به گزارش خبرآنلاین، سرتیپ دوم خلبان احمد مهرنیا در کتاب «حمله هوایی به الولید» تلاش کرده تا لحظه به لحظه این عملیات را بر اساس اسناد و یا نقل و قولهایی از طراحان و خلبانان بازمانده از عملیات روایت کند. او در این کتاب علاوه بر شرح این عملیات 5 ساعته تلاش کرده تا تمامی مراحل پیش و پس از انجام این عملیات هوایی را به تصویر بکشد و عظمت و بزرگی آن را بار دیگر زنده کند.
ذکر ادوات و مهمات نظامی به کار رفته در این جنگ، ذکر نام خلبانها و کمک خلبانها به همراه تصاویری از آنها، فهرستی از میزان خسارات وارد آمده به هواپیماهای عراقی و بازتاب عملیات در خارج از کشور از دیگر ویژگیهای این کتاب است. تمامی این جزییات موجب شده تا تصویر دقیقی از این عملیات در ذهن خوانندگان ایجاد شود.
سالها بود که جای این کتاب در قفسه کتابهای مربوط به دفاع مقدس خالی بود و در حالی که بارها به آن استناد میشد، به جز اطلاعاتی جسته و گریخته و ساخته شدن فیلمی در مورد این حمله گسترده هوایی، اطلاعات کامل و جامعی در خصوص این عملیات وجود نداشت.
احمد مهرنیا نویسنده کتاب در تشریح این اثر اظهار داشت: از چهار سال پیش نوشتن در مورد فعالیت های نیروی هوایی را شروع کردم و در ابتدا هم به عملیات 140 فروندی پرداختم و مشغول نوشتن در مورد این عملیات بودم و ضمن جمع آوری اطلاعات مربوط به آن، اطلاعات سایر عملیات های نیروی هوایی را نیز جمع می کردم.
وی درباره مستندنگاری این کتاب خاطر نشان کرد: نیروی هوایی ارتش عراق برای اینکه از آسیب های ناشی از عملیات های نیروی هوایی در امان باشد بخشی بزرگی از ادوات جنگی و از جمله هواپیماهای توپولف 22 و میگ های 25 خود را به دورترین نقطه در 3 پایگاه به نام الولید در منطقه اچ 3 در 50 کیلومتری مرز اردن مستقر کرد.
مهرنیا در ادامه افزود: با توجه به هواپیماهای استراتژیکی که در اختیار نیروی هوایی بود و اینکه این هواپیماها تنها می توانند یک سوم این مسیر را طی کنند عراق کاملا خیالش از بابت حمله به این پایگاهها راحت بود.
این خلبان نیروی هوایی همچنین در تشریح عملیات گفت: با طراحی خیلی خوبی که برای این عملیات در نیروی هوایی صورت گرفت و چهار مرحله سوخت گیری در طول مسیر و استفاده از خاک کشور سوریه این عملیات با موفقت بالا صورت گرفت و طبق گفته خود عراقیها در این عملیات 48 فروند هواپیماهای عراقی و بنا به برخی منابع دیگر تا 80 فروند هواپیما در این عملیات منهدم شد و بخش زیادی از تجهیزات هوایی دشمن در این عملیات از بین رفت.
این حمله باعث شگفتی و تعجب جهانیان خصوصا ارتش بعث عراق شد. در حمله 140 فروندی در بامداد یکم مهرماه 59 جهان پی به قدرت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برد و نیروی هوایی در حمله به الولید در فرودین ماه سال 60 توانست این اقتدار را بار دیگر به اثبات رساند.
بنابراین گزارش، چاپ چهل و یکم کتاب «لشکر خوبان» حاوی خاطرات مهدیقلی رضایی، از رزمندگان اطلاعات عملیات در دوران دفاع مقدس نیز از سوی این ناشر منتشر شد. این اثر به قلم معصومه سپهری، نویسنده خاطرات نورالدین عافی تنظیم و گردآوری شده است.
لشکر خوبان اغلب خاطراتی از لشکر 31 عاشورا را بازگو کرده است، به همین دلیل کتاب با خاطرات مهدی باکری و حمید باکری نیز گره خوردهاست.
رهبر انقلاب در یادداشتی که فروردین ماه سال جاری بر کتاب لشکر خوبان اینگونه نوشتند:
«این نیز بخشی از آن تصویر عظیم و باشکوهی است که ما همواره آن را از دور دیده و تحسین کرده و بزرگ شمردهایم بیآنکه از ریزهکاریها و نقشهای معجزآسای تشکیلدهنده آن و رنگ آمیزیهای بینظیر جزء جزء آن، به درستی خبر داشته باشیم. این کتاب شرح این ریزهکاریهای حیرتانگیز در بخشی از این تابلوی ماندگار و تاریخی است. آنچه درباره عملیات بدر و والفجر ۸ و کربلای ۵ و کربلای ۴ و بیتالمقدس ۲ و ۳ در این کتاب آمده از بخشهای برجستهتر آن است. همچنین مجاهدتها در کوههای غرب؛ در ماووت و گردهرش و قامیش دیگر آن بلندیهای سخت، و نیز آنچه به یگانها و دستجات اطلاعات و غواص مربوط میشود و نیز بخشهای دیگری از آن در خور آن است که در شکل فیلم و رمان عرضه شود.»
6060
نظر شما