درنشست هفته پیشگیری از سرطان آذربایجان شرقی و غربی ، اردبیل و تهران به عنوان سرطان خیزترین استان های کشور معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ،علی قنبری مطلق مدیر برنامه ملی سرطان امروز در نشست هفته پیشگیری از سرطان در وزارت بهداشت گفت: در سال 2000 میلادی 10 میلیون نفر در دنیا به سرطان مبتلا بودند که پیش‌بینی شد تا سال 2020 به 20 میلیون نفر برسد. در این مدت در سال 2008 آماری که در جهان اعلام شد. 12.4 میلیون نفر بود و در 2012 ، 14 میلیون و این بیانگر این است که پیش‌بینی‌های انجام شده منطقی بوده است.

حدود دو سوم بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه است. کشورهایی که میزان درآمد سالانه‌شان در حد متوسط جهانی قرار می‌گیرد و سیستم بهداشتی که زیرساخت‌های لازم را برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر داشته باشد، ندارند.

قنبری مطلق گفت: متوسط آمار بروز سرطان در مردان در هر صد هزار نفر 205 نفر در سال است. این عدد در ایران 132 نفر در هر صد هزار نفر است.آمار ابتلای زنان به سرطان در دنیا 165 نفر در هر صد هزار نفر است که در ایران 123 نفر در هر صد هزار نفر سالانه سرطان می‌گیرند که اگر برنامه ثبت 100درصدی سرطان را در کشور داشته باشیم این عدد شاید کمی بیشتر شود.
متوسط بروز سرطان در ایران کمتر از آمار جهانی است اما سیر افزایش سرطان در ایران به دلیل تغییر زندگی و عوامل محیطی رو به افزایش است.
وی افزود: بیشترین استان‌هایی که میزان بروز سرطان در آنها بالا بوده آذربایجان‌ شرقی و غربی، اردبیل، تهران و اصفهان بوده است.


سرطان، سومین عامل مرگ و میر در کشور

در این رابطه رییس مرکز بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، یکی از عوامل مهم ابتلا به انواع سرطان را کم تحرکی دانست.
دکتر بهزاد دماری ضمن بیان این مطلب افزود: 48 درصد زنان کم تحرک هستند.
وی با اشاره به این که 24 میلیون نفر در کشور دارای اضافه وزن و چاقی هستند، رژیم غذایی نامناسب مانند مصرف غذاهای پرچرب، غذاهای حاوی نیتریت مانند ترشیجات و رژیم غذایی فاقد میوه و سبزی را از عوامل ابتلا به سرطان دانست و گفت: 88 درصد مردم 5 نوبت میوه وسبزی را در سبد غذایی خود استفاده نمی کنند.

رییس بیماریهای غیر واگیر در ادامه بیماری سرطان رابعد از بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از حوادث سومین عامل مرگ دانست و گفت: نظام ثبت بیماران سرطانی بهتر و کامل تر از گذشته شده است و توانسته تعداد بیماران مبتلا به سرطان را ثبت کند که همین عامل باعث نشان دادن افزایش بیماران سرطانی شده است.
دکتر دماری در بخش دیگری از سخنان خود به هزینه های درمانی بیمار سرطانی اشاره کرد و گفت: حدود 20 میلیون تومان سالانه از زمان درمان تا زمان مراقبت هزینه بیمار سرطانی می شود.
رییس بیماریهای غیر واگیر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که سیگار به تنهایی باعث ایجاد 13 نوع سرطان می شود گفت: می توانیم با آموزش حدود 25 درصد از ابتلا به سرطان را کاهش دهیم.
وی در ادامه افزود: حدود 5 میلیون و 300 هزار نفر سیگاری در کشور داریم که اگر قلیانی ها را هم اضافه کنیم حدود 10 میلیون نفر می شوند. همچنین مصرف مواد مخدر مثل تریاک، هروئین، کراک و مصرف الکل در ایجاد سرطانهای معده، حنجره ومثانه نقش دارند.


سالانه 90 هزار نفر در ایران دچار سرطان می‌شوند

دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در نشست خبری هفته مبارزه با سرطان گفت: سرطان یکی از عوامل خطرساز سلامتی مردم است و به علت هزینه بالای آن علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی خانواده را دچار مشکل فقر می‌کند، باعث مشکلات تغذیه‌ای، افسردگی و روانی هم می‌شود.
وی با بیان اینکه سالانه در ایران 90 هزار نفر دچار سرطان می‌شوند، گفت: در حال حاضر حدود 300 هزار بیمار مبتلا به سرطان در ایران وجود دارد که خانواده‌های بیماران سرطانی نیز در این روند درگیر می‌شوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: شایع‌ترین علت ابتلا به سرطان، سن است.با بالا رفتن سن به مرور تغییرات ژنی در بدن بوجود می‌آید و به همین دلیل است که در جوامع مسن به سرطان بیشتری مبتلا می‌شوند.
با توجه به سن جمعیتی ایران که در حال شکوفایی یعنی جوانی و میانسالی است، تا 20 - 30 سال آینده آمار سرطان در کشور بیشتر می‌شود.
وی از عوامل ایجادکننده سرطان موجود در هوا به موادی که از اگزوز ماشین‌ها و موتورها متصاعد می‌شود اشاره کرد و گفت: Co و ذرات معلق در هوا که از این وسایل متصاعد می‌شوند، سرطان‌زا هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: موتورهای دیزلی خطرناکترین عامل آلودگی هوا هستند و حدود 20 درصد آلودگی هوا توسط این موتورها ایجاد ‌شده که باعث سرطان ریه می‌شوند.
دکتر سیاری از دیگر عوامل ایجاد کننده سرطان به مواد غذایی آلوده به نیترات که شامل صیفی جات و سبزیجات است اشاره کرد.
وی در ادامه، فلزات سنگین که دارای آرسنیک هستند و خشکبار که دارای آفلاتوکسین بیشتری از حد استاندارد جهانی هستند را نیز از عوامل ایجادکننده سرطان برشمرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت مهمترین عامل برای پیشگیری از سرطان‌ها را اطلاع‌رسانی و توانمندسازی مردم عنوان کرد و گفت: نقش رسانه‌ها در آشنایی مردم و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.
وی بدترین و کشنده‌ترین سرطان در ایران را سرطان معده عنوان کرد و گفت: در زنان سرطان پستان و روده بزرگ و در مردان سرطان پوست و پروستات بیشترین افراد درگیر با سرطان در ایران را شامل می‌شود.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 336445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 43
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمیدرضا IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    361 8
    نصف بیشترش واسه هواس.از بس که به فکر مردم هستن اساتید.
    • بی نام IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      186 3
      خودشون كه گرفتار بشن اونوقت حل ميكنن.
    • سورنا A1 ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      245 6
      امان از این پــارازیت های ماهواره و دکل های غیر استاندارد اپوراتور های پر مدعا
    • محمد از شیراز A1 ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      58 2
      با نظر حمیدرضا موافقم
    • بی نام IR ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      45 2
      صد رحمت به دوران شوم مغولا مردم راحتتر بودن
    • بی نام A1 ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      31 3
      بیشتر به تغذیه ربط داره و وراثت. البته آلودگی هوا و پارازیت سرعتش بیشتر می کنه
    • علیرضا IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
      11 2
      پرسید این آمار بر چه مبنایی بدست اومده. به نظر میرسه که آمار رو از مراکز درمانی گرفتن که این غلطه. چون فرد در استان دیگه ای بیمار شده و برای مداوا به استانهای دارای امکانات اومده. وگرنه شمال غرب آب و هوای خوبی داره و وضع سلامتش از سایر جاها بهتره. از نظر مدیکال ژئولوژی، استان گلستان در کمربند سرطان مری قرار داره و مازندران نیز به دلیل دارا بودن بیشتر سطح انتشار گاز رادون در معرض سرطان خون و سیستم تنفس. و طبیعتاً برای مداوا به استان های همجوار میرن.
    • زینب IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
      23 3
      به نظر بیشتر مرگ ومیر ناشی از سرطان به دلیل تشخیص دیر هنگام توسط پزشکان است.
  • محمد A1 ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    298 6
    لطفا به این لیستتون برنج های هندی و پاکستانی هم اضافه کنید که سرشار از آرسنیک است!!!
  • بی نام IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    43 2
    زنجان یادشون رفته که بخاطر سرب وروی چقدر سرطانی داریم÷
  • بی نام IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    61 6
    چرا همشون ترک هستن اونا که بیشتر از همه تحرک دارن و فعالن
    • بی نام A1 ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      53 1
      عزیز اصفهان هم جزو اینها هست. دوستان خبرانلاین توی خلاصه اول متن حذفش کردن. کلا دلیل اصلی بنزین های غیراستاندارد و ماشین های آلاینده ست که در مناطقی که پایداری و وارونگی هوا بیشتره اثراتش تشدید میشه.
    • بی نام A1 ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      21 3
      آخه داره از سمت غرب میاد
    • بی نام IR ۱۷:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      22 26
      به خاطر این ترکا اینقدر غذاهای پرچرب و یا خوراکی با قند زیاد میخورن
    • بی نام US ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      11 25
      بخاطر اینکه کلا در منطقه شمال غرب سیگار و قلیون خیلی بیشتر حال میده نسبت به مناطق گرم تر.
    • بی نام A1 ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      12 18
      بینام سوم تو هم کباب ها و آبگوشتای اونجا دم دستت باشه نه نمیگی!
    • مهدی IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
      8 20
      علت اصلی شیوع سرطان در شمال غرب، خشک شدن دریاچه و متصاعد شدن املاح خطرناک و سرطانزا است و لا غیر.این طوری پیش بره تا چند سال به تهران هم میرسه
  • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    211 6
    پارازیتای ماهواره چی؟
  • هادی IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    49 0
    دکتر سیاری از دیگر عوامل ایجاد کننده سرطان به مواد غذایی آلوده به نیترات که شامل صیفی جات و سبزیجات است اشاره کرد. توی آذربایجان شرقی، نزدیک تبریز، شهر ایلخچی که کل پیاز تبریز و شهرهای اطراف رو تامین می کنه کود نیتراته پیازهاش خیلی زیاد هست. ظاهرا چندین برابر حد مجاز. چند وقت پیش پیازهای صادراتی اش به کشور آذربایجان هم به خاطر این مقدار غیر مجاز نیترات برگشت خورد. این موضوع با این که آذربایجان شرقی هم رتبه اول شیوع سرطان رو داره ارتباط داره.. اگر براتون مقدروه یک تحقیقی در این باره بکنید. دولت که رسیدگی نمی کنه. شاید از دست شما رسانه ها کاری بربیاد.. به داد این مردم بی صاحب برسید.
  • امــــــیـــــن A1 ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    268 3
    سرطان همه جای دنیا وجود داره، اما نه به این شدت و وسعت! سرطان رو به شهروندان ایران تحمیل میکنن... پارازیت، آب و هوای آلوده، دکل های فشار قوی برق و...، غذاهای فست فودی، داروهای بیکیفیت، سوخت های آلوده که روی همه چی از هوا گرفته تا آب و.... اثر داره، فشار زندگی، تورم!!!
    • بی نام IR ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      127 1
      این غذاهای فست فودی رو خوب اومدی!
  • بی نام A1 ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    37 55
    نمی گم حرفم درسته اما فکری که من می کنم اینه که ازدواج های فامیلی تو آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل خیلی زیاده، شاید این تاثیر زیادی برای ابتلا به این بیماری می گذاره... تهران هم که هم هواش آلوده است و هم سبزیجاتش...
    • علیرضا A1 ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      15 0
      عوامل دیگری دخالت دارند مانند آرسنیک بالا ( شکستن سد پساب معدن مس مزرعه )در حاشیه مسایلی وجود دارد که فعلا سکوت !
  • حسین IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    48 0
    بنزینهای استاندارد چی؟
  • سارا A1 ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    28 4
    آب تهران وقتی جوشونده میشه اون چیزی که باقی میمونه نیتراته خالصه.دوستان لطفا آب باقیمانده در کتری رو مجدد نجوشونید
  • ناشناس DE ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    21 0
    از عوامل شناخته شده سرطان زا تقریبآ همه را داریم .آنچه قابل ذکر است اینست که همه این عوامل دیگر خودی و غیر خودی نمیشناسند و عادلانه رفتار میکنند.
  • بی نام A1 ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    14 4
    اصلا هر چی میخوریم سرطان زاست پس شتری یه که پیش همه میاد
  • بی نام A1 ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    17 2
    موج سرطانه ریه رو به زودی در گیلان خواهیم داشت
  • بی نام A1 ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    24 0
    عدم کنترل در استفاده از سموم و کودهای شیمیایی و تجمع آنها در بافت میوه ها و سبزیها هم یکی از علل می باشد.
  • بی نام A1 ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    45 3
    من خودم اردبیلیم و فکر کنم این سرطان ها در 3 استان آذری بخاطر فعالیت های هسته ای در اطراف دشت مغان می باشد که خیلی ها از آن اطلاع ندارند تازگی ها هم در مشکین شهر یک عده بی دلیل در خیابان بی حال و بی هوش شدند خبرآنلاین خواهشا چاپ کن نگویند ما نمی دانیم
    • رضا EU ۰۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
      8 4
      با سلام به شما دوست عزیز ضمن تأیید کلام جنابعالی باید به اطلاع برسانم که از زمانی که نیروگاه اتمی چرنوبیل روسیه منفجر شد، مواد رادیواکتیو حاصل از آن فاجعه بیشترین صدمه را به استانهای آذری نشین زد بطوریکه از آن تاریخ به بعد رشد سرطان در این استانها بصورت تصاعدی بالا رفت.
  • شهریار A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    13 0
    سم افلاتوکسین یکی از خطرناک‌ترین سمومی است که از قارچ‌های میکروسکوپی آزاده می‌شه. خواهش می‌کنم از غذاهای کپک زده حذر کنید عزیزان. البته آقای دکتر در اینجا گفتن که نباید خشکباری که افلاتوکسین اونها بیشتر از استاندارده مصرف کنیم. حالا سؤال اینجاست که چشم ما قادر دیدن این سم نیست. مصرف کننده چگونه باید از بهداشت خشکبار اصمینان حاصل کنه؟
  • بی نام A1 ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    17 1
    خشکبار؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! اینهم به لیست اضافه شد؟؟؟؟!!!!!!! بهتر مردم ایران دیگه کم کم کلا خوردن و کلا نفس کشبدن را بیخیال بشند تا سرطان نگیرند!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • بی نام A1 ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
      7 3
      سم افلاتوکسین که تو پسته خیلیه
  • بی نام CA ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    12 0
    ديگه كم كم بايد فتوسنتز كنيم...
  • در ایجاد سرطان هم خودکفا شده ایم A1 ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    13 0
    وقتی میوه های جنوب با ریزگرد حاوی اورانیوم و سایر مناطق با کود های شمیایی چینی سرطانزا و آب حاوی نیتریت و بعضا مواد سمی کارخانه های بی ارزشمان و نیز فاضلاب هایی که به رودخانه ها و دریاچه ها می ریزد ، پرورش داده می شوند و لبنیاتی که می خوریم به طور مثال شیری که البته اگر با این افزایش قیمت ها و آزادسازی ها پیاپی و مالیات بر ارزش افزوده ای که باید از درآمد مغازه دار گرفته شود نه از مشتری، بتوانیم تهیه کنیم، مخلوطی است از آب ، شیر خشک چینی، روغن پالم و مقداری شیر آب ژاول زده شده، و وقتی در تولید بنزین بی کیفیت خود کفا می شویم، در واقع توانسته ایم در " ایجاد سرطان در بین مردم خودکفا شویم."
  • جاويد دانشوران DE ۰۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    7 0
    بسيار مقاله جالب وعلمى بود ، دست مخبر واقايان. درد نكند،
  • بی نام IR ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    10 0
    اللهم اشفی کل مریض.... اگر میخواهید به لطف خدا دچار سرطان نشوید ورزش کردن مثل پیاده روی و خوردن میوه جات و سبزیجات خوردن ماهی و حبوبات فراموش نشود و از خوردن غذاهای فسفودی و فراورده های گوشتی و غذاهای سرخ کردنی بپرهیزید
  • بی نام A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    10 0
    اساتيد! لطفا آمار استان ها را به نسبت جمعيتشون محاسبه كنيد و بعد استان هاي سرطان خيز را اعلام كنيد.
  • محمد IR ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    11 0
    یکی از مهمترین علتهای سرطان کم تحرکی،استرس واضطراب وناراحتی های روحی روانی است به نظر بنده بهترین سرمایه گذاری درجهت کنترل سرطان اقدامات پیشگیرانه می باشد .از جمله اینکه به روشهای مختلف جامعه را شاداب،و ملتی شاد داشته باشیم.واین ممکن نیست مگر باتغییرات اقتصادی و فرهنگی اگرچه تغییرات اقتصادی در کوتاه مدت ممکن است اما تغییرات فرهنگی زمان بر بوده نیاز به برنامه ریزی دارد که وظیفه دولتهاست. بعنوان مثال ترویج ورزش در اماکن عمومی-ادارات -منازل،توزیع امکانات ورزشی بسیار ارزان و....
  • سحر IR ۲۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    5 0
    هل من ناصر ینصرنی به راستی آیا کسی نیست به داد این مردم برسه. پس این مسوولین چیکار میکنن. حقوقشون حرامه به خدا.
  • زهرا A1 ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    2 0
    سلام.فقط یه چیز بهتون بگم از مواد غذایی فرآوری شده حذر کنید.به هیچ وجه مواد عذایی بسته بندی شده اعم از حبوبات و لبنیات و...استفاده نکنید.عامل دیگه هم نونهای کشورمونه که تو همه نوعش جوش شیرین میریزن. ما که خودمون آرد سبوس دار میگیریم میدیم برامون میپزن
  • زهرا IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۹
    0 0
    من نمیدونم چرا اینقدر سرطان در بین زنان خیلی زیاد شده