۱ نفر
۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۳
شاهکارهای هنر ایران در لهستان

حبیب الله آیت اللهی معتقد است که این کتاب آثار ارزشمندی را ارائه کرده که در موزه های اروپای شرقی موجود بوده و برای همین چاپ چنین کتابی، کار ارزشمندی است و جایش در هنر ما خالی بود.

به گزارش خبرآنلاین، مراسم رونمایی از «شاهکارهای هنر ایران در مجموعه های لهستان» با سخنرانی استاد «علی معلم دامغانی»، رییس فرهنگستان هنر، پروفسور «تادئوش مایدا»، رییس موزه ملی لهستان، «آیدین آغداشلو»، هنرمند نقاش و پژوهشگر، «علی رضا اسماعیلی»، رییس موسسه متن و «بهمن وکیلی»، مدیرعامل بانک توسعه صادرات در سالن ایران فرهنگستان هنر برگزار می شود. «شاهکارهای ‌هنر ایران در مجموعه های لهستان» با ویراستاری علمی «تادئوش مایدا»، رییس موزه ملی لهستان توسط موسسه متن فرهنگستان هنر، زمستان گذشته منتشر شده است.

در جلد اول این کتاب، 500 اثر هنری ایران در موزه‌های شهرهای ورشو و کراکو، کلیساها، کنیسه‌ها و همچنین مجموعه‌های خصوصی در کشور لهستان معرفی شده است.

در جلد دوم کتاب نیز در 8 مقاله تخصصی دو زبانه فارسی و انگلیسی به شرح و توصیف آثار منتشره در جلد اول و همچنین روابط فرهنگی ایران و لهستان پرداخته شده ست. پروفسور تادئوش مایدا پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه در سال 1951 با تحصیل زبان‌های فارسی و ترکی و عربی به مطالعات خاور نزدیک و شرق پرداخت.

در کارنامه پروفسور تادئوش مایدا، بنیانگذار مدرسه مطالعات اروپای شرقی و آسیای میانه، مدیریت موسسه زبان‌های مشرقی و دبیر کل بخش مطالعات ترکیه و ایران، ریاست دانشکده زبان‌های نوین در دانشگاه ورشو و دبیرکلی کمیته دائمی کنگره هنرهای ترکیه و عضویت در مجمع بین‌المللی مطالعات عثمانی به چشم می‌خورد.

از وی بیش از 3 کتاب و 30 مقاله در زمینه هنر ترکیه و خاور نزدیک منتشر شده است.

استاد حبیب الله آیت اللهی درباره این کتاب گفته است: «نویسنده، کتاب را با آثار نگارگری آغاز کرده است. وقتی آثار نگارگری این کتاب را می‌دیدم برای من خیلی جای تعجب بود چون با بعضی از آثار مواجه شدم که نگارگران آنها ناشناخته ماندند و این در حالی است که‌ آثار آنها جزء شاهکارهای بزرگ محسوب می شود. متاسفانه کسانی که عنوان آثار درج کردند به سبک های نگارگری توجه نداشتند، بنابراین مکتب ها را مشخص نکردند و تنها اسم هنرمند آمده است. اگر عنوان مکتب ها هم می آمد پژوهشگران و نگارگران ما می‌توانستند در این مورد تحقیق کنند که این کدام نگارگر است که ناشناخته مانده است. از طرفی این کتاب آثاری را ارائه کرده که در موزه های اروپای شرقی موجود بوده و من قبلا هم اذعان داشتم که چاپ چنین کتابی، کار ارزشمندی است و جایش در هنر ما خالی بود. من به فرهنگستان هنر پیشنهاد می‌دهم در نشر آثار هنری ایران در موزه های جهان که تعدادشان هم کم نیست؛ یک کار تخصصی کنند. مثل چاپ کتابی که مجموعه ای از تمام آثار فلزی که در موزه های مختلف شرق و غرب باشد یا کتابی در مورد شیشه و بلور. این خیلی مهم است. چون شیشه و بلور را ایرانی ها اختراع کردند. ما در موزه واتکیان شیشه زمان ساسانی را داریم ولی در موزه های خودمان چنین بلوری اصلا نداریم. و این درحالی است که دانشجویان ما در این مورد هیچ اطلاعاتی ندارند چون سندی برایشان وجود نداشته که مطلع شوند. همینطور در مورد سفال، لعاب و ... اگر این کار به این نحو انجام بشود عملا اسناد بسیار ارزشمندی در اختیار پژوهشگران ما و برای نسل جوان که تشنه پژوهش هستند، ولی سندی در اختیار ندارند، قرار خواهد گرفت.»

مراسم رونمایی از این اثر نفیس، امروز ساعت 15 در سالن ایران فرهنگستان هنر به نشانی خیابان ولی عصر(عج)، پایین‌تر از طالقانی، شماره 1552 برگزار می‌شود.

 

6060

 

کد خبر 338784

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین