به گزارش خبرآنلاین، «مدح خورشید» بر گزیدهای از خاطرات مقام معظّم رهبری در مورد حضرت امام(ره) است که مقاطع مختلف حیات طیّبه بنیانگذار انقلاب از دوران مبارزات تا سالهای پیروزی و استقرار نظام جمهوری اسلامی و سالهای دشوار دفاع در برابر هجوم نظام استکبار در جنگ تحمیلی را دربرمیگیرد. کتاب حاوی نکاتی آموزنده از سیره مکتبی، انقلابی و اخلاقی امام راحل است.
«نظرات و خاطرات رهبر معظّم انقلاب اسلامی درباره ساحتها، وجوه و ابعاد مختلف حیات طیّبه حضرت امام(ره) از جمله: مکتب امام، سیره و شخصیّت، مردم و روحانیت، علم و حکمت، مجاهدات، مدیریت، ذکر و عبادات، جایگاه و منزلت، آداب اجتماعی، حمایت الهی و طبیعت آزادمنش» از جمله بخش های این کتاب است.
در بخشهایی از این خاطرات می خوانیم:
این آیه، مدّ نظر امام فقیدِ عزیزمان در طول زندگیش بود: «قل انّما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله». سالها پیش، نوشتهى ایشان در دفتر یادبود مرحوم وزیرى را در یزد زیارت کردم. آن مرحوم، من را به منزلش برد و با تفصیلاتى، این نوشته را که در صندوقچهیى گذاشته بود و تقریباً در گوشهیى از خانهاش مخفى کرده بود، آورد و باز کرد و نوشتهى امام را که در سالهاى دههى بیست نوشته بودند «قیامِلله»،به من نشان داد. اصلاً محور حرف در نوشتهى ایشان، قیامِلله بود. آن ذهن جوّالِ وسیع و دید حکیمانهى ایشان، این قیامِلله را در آن دوران ـ که تازه از اختناق رضاخانى بیرون آمده بودند ـ بر کارهایى که به نظر شریفشان مىشد انجام بدهند و باید افراد انجام میدادند و احساس مسؤولیت مىکردند، منطبق ساخت.
یکى دو صفحه نوشته بودند. آن نوشته، حاکى از یک حرکت ارتجالى نبود و معلوم مىشود در ذهن شریف ایشان و در تمام مراحل زندگى، «ان تقوموا لله مثنى و فرادى» سابقه داشته است. بحمدالله دیگر براى همهى ما و ملّت ایران، در کلّیات زندگى اماممان چیز پوشیدهیى باقى نماند. همه دیدند که حرکت و گفتن و سکوتش براى خداست و هر کارى که انجام مىداد، با قصد قیامِلله بود. تنها همین یک چیز هم بود که موجب شد به دست آن بزرگوار ـ که قطعاً مرتبهى تالى پیامبران و ائمّه(علیهمالسلام) بود ـ یک معجزه اتّفاق بیفتد. این چیزى که اتّفاق افتاده و تحوّل عظیم جهانى که به دنبال انقلاب اسلامى پدید آمده، واقعاً یک معجزه است. این معجزه، به دست امام(ره) اتّفاق افتاد و امام هم با تکیه به «ان تقوموا لله» توانست این کار را بکند.
*
تمام شیوههایى که ایشان در طول این مدّتِ مبارزه به کار زدند ابتکارى بود و ابتکاراتى بود که دیگرانى که ناظر بودند همه رد مىکردند، حتّی دوستان ایشان، حتّی دوستان ایشان! شما ببینید در ظرف این یک سالِ اخیر چه شیوههایى را ایشان به کار زدند و به کار بردند! همهاش مبتکرانه و همه مثل تیرهایى که درست به هدف مىخورد؛ یک دانهاش خطا نکرد؛ یک دانهاش اشتباه از آب در نیامد؛ در حالى که اغلب خدشه مىکردند، تخطئه مىکردند. آن روزى که اعلامیهى خون بر شمشیر پیروز [است]، آمد، دوستانِ نزدیک ایشان در تهران، در قم دچار تردید شدند که آیا این مصلحت است؟ این جایز است؟ این اعلامیه خوب بود؟ درست است؟ قرص، مثل کوه ایستاد و دیدید که خون بر شمشیر پیروز شد. آن روزى که ایشان رفتند به فرانسه، براى همه شگفتآور بود و هیچکس به ذهنش نمىآمد. آن روزى که ایشان تصمیم گرفتند برگردند ایران، همه دچار دلهره شدند. ... و ندیدم کسى را که غیر از این قضاوت داشته باشد. با هرکس برخورد کردیم دیدیم همینجور است. خب تمام این تاکتیکها، تمام این شیوههاى گوناگونى که این ضرباتى که در مواقع حسّاس این مرد بزرگ، این رهبر بزرگ وارد آورده، تمام ضربات بجایى بوده و این را سرنوشت مبارزه و گذشت کار و گردش کار به ما ثابت کرد. یک روز امام فرمود: «امروز اسلام محتاج کمک شما جوان هاست.» بعدازظهرش بنده به خیابانها آمدم و کارى داشتم. دیدم مثل روزهاى اوّل انقلاب شده و مردم به طرف پاوه در حرکتند. این ماجرا و این صحنه، بارها تا آخر جنگ تکرار شد. هر وقت که اسم اسلام و فرمان امام به گوش مردم مىرسید ـ فرمان امام، فرمان اسلام بود و مردم براى امام به خاطر اسلام اهمیت قائل بودند. خداى متعال، امام بزرگوار و آن شخصیت را اینطور آفریده بود که احساس شکست و خستگى نمىکرد و ناکامى در روح او راه نداشت. در سختترین حالات هم قصد پیشرفت داشت. شما خودتان در دورهى هشت سالهى جنگ، از نزدیک دیدید که در سختترین حالات هم، آن کسى که تصمیم بر عقبنشینى نداشت، شخص امام بود که مثل کوه محکم ایستاده بود. وقتى یک کوه به آن استوارى، پشت سر انسان است، راحت مبارزه مىکند.
این کتاب را انتشارات انقلاب اسلامی منتشر کرده و امکان دانلود و مطالعه آنلاین آن را نیز در بخش کتاب سایت دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب فراهم آورده است.
6060
نظر شما