چرا ایرانی ها علاقه ای به خرید اینترنتی ندارند؟

گزارش ها مشخص می کند از 10 فروشگاهی که امکان خرید آنلاین را ایجاد کرده اند طی شش ماه تنها 2200 کالا خریداری شده است

 

بهراد مهرجو

مسول واحد فروش بزرگترین کارخانه تولیدکننده لبنیات ایران، پشت میزکارش نشسته و با حالی آکنده از غم، لیست های فروش را نگاه می کند. او به تازگی از سوی مدیرعامل شرکت مامور شده تا مقدمات راه اندازی سایت اینترنتی فروش آن لاین را برای آماده کند. روی صفحه های A4 نمودارها و گراف های رنگی رسم شده است. ستون های آبی افزایش فروش را نشان می دهد و ستون های سبز تعداد خریدهای الکترونیکی را مشخص کرده است. ستون های آبی طی سه ماه دوم سال 92 به دلیل کسری بودجه خانوارها و همچنین رشد قیمت ها سرجایشان میخکوب شده اند ولی ستون های سبز به گفته مدیرجوان وضعیت اسفناکی دارند. به گفته او « در ایران فروش اینترنتی اساسا شکل نمی گیرد چراکه دسترسی به اینترنت پرسرعت و مطمئن به اندازه ای که در کشورهای غربی یا عربی مهیاست، در ایران وجود ندارد.» 7 روز قبل یکی از خبرگزاری های معتبر کشور، اطلاعاتی منتشر کرد که نشان می داد بیش از 90 درصد کاربران تلفن های هوشمند در جهان به خرید اینترنتی علاقه دارند. 70 درصد آنها نیز طی یک ماه حداقل یکبار خرید اینترنتی را تجربه کرده بودند. تمامی آمارها تایید می کند، فروش اینترنتی در جهان رو به گسترش است ولی  مدیران و تصمیم گیران ایرانی حتی به درستی نمی دانند چه تعداد گوشی های هوشمند در اختیار کاربران ایرانی قرار دارد.

دکتر مسعود کرباسیان رئیس کل با تجربه و مشهور گمرک ایران هم در آخرین کنفراس خبری خود در حالی که لحن صدایش را قدری با تاسف آمیخته بود، مقابل 30 خبرنگار رسانه های معتبر کشور با کنایه گفت:« متاسفانه شرایط طوری بود که تا پیش از این آمار واردات موبایل را به کیلوگرم و تن می دادند.» او اشاره به آماری داشت که طی 4 سال گذشته بارها از سوی مدیران سابق کمرگ با لحنی توام با افتخار بیان می شد.

آماری که تایید می کند طی نه ماه ابتدای سال جاری 378 تن به ارزش 113 هزار دلار تلفن همراه وارد کشور شده است. همین آمارها خبر می دهند واردات تلفن همراه 32 درصد کاهش داشته است. این آمارها به درستی مشخص نمی کنند چه تعداد ایرانی به گوشی های هوشمند دسترسی دارند.  

آمارهای پست ایران نشان می دهد، خریدهای اینترنتی غیرمحبوب ترین خدمات اینترنتی در کشور به حساب می آید. شرکت پست با 16 هزار و 600 کارمند در 17 هزار نقطه ایران و با سه هزار و 200 خط مبادلاتی و جابه جایی روزانه 3 میلیون مرسوله رکورد بیشترین خدمات جابه جایی کالا را در اختیار دارد ولی گزارش های همین شرکت مشخص می کند از 10 فروشگاهی که امکان خرید آنلاین را ایجاد کرده اند طی شش ماه تنها 2200 کالا خریداری شده است. کردستان به عنوان مهمترین مرکز خرید های اینترنتی هم تنها عدد خرید روزانه 700 مورد را برای خود به ثبت رسانده است. تمامی آمارها تایید می کنند که فروش اینترنتی در ایران اتفاقی غیراقتصادی و البته دور از دسترس است.

وکیل یکی از بزرگترین شرکت های صنعتی ایران دفتر کاری در خیابان مطهری و نزدیک به محل اصلی شرکت اجاره کرده است. او 45 ساله، فوق لیسانس و تحصیل کرده امریکاست. از وضعیت زندگیش در ایران رضایت نسبی دارد ولی قصد دارد بزودی تهران را به مقصد لندن ترک کند. او می گوید:« متاسفانه یا خوشبختانه من براساس زندگی روز تربیت شده ام. اینجا وقتی می خواهم مثلا متن یک جوابیه برای روزنامه ها را با مدیرعامل چک کنم نه ایمیلی در کار است و نه حتی از اس ام اس استفاده می کنند. باید یا پیک بیاید یا اینکه فکس کنیم. واقعا کار کردن سخت است. حالا تصور کنید جایی مثل تامین اجتماعی قصد داشته باشد، یک نامه به شرکت بفرستد یا اینکه ما جوابشان را بدهیم. یک هفته زمان می برد.»

شعبه تامین اجتماعی در خیابان حافظ اصلی ترین محل ارجاعات اداری او به حساب می آید. بیش از 45 میلیون ایرانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند. این نهاد حداقل 5 هزار میلیارد تومان از دولت طلب کار است و یکی از بزرگترین هلدینگ های اقتصادی ایران مجموعه شستا با 170 شرکت زیرمجموعه آن قرار دارند. با این وجود در مهمترین شعبه تامین اجتماعی در قلب پایتخت همچنان پرونده ها و برگه های کاغذی از روی میزها به زمین از زمین به سطل های زباله هدایت می شوند. خانم جوانی تایپیست تمام وقت این شعبه تامین اجتماعی است. تمامی نامه ها توسط مدیران ارشد، میانی و عادی روی کاغذ نوشته می شود، توسط مراجعان به خانم تایپیست تحویل می شود و پس از چند دقیقه یا چند ساعت نامه ها تایپ می شود. اینترنت نایاب ترین امکان در این شبعه تامین اجتماعی است و هیچ نامه، درخواست و شکایتی بدون حضور فیزیکی و ایستادن در صف کارشناسان کم تعداد راه به جایی نمی برد. سازمان امور مالیاتی، وزارت صنعت وتقریبا تمامی نهادهای رسمی که شرکت های ایرانی با آنها سروکار دارند وضعیت مشابه همین شعبه تامین اجتماعی را دارند. این شواهد نشان می دهد حضور اینترنت در نهادهای دولتی ایران نیز برخلاف آمارها کم فروغ است.

گزارش های که به تازگی منتشر شده نشان می دهد 60 درصد مردم ایران از اینترنت استفاده می کنند که 40 درصد این کاربران در گروه سنتی 20 تا 29 سال قرار دارند. ۴۵ میلیون و ۵ هزار و ۶۴۴ ایرانی امکان درسترسی به اینترنت را دارند. ضریب نفوذ اینترنت هم در ایران 59 درصد اعلام شده ولی 36 درصد از این کاربران به وسیله تلفن های همراهشان به اینترنت وصل می شوند. براین اساس ۲۷ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۷۹۹ کاربر ایرانی از جمع 45 میلیون نفر دسترسی به دیگر وسیله های ارتباط با اینترنت را ندارند. این گزارش رسمی در مورد میزان و روش های دسترستی به اینترنت در ایران نوشته است:« کاربران اینترنت دایل آپ با ۶ میلیون و ۹۳۴ هزار و ۷۶۰ کاربر حدود ۹.۱۷ درصد از کل اتصالات اینترنت را به خود اختصاص داده و شمار مشترکان اینترنت ADSL نیز برمبنای این آمار، ۳ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۹۸۰ با ضریب نفوذ ۴.۶۵ درصد است. در این رده بندی، سهم اینترنت وایمکس از مجموع اتصالات به اینترنت در ایران ۱.۱۵ درصد با ۸۶۷ هزار و ۱۰۵ نفر و سهم اتصال از طریق فیبرنوری به اینترنت ۸.۰۷ درصد با ۶ میلیون و ۱۰۶ هزار نفر کاربر اعلام شده است.۴۰ درصد کاربران اینترنت در ایران را نیز گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال، ۳۰ درصد را گروه سنی ۳۰ تا ۴۴ سال، ۱۵ درصد کاربران را گروه سنی ۴۵ تا ۵۹ سال، ۱۰ درصد کاربران را گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال ، ۳ درصد را گروه سنی ۱ تا ۱۰ سال و ۲ درصد را گروه سنی بالای ۶۰ درصد تشکیل می دهند.» از جمعیت افرادی که به اینترنت دسترسی دارند، 11 میلیون نفر عضو شبکه اجتماعی فیس بوک شده اند.

مدیرعامل یک شرکت فروش دستگاه های صوتی  و تصویری در حالی که پروژه راه اندازی سامانه فروش الکترونیک اش با شکست مواجه شده می گوید:« نه اینترنت داریم و نه اینکه امکانی برای رابطه با نهادهای دولتی به روش غیرحضوری.»

گفته های مدیران شرکت های بخش خصوصی ایرانی نشان می دهد، ایده فروش اینترنتی و تجارت الکترونیک در ایران شبیه به رویاست. به تازگی شرکت ارتباطات سیار ایران گزارشی تحت عنوان « توسعه موبایل و تاثیرات اقتصادی و اجتماعی آن در ایران و جهان در افق 1396» منتشر کرده است. این گزارش راهبردی مجموعه ای از اینفوگرافی های حرفه ای و اطلاعات دقیق را در صفحه آرایی زیبا کنار هم قرار داده است. اطلاعات با روش های گرافیکی همگی پیش روی مخاطبان قرار می گیرد. آمارهایی که زیر رنگ های شاد و نمادهای درخشان مشخص می کند، هیچ مدیر شرکتی تا پایان سال 1396 نباید فکر فروش اینترنتی کالا در ایران را به ذهنش نزدیک کند.  

وضعیت بازار تلفن همراه کشور

نام اپراتور

مقدار ( 3 ماه اول سال 2013)

رتبه در جهان

شمار مشترکان یکتا (هزار)

000/43

19

تعداد اتصالات (هزار)

800/98

16

ضریب نفوذ (مشترکان یکتا)

43/56%

112

ضریب نفوذ اتصالات

65/129%

66

تعداد سیم کارت ها به ازای هزار نفر

16/2

16

اتصالات فعال (هزار)

850/92

15

اتصالات دائمی (هزار)

930/25

14

اتصالات اعتباری (هزار)

870/72

16

اتصالات خانواده نسل دوم ( هزار)

780/98

10

 

تعداد اپراتورهای بازار موبایل ایران/ تعداد اتصالات و سهم بازار 

نام اپراتور

تعداد اتصالات (هزار)

سهم بازار (درصد)

همراه اول

176/59

57 درصد

ام تی ان ایرانسل

542/41

40 درصد

تالیا

80

8 دهم درصد

مخابرات سیار اصفهان

6

1 دهم درصد

تله کامیونیکیشن کیش

16

1 دهم درصد

رایتل

700

67 دهم درصد

جمع

806/103

100 درصد

 

درآمد بخش های مختلف ارتباطات در ایران از سال 2010 تا 2017

درآمدها به دلار

210

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

مکالمه صوتی موبایل

8/5 میلیارد

3/6 میلیارد

6 میلیارد

8/5 میلیارد

8/5 میلیارد

9/5 میلیارد

6 میلیارد

1/6 میلیارد

دیتای موبایل

921 میلیون

1/1 میلیارد

2/1 میلیارد

3/1 میلیارد

5/1 میلیارد

6/1 میلیارد

7/1 میلیارد

9/1 میلیارد

مکالمه ثابت تلفن

2 میلیارد

2 میلیارد

8/1 میلیارد

7/1 میلیارد

7/1 میلیارد

7/1 میلیارد

7/1 میلیارد

7/1 میلیارد

کل بازار  (میلیارد)

1/9

2/10

9/9

7/9

10

3/10

6/10

9/10


3939

کد خبر 334284

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 36
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خانوم مارپل IR ۲۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    62 4
    من اینترنتی یه کتاب خریدم که دوبرابر پام افتاد.بار اول درخواستم ثبت نشد ولی هزینه کسر شد بار دوم ثبت شد!!!
    • بی نام IR ۰۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
      5 0
      دقیقا این مشکل برا منم پیش اومد
  • بی نام IR ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    122 2
    برای اینکه هیچ نمایندگی اصلی در کشور وجود نداره وقتی همه چیز تقلبیش هم موجوده و کسی برخوردی نمیکنه من به عنوان یه خریدار وقتی حضوری میرم خرید میترسم جنس تقلبی بهم بندازن اونوقت چطور میتونم اعتماد کنم غیر حضوری جنسی که میخوام مرتب و منظم و آکبند تحویلم بدن ؟
    • اسکندر A1 ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
      17 0
      دقیقا همین طور است ممنون که زحمتشو شما کشیدی
  • بی نام IR ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    95 3
    بخاطر اینکه همیشه سرشون کلاه میره و اون چیزی که تبلیغ میشد بدستشون نمیرسه
    • ایرانی A1 ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
      10 0
      کاملا درسته شاید دسترسی به اینترنت کم باشه اما همونهایی که دسترسی هم دارن به خاطر کلاهبرداری و جنس تقلبی جرات سفارش ندارن
  • بی نام A1 ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    75 2
    لطفا از كم فروشي و گران فروشي فروشگاه هاي اينترنتي هم سخن بگوييد كه نقش اساسي در از بين رفتن اعتماد جامعه داشته اند. وقتي جنس سفارش داده شده فقط هنگام تحويل درست كار مي كند و در كمتر از 24 ساعت از كار مي افتد و هيچكس هم پاسخگو نيست، چه اعتمادي باقي مي ماند؟. در ايران فروشندگان فقط تا پايان تحويل محصول مسئوليت دارند و پس از آن اصلا جوابگو كه نيستند هيچ، يك چيزي هم طلبكارند.
  • بی نام IR ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    71 1
    برای دخترم ربات آموزشی از سایت خریدم گتن 48 ساعته تحویل میدن الان دو هفتست خبری نیست چندین بار با مسئولش تماس گرفتم گه حداقل پولموپس بدین اصلا جوابمونمیده نمیدونم به کی شکایت کنم
  • هموطن US ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    12 0
    - جنس خریداری شده ممکن است با جنس درخواستی مغایرت داشته باشه - پس گرفته نمی شود - کلاهبرداری های اینترتی - عدم اعتماد مردم به این نوع خرید - عدم وجود قانون برای این نوع خرید ها بیشتر اوقات قانون از مردم حمایت نمی کند و لذا مردم خودشان باید کلاهشان را نگه دارند تا باد نبرد
  • بی نام A1 ۰۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    6 0
    1.یعنی لبنیات را هم اینترنتی میشه خرید؟!2.از یکی از ناشران معتبر که اول اسمش ن است،کتاب سفارش دادم،اینترنتی پول را پرداخت کردم ولی خبری از کتاب نشد و اعتمادم به خرید اینترنتی ازبین رفت.
  • بی نام IR ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    9 0
    چون دزد زیاد شده
  • بی نام A1 ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    9 0
    با سلام از شرکت موج آفرینان کویر برای شرکتم اینترنتی دستگاه ضبط مکالمات تلفنی خریدم کار نمیکرد به شرکت زنگ زدم نزدیک نیم ساعت کلمات رکیک نثارم کردند که کمترینش این بود که اگه تو احمقی که این وسیله را خریدی گناه ما چیه.تعویض نمیکنیم ، پس نمیگیریم هر غلطی میخواهی بکن و کلی فوش خواهر و مادر بجای خدمات پس از فر وش نثارم کردم و 400000 تومان ضرر کردم.
  • دولت آبادی IR ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    5 0
    وقتی از فروشگاه بصورت فیزیکی خرید میکنی فروشنده در قبال کالای مشکل دار پاسخگو نیست و فوقش با دادن یه شماره تلفن از نمایندگی شما رو پاس میده به نمایندگی که اونم هزار تا بهانه میاره تا به شما ثابت کنه که ایراد از شماست و نه از کالای مربوطه . حالا تصور کن از جایی که نه آدرسی داره و نه متولی مطمئنی داره بخواهی خرید کنی . همه ماها کم وبیش صابون اینجور مراکز به تنمون خورده . یه با یه ساعت مچی خریدم . وقتی از پستچی تحویل گرفتم تا اومدم به دستم ببندم بندش پاره شد !! . همون جا انداختمش کنار ! . به نظرم باید سازمانی باید برای شناسایی و سامان دهی به این قبیل فروشگاههای مجازی باشه .
  • بی نام IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    4 1
    سرعت اینترنت باید نزدیک نرم جهانی باشد سپس اگر فروشنده ای سوء استفاده داشت مرجعی جهت رسیدگی باشد درصورت تکرار و عدم صداقت فروشگاه از فروش مجازی حذف شود تا کسی آگاهانه از اعتماد مردم استفاده نابجا نکند
  • هموطن EU ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    12 0
    به چند تا دلیل: 1- قیمت بالای جنس 2- عدم کیفیت محصول (حتی مشابه تبلیغ هم نیست) 3- وقتی بالافرض من یکبار یک جنسی بخرم که کیفیت نداره و بنجل هست...به تمام دوستام اخطار میدم که اصلا خرید اینترنتی نکنن 4- عدم وجود مسئول پاسخگو 5- کارایی نداشتن جنس بر خلاف تبلیغ ( هم در سایت ها و هم در شبکه های ماهواره ای) 5- ضریب نفوذ کم اینترنت در ایران
  • بی نام A1 ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    4 0
    علت بی اعتمادی به این فروشگاهها 1- کم فروشی 2- گران فروشی 3- بی مسئولیتی فروشگاهها بعد از تحویل کالا 4- تبلیغات چیزی دیگه هست اما کالا خیلی کیفیت پایین ( تقلب در سطح بالا و برخورد مسئولین صفر ) به قول دوست عزیز حضوری کالای تقلبی قالب می کنند چه برسد به خرید اینترنتی باید قوانین خیلی سخت و محکمی برای این فروشگاهها در نظر گرفته شود در صورت هر گونه تخلفی ( هر چند کوچک ) پروانه کسب آنها لغو شود .
  • بی نام A1 ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    4 0
    با سلام در درجه اول لازم است بستر اعتماد سازی در ایران فراهم گردد. بطور مثال موضوع دوره ضمانت( گارانتی ) امکان نداره شما براحتی بتوانید خرید کالای ضمانتی رو واقعا بطور ی که فروشنده در برابر کالای مشکل دار تعویض اجام شود . مگر با شکایت و جنجال .....
  • علی IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    7 1
    هزینه های گزاف پست هم مزید بر علت شده است. وقتی برای یک خرید 10 هزار تومانی پست 7 هزار تومان پول پست میگیره خب معلومه مشتری ترجیح میده از بیرون پیدا کنه بخره.
  • فرشاد لاهیجی IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    11 0
    من یه عینک "پلیس"خریدم . ولی بجاش یه عینک تقریبا اسباب بازی بهم تحویل دادن
  • فرناز A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    4 2
    اولاً که نمیارن آدم سفارش میده هی صبر میکنه میبینه خبری نیست ثانیاً تلفنی جهت پشتیبانی و راهنمایی خریداران ندارن.
  • بی نام A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    6 0
    من یک ساعت اینترنتی خریدم که اصلا اون جنس و حتی اون مارک سفارش شده من نبود و شرکت به انتخاب خودش یه ساعت غیر اصل با قیمت چند برابر بازار برام فرستاد، به پلیس فتا هم شکایت کردم متاسفانه جوابی نگرفتم.
  • بی نام A1 ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    10 0
    به خاطر اینکه 80 درصد فروشگاه های اینترنتی کلاهبردارند و نمیشه اونها را تحت پیگرد قانونی قرار داد. یه مرجع پی گیر و مسئول معرفی کنید تا ما با اطمینان خرید کنیم.
    • آرش IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۱
      0 0
      فروشگاه های آنلاینی که دارای نماد الکترونیکی هستند، مورد اطمیان اند. اطلاع رسانی ضعیف و طبق معمول بعد از مرگ سهراب انجام میشه...
  • میثم A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    8 0
    حضوری خرید میکنیم میخوان سر آدمو کلا بذارن.حالا اگه ندیده و غیرحضوری خرید کنیم که دیگه....! مخصوصا اگه پول رو قبل از تحویل گرفتن جنس پرداخت کنیم میشه من بدو آهو بدو!
  • بی نام A1 ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    10 0
    وقتی پول از حساب برداشت میشه و عملا هیچ پولی به حساب فروشگاه اینترنتی واریز نمیشه! و مغایرت بوجود میاد! انوقت میگن 72 ساعت صبر کن! بعدش هم پیگیری ها هیچ نتیجه ای نداره و پول بی زبون به همین راحتی و با چند کلیک رو هوا میره !!!!
  • مسیح A1 ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    6 0
    متأسفانه بسیاری از سایت‌های فروش اینترنتی (حتی آن‌هایی که نماد اعتماد الکترونیک دارند) محصولی را که به شما تحویل می‌دهند با آن‌چه تبلیغش را کرده‌اند تفاوت دارد، یا حداقل اطلاعاتشان ناقص است. خود من در خریدهای کتاب که داشته‌ام (آن هم از سر اجبار چون آن کتاب‌ها را در کتاب‌فروشی‌های شهرمان پیدا نمی‌کردم) دوبار با مشکل اساسی رویه‌رو شدم، به این صورت که کتاب‌های آسیب‌دیده و رسماً داغان تحویل من داده شد!
  • مسیح A1 ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    7 0
    مسئلهٔ دیگر بحث قیمت است. انتظار می‌رود باتوجه به این‌که فروشگاه‌های اینترنتی می‌توانند با یک دفتر در هرجای شهر کار خود را انجام دهند و نیازی به اجارهٔ مغازه‌های گران‌قیمت ندارند پس قیمت‌هایشان هم باید پایین‌تر از بازار باشد، اما من خودم این روزها که دنبال خرید تبلت هستم، متأسفانه مشاهده می‌کنم که قیمت بازار گاهی حتی پایین‌تر از فروشگاه‌های سرشناس است! پس تنها گزینهٔ باقی‌مانده برای کسانی است که دسترسی به بازار یک کالا ندارند و درواقع مجبورند آن را اینترنتی خرید کنند.
  • بی نام IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    6 0
    به نظر من چون ثبات قیمت نیست، مردم به فروشگاههای اینترنتی مراجعه میکنن که فقط قیمتا رُ ببینن و اون جاهاییکه قیمت کالا رُ میده ممکنه در رتبه ی خوبی از نظر بازدید باشه اما از لحاظ فروش نه! به عنوان مثال الان توی سایت alexa.com رتبه سایتای ایران رُ نگاه می کردم (top sites in iran) که digikala.com رتبه کلی 15 داشت اما از نظر فروشگاه اینترنتی میشه 1. اما باید دید که فروشش هم به اندازه ی همین رتبه خوب هست یا فقط ملت میخوان قیمتا رُ بدونن.
  • بی نام IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    5 2
    من از فروشگاه با استفاده از دستگاه پوز خرید کردم مبلغ کسر شد و تراکنش ناموفق نوشت بعد از 72 ساعت به حسابم برنگشت به سیستم شاپرک زنگ زدم طرف طلبکار بود خیلی بد جواب داد خلاصه با رفتن به بانک و چند روز دردسر پولم رو پس گرفتم، هیچ اطمینانی به این سیستم ها در اران نیست و بهترین روش همون روش قدیمی خرید نقدی و حضوریه. من دیگه عمرا با دستگاه کارتخوان خرید کنم چه برسه به اینترنتی. متاسفانه نظارتی نیست و جوابگویی هم به مشتری وجود نداره بنابراین اگر دوست دارید خرید مطمئن و بی دردسری داشته باشید و سرتون کلاه نره به هیچ وجه نه اینترنتی خرید کنید نه با دستگاه کارتخوان
  • بی نام IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    3 1
    برای اینکه ما رو در رو با فروشنده سر مون کلاه می ذارن وای به روزی که پشت کامپیوتر باشه .
  • بی نام A1 ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    5 0
    در مورد کتاب، هزینه‌ی پست باعث می‌شه که خرید اینترنتی اصلا به صرفه نباشه. متولیان امور کتاب کشور، در راستای برنامه‌هایی که برای افزایش سرانه‌ی مطالعه‌ی کتاب دارند، اگه بخشی از هزینه‌ی پست رو تقبل کنند، خرید و فروش اینترنتی کتاب حتما رونق پیدا می‌کنه.
  • بهمن A1 ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    2 8
    خبرتون کاملا برعکسه. خرید اینترنتی در ایران در حال افزایشه.
  • بی نام IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    6 0
    باید اعتمادسازی متقابل در این زمینه صورت پذیرد...شاید با وضع یک سری قوانین که حامی حقوق خریداران باشد قدم مهمی در این عرصه برداشته شود
  • شهروند A1 ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    5 0
    حالا میگیم فرمایشات صحیح خرید اینترنتی ممکن کلاه سرت بره اینو ولش .... چرا شما اگر شکایتی از نهاد ارگانی داری نمتونی ازطریق انترنت پیگیری کنی چرا همش نامه نگاری وتایپ روی کاغذه همین ها میدونید قیمت کاغذ رو چقدر گرون میکنه بخدا کلی کاغذ مصرف میشه باید چاره ای اساسی اندیشید
  • سعید A1 ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    2 1
    همینطوری که میریم میخریم بهمون میندازن چه برسه جنس اینترنتی برامون بفرستن
  • عباس RO ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    1 1
    خبر انلاین با اینکه نظرمو نذاشتی دوست دارم.ولی خوب خوش انصاف نظر منم بذار دیگه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین