ایسنا نوشت:

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از احتمال ایجاد دوره‌های دکتری پژوهش‌ محور در دانشگاه آزاد اسلامی از ترم جاری تحصیلی خبر داد.

دکتر حمید میرزاده در حاشیه بازدید از آزمون دکتری تخصصی سال 93 دانشگاه آزاد با بیان اینکه کل پذیرش دانشجویان دکتری در دانشگاه‌های آزاد و دولتی در هر سال کمتر از 17 هزار نفر است، گفت: این در حالیست که بیش از 330 هزار نفر متقاضی شرکت در دکتری تخصصی داریم.

وی افزود: از این تعداد 17 هزار نفر حدود 5000 نفر ظرفیت دانشگاه آزاد و 11 هزار و 500 نفر ظرفیت دانشگاه‌های دولتی است. بنابراین حدود پنج تا شش درصد متقاضیان کل کشور برای دوره دکتری در این آزمون‌ها پذیرش می‌شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این نقطه ضعف بزرگی است که باید راهکار آن را پیدا کنیم، اظهار کرد: دانشگاه آزاد برای ایجاد ظرفیت بیشتر و کاهش خروج دانشجویان که تبعات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خواهد داشت، برنامه‌ریزی‌هایی را کرده است که بر همین اساس در آینده بسیار نزدیک آیین‌نامه پذیرش دکتری پژوهش محور را در دانشگاه آزاد اعلام می‌کنیم.

میرزاده خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که از همین ترم بهمن واحدهایی که مجوز پذیرش دانشجوی دکتری داشته باشند، بتوانند دکتری پژوهش محور بگیرند. بنابراین هر دانشجویی که بتواند 50 درصد هزینه دکتری تخصصی خود را از طریق صنعت فراهم کند، باقی مانده آن را خود دانشگاه فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای افزایش کیفیت، ایجاد دوره‌های تحصیلات تکمیلی است، تصریح کرد: ما در برنامه خود برای توسعه کیفی با توجه به نیاز جامعه، ظرفیت دوره‌های تحصیلات تکمیلی هم به صورت با آزمون و هم بدون آزمون را افزایش می‌دهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بروکراسی‌های بسیار زیاد در فرآیند جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه آزاد، گفت: بخشی از این بروکراسی‌ها مربوط به خود دانشگاه و بخشی مربوط به مصوبات و مقرراتی است که به دانشگاه آزاد ابلاغ شده و الزاما باید آنها را طی کنیم.

میرزاده افزود: در حال حاضر حدود دو سال است که برای گرفتن استاد، منتظر مجموعه‌هایی هستیم که باید مجوز دهند و هنوز این کار را نکرده‌اند. البته وزارت علوم با تغییراتی که در آن حاصل شده، قول داده که این مجوز را بدهد. بنابراین با افزایش تعداد اساتید، واحدهای بیشتری در دانشگاه آزاد توانایی جذب دانشجوی دکتری را خواهند داشت.

وی همچنین با بیان اینکه بر اساس آمار اعلام شده، در حال حاضر 46 هزار دانشجوی ارز بگیر داریم، گفت: در حالی که امکانات و فضا در دانشگاه آزاد وجود دارد، اما به دلیل بروکراسی‌ها نمی‌توانیم استاد جذب کنیم، این دانشجویان به خارج از کشور برای تحصیل می‌روند که اقتصاد ملی از این نگرش و بروکراسی ضرر می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه خروج دانشجویان از کشور تبعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خواهد داشت، اظهار کرد: نهایتا غصه بزرگی که برای ما می‌ماند، این است که ایران از ژن‌های باهوش تخلیه می‌شود.

میرزاده با اشاره به پشت کنکور ماندن 700 تا 800 هزار نفر در سال گذشته در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، تصریح کرد: آمار رسمی نشان می‌دهد که از این تعداد 150 هزار نفر تقاضای خروج از کشور را داشته‌اند که اغلب برای دوره‌های دکتری بوده است. بنابراین اگر قیمت تمام شده برای هر دانشجوی دکتری از ابتدای تولد تاکنون حدود یک میلیون دلار باشد، با خروج 150 هزار دانشجوی دکتری از کشور، حدود 150 میلیارد دلار خسارت مالی به ما وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی رسانه‌ها این رقم را نجومی و غیرقابل باور دانسته‌اند، گفت: این آمار به این دلیل نجومی است که ما نمی‌خواهیم باور کنیم. هر چند این در حالیست که ما فرض کنیم از هر 700 هزار نفر، تنها 150 هزار نفر از کشور خارج می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در مورد دوره‌های کارشناسی ارشد نیز همین قصه پر غصه وجود دارد، اظهار کرد: ما در هر سال حدود 900 هزار نفر تقاضای کارشناسی ارشد داریم که دانشگاه آزاد در دو ترم، 140 هزار نفر و دانشگاه‌های دولتی 120 هزار نفر را پذیرش می‌کنند که این کمتر از 30 درصد متقاضیان است.

میرزاده با بیان اینکه تربیت یک Phd در اقتصاد آمریکا از کودکی تا پایان دوره Phd برای آنها پنج میلیون دلار هزینه دارد، اظهار کرد: این موضوع به این معنی است که اگر یک دانشجوی دکتری از ایران به آمریکا برود، پنج میلیون دلار به اقتصاد آمریکا کمک کرده است. هر چند که ممکن است هزینه تمام شده برای ما پنج میلیون دلار نباشد،‌ اما این رقمی است که به اقتصاد آمریکا کمک خواهد شد.

وی با انتقاد از طولانی بودن پروسه جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه، تصریح کرد: ما باید اعتماد کنیم چرا که به هر حال کسانی که می‌خواهند در کشور بمانند، بیشتر با مردم ارتباط خواهند داشت. گاهی ما مقرراتی را وضع می‌کنیم که به ضرر اقتصاد ملی است؛ بنابراین باید این مقررات اصلاح شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه کیفیت آموزش دکتری در ایران به طور متوسط خوب است، خاطر نشان کرد: چرا که در سال 2012 ما توانسته‌ایم 23 هزار مقاله در ISI چاپ کرده و بیش از 1.5 درصد تولید علم جهانی را به خود اختصاص دهیم که 50 درصد این مقالات برای دانشگاه آزاد است.

میرزاده با بیان اینکه به ازای توسعه تخصصی باید سرمایه‌گذاری‌های دیگر نیز انجام شود، گفت: ما باید زمینه اشتغال را نیز افزایش دهیم که این موضوع به عهده دانشگاه‌ها نیست؛ بلکه دستگاه‌های اجرایی متولی این کار باید این موضوع را فراهم کنند. اما نمی‌توانیم بگوییم چون امکان سرمایه‌گذاری نیست، ما نباید دوره‌های تحصیلات تکمیلی ایجاد کنیم، چرا که اقتصاد ملی ضرر می‌کند.

وی همچنین درباره احتمال سلیقه‌ای بودن مصاحبه‌های آزمون دکتری دانشگاه آزاد در پاسخ به ایسنا، گفت: در حال حاضر وزن مصاحبه نسبت به آزمون 25 به 75 است. ما معتقدیم که بیشتر نمره علمی کتبی داوطلب باید ملاک عمل قرار گیرد. بنابراین با این وجود مداخله‌های سلیقه‌ای کمتر می‌شود.

۴۷۴۷

کد خبر 338357

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهره IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    14 0
    وقتی در کشوری که اینهمه درآمد نفتی گازی و معدنی داریم چرا جوانان تحصیلکرده ما باید به خارج از کشور می روند؟ چون امکانات نیست. دانشگاه شده مثل دبستان . فقط کتاب حفظ کردن است و آزمایشگاه و... چرا باید اینطور بشود؟ چرا باید دانشجوهای نابغه ما از ایران بروند ؟به چه دلیل؟؟ جواب مسولین چیست؟ اینهمه دکتر بیکار!!
  • مرتضی A1 ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    13 0
    انتشار یه آمار بدون پشتوانه و شاخدار برای توجیه افزایش ظرفیت دانشجویان دکتری!!!! همون سیاست آقای کامران دانشجو. رئیس جمهور و وزیر علوم که شخصا با این افزایش بدون حساب و کتاب مخالفند ولی گویا دانشگاه آزاد (به دلیل وجود منافع مادی) قصد دیگری داره
  • بی نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    10 0
    کاش من هم سه سال قبل از تغییرات فرهنگی نمیترسیدم و میرفتم. همش شده پارتی و رفیق بازی :(
  • بی نام A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    89 0
    همه مدرک ها رو بی ارزش کردید،بی زحمت دست از سر این یکی بردارید
    • بی نام IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
      41 2
      خواب باشی دوست عزیز!! بی ارزش شد تموم شد رفت!!! الان توی خیابان بگی آهای دکتر همه سرشون را برمیگردونن!!!
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    62 2
    جناب پروفسور، راههای دیگه ای هم برای حل این مشکل هست، اضافه کردن ظرفیت دقیقا مثل پاک کردن صورت مساله هست. با این رویکرد تا چند سال بعد به جای میلیون ها لیسانسه بیکار، میلیون ها دکتر بیکار خواهیم داشت.
  • بی نام IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    78 0
    واقعا خجالت دارد شما برای دانشجوی دکترایتان یک ازمایشگاه درست و حسابی جور نمی توانید بکنید و انها بخاطر مدرک فروشی شما مجبورند فقط 30-40 میلیون بخاطر پایان نامه شان بدهند و بعد هم تزشان را در جای دیگری بگذرانند! بعد می گویید ما باز هم می خواهیم مدرک بفروشیم!!!!
    • بی نام IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
      13 0
      من با نظر بی نام موافقم. من تازه یه جا با کلی مکافات بلاخره یه آزمون استخدامی قبول شدم. هر چه هم حقوق میگیرم بایست خرج واحدهای دانشگاه علوم تحقیقات تهران کنم که از نظر من اصلا کیفیت نداره و برای رساله دکتری هم بایست از دانشگاه های دیگه جستجوی استاد کرد. بعد بگید امکانات داریم کیفیت داریم !!!! کدام کیفیت . بخدا مثل ... پشیمان شدم منتها نصف پولم رفته !!!! کاش یکی بهم مشاوره میداد و .... . فقط میخواید یه جوری جیب مردم رو این سری به اسم دکتری خالی کنید. .
  • دانشجو ی دکتری A1 ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    108 0
    وقتی جذب هیت علمی انجام نمی شود 5 درصد جذب دانشجو دکتری هم زیاده چرا فقط به فکر جذب دانشجو هستید که بعد از 4 سال با مدرک دکتری بیکار بشه /ارزش مدرک دکتری رو هم ازبین بردید /
    • بی نام IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
      23 0
      بنده دانشجوی دانشکده فنی تهران هستم مقطع فوق لیسانس،در کشور ما واژه تحصیلات تکمیلی شوخی بزرگی است که به علم شده!!! به درستی از ضعیف ترین کشورهای،منطقه از لحاظ علمی هستیم یه نگاه به امارات ترکیه و عربستان از لحاظ میزان تولید علم و کمک هزینه تحصیلی که به دانشجو میدن بندازین ازمایشگاه و... پیشکش،تقریبا اکثریت مطلق دانشجویان به فکر مهاجرت هستن به هرجایی که بشه! این زشته بزای یک کشور
  • سید مهدی IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    27 7
    من در فکر رفتن واسه ارشد ام
  • بی نام A1 ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    21 0
    این کاری که احمدی نزاد با آموزش عالی کرد فاتحه انرا خواند. این مدارک دکترای کیلویی که اکثرا هم پی هیئت علمی شدن هستن تا سی سال بعد گند ردن به آموزش عالی. اوباما در تعریف از کشورش گفت :" ما دارای بهترین دانشگاههای دنیا هستیم وبیشترین تولید علم را داریم." ما اگر بخواهیم از کشورمان تعریف کنیم در مورد دانشگاههایمان چه خواهیم گفت.
  • بی نام IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    18 0
    من دانشجوی آموزش زبان هستم و مقاله و کتاب و ... دارم! من را بورسیه داخل نمی کنن، می گن بودجه نداریم... میرن بقیه را می کشونن دوره دکترا. جوان های مردم را بدبخت نکنید...
  • بی نام A1 ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    14 0
    کارشناسی و کارشناسی ارشد که فاتحه اش خوانده شد. دکتری را فاتحه خوانی کنید و خیال همه را راحت کنید!!! آقای دکتر میرزاده شما فردی علمی هستید و بخوبی میدانید این اشتیاق به پذیرش تحصیلات تکمیلی درامد برای دانشگاه ازاد و بی اعتباری برای دکترهای اینده و سیل فارغ التحصیلان اتل و باطل همه دانشگاهها خواهد بود!!! و ناچارا خروج از ایران برای کاریابی!
  • سجاد IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    14 1
    آیا مگه همه باید دکتر باشند؟ آیا جامعه و اقتصاد ما ظرفیت پذیرش این همه دکتر را دارد؟ به فرض که برای همه این متقاضیان ظرفیت ایجاد شد و شما سالی 150 هزار دکتر رو در ایران نگه داشتید و فارغ التحصیل شدند بعدش چی؟ قصه تکراری تحصیل برای کار و بعدش بیکاری و دوباره ادامه تحصیل و بعدش بیکاری تبدیل به دور باطل کشور ما شده. شما اقتصاد رو درست کن که هر کس بر اساس توانایی هاش به شغل آبرومد داشته باشه دیگه این همه متقاضی برای دکتری وجود نخواهد داشت. دوره دکتری مختص افراد مستعد و باهوشه که فقط هدفشون تولید علم هست. پیش بینی آینده این وضعیت زیاد سخت نیست. بی ارزش شدن مدرک های دکتری و سرخوردگی جوانان از تحصیل و خالی موندن ظرفیت ها در آینده دقیقا همون چیزی که برای دوره های لیسانس اتفاق افتاد.
  • سینا A1 ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    9 0
    من تازه لیسانسمو گرفت اینجا ارشد قبول شدم ولی از ثبت نام منصرف شدم به خاطر کیفیت خیلی پایین دانشگاه های اینجا و اینکه عملا فقط بهت مدرک میدن تا به خودت بیای می بینی عمرت رفته هیچیم بارت نیست برا همین تصمیم دارم به هر قیمتی شده برا تحصیل برم اون ور حالا به هر قیمتی که شده
  • 123 IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    2 49
    راه حل چیه؟؟؟اگه پذیرش سخت باشه همه میگن خیلی کم قبول میشن و ظرفیت پذیرش کمه و از این جور انتقادا اگه ظرفیت بره بالا میگن مدرک بی ارزش میشه!!! خدایی را حل چیه؟؟؟
    • سینا IR ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
      13 0
      پذیرش باید به اندازه ظرفیت باشه. لیسانس بیش از ظرفیت گرفتن مجبور شدن به ارشد پناه ببرن ارشد رو هم از ارزش انداختن حالا برای فرار از بیکاری ملت دکترا رو دارن باب می کنن و خدا میدونه بعدش چی میشه...
  • بی نام IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    7 0
    در کشورها توسعه یافته اخذ دکترا بدلیل سختی جوانب علمی،طول دوره وهزینه آن چندان مورد اقبال نیست و از مدا رک بی ارزش برای مقامات ومسئولین هم خبری نیست و بابت دکترا هم به کسی حقوق اضافی نداده و احترام نمی گذارند.بهمین دلیل دانشجویان دکترا بیشتر خاجی ها هستند.با استفاده از نرم افزارهای turn inهم امکان کپی کردن وخریدن پایان نامه وجود ندار د.تا زمانی که در کشور ما اختصاص بورسیه به افراد فاقد صلاحیت و ویژه ادامه دار د جوانان شایسته در سفر بدون برگشت اهداف خود رادر جای دیگر جستجو می کنند ودر داخل هم با مدارک مکاتبه ای و غی. مکاتبه ای از باکو قزقیزستان،سوریه،تاجیکستان،بردو فرانسه ویا پیام نور وامثال آن مواجه می شویم.
  • محمد (دانشجوی دکترا) US ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    18 0
    بنده زمان وزارت آقای کامران دانشجو، دانشجوی دکتری دانشگاه شریف بودم و برای حل مشکلی با هزار زحمت پیش ایشان رفتم و گفتم با توجه به اینکه از دانشجوهای استعداد درخشان هستم و مانده ام تا به کشورم خدمت کنم انتظار دارم وزارت علوم نیز این مشکل مرا حل کند. جواب ایشان این بود که سر چه کسی منت میگذاری؟ اگر میتونستی تو هم میرفتی، راه باز جاده دراز! خلاصه، در حال حاضر در آمریکا و بهترین دانشگاه در رشته خودم تحصیل و خدا رو شکر میکنم. از نصیحت آقای وزیر نیز ممنونم!
  • reza oskooyi A1 ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    17 0
    رزش مدرک دکتری رو هم ازبین بردید
  • مهدی IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    11 0
    من بشخصه خیلی کار اشتباهی کردم ارشد گدفتم . هرکی اینو میخونه خودشو الاف نکنه که آخرش هیچی نیست . 10 میلیون خرج کردم حالا حقوقم ماهی 25000 تومن زیاد شده یعنی 33 سال کارکنم بشه جبران کرد !!!
  • بی نام IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    10 1
    دانشگاه آزاد و پیام نور تیشه به ریشه علم و دانش زدند.. کلاس ما در رشته معماری 75 نفره هست تو ارشد !!! این شد کلاس ؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین