رقابت در بازارهای جهانی با قیمت خوراک متعادل/ مشوق‌هایی که ورود سرمایه را به کشور میسر کرد

پس از حرف و حدیث‌های فراوانی که درباره افزایش نامعقول قیمت خوراک پتروشیمی‌ها در روزهای گذشته مطرح شد، رئیس جمهور با خبر خوشی که برای سرمایه‌گذاران حوزه انرژی داشت، به همه شایعات خاتمه داد.

هما کبیری: 

پس از حرف و حدیث‌های فراوانی که درباره افزایش نامعقول قیمت خوراک پتروشیمی‌ها در روزهای گذشته مطرح شد، رئیس جمهور با خبر خوشی که برای سرمایه‌گذاران حوزه انرژی داشت، به همه شایعات خاتمه داد. حسن روحانی در اجلاس داووس با اعلام اینکه به سرمایه‌گذارانی که زودتر در حوزه برق و پتروشیمی سرمایه‌گذاری کنند، گاز ارزان‌تر و تسهیلات ویژه تعلق می‌گیرد، در واقع سرمایه‌گذاران خارجی را برای سرمایه‌گذاری در یکی از سودده‌ترین صنایع ایران دعوت کرد.

به این ترتیب خط بطلانی بر شایعات افزایش قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها کشید که این روزها بازار داغی دارند. شایعاتی که گاهی از افزایش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها به 20 تا 24 سنت خبر می‌دهند، در حالی که میانگین خوراک در منطقه تنها 5 سنت است و اگر قرار باشد قیمت 2.8 سنتی فعلی خوراک پتروشیمی‌ها افزایش یابد، به نظر می‌رسد 20 سنت ممکن است این صنعت را با چالش مواجه کند.

دولت می‌تواند همه امکانات را برای سرمایه‌گذاری مهیا کند

بر اساس صحبت‌های رئیس جمهور، به نظر می‌رسد دولت برنامه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی دارد و قرار است تولید را از رقم فعلی به 70 میلیون تن برساند. بر اساس برآوردهای انجام شده، روحانی اعلام کرده که برای توسعه صنعت پتروشیمی در 8 سال اینده به 75 میلیارد دلار سرمایه نیاز است. این دیدگاه حاکی از آن است که صادرات محصولات غیرنفتی از درجه اهمیت زیادی برخوردار است و قرار است رشد قابل توجهی در سال‌های آینده داشته باشد.

بر این اساس، عادل نژادسلیم، مدیرعامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در گفت‌وگو با خبرآنلاین با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور اعلام کرد: باید منتظر تحول سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی باشیم.

وی افزود: با ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور، نه تنها جذب سرمایه‌های خارجی بیشتر می‌شود، بلکه اقتصاد هم رونق می‌گیرد.

نژادسلیم با اشاره به اینکه در حال حاضر از اهداف پیش‌بینی شده سند چشم‌انداز پتروشیمی فاصله داریم، تاکید کرد: جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی می‌تواند اهداف پتروشیمی را در زمان مشخص محقق کند، ضمن اینکه به کاهش بیکاری و افزایش اشتغال نیز کمک می‌کند.

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه قیمت خوراک در این میان بسیار تعیین‌کننده است، گفت: در حال حاضر همه چیز دست دولت است و دولت باید سیاست لازم را به کار گیرد تا تسهیلات و امتیازات ویژه به سرمایه‌گذاران داده شود.

وی معتقد است دولت اگر بخواهد، می‌تواند موافقت مجلس را برای تخفیف‌های خوراک جلب کند.

22 سنت رقم بالایی است

با توجه به اینکه مشوق‌ها در حوزه خوراک در اختیار دولت است و به شرایط قراردادهای آینده بستگی دارد، پیش‌بینی می‌شود دولت برای این منظور پیش‌بینی‌های خوبی انجام داده باشد.

علینقی مشایخی، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف نیز در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره مشوق‌های پیش‌بینی‌شده از سوی رئیس جمهور گفت: این‌گونه مشوق‌ها می‌تواند شرایط را برای ورود سرمایه‌گذارها به کشور هموار کند. اما درباره اینکه گفته‌ می‌شود گاز ارزان‌تری در اختیارشان قرار می‌دهند، باید گفت ارزان‌تر یک موضوع نسبی است و بین ارزان‌تر و ارزان‌ترین تفاوت وجود دارد. ممکن است در حال حاضر قیمت قیمت گاز را افزایش دهند اما باز هم قیمت‌ها ارزان باشد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: به اعتقاد من بهترین قیمت برای خوراک گازی پتروشیمی‌ها قیمتی است که رقبای ما در منطقه از آن استفاده می‌کنند. ما باید بررسی کنیم که رقبای ما در منطقه گاز را به چه قیمتی به پتروشیمی‌ها می‌دهند که قادر به رقابت در بازارهای جهانی هستند، بعد ما هم همین رویه را پیش رو بگیریم.

مشایخی با اشاره به اینکه قیمت‌های فعلی خوراک ممکن است انگیزه‌های مدیریت را از مدیران پتروشیمی بگیرد افزود: در حال حاضر قیمت خوراک پتروشیمی‌ها پائین است اما در مقابل پیشنهاد نمایندگان هم برای 22 سنت برای هر مترمکعب رقم بالایی است و به نظر می‌رسد میانگین این دو عدد می تواند مناسب باشد. اما این نکته را باید در نظر داشته باشیم که قیمت ارزان خوراک انگیزه‌های مدیریت را از بین می‌برد، چرا که پتروشیمی‌ها با خوراک ارزان بدوت مدیریت خوب، خیلی سودآور هستند.

3939

 

کد خبر 335317

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین