تعطیلی پنجشنبه‌ها نیستم. من گفتم که این مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، درست اجرا نشده است. شورای عالی آموزش و پرورش نهاد قانونگذاری آموزش و پرورش است. بیش از 90 سال قدمت دارد و هر تصمیمی که آموزش و پرورش بخواهد اجرایی کند باید در این شورا تصویب شود. این شورا نگفته است پنج شنبه ها تعطیل باشند، گفته است فعالیت های فوق برنامه، تربیتی، پرورشی و آموزش های ضمن خدمت فرهنگیان. (اینجا)

با همه این توضیحات گذشته و حرف‌های اکنون، قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ به گفته رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، در این روزها مشاوره، کلاس های تقویتی، اردو، آموزش به معلمان و مانند این فعالیت ها انجام می شود (اینجا). او توضیح بیشتری دراین باره نداده است. اما پیش از این به خبرآنلاین گفته بود: در مدارس خارج از کشور که دو روز تعطیل هستند در یک روز که برای آنها شنبه می شود،مدرسه باز است و اختصاص به کارهای آموزشی و فرهنگی دارد. مثلا چکاپ دانش آموزان، کلاس های فوق برنامه، اردو، آموزش معلمان و مانند اینها برگزار می شود، یعنی کلاس تعطیل می شود نه مدرسه. اشکال تعطیلی پنج شنبه‌های مدارس در ایران، نبود برنامه جایگزین بوده و با این طرح، در مدارس به طور کامل بسته شد؛ در حالی که باید کلاس ها تعطیل می‌شد. (اینجا)

اما لغو ضمنی تعطیلی پنجشنبه های مدارس درحالی است که علی اصغر فانی در دوران سرپرستی در وزارت آموزش و پرورش هم تلویحی با این مورد مخالفت کرده بود: در کشور ژاپن تصمیم گرفته شد، یک روز تعطیل و به امور فوق برنامه پرداخته و به موازات آن یک ششم محتوای کتاب‌ها کاسته شود، اما این اتفاق در آموزش وپرورش ما بدون کاهش محتوای کتب درسی و تعطیلی مدارس در روز پنج شنبه انجام شد که لازم است با برنامه‌ریزی امور فوق برنامه در این روز، امسال به صورت اختیاری در هر محله‌ای یک تا دو مدرسه در روزهای پنج شنبه دایر و از مشارکت مردم در اداره آن استفاده شود. (اینجا)

خبرآنلاین در چندباری و همیشه پس از حرف تازه ای درباره تعطیلی پنجشنبه های مدارس از مخاطبانش خواسته است که دراین باره اظهار نظر کنند. طبیعی است که کم کم نظرات تغییر کرده است و از تعداد مخالفان کاسته شده است. در شهریور امسال که فانی دراین باره حرف زد، عمده کاربران خواستند تا پنجشنبه ها تعطیل باشد (این خبر را بخوانید)

پس از اعلام طرح جدید آموزش و پرورش برای تعطیلی مدارس هم نظرخواهی خبرآنلاین چنین واکنشی از سوی مخاطبان داشت: آموزش و پرورش هنوز ساختار مناسب برای فعالیتهای غیر درسی ندارد.

دلیل هم البته تیتر نهفته است؛ امکانات و ساختار فعالیت های فوق برنامه و غیردرسی در مدارس دولتی و حتی بسیاری از مدارس خصوصی بسیار ضعیف و عمدتا هیچ است. 

به همین دلیل است که البته کارشناسان آموزشی با تردید به طرح وزیر آموزش و پرورش نگاه می کنند (اینجا)

طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها از فروردین ماه ۹۰ به صورت آزمایشی در تمام مدارس ابتدایی و در سال تحصیلی ۹۰-۹۱ بصورت قطعی در دوره دبستان و از سال تحصیلی ۹۱-۹۲ در تمام دوره‌های تحصیلی اجرایی شد. (اینجا و اینجا) هرچند که در تابستان ۹۰ مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد که باید این طرح متوقف شود چون آسیب های جدی برای دانش آموزان و بازدهی نظام آموزشی دارد (اینجا) اما گوش حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت دوم محمود احمدی‌نژاد به این هشدارها بدهکار نبود و کار خودش را می کرد (اینجا و خبرهای این صفحه را بخوانید)

اما پس از دوران حاجی‌بابایی، مهدی نویدادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش که اتفاقا از مدیران تغییر نکرده دولت دهم است، گفت: «تعطیلی‌» پنج‌شنبه مدارس در هیچ یک از مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش مورد تایید قرار نگرفته است، بلکه در مصوبه شورای عالی، سامان‌دهی زمان آموزشی مطرح است. (اینجا)

به هرحال اکنون علی‌اصغر فانی وزیر است. مدیری که سالها خاک آموزش و پرورش را خورده و البته تلاش می کند حساب شده تر قدم بردارد. هرچند که نخستین قدم برای اصلاح نظام آموزشی چندان با اقبال مواجه نشده است. 

۴۷۴۷

کد خبر 333030

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    30 6
    از نشانه های انسان جاهل تکبر و استبداد رای می باشد. دنیا داره میگه مدارس هفته ای دو روز تعطیل باشه. تو هیچ مکتب تربیتی مدرسه الزاما مناسب ترین مکان برای آموزش و پرورش انسان ها نیست. ولی یک عده از روی لجاجت با دولت قبل میخوان خلاف اینو ثابت کنند.
  • مجید IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    4 2
    تمام امکانات کشور واسه وزارت خونه های دیگه است وبیشترین انتقادا هم به سمت آموزش و پرورش و فرهنگیاست کاش کمی از امکانات دانشگاها در مدارس هم بود اساتید و دانشجویان چه فرقی با معلمان و دانش آموزان دارند؟ از کتابخانه و امکانات ورزشی و اوقات فراغت اساتید و دانشجویان بگیرید تا بحث حقوق و مزایا و اختیارات! تا وقتی که ما وزارت علوم رو از آموزش پرورش مهمتر میدونیم پیشرفت نخواهیم کرد
  • یک دبیر IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    18 1
    بخدا بچه ها گناه دارن .موش ازمایشگاهی که نیستن هر کی میاد یه سیستم.من که نمیدونم و لی دوستانی که اطلاع دارن ایا در کشورهای دیگه هم اینقدر نظام آموزشی شون تلاتم داره؟؟؟
  • یک معلم A1 ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    9 1
    با سلام بزرگترین مشکل آموزش و پرورش ایران اینه که تمام کسانی که یک یا چند دوره وزیر بودن توی این سازمان هرگز خودشون معلم نبودن اونم توی مناطق محرومی و همیشه نگاهشون به مدارسی مثل مدارس تهران و خوبهای ایرانه که مجبور نیستن برای اینکه بتونن هزینه خرید کتابهاشون روبدن و یا حتی اصلا بتونن مدرسه بیان باید حتما برن سر کار حالا اگر شده س زمین کشاورزی خودشون خانوادشون مثل جنوب استان کرمان من که خودم سالها توی اون مناطق معلم بودم خوب می دونم که این حرف وزیر به غیر از اظافه کردن مشکلات قشرعظیمی از مردم که توی این مناطق زندگی میکنن درس براشون اولیت چندم زندگیشون چیز دیگری نیستاگر شما می خواین تز بدین حداقل یک پژوهش هم انجام بدید اونهم یک پژوهش درست و حسابی و میدانی نه..................
    • بی نام A1 ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
      5 0
      وقتی که هیچکی سرجای خودش نیست ، توقع دارین وزیر آموزش و پرورش سر جاش باشه . فکر میکنین برای حل مشکلات دانش آموزان و آموزش و پرورش و معلمان و .... بود که چندین نفر بعنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس معرفی شدند و صلاحیتشان تایید نشد .
  • ياغيش A1 ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    2 4
    به نظر من بهترين برنامه همين برنامه آقاي وزير مي باشد اين در كشورهاي توسعه يافته اعمال مي شود كه هم از حس رواني و هم از نظر يادگيري هنر و ساير دروس پرورشي براي دانش آموزان مفيد مي باشد .بنظر من بجاي اينكه دانش آموزان در خانه مشغول وقت تلف كردن باشند يك كار و پيشه مثل هنر و ورزش و... يادبگيرن هم استرس آنها را پايين ميآورد و هم بسيار مفيد است
  • بی نام A1 ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    4 4
    میتوانند روز 5 شنبه فعالیت‌های فوق برنامه بگذارند اما اجباری برای حضور دانش آموزان نباشه.
  • آمزگار A1 ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    11 4
    با توجه به اینکه مقاطع دبیرستان دوره اول و دوم معلمانشان 2 روز در هفته تعطیل هستند اما معلمان ابتدایی هر روز هفته باید به مدرسه بروند ودر پایه ششم هم یک معلم باید 11 کتاب درسی را یک نفره تدریس کند برنامه 5شنبه ها مربوط به معلمان ابتدایی بود که حالا به تمام مقاطع شیوع پیدا کرده مثلا دورههای دبیرستان بدلیل امتحانات 2 هفته تعطیلات داشتند اما ما ابتدایی ها زمان امتحان باید در مدرسه باشیم درس بدهیم امتحان بگیریم دوره کنیم تازه برگه ها رو در زنگ تفریح تصحیح کنیم واقعا خجالت آوره که اقای وزیر خاک خورده اموزش و پرورش اینا رو ندیده و درک نکرده اما وزیر شده یه فکر اساسی در مورد ابتدایی ها بکنید تا این مشکلات حل بشه
    • مدیر A1 ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
      7 3
      با نظر شما همکار محترم کاملا موافقم .
    • مادر دانش اموز دبستانى IR ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
      4 4
      أولا معلم عزيز و كًرامى (اموزكًار) درسته نه امزكًار!!!! و در ثانى از شما اين لحن صحبت بعيده، مى تونيد اعتراض خودتون رو محترمانه تر هم بفرماييد.
  • بی نام A1 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    10 2
    معلمان ابتدایی چه گناهی کردند که باید در هفته 6 روز برون مدرسه مگر آنها احتیاج به استراحت ندارن باید وقت مطالع هم داشته باشن قرار بود فقط ابتدایی تعطیل با شد و عملا دبیرستان ها هم پنجشنبه ها تعطیل شدند در صورتی که دبیر دبیرستان در هفته 3 روز به مدرسه می رود این دور از عدالت است هر چه زور دارید به مقطع ابتدایی وارد می کنید
  • بی نام A1 ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    12 1
    کاملا مخالف هستم روز پنجشنبه روز تجدید قوا برای معلمان ابتدایی به شمار می رود .
  • حامد A1 ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    6 4
    در جامعه ما از خود ادارات آ و پ گرفته تا دیگر افراد اینقدر به معلم ابتدایی توهین می کنند که بعد از 24 سال خدمت در مقطع ابتدایی از انتخاب این شغل پشیمانم بعد از این مدت خدمت به جای این که در کنار خانواده ام باشم در خیابانها مسافرکشی می کنم و بعضی از این مسافران دانش آموزانم می باشند در خانه از بچه هایم شرمنده ام که نمی توانم نیازهای اولیه آنها را برآورده کنم و در خیابان از نگاه تحقیر آمیز مردم وقتی با این همه مشکل دست و پنجه نرم می کنم برایم فرقی ندارد که پنجشنبه تعطیل باشد یا نباشد
    • علی A1 ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
      8 3
      من هم معلم ابتدایی هستم و با نظرتون موافقم ، واقعا مقطع ابتدایی برای معلم شده حقیرترین شغل : هرکسی از راه میرسه عزت و احترام معلم را نابود میکنه از وزیر و وکیل و مدیر بگیر تا مردم کوچه و بازار
  • من یک دبیرم A1 ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    8 0
    باور کنید این دانش آموزان با 5شنبه اومدن سر کلاس نه درس زندگی یاد میگیرند و نه ادب ... دانش آموز ادب و فرهنگ رو از جامعه اش میفهمه ... دانش آموز ابتدایی در درس مدنی پایه پنجم میگه که آیا دولت به وظایف خودش عمل میکنه ؟؟ میگه برای معتادین و بیکاران چه فکر کرده ؟؟ من از دروغ گفتن بیزارم ... من به این بچه چی بگم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام RO ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    3 2
    این آقا بدون فکر چون که مخالف حاج بابایی بوده چون که هیچ کاری بلد نیست به پنج شنبه ها گیر داده انشااله سری بعد احمدی نژاد رای می آورد شما دست از سر ملت بر می دارید چون که من امروز واقعا شاهد بودم که همکاران از حاج بابایی تعریف می کردند
    • همون مادر دانش اموز دبستانى IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
      2 2
      همكاران شما جه زود اون همه توهين و تحقيرى رو كه در اون زمان بهشون شد فراموش كردند؟ملتى كه حافظه تاريخى ضعيفى داشته باشه محكوم به اينه كه جندين بار از تاريخ درس بكًيره!
  • آموزگار هدی A1 ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
    5 0
    آخه با چهل تا دانش آموز دو زبانه در مناطق محروم کار نکردید که بفهمید آموزگار ابتدایی چقدر مظلومه که هنووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووز با عشق درس میده خیلی سخته ولی من عاشق تک تک دانش آموزای زبون نفهمم هستم منظورم زبان فارسیه نه زبان دل وعشق وعاطفه سوۀ تفاهم نشه
  • بی نام IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    1 0
    واقعا این چه کاریه یعنی که چی بدون درس و کتاب فکر کردن مدارس میذارن دانش آموزان یک روز بی کار باشن؟من در مدرسه تیزهوشان درس میخوانم و امکان نداره بذارن فعالیت های هنرو و ورزشی و... در مدرسه اجرا شود به جای این جور طرح های بی فایده به فکر یک طرحی باشین تا بچه ها از درس خسته نشن.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین