پایگاه اطلاع رسانی دولت نوشت:
عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: وزارت علوم بحث بازنگری و کاهش دوره کارشناسی را با هدف بهینه و کوتاه کردن طول دوره تحصیل در دستور کار دارد تا به این شکل سال تحصیلی کوتاه تر و استفاده دانشجویان از دانشگاه و سال تحصیلی بیشتر و بهتر می شود. دکتر رضا عامری در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت، افزود: بررسی های انجام شده در دانشگاه های جهان نشان می دهد طول دوره کار شناسی در ایران یک سال بیشتر است که این امر هم برای دولت و هم برای خانواده ها هزینه های زیادی دارد.
وی بیان اینکه کوتاه کردن و بهینه سازی طول دوران تحصیل را در وزارت علوم با جدیت دنبال می کنیم، گفت: همچنین بازنگری در واحدهای درسی نیز دراین طرح مورد توجه قرار گرفته است تا بتوانیم واحدها را تقلیل دهیم و درسهایی که به ویژه در ترم اول با دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی همپوشانی دارد را حذف کنیم.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم در پاسخ به سئوالی درباره طرح «سه ترمی شدن دانشگاه ها» اظهار کرد: طرحی که در وزارت علوم مطرح شده و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بر آن تاکید دارد، بهینه سازی تقویم دانشگاهی است. یعنی ترم های تحصیلی به ویژه ترم دوم دانشگاه ها را به گونه ای زمان بندی کنیم که زمانهای غیر مفید به حداقل ممکن برسد.
وی افزود: در این طرح می خواهیم برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که دانشجویان به عنوان جوانان و قشر فرهیخته جامعه در ایام مناسبات مدهبی، ملی و فرهنگی در دانشگاه حضور فعال داشته باشند.
بازنگری تقویم دانشگاهی
دکتر عامری تصریح کرد: بر این اساس ما تقویم دانشگاهی را بازنگری کردیم و در این بازنگری بحث کاهش دوره مورد توجه قرار گرفت. وی توضیح داد: چند پیشنهاد در این زمینه وجود داشت که یکی از آنها این است که به طور مثال تقویم دانشگاهی بجای مهر اواسط شهریورماه آغاز شود و ترم دانشگاهی به چهار بخش تبدیل شده که سه بخش آن در طول سال باشد و هر ترم 10 هفته به طول بیانجامد و یک هفته استراحت برای دانشجویان در نظر گرفته می شود و در خصوص ترم تابستانی هم متناسب با آمادگی دانشگاه ها برای برگزاری کلاس به دانشگاه ها مجوز داده می شود. عامری گفت: پیشنهاد تبدیل ترم تحصیلی به فصل برای تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می باشد.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت علوم تأکید کرد: این طرح که در قالب تقویم سال تحصیلی جدید طراحی شده ، در حال حاضر به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است تا نظر کارشناسی این شورا را هم دریافت و بتوانیم این پیشنهاد را اجرایی کنیم.
طرح آمایش سرزمینی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، این مقام مسئول در وزارت علوم، سپس به اجرای طرح آمایش سرزمینی در این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: یکی از طرح هایی که وزیر علوم از روز اول آغاز به کار خود، پیگیر آن بود، طرح آمایش سرزمینی است که به طور یقین مسئله توسعه آموزش عالی، رشته ها و متناسب سازی دانشگاه ها در این طرح مورد توجه قرارگرفته است.
بازنگری برنامه و محتوای کتب درسی
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت علوم یادآورشد: یکی از موارد در طرح آمایش سرزمینی، بازنگری برنامه های درسی و محتوای کتب دانشگاهی است و در این راستا تیم های تحقیقاتی در وزارت علوم تشکیل شده است. البته زمان اجرای این طرح مشخص نیست و به حداقل یک سال برای به ثمرنشستن این طرح نیاز است.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم به جزئیات بیشتری از طرح بازنگری برنامه های درسی و محتوای کتب دانشگاهی اشاره ای نکرد.
نظر شما