ایسنا نوشت:

هر آنچه واقعا سر پرواز ام اچ ۳۷۰ مالزی ایرلاینز آمده باشد، حرکت سرگردان‌وار این هواپیما در آسمان‌های آسیایی نشان از وجود شکاف‌های بزرگ در دفاع هوایی منطقه‌ای و شاید سطح گسترده‌تری دارد.

بویینگ ۷۷۷ حامل ۲۳۹ مسافر و خدمه به مقصد پکن، شنبه گذشته کمتر از یک ساعت پس از برخاستن از باند فرودگاه کوالالامپور در حال پرواز بر فراز خلیج تایلند بود که ناگهان از صفحه رادار محو شد.

شواهد ماهواره‌ای حاکی است که سیستم‌های ارتباطی این هواپیما عمدا غیر فعال شده‌اند و سپس مسیر پروازش تغییر کرده است.

نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی، روز شنبه اعلام کرد مقامات اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که پرواز بویینگ ۷۷۷ حدود هفت ساعت پس از ناپدید شدن از صفحه رادار در هشتم مارس، همچنان در آسمان پرواز کرده است.

محققان بر این باورند که یکی از خدمه پرواز یا شخصی در هواپیما اقدام به غیرفعال کردن فرستنده‌های داخلی کرده که رادارهای کنترل ترافیک هوایی از آن‌ها برای ردگیری هواپیما استفاده می‌کنند.

به نظر می‌رسد این هواپیما ابتدا به سمت دریای چین جنوبی بازگشته است که منطقه‌ای با تنش ژئوپلیتیکی و حضور نظامی گسترده است و سپس به سمت شمال مالزی پرواز کرده و از آنجا به سمت هند رفته است بدون اینکه هشداری را برانگیزد.

تحلیل‌گران و مقامات می‌گویند واقعیت این است که بیشتر فضای هوایی روی آب و در بسیاری از موارد روی خشکی فاقد پوشش رادار پیشرفته یا مونیتور شده مناسب است.

به گفته تحلیل‌گران شکاف‌های دفاع‌های هوایی آسیای جنوب شرقی احتمالا در نقاط دیگر جهان در حال توسعه نیز منعکس شده و ممکن است در مناطقی که تنش‌های ژئوپلیتیکی کمتری دارند، بسیار بیشتر باشد.

سیستم‌های ترافیک هوایی کاملا به فرستنده‌های داخلی هواپیما برای شناسایی و کنترل آن متکی هستند. در این مورد به نظر می‌رسد زمانی که هواپیما از مرزهای مالزی عبور کرده و وارد محدوده ویتنام شده است، این سیستم‌ها غیر فعال شده‌اند.

حداقل به نظر می‌رسد این واقعه موجب خواهد شد درخواست‌هایی برای غیرممکن ساختن غیرفعال کردن فرستنده‌ها از داخل هواپیما مطرح شود.

در این بین سیستم‌های نظامی نیز در پوشش خود اغلب محدود بوده یا هواپیمایی که معتقدند یک پرواز تجاری معمولی است را نادیده می‌گیرند. در برخی موارد این سیستم‌ها به استثنای زمان تمرین و هنگامی که تهدیدی پیش‌بینی می‌شود، خاموش شده‌اند.

به گفته یک مقام بلندپایه هندی، این مسئله ممکن است توضیح دهد چرا بویینگ ۷۷۷ از طریق تجهیزات آندامان هند و جزایر نیکوبار یا نقاط دیگر شناسایی نشده است.

از سوی دیگر یک منبع دفاعی گفته است هند تجهیزات رادار خود را به دلیل هزینه گران آن همیشه فعال نگه نمی‌دارد.

بر اساس گزارش رویترز، برخی معتقدند نگرانی‌ها در مورد برملا شدن توانمندی‌های دفاعی ممکن است روند همکاری در جستجوی پرواز ام اچ ۳۷۰ بویژه میان مالزی و چین را کند کرده است.

پکن منابع نظامی متعددی شامل ۱۰ ماهواره جاسوسی و کشتی‌ها و هواپیماهای متعددی را به کار گرفته و از واکنش مالزی انتقاد کرده است. ۱۵۳ نفر از مسافران هواپیما چینی بوده‌اند.

در حالیکه به نظر می‌رسد رادار نظامی مالزی هیچ هواپیمایی را شناسایی نکرده، عدم واکنش به این مسئله که گویی مشکلی وجود نداشته، تعجب برانگیز بوده است اما این واقعه به شکاف‌های نسبتا بزرگ در کنترل هوایی جهانی و محدودیت‌های برخی از سیستم‌های رادار نظامی اشاره می‌کند.

مقامات سابق و کنونی می‌گویند اگر چنین واقعه‌ای در فضای هوایی آمریکای شمالی یا اروپا روی می‌داد، سریع‌تر شناسایی می‌شد زیرا در این مناطق ماموران مراقبت هوایی نظامی و غیرنظامی همواره رادارها را کنترل می‌کنند تا در برابر هواپیماربایی یا ورود مهاجمان آمادگی داشته باشند.

هواپیماهای آمریکا و ناتو همواره به دنبال ردگیری هواپیماهای ناشناسی از جمله بمب افکن‌های روسی هستند که به فضای هوایی آن‌ها نزدیک می‌شوند.

محققان می‌گویند براین باورند که پرواز ام اچ ۳۷۰ با توجه به نبود کنترل، به سوی هند یا آسیای مرکزی و شاید قطب جنوب حرکت کرده است. این اقدام آن را یک پرواز انتحاری می‌سازد و احتمالا هواپیما پس از اتمام سوخت سقوط کرده است.

آب‌های جنوب اقیانوس هند و شمال اقیانوس جنوبی جزو مناطق دورافتاده‌ای هستند که کشتی‌های معدودی از آن‌ها عبور می‌کنند و هواپیماهای کمی بر فراز آن‌ها پرواز دارند.

به گفته یک مقام استرالیایی که نخواست نامش فاش شود، رادار غیرنظامی استرالیا تنها حدود ۲۰۰ کیلومتر از سواحل این کشور را تحت پوشش دارد با اینهمه رادار دفاع هوایی استرالیا وسعت بیشتری را تحت پوشش قرار می‌دهد اما ارتش استرالیا در این باره اظهارنظر نکرده است.

ماهواره‌های نظامی آمریکا بیشتر نقاط جهان از جمله دورافتاده‌ترین اقیانوس‌ها را نیز مونیتور می‌کنند و به دنبال هشدارهای اولیه برای هر گونه پرتاب موشک بالستیک از زیردریایی یا کشتی هستند.

پس از ناپدید شدن این هواپیما در هفته گذشته، مقامات آمریکایی اعلام کردند ماهواره‌هایشان هیچ نشانه‌ای از انفجار در آسمان را مشاهده نکرده‌اند و معلوم نیست چنین سیستم‌هایی می‌توانند سقوط هواپیما در جنوب اقیانوس هند را شناسایی کنند یا خیر.

در جدیدترین تحولات مربوط به تحقیقات برای روشن شدن سرنوشت این هواپیما، پلیس مالزی در حال تحقیقات در مورد خدمه و مسافران هواپیما است و اقدام به بازرسی خانه خلبان ۵۳ ساله و کمک خلبان ۲۷ ساله این هواپیما کرده است.

 

23503

کد خبر 344707

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • باربد IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    14 5
    دیگه تقریبا اطمینان دارم سقوط نکرده! فقط نمیدونم گروگان گیرها با این همه مسافر و این مدت سکوت خبری چه قصدی دارن؟! مگه نگه داری این همه آدم کار ساده ای هست! مگه اینکه به قاچاقچیان اعضای بدن انسان داده باشن.
    • بی نام IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
      6 1
      همه تقریبا مطمئنن هواپیما ربایی بوده، اما فک کنم سقوط کرده، حالا این سقوط تو برنامه بوده یا اینکه طبق برنامه پیش نرفتن خدا داند! اگه الان تو یه منطقه گروگان گرفته بودنشون تا الان درخواستشون رو اعلام میکردن، تازه 239 نفر هم تعداد کمی نیس! تا دو روز پیش محلی که ارتباط رادیویی قط شده رو میگشتن، تازه میگن ماهواره های نظامی نشون میده به سمت غرب رفته و حالا جستجو رو تو منطقه ی جدیدی ادامه میدن. اگه معلوم شه هواپیما تو دریاهای غرب مالزی سقوط کرده یه نظریه میتونه این باشه که عملیات انتحاری بوده و هدف همون منحرف کردن افکار دنیا بوده واسه همین ارتباط رادیویی رو تو مسیر قط کردن اما هواپیما رو تو یه منطقه دیگه زمین زدن! دوباره خوندم نظرمو، ماشالا ملت صاحب نظر در هر مسئله ای داریم! منم یکیشون:دی
  • خدادادی A1 ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    2 38
    اینجاست که قدرت نظامی ایران دیده میشه که پهپاد به اون کوچیکی را هم رصد میکنند و میگیرنش.باریکلا به غیور مردان نیروی نظامی ایران. پاینده باشید.
    • بی نام IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
      22 3
      شما با مفهوم کره زمین آشنایی داری؟! با اقیانوس چطور؟ با مفهوم مساحت چی؟!
  • بی نام IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    18 17
    کاش من تو این هواپیماهه بودم یه چن روز غیب میشدم
    • بی نام A1 ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
      5 2
      من هم همین طور :)
  • م.خ IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    6 0
    گیج و مبهوت ....... بین بودن و نبودن !!!
  • بی نام A1 ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    35 1
    وقتی تغییر جهت داده به هر سمتی حتما از قبل برنامه ای داشته نه اینکه همینطوری تغییر جهت بده و بعد سوختش تمام بشه و سقوط کنه.
  • بی نام IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    15 12
    مالزی کشوری است که نظم و انظباطی در آن نیست. رشوه گیری خصوصا از خارجیان بیداد می کند. دزدی و کیف قاپی و زورگیری بلای جان دختران جوان است. آمار نوجوانان مفقود شده بالاست و باندهای تبهکار چینی ، ایرانی و مالایی پول شویی گسترده ای انجام می دهند. همه اینها گوشه ای از پشت پرده این کشور است. چنین بی مسئولیتی در این کشور طبیعی است.
  • بي ترمز A1 ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    4 27
    اين ربايش بي ربط به أوضاع جهان و اختلافات امريكا وروسيه نيست
  • چوپان IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    4 0
    آقا هرکی دستکاری کرده یه جیزای میدونسته خپ خلبان دودل هرکاری میکند حالا میگین از هند سردرآورده فرداهم سراز قطب سرافراز وآبهای گرم اقیانوس منجمد جنوبی سر در میاورد
  • حسین IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    9 0
    انشاالله هر چه زودتر وضعیت این هواپیما مشخص بشه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین