مهر نوشت:

مدیر دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران گفت: پس از گذشت دو هفته از حادثه تلخ مجروح شدن یک پلنگ عظیم الجثه بر اثر اصابت گلوله که در نهایت منجر به قطع نخاع و مرگ دلخراش این پلنگ شد، با تلاش پلیس اطلاعات و امنیت شهرستان تنکابن، نیروهای یگان محیط زیست و همکاری مردم محلی، عاملان شلیک به این پلنگ شناسایی شدند.

کیوان هوشمند افزود: دو نفر که پدر و پسر و از اهالی یکی از روستاهای منطقه دوهزار تنکابن هستند، در این رابطه شناسایی و صبح روز شنبه ۱۳۹۲/۱۰/۲۸ تحویل مقامات قضایی شدند.

به گفته وی، در جریان بازجویی ها و تحقیقات اولیه از متهمین مشخص شد که پلنگی که از سوی مجرمین هدف گلوله قرار گرفت هرگز به دام های آنها حمله نکرده بود و اصولا هیچ تلفاتی از دام اهلی در روستای محل سکونت آنها گزارش نشده است.

هوشمند اظهار داشت: هنوز انگیزه مجرمین از شلیک به پلنگ دقیقا مشخص نیست و به احتمال فراوان شخص سومی نیز که در روز حادثه مهمان این پدر و پسر بوده در انجام جرم شریک بوده است.

هادی منصور کیائی رئیس اداره محیط زیست تنکابن نیز در این باره گفته است: برای هر دو متهم در دادگاه قرار مجرمیت صادر شده و متهمین با دستور قاضی پرونده تا روشن شدن ابعاد ماجرا روانه بازداشتگاه شدند.

پرونده از سوی قاضی برای انجام تحقیقات تکمیلی، کشف سلاحی که مورد استفاده قرار گرفته و شناسایی نفر سوم در اختیار پلیس آگاهی شهرستان تنکابن قرار گرفته است.

رئیس اداره محیط زیست تنکابن تصریح کرد: با وجود تلاشهای محیط بانان و تحقیقات گسترده پلیس اطلاعات و امنیت شهرستان تنکابن، بدون همکاری مردم محلی شناسایی مجرمین مکانپذیر نبود.

به گفته وِی، متهمین در ابتدا منکر هرگونه اقدامی برای کشتار پلنگ شدند اما با شهادت تعدادی از روستاییان و افراد محلی در دادگاه، از سوی قاضی پرونده مجرم شناخته شده و روانه زندان شدند.

 روز جمعه ۹۲/۱۰/۱۳ یک پلنگ نر بزرگ جثه در حاشیه رودخانه ای در منطقه جنگلی دوهزار تنکابن در حالی که قادر به حرکت دادن پاهای خود نبوده و خود را روی زمین می کشید، مشاهده شد. پس از انتقال حیوان به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران مشخص شد پلنگ به دلیل برخورد گلوله به ستون مهره ها دچار قطع نخاع کامل شده است.

پنجه دست این پلنگ عظیم الجثه که نامش را البرز گذاشتند در گذشته به دلیل گرفتار شدن در تله های سیمی کشاورزان قطع شده، بدنش پر از ساچمه های اسلحه شکاری و استخوان دستش نیز بر اثر برخورد گلوله شکسته بود.

با توجه به آسیب نخاعی برگشت ناپذیر و تشخیص تیم تخصصی دامپزشکان برای جلوگیری از تحمل رنج بیشتر در حیوان، پس از انتقال پلنگ تنکابن به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با روش یوتانایز (مرگ بدون درد) با استفاده از دوز بالای داروی بیهوشی به زندگی این پلنگ خاتمه داده شد.

دوستداران محیط زیست نام این پلنگ را البرز گذاشتند و البرز به نمادی از استقامت و مظلومیت حیات وحش ایران تبدیل شد.

پیش از این مدیرعامل تشکل مکتب حرمت حیات که صبح روز چهارشنبه در تجمع معترضان مقابل سازمان محیط زیست حضور داشت پیشنهاد داده که البرز (پلنگ تنکابن) را به نمادی برای مبارزه با خشونت علیه حیوانات تبدیل کرد و در این راستا آثار ارزشمند فرهنگی و هنری خلق نمود تا نسلهای آینده بدانند خشونتهای بشری چه عواقب جبران ناپذیری دارد.

تشکل مردم نهاد ˈمکتب حرمت حیاتˈ اعلام کرد: این تشکل به کسانی که عاملان کشته شدن پلنگ تنکابنی را معرفی کنند، جایزه ای نقدی اعطا می کند.

301301

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 333460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هم وطن IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    16 1
    باید کاری کرد،هم فرهنگی و هم برخورد قاطع تا کسی جرات جسارت به انجام اینگونه جنایت ها را نداشته باشد.
  • بهرام A1 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    53 1
    امیدوارم طوری محاکمه بشن که درس عبرتی بشه برای دیگران........
    • ایرانی IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
      39 1
      بعضی ها چقدر وحشی اند. خجالت نمی کشند. تفریح اشان شده کشتن حیوانات بی دفاع! واقعا شرم آوره. کی می خواهند آدم شوند معلوم نیست.
  • بی نام A1 ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    33 1
    باید برای این گونه افراد مجازات زندان تعیین کنند که غیر قابل تبدیل به پرداخت جریمه باشد
  • محمد جمالی US ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    41 2
    باهاشون جوری برخورد بشه که دیگه هیچکس به همچین کاری حتی فکر هم نکنه
    • سلام A1 ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
      14 23
      روستایی ها گناهی ندارند کم کاری از سازمان حفظ محیط زیست هست که فرهتگ سازی نکرده و روستاییان رو آموزش نداده و برای مسئولیت روستاییان اطراف ارزش قائل نبست . محیط بانان واقعی میبایست روستاییان باشند و فرهنگ حمایت باید در اونها تهادینه بشه و در ضمن دولت میبایست برای روستائیان امکانات و هزینه کنه تا دیگه همچین مواردی پیش نیاد .
  • فرهاد IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    19 1
    فقط میشه افسوس خورد جدا که حیفه ..... گناه بزرگیه کشتن این حیوون مخصوصا وقتی پای خطری واسه جون کسی وسط نبوده
  • بی نام A1 ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    7 33
    بابا اون روستاییم از ترسش این کارو کرده خوب.. اگه شبی نصف شبی بهشون حمله میکرد چی؟جون انسان مهم تره یا حیوان.من قبول دارم کشتن حیوانات کار وحشیانه ایست ولی اگه به همون روستایی یه تفنگ بی هوشی بدن که از خودش مراقبت کنه هیچوقت چنین کاری تکرار نمیشه
    • بی نام A1 ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
      19 0
      دوست عزیز. بنده اصالتا اهالی سه هزار تنکابنم. در ضمن پدرم، دامدار بوده و هم زمانی شکار می کرد. پلنگ هیچوقت به داخل روستا حمله نمی کنه و اگه بکنه با صدای تیر فرار میکنه. من در ارتفاعات کوه های سه هزار جایی که نه روستایی هست و نه دامی با چشم خودم جنازه خرس و گرگ دیدم. جالبه بدونی شکارچی که خرسو کشته و گوشتشو خورده بود!!!!!. چند سالی هست که کشتن حیوانات اون منطقه برای مسافرین خصوصا از سمت کلاردشت بصورت تفریح در اومده.
  • بی نام A1 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    19 0
    به نظر من این شکارچی ها هیچ فرقی با کسانی که به هر نحوی هوای شهرها را آلوده می کنند ندارند....کاشکی نسبت به هر 2 یک جور برخورد میشد...
  • بی نام IR ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۳۰
    11 0
    موضوع در تمامی مدارس و دانشگاهها طرح شود. دانش اموزان و دانشجویان در حمایت از محیط زیست میتوانند موثر باشند.
  • آرش A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۳۰
    11 0
    یکی از دلایل تلف شدن حیات وحش ایران تخریب محیط زیست به بهانه ویلاسازی و ساخت و سازهای بی رویه و اغلب بمنظور خوشگذرانی.یکروزی باید به این نتیجه برسیم که وجود محیط زیست طبیعی باهمه جلوه هاش از مجموعه های ساختمانی و تصنعی ساخت انسان خیلی مهمتره.متاسفانه توی ذهن ما چیزی بنام محیط زیست و حفظ حیات وحش اصلا وجود نداره و فقط به ویلا و ساختمان فکرمیکنیم.روزی که طبیعت قهرش رو نشون داد تمام این بناهای مجلل روی سر مردم خراب خواهد شد.
  • خانوم مارپل IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۳۰
    11 1
    من واسه این پلنگه گریه کردم بس که ناراحت شدم
  • بی نام IR ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۳۰
    6 0
    چقدرزجرکشیده و مظلومانه مرده
  • داريوس IR ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۳۰
    2 0
    حيوانات را مياه مثل آثار ملي داد به كشورهاي خارجي تا نكهداري كنند كشورهاي عربي جاي مناسبي براي اين زبان بسته ها است تا حد اقل مثل درياجه اروميه نبود نميشن
  • سید عباس A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    3 0
    تامشکل فرهنگی در ارتباط با محیط زیست حل نشود این رفتارها ادامه خواهد داشت. باید روستاییان تحت آموزشهای کاربردی قرار بگیرند اعزام تیمهای کارشناسی به روستاها و صرف وقت و آموزشهایی فراتر از کشتن یا نکشتن حیوانات لازم است. آلودگی زیست محیطی ، نحوه امحاء زباله ، نسوزاندن پوشال کشاورزی ، حفظ سلامت آبهای جاری و ...... بسیاری از نکات مهم زیست محیطی باید به روستاییان آموزش داده شود. نحوه برخورد با حیوانات هم یکی از این موارد است. چرا تا یک پلنگ کشته می شود به فکر می افتیم. از همین الان شروع کنید. صدا و سیما که پولی نمی گیرد خیلی راحت می توانید از همینجا شروع کنید و محیط زیست کشور زیبایمان را نجات دهید.