علی آبان: احتمال حضور یدالله رویایی تنها خبر تازه جشنواره شعر فجر نیست

احتمال حضور یدالله رویایی در جشنواره شعر، انتخاب اعضای شورای عالی انتخاب و برنامه‌ریزی برای حضور در ۲۵ شهر خبرهای تازه‌ای است که درباره این جشنواره می‌توان به آن اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اما همین خبر احتمال حضور یدالله رویایی در جشنواره شعر فجر، در بدو انتشار با واکنش‌های بسیاری روبرو شد. واکنش‌هایی که سخنگوی جشنواره را بر آن داشت، نسبت به آن واکنش نشان دهد و تاکید کند که برای حضور رویایی مشغول رایزنی هستند و در نهایت این حکومت است، که تصمیم می‌گیرد یدالله رویایی بعد از ۳۴ سال می‌تواند به ایران بیاید یا نه.
بدین ترتیب، جشنواره شعر فجر با حاشیه دیگری روبرو شد. حاشیه‌ای که چهره‌های مختلفی درباره آن اظهارنظر کردند. از علیرضا قزوه گرفته تا محمدعلی بهمنی.
اما پیش از همه آن ها این خود علی آبان سخنگوی جشنواره بود که گفت:‌ «جشنواره اگر از کسی هم دعوت به عمل می‌آورد، تنها به عنوان شاعر او را دعوت می‌کند . هر کشوری برای دعوت از شخصیتی در بیرون از کشور، قواعد و قوانینی دارد، قوه قضائیه‌ای هست و اینها طبق شرایط کاری خودشان یا زمینه را برای حضور او فراهم می‌کنند و یا نمی‌کنند و این مسئله دیگر در اختیار ما نیست و اختیار با قوه قضائیه و نهادهای دیگر است . بار دیگر تاکید می‌کنم اتاق فکر جشنواره شعر فجر از آقای رویایی صرفاً به عنوان یک شاعر آن هم شاعری که جریان‌ساز بوده و جریانی به نام شعر «حجم» را راه انداخته است، برای حضور در جشنواره دعوت کرده است .»
اما این خبر، تنها خبر جشنواره شعر فجر نیست. برگزاری کارگاه‌های ادبی، در استان‌هایی چون مازندران، گلستان، خراسان رضوی، فارس، بوشهر، لرستان، گیلان و ... از دیگر خبرهایی است که می‌توان به آن اشاره کرد.
تعیین اعضای شورای عالی انتخاب هم یکی دیگر از خبرهای تازه جشنواره شعر فجر است. شورایی که قرار است هیات داوران جشنواره را هم انتخاب کند.
علی آبان سخنگوی جشنواره شعر فجر در این باره گفته است که فعلا ۲۵ نفر برای عضویت در این شورا در نظر گرفته شده‌اند. کسانی چون موسوی‌گرمارودی، محمدرضا شفیعی کدکنی، حافظ موسوی، ساعد باقری، یوسفعلی میرشکاک و احمد کریمی حکاک.
همچنین در چهار روز شعرخوانی که از ۲۷ تا ۳۱ اردی‌بهشت ۹۳ در تهران در جریان خواهد بود طبق برنامه دو روز بعدازظهر فرهنگسرای ارسباران، یک روز فرهنگسرای اندیشه و یک روز صبح و بعدازظهر در خانه هنرمندان، شاعران برای مخاطبان و علاقمندان شعرخوانی خواهند کرد. علاوه بر این شاعران حوزه کودک و نوجوان نیز یک روز احتمالا در فرهنگسرای اندیشه، برای طیف سنی کودک و نوجوان شعر خواهند خواند.
مراسم اختتامیه این جشنواره هم روز آخر اردیبهشت، در تالار وحدت ساعت ۵ تا ۸ بعدازظهر برگزار می‌شود.
شاعر مجموعه «۵شنبه‌ها با تو» همچنین خبر از شناسایی تمام جریان‌های شعری از دهه ۴۰ به این سو در جلسه روز یکشنبه ۱۷ اسفند می‌دهد: «ما سعی کردیم تمام جریان‌های شعری اعم از موج نو، ناب، متفاوت، حرکت، دهه ۷۰، ساده‌نویسی، نیمایی، غزل، مثنوی را مشخص کنیم. علاوه بر این جریان سازی‌ها و بعضی از قالب‌های شعرری از هر جریانی که به نوعی پیشروتر بودند نیز مورد بررسی قرار گرفتند که شاعران این نحله‌ها در شب‌های شعرخوانی، حضور خواهند یافت.»
او می‌گوید در این شب‌ها بسیار از شاعرانی که کمتر در مجامع عمومی ظاهر می‌شوند یا در انزوا هستند، برای خواندن شعر شرکت می‌کنند.
این شاعر و سخنگوی جشنواره هشتم شعر فجر، درباره جایگزین اعضای مستعفی اتاق فکر نیز می‌گوید: «این دوستان صد در صد جایگزین خواهند داشت. البته همین جا من دوباره باید تاکید کنم که ارادت ما به آن دوست گرامی آقای انصاری‌فر و سوری ، همچنان باقی است. از نظرات خوب‌شان هم که در آن چند جلسه ارائه دادند حتما استفاده می‌کنیم و از یاد نمی‌بریم که چقدر پیگیر روند جشنواره بودند. بهرحال بعضی از نظرات این دوستان به نتیجه رسید و بعضی دیگر از نظرات‌شان که مورد وثوق کمیته هم هست، همچنان در حال پیگیری است. بهرحال جای این دو دوست، دوستان دیگری مد نظر ما هستند که مشغول رایزنی برای حضور دو نفر از این کاندیداها در اتاق فکر هستیم.»
اما در شب‌های شعرخوانی جشنواره شعر فجر، جایی برای شاعران جوانی که بیشتر در فضاهای مجازی مطرح هستند و تاکنون موفق به چاپ کتاب نشده‌اند نیز هست؟ آبان به این پرسش چنین پاسخ می‌دهد: «از شاعرانی که در پی اقبال مخاطب به شهرتی رسیده‌اند حتما دعوت خواهیم کرد اما کسانی که در جامعه ادبی ایران توانستند توجه مخاطب را به واسطه زبان شعری خود جلب کنند به طور اختصاصی دعوت و تقدیر می‌شوند. چون یکی از اهداف جشنواره در کنار چندصدایی بودن توجه به شاعرانی است که در گوشه و کنار این مملکت قلب‌شان می‌تپد و بخشی از عمرشان را وقف شعر کرده‌اند. حالا ممکن است بر سر زبان‌ها نباشند یا آثاری از آنها منتشر نشده باشد اما بهرحال مورد توجه جشنواره خواهند بود.»
با این حال اولویت این جشنواره با شاعرانی است که کتاب چاپ کرده‌اند: «ولی کتاب هم ملاک برای انتخاب هست. ممکن است یک شاعری بدون چاپ کردن کتاب در مقاطعی مورد توجه مخاطب قرار گرفته باشد، حتی بیشتر از شاعران درجه یک اما این به تنهایی دلیل خوبی نیست که بگوییم آن شاعر، شاعر بزرگی است چون باید اعتبار شعری و ارزش‌های شکلی و درونی شعرشان بررسی شود و بعد درباره‌شان تصمیم بگیریم.
در نهایت هدف جشنواره از برگزاری این شب‌های شعر و دعوت از شاعران بین‌المللی به گفته علی آبان نزدیکی بی‌واسطه مخاطب با شعر است: «هدف ما این است که فضای آزادی به وجود بیاید که تمام افراد در آن شعر بخوانند و سرانجام این مخاطب و مردم باشند که درباره‌شان قضاوت کنند. چون مردم هم داوران خوبی هستند و هم ذوق عمومی خوبی دارند. در نهایت هم این خود مردم هستند که تصمیم می‌گیرند. »
او از جامعه ادبی و به خصوص شاعران می‌خواهد که به یاری جشنواره شعر فجر بیایند: «من از همه دوستان می‌خواهم در عین این که به ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی پایبند هستند حمایت خود را از ما و جشنواره شعر فجر دریغ نکنند.»

۵۷۲۴۴

 

کد خبر 343870

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین