روزنامه ایران نوشت:

تکنولوژی روز به روز در حال تغییر و گسترش است و در این میان، اینترنت به عنوان پایه و اساس فناوری اطلاعات، حرف نخست را می‌زند. اینترنت که در بدو ورود فقط در رایانه‌های خانگی و به صورت dialup کارکرد داشت، حالا دیگر در وسایلی مانند لپ تاپ، تبلت، تلفن‌های هوشمند و از همه جالب‌تر در اشیاء کاربرد دارد و می‌توان بیشتر امور خانه را از راه دور کنترل کرد. سرعت اینترنت نیز در جهان در حال تغییر است و روندی افزایشی دارد و با توجه به نقش آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، همه کشورها تلاش دارند تا با ورود به این عرصه، از رقبای خود عقب نمانند چون به خوبی می‌دانند اگر نتوانند خود را با شرایط جهانی وفق دهند، دچار مشکل می‌شوند.لازمه تحقق این امر نیز دسترسی آسان کاربران به اینترنت پرسرعت و افزایش پهنای باند است و در این میان، استرالیا یکی از کشورهایی محسوب می‌شود که در این زمینه بسیار موفق عمل کرده و در سال 2013 نسبت به سال قبل رشد چشمگیری داشته است در این خصوص در گزارشی که به تازگی توسط مرکز IDC استرالیا منتشر شده، آمده است تا پایان سال2013حدود 83 درصد خانوارهای این کشور به اینترنت پرسرعت خانگی دسترسی پیدا کرده‌اند که این رقم نسبت به سال قبل از آن که79 درصد بود، روندی افزایشی و رو به رشد را نشان می‌دهد.


استرالیا عقب‌تر از آسیا در میدان اینترنت
گزارش منتشره توسط مؤسسه تحقیقاتی IDC استرالیا همچنین نشان می‌دهد سرعت پهنای باند اینترنت استرالیا نیز در سال گذشته بهبود یافته است ولی با این وجود همچنان از آسیا که جای پایش را برای اینترنت پرسرعت محکم کرده، عقب است. یکی از متغیرهایی که برای کیفیت اینترنت در نظر می‌گیرند، متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت (Average peak connection speed) است که این رقم در استرالیا در سال 2013 به 30.1 مگابیت بر ثانیه رسید و به این ترتیب جایگاه سی‌ام را در میان کشورهای مختلف از این نظر به دست آورد. این رقم نشان از بهبود وضع اینترنت در استرالیا نسبت به سال 2012 دارد چون در این سال متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت این کشور 22.8 مگابیت بر ثانیه بود و در جایگاه سی و ششم جدول قرار داشت. البته با وجود افزایش سرعت اینترنت در استرالیا، این کشور همچنان از ایالات متحده امریکا و بریتانیا نیز عقب‌تر است.
البته رقمی که برای سرعت اینترنت استرالیا عنوان شد به حداکثر سرعتی که کاربر در طول استفاده از اینترنت به آن دسترس دارد مربوط می‌شود ولی واقعیت این است که کاربر در تمام مدت استفاده از اینترنت، از چنین سرعتی برخوردار نیست و در ساعات مختلف بسته به شرایط مختلف، با سرعت‌های متفاوت اینترنت مواجه می‌شود به همین دلیل متغیری به نام متوسط سرعت اینترنت (Average connection speed) را نیز در نظر می‌گیرند. استرالیا از نظر متوسط سرعت اینترنت با 5.5 مگابیت بر ثانیه، رده چهل و سوم را در سال 2013 به دست آورد که این رقم نسبت به سرعت 4.3مگابیت برثانیه سال 2012، حدود 28 درصد افزایش نشان می‌دهد.


دسترسی 3.1 میلیون استرالیایی به پهنای باند پرسرعت
شرکت آکامای Akamai نیز که شبکه‌ای از سرورها برای انتقال محتوای اینترنت است و مقر آن در کمبریج ماساچوست قرار دارد در جدیدترین گزارش خود آورده است در حال حاضر 3.1 میلیون استرالیایی به پهنای باند پرسرعت یعنی با سرعت بین 25 تا 110 مگابیت بر ثانیه دسترسی دارند که این پهنای باند از طریق فیبر نوری، ترکیبی از فیبر و شبکه و همچنین شبکه وایرلس تأمین می‌شود.
البته این سرعت بالا فقط در نواحی خاصی از استرالیا دیده می‌شود و در مقابل،920 هزار کاربر نیز به اینترنت با سرعت کمتر از 4.8 مگابیت بر ثانیه دسترسی دارند. هرچند سرعت کم اینترنت چندان خوشایند نیست ولی دسترسی نداشتن به این شاهراه ارتباطی، مطمئناً غم‌انگیزتر است چون در حال حاضر 700 هزار منطقه در استرالیا یافت می‌شود که ساکنان آن به هیچ پهنای باندی دسترسی ندارند و البته قرار است در قالب برنامه‌هایی جدید شامل سیگنال‌های ماهواره‌ای، فیبر نوری، HFC و شبکه‌های وایرلس با سرعت بالا، به مشکلات مردم در چنین مناطقی نیز خاتمه داده شود.


همچنین در این گزارش آمده است هنوز هم 7.1 میلیون استرالیایی به اینترنت با سرعت کمتر از 24 مگابیت بر ثانیه دسترسی دارند و در حال حاضر 3.7 میلیون استرالیایی در نقاطی از این کشور زندگی می‌کنند که حداکثر سرعت اینترنت آنها کمتر از 9 مگابیت بر ثانیه است. از سویی دیگر تحقیقات این مؤسسه نشان می‌دهد میزان استفاده از اینترنت در شهرهای بزرگ استرالیا بیشتر از شهرهای کوچک این کشور است و یکی دیگر از مواردی نیز که در تعداد کاربران نقش دارد، میزان درآمد افراد است. همچنین هرچه میزان درآمد خانوارها بیشتر باشد، میزان استفاده از اینترنت هم در میان آنها بالاتر می‌رود طوری که در سال گذشته 98 درصد کسانی که درآمد بالای 120 هزار دلار استرالیا داشتند جزو کاربران پروپاقرص اینترنت محسوب می‌شدند ولی در مقابل، فقط 57 درصد خانوارهایی با درآمد کمتر از 40 هزار دلار استرالیا به اینترنت دسترسی پیدا کردند.
همچنین در این گزارش آمده است81 درصد خانوارهای استرالیایی هر روز در خانه با اینترنت کار می‌کنند ولی 16 درصد آنها فقط هفته‌ای یک بار سراغ اینترنت خانگی می‌روند. طبق آماری که منتشر شده است، تعداد کاربران اینترنت در استرالیا با سن آنها نیز نسبت مستقیم دارد طوری که اینترنت پرسرعت، تقریباً پای ثابت همه خانه‌هایی است که فرزند زیر 15 سال دارند و این رقم به 96 درصد می‌رسد و در مقایسه با آن، تنها78 درصد خانواده‌هایی که فرزند زیر 15 سال ندارند کاربر اینترنت هستند.
طبق این آمار، سهم عمده کسانی که به اینترنت دسترسی دارند با 97 درصد، مربوط به رده سنی 15 تا 17 سال است که بیشتر آنها هم مرد هستند و در مقابل، گروه سنی 65 سال به بالا با 46 درصد، کمترین سهم کاربران اینترنت استرالیا را به خود اختصاص داده است که البته بخش زیادی از آن را نیز زنان تشکیل می‌دهند. همچنین در این گزارش آمده است 76 درصد کاربران اینترنت در استرالیا به خرید اینترنتی بویژه در 3 بخش عمده سفر، ذخیره کردن جا، تهیه بلیت و...، خرید سی دی، کتاب، فیلم و همچنین خرید آنلاین لباس، جواهرات و مواد آرایشی و بهداشتی عادت دارند و 24 درصد آنها نیز هرگز در طول سال خرید اینترنتی نمی‌کنند.


برترین‌های پهنای باند اینترنت در جهان
به هر حال جدیدترین آمار نشان می‌دهد با وجودی که استرالیا از متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت جهانی(17.9مگابیت بر ثانیه) و همچنین متوسط سرعت اینترنت جهانی (3.6 مگابیت بر ثانیه) جلوتر است ولی همچنان از برخی کشورهای توسعه یافته جهان، عقب مانده و باید برای رسیدن به صدر جدول تلاش بیشتری داشته باشد. طبق این گزارش، تعداد استرالیایی‌هایی که در سال 2013-2012 به اینترنت پرسرعت با پهنای باند مناسب دسترسی پیدا کرده‌اند به 7.3 میلیون نفر رسیده است که این رقم نسبت به سال 2011-2010 روندی افزایشی نشان می‌دهد ولی 4 کشور برتر جهان از نظر متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت، همچنان آسیایی هستند.
در حال حاضر هنگ کنگ، کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور پرسرعت‌ترین پهنای باند جهان را در اختیار دارند و تایوان هم در رتبه هشتم قرار دارد. به این ترتیب حدود نیمی از کشورهایی که در جمع پرسرعت‌ترین پهنای باند اینترنت در جهان دیده می‌شوند، در ردیف کشورهای آسیایی قرار دارند. هرچند سال 2013 برای اندونزی چندان خوشایند نبود و تنها کشور آسیایی محسوب می‌شود که روندی نزولی در سرعت پهنای باند و رده بندی جدول مربوط به آن داشته است. کاهش 30 درصدی سرعت پهنای باند اینترنت این کشور، متوسط سرعت آن را به 9.7 مگابیت بر ثانیه رسانده است و همین امر باعث شد تا اندونزی از جمع 100 کشور جدول بیرون بیاید و به جایگاه صد و پانزدهم نقل مکان کند.


هندوستان نیز تنها بازار بزرگ و عمده آسیایی است که با متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت 9 مگابیت بر ثانیه پس از اندونزی قرار گرفته است و البته چین نیز با متوسط سرعت 11.3 مگابیت بر ثانیه نتوانسته در این زمینه جایگاه چندان مناسبی به دست آورد. Hamadoun Toure دبیر کل اتحادیه بین‌المللی مخابرات معتقد است تقریباً همه بازارهای عمده آسیا تحت‌الشعاع این سرعت مناسب اینترنت و پهنای باند قرار گرفته‌اند و همین امر وضع بازارها را نسبت به سال گذشته حداقل 12 درصد بهبود بخشیده و ارتقا داده است.
وی معتقد است تمرکز بر سرعت بالای اینترنت در آسیا تأثیرات مثبت فراوانی در اقتصاد این قاره داشته است طوری که گاه برخی امور کاملاً زیر و رو شده‌اند. در حال حاضر اینترنت و بویژه پهنای باند، نقشی کلیدی در توسعه اجتماعی و اقتصادی ایفا می‌کند و باید حتی در کشورهای فقیر در اولویت قرار گیرد چرا که مطمئناً با این کار می‌توان به رونق اقتصادی چنین مناطقی کمک کرد.

5656

کد خبر 345018

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    194 3
    زین خلق پر ادعای شعار پرست شدم ملول/اینترنت ازاد و سرعت فراوانم ارزوست...
  • erfan A1 ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    87 1
    چه جالب حرف از مگا بیت میزنن!!! ما تو ایران یک صدم این هم گیرمون نمیاد و با کیلو بیت کار میکنیم!!!!
  • بی نام A1 ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    52 3
    خواهش می کنم کشورهایی مثل ژاپن و کره را نماد اسیا ندونید اخه کجای این کشورها به کشورهای اسیایی شبیه است اقتصاد تکنولوژی دمکراسی؟ طوری نوشتید استرالیا از کشورهای اسیایی عقب هست که ادم فکر میکنه استرالیا هم سطح کره شمالی هست
    • بی نام IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      40 2
      عموجون خیلی قشنگ گفتی ژاپن و کره و استرالیا باید برن اتحادیه اروپا عضو شن !
  • آرمان A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    84 2
    همیشه باید حسرت کشورای دیگه رو بخوریم.....
  • بی نام IR ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    57 1
    حداکثر سرعت در ایران 2مگابایت هستش واقعا که.جایگاه ایران چندمه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • رامين A1 ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      39 2
      اون دو مگا بايت كه شما ميفرماييد پهناي يك باند هست كه مخابرات يا شركتها اون رو به چهار يا هشت نفر ميفروشن در واقع 2 مگا بايت ميشود تقسيم به چهار يا هشت در حقيقت ميشه نيم مگا بايت يا 500 كيلو بايت
    • جیم جارموش IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      14 18
      البته شاتل و یکی دو شرکت دیگر هم چند وقتی میشه که سرعت 8 مگابیت رو ارائه کردند اما در همه مناطق مخابراتی قابل دسترسی نیست
    • بی نام IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      17 1
      تازه همونم بایت نیست. بیته. یعنی شما 500 کیلو بیت در ثانیه (اگر خوش شانس باشی) داری.
  • :-) IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    102 0
    چی میگن اینا؟ مگ؟ ما هنوز در کیلو قوته وریم!
  • علی IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    122 1
    واقعا دلم برای مردم استرالیا سوخت . واقعا سرعت زیر 4.8 مگابیت در ثانیه خوشایند نیست منم قبول دارم. پیشنهاد میکنم بیان ایران . اینترنت مخابرات داریم سرعت باقلوا ، هلو فراتر از این حرف ها حالشو ببرن. فقط خواهشن یادشون نره معرفی نامه از شرکت یا ... داشته باشند چون سرعت بالای 128 گیگابیت (باور کنید گیگابیت) رو بهشون نیمدن زیر اون میدن اونوقت ماه شرمنده میشیم.
  • بی نام IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    34 12
    سرعت اینترنت ایران عالییییییییه ما همیشه رکوردداریم!خبر 1 توصیه بهت دارم،هر وقت نخواستی کامنتی برای خبرت تایید کنی خب از اولش نظرات اون خبرو ببند که ما سرکار نباشیم
    • بی نام A1 ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      20 4
      به این دوستمون منفی ندید اگه توجه کنین از سرعت کم انتقاد کرده :)درضمن در مورد انتقادش از بخش نظرات منم موافقم چرا بعضی از خبرها بخش نطرات نداره؟؟
    • بی نام A1 ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      14 7
      سمت شما در مخابرات یا شرکت زیرساخت چیه؟
  • موج A1 ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    25 1
    روتون نشد سرعت اینترنت ایران رو بگین چندمه تو جهان؟
  • نفهم (بلا نسبت بزرگترام) A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    15 22
    اینترنت رو با e مینویسن یا با i ؟؟ اینترنتو بی خیال بچسبیم سیب زمینی بهتر نیس؟ راستی من دیشب نشستم دارم فکر می کنم به قول محصولین محترم جمهوری اسلامی ایران، ایران روزی حدود یک میلیون بشکه نفت صادر می کنه. با این اوضاع ایران سالی 365 میلیون بشکه نفت صادر میکنه. ما همون 300 میلیون بشکه نفت رو در نظر می گیرم که سهمیه هر ایرونی حدود 4 میلیون بشکه نفت در سال میشه. هر بشکه نفت هم 100 دلار در نظر بگیریم. با یه ضرب ساده 400 میلیون دلار سهم سالانه هر ایرونی میشه. هنوز ذخایر گاز و معادن وفلزات و جنگل و موقعیت استراتژیک و تنگه هرمز رو نادیده می گیرم. من میگم آقایان محترم ما سالانه 400 میلیون دلار ازتون نمیخواییم. از این 400 میلیون دلار سالی فقط و فقط یک میلیون دلار به هر ایرونی بدین بقیشم نوش جونتون.
    • بی نام A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      15 1
      امارت اشتباه سهم هر ایرانی 4 بشکه نفت میشه که می شود 400 دلار یا 1 میلیون تومان یعنی هر خانواده ایرانی 6 میلیون تومان درسال تازه قبل از تحریم سهم هر ایرانی 2.5 بشکه بود یعنی هر خانواده 5 نفره 15 میلیون تومان در سال اگه ایران هم مثل نروژ بشه خیلی خوب میشه چون نروژ یک صندوق داره که سود فروش نفت رو در اون جمع می کنه الان حدود 800 میلیارد دلار ارزش داره یعنی حدود 2.4 میلیون میلیارد تومان که با توجه به جمعیت 5.5 میلیونی نروژ سهم هر فرد 400 میلیون تومان و هر خانواده 5 نفره معادل دو میلیارد تومان ثروت دارند !!!!!
    • بی نام A1 ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
      8 0
      ببخشید حواسم نبود اشتباه نوشتم قبل تحریم سهم هرایرانی 2.5 برابر بود یهنی 10 بشکه
  • بی نام US ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    62 2
    آقا کاشکی همون قدر که انرژی هسته ایی حق مسلم ماست .اینترنت پر سرعت هم حق مسلم ما می بود!!
  • بی نام IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    13 0
    اینترنت ما خوبه نه...
  • امیر A1 ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    21 0
    همه به فکر پیشرفتن .... الا ما
  • ارشمیدس EU ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    13 19
    کاربر "نفهم" ریاضی اصا خوندی تا حالا؟؟؟؟چه جور حساب کردی سهم هر ایرانی 4میلیون بشکه نفت میشه؟ یه چن سال ریاضی بخون بعد بیا این معادلرو حل کن! 300 میلیون تقسیم بر 80 میلیون چن میشه؟!میشه 4میلیون؟؟؟؟! ضمنا الان کمتر از یه میلیون بشکه نفت ایران صادرات داره و همونم بلوکه شده تو کشورهای دیگه که جدیدا قسطی پول نفتمونو بزور بهمون برمیگردونن !
    • بی نام A1 ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۵
      1 0
      دوست عزیز توهین نکن حرفی که تو میزنی نشون دهنده شعور و فرهنگ تو اون گفت در سال حالا گیریم اشتباه باشه باید اینجور جواب بدی اصلا مگه خودت اشتباه نمیکنی اصلا ؟
  • علی IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    6 0
    داغ دلم داره تازه میشه...
  • بی نام IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    11 0
    صبر داشته باشيد هموطنان !!! انشاء ا.... ٣٥ سال ديگه سرعتمون از كيلو بايت به مگا بايت ميرسه ؛-)
  • محمد.م A1 ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    9 0
    بعد میگن چرا جوونا از ایران کوچ میکنن و میرن اونور آب؟ خوب امکانات خوب بدین به این جوونا نامردن اگه یکیشون تو فکرش به زندگی خارج از ایران فکر کنه اینترنت هم یکی از چیزایی هست که واقعا محدود هست
  • نفهم (بلا نسبت بزرگترام) A1 ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    4 1
    رؤسا خیلی ببخشین. من توی محاسباتم اشتباه کردم. برای هر نفر حدود 4 بشکه میشه که با هر بشکه با 100 دلار قیمت، سالی برابر 400 بشکه حدود یک میلیون و دویست هزار تومن سهم هر ایرونی میشه. یعنی ماهی حدود 100 هزار تومن. بالاخره نفهم هستم و هر کسی هم می تونه اشتباه کنه. اما ما به همین ماهانه 100 هزار تومن هم راضی هستیم. پول سایر منابع و معادن و حوزه ها رو هم نمی خواییم.
  • بی نام A1 ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    6 1
    من با اینترنت دیال آپ وارد شدم با سرعت 35 کیلو بایت!!!! در دقیقه!!! صفحه گوگل برای من حدود پنج دقیقه طول کشید با باز شد صفحه اصلی خبرآنلاین هم حدود 12 دقیقه و این صفحه هم به ایضا راستی من برم بیرون از اینترنت میخوام یه زنگ به مامانم بزنم تلفن مشغوله!! با این اینترنت دیال آپ
  • بی نام IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    7 0
    خبرآنلاین دیگه از این اخبار که به قصد مغشوش‌کردن ذهن ما منتشر می‌کنی، منتشر نکن!!!
  • بی نام US ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۶
    0 12
    بي انصافهاي غريب پرست. به جاي اينكه بگيد اسيا داره از اروپا جلو ميفته ميگيد كشورهاي موفق اسيايي رو نمود اروپا معرفي كنن؟؟؟؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین