سیاست جدید وزارت بهداشت برای افزایش جمعیت: شناسایی خانواده‌های تک فرزند و تشویق به باروری

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: سهم مادران تحصیل کرده از جمعیت آینده در مقایسه با مادران کم تحصیلات بسیار کمتر بوده و سبب کاهش متوسط ضریب هوشی جامعه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از سایت اطلاع رسانی وزارت بهداشت، محمد اسماعیل مطلق گفت: تغییر نگرش زنان به مسئله تحصیل و منزلت اجتماعی آنان سبب شده است که تا پایان تحصیلات خود ازدواج را به تاخیر بیاندازند، که این تاخیر یکی از عوامل کاهش باروری در زنان است.

او گفت: این امر دقیقاً همان رهنمود مقام معظم رهبری است که فرمودند یکی از مشکلات ما این است که برجسته‌ترین زوج‌های ما که نخبگان هستند کمترین فرزند را دارند که این ضرر بزرگی است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه زن به عنوان یکی از دو رکن اساسی خانواده از نظر سنتی دارای دو نقش اصلی همسری و مادری است ادامه داد: این دو نقش با توجه به ویژگی‌های روانی و فیزیکی وظایفی را بر دوش مادر می گذارد از جمله مدیریت خانه و خانواده، نگهداری و تربیت فرزند و ایجاد محیط گرم و عاطفی.

مطلق گفت: مادر در صورت فراهم بودن نیازها و امکانات ضروری می‌تواند فرزندان سالم و موفقی را تربیت کرده و بدین‌ترتیب سلامت و اعتلای جامعه را نیز تضمین ‌کند.

او تاکید کرد: باید برنامه‌ریزی و مداخله در شناسایی خانواده‌های تک فرزند که با وجود برخورداری از شرایط مناسب تمایلی به داشتن فرزند بعدی ندارند، یکی از اولویت‌های مناسب به منظور فرهنگ‌سازی و آموزش در راستای ارتقای نرخ باروری کلی مد نظر قرار گیرد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت گفت:براساس آخرین اطلاعات حاصل از سرشماری سال 90، نرخ باروری کلی به 1.8 رسیده است که لازم است برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت با ایجاد تمهیدات مختلف و با کوتاه‌ترین فاصله زمانی، نرخ باروری را حداقل به 2.1 برسانیم.

مطلق گفت: با توجه به پیام مقام معظم رهبری در راستای ریشه‌یابی این امر بدیهی است که شناسایی پدیده‌هایی که منجر به کاهش نرخ باروری شده است و برنامه‌ریزی در راستای بهبود آنها، می‌توان نقش مهمی در جبران این کاهش ایفا کرد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: براساس اطلاعات بدست آمده تک فرزندی یکی از عوامل کاهش نرخ باروری است. این مسئله در خانواده‌های شهری بیشتر دیده می‌شود. نگرش نسبت به فرزندآوری، احساس فشارهای اجتماعی برای فرزندآوری و میزان کنترل بر امکانات و منابع اقتصادی و حمایتی مورد نیاز برای داشتن فرزند دیگر سه عامل مستقیم و بلافصل تعیین کننده نیات باروری هستند.

47232

کد خبر 337249

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • popo IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    66 0
    من موندم ما جوونا بیکاریم نمیتونیم ازدواج کنیم اینا میگن بچه بیارید!!!!!!!!!!!!!!!!
  • بی نام IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    75 1
    نخبگان و باسوادها میدونن توی این جامعه بچه دار شدن یعنی ظلم در حق فرزند، مگر اینکه وضع مالی و قناعتشون انقد باشه که آینده فرزند رو تضمین کنه، من خودم از پدر و مادرم راضی نیستم که بدون اینکه به فکر آینده من باشن من رو این جامعه به دنیا آوردن و تا وقتی مطمئن نشم فرزندی که بدنیا میارم آینده ی مطمئنی داره به هیچ وجه این کار رو نمی کنم.
  • بی نام RO ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    62 0
    شما اجازه بده اینهایی که زاییده شدن بزرگ بشن یا اینکه بهتر بگم ببینیم اصلا بزرگ میشن!!! شما اول متوسط عمر رو ببرید بالا و اقتصاد رو که زیربنای سیاست ،فرهنگ ، جامعه و... هست به ثبات برسونید همه چیز اتوماتیک وار درست خواهد شد.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    82 1
    وقت باروری که می شه ، زن‌ها مهم میشن !
  • بی نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    37 1
    شما اول به وعده هایی که برای مرخصی زایمان دادید عمل کنید تا اون قشر تحصیل کرده هم به فکر ازدیاد جمعیت بیافتند
  • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    6 41
    لطفا پی گیر افزایش مرخصی زایمان مادران باشید.
  • بی نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    34 0
    الان مشكل مملكت اينه؟
  • بی نام IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    33 0
    اجازه بفرمایید مردم اونیکه زاییدن بزرگ کنند.......... صفهای سبد کالارو که دیدید تا اخرش برو........
  • رها IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    18 0
    هر خانمی عشق فرزند رو داره اما مگه با این شرایط میشه بچه دار شد .ما یک سال ونیم هست ازدواج کردیم .من فوق لیسانس دارم شوهرم دکترا .اما وقتی جفتمون بیکاریم چطور فکر بچه کنیم؟الان تحصیل کرده هامون وضع زندگیشون از تحصیل نکرده ها خیلی بدتره همین عامل بچه دار نشدنشون هست، باید اول فکر وضعیت تحصیل کرده هارو کرد.
  • بی نام A1 ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    28 0
    همیشه دنبال ساده ترین بی خرج ترین و بی دردسر ترین راه ها (از نظر مالی ) میگردن که یه مشکلی رو حل کنن خوب معلومه چنین راههایی دقیقا بی نتیجه ترین راه هم در میاد .حتما میخوان برن جلو خونشون دست یزنن بگن افرین افرین شما میتونین !!!!
    • بی نام US ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
      17 0
      مشکلی وجود نداره در اصل. نرخ بارداری که در ایران تازه چند سال هست به زیر 2 سقوط کرده، بیش از 40 سال هست که در آلمان و فرانسه به زیر 2 سقوط کرده. این اتفاق باعث رشد اقتصادی و رشد درآمد سرانه مردم و حفاظت از محیط زیست شد. واقعن باید اون کسانی را که القا میکنند که این یک مشکل و بحران هست را پیدا کرد و دید به کجا وصل هستند.
  • fikhc IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    33 0
    تحصیل کرده ها یی مثل ما با داشتن مدرک دکترا وقتی بیکاریم وخرج زندگی دونفریمون رو نداریم چطور فکر بچه باشیم؟ باید فکر وضعیت زندگی تحصیل کرده ها بود و عامل کاهش جمعیت رو پیدا کرد و درمان کرد
  • موسوی A1 ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    18 1
    با سلام من کارگری هستم با حقوق ماهیانه 550000 تومانی که مشمول دریافت سبد کالا هم نشدم و یک فرزند پسر دارم که از عهده مخارج زندگی بسیار بسیار معمولی هم بر نمی آیم حالا شما بفرمایید علیرغم اینکه معتقد به (( آنکه دندان دهد نان دهد )) هستم ، با این اوضاع میتوانم حتی به فرزند دیگری فکر کنم ....؟
  • بی نام IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    32 0
    آخه واقعا چرا؟! با كدوم امكانات با كدوم زيرساخت اين سياست رو دنبال ميكنن؟
  • ناصر A1 ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    24 0
    دولت قبلی در مورد یک میلیون تومن نوزادان ، بقول خود عمل نکرد . مردم هم به وعده ها یی که دولتها میدهند اعتماد ندارند . این همه وعده میدهند تا بچه بدنیا بیاورند آخرش هم بچه دست خانواده با این همه گرفتاری - هزینه های گزاف بیماری - دارو - پوشاک و غیره باد میکند.
  • احمد نصیر A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    5 19
    اگر بخواهیم افزایش جمعیت در مرحله اول نتیجه دهد باید سن ازدواج را به سنین پایین سوق دهیم . و تمهیدات واقعی و عملی در نظر بگیریم . چرا باید مردم فکر کنند که دولتها عمل گرا نیستند و هر طرحی میدهند مردم دولت را به تمسخر بگیرند . باید در طرحها ، به قولهایی که میدهند عمل کنند و مردم نیز به دولت اعتماد کنند و تا باهم این طرحها را به سر منزل مقصد برسانند . یکی از این طرحها ، کسر خدمت سربازان متاهل است که جوانان به سمت ازدواج در سنین پایین بروند . و از طرفی حتما" در طول خدمت دارای فرزند شوند. چندماه برای ازدواج و چند ماه برای فرزند ، تمهیداتی برای کسر خدمت سربازان در نظر بگیرند . این طرح زودبازده است .
  • کورباطن A1 ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۰
    23 0
    زنگ تلفن: /الو بفرمائید. /ببخشید من از وزارت بهداشت زنگ می زنم می خواستم با آقای دیرباورنژاد صحبت کنم./ خودم هستم چه فرمایشی دارید؟// برادر محترم، طبق گزارش ها شما و عیال مخترمه فقط یک فرزند دارید، درسته؟ /بله ولی ببخشید به شما چه ربطی داره؟ / ناراحت نشوید عزیزم بنده زنگ زدم که عرض کنم در بودجه امسال مشوق های زیادی برای خانواده های تک فرزندی موجود است نظیر سفر تفریحی برای شما و خانم به سواحل دریای خزر و جنگل های رویایی گلستان. تمام هزینه ها هم تامین شده و هیچ نگرانی نیست. انشاءالله اگر سفر پرباری هم باشد شما و خانم را هم سال آینده به حج می فرستیم. حتی تبصره ای هم موجود است که اگر حاصل سفر دوقلو باشد علاوه بر سفر حج به عتبات هم فرستاده می شوید بدون هیچ هزینه برای شما. نظرتان چیست؟/ عجب! قطع
    • سحر EU ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۰
      11 0
      احسنت شما باید اسم خود را بگذارید "روشن ضمیر"
  • عطا IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
    11 0
    جان مادرتان حمعیت را زیاد نکنید که مملکت رو به فلاکت میبرید!!!