ایرنا نوشت:

کاهش حجم بارندگی ها، اضافه برداشت از آب های زیرزمینی کشور و رعایت نکردن الگوی مصرف از عمده مواردی است که سبب روشن شدن چراغ خطر وضعیت آبی کشور شده است

حجم کنونی آب موجود در مخازن سدهای تهران 36 درصد در مقایسه با دوره مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است. حجم کنونی آب مخازن سدهای تهران 394 میلیون مترمکعب گزارش شده که این میزان در مقایسه با زمان مشابه سال آبی گذشته، 36 درصد کاهش نشان می دهد. براساس این گزارش حجم آب موجود در مخزن سدهای تهران در زمان مشابه سال آبی گذشته 617 میلیون مترمکعب ثبت شده بود. همچنین حجم آب ورودی به مخازن سدهای تامین کننده آب استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 280 میلیون مترمکعب گزارش شده است.
 میزان آب ورودی به مخزن پنج سد زیرپوشش شرکت آب منطقه ای تهران در زمان مشابه سال آبی گذشته، 343 میلیون مترمکعب بوده است. حجم آب ورودی به مخازن سدهای تهران از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه 92) تاکنون، 18 درصد در مقایسه با دوره مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است. در حال حاضر تنها 21 درصد از حجم مخازن سدهای استان تهران از آب پر شده است. این در حالی است که مصرف آب شهروندان بخصوص تهران افزایش داشته و جمع مصرف آب در تهران از آغاز سالجاری تاکنون به 928 میلیون و 222 هزار مترمکعب رسیده است.
تهران رکورد مصرف آب را شکست محمد پرورش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران نیز گفت: با وجود آنکه هنوز در فصل زمستان به سر می بریم، اما در روزهای گذشته مصرف آب در شهر تهران به سطح مصرف در روزهای گرم تابستان رسیده است. او با اشاره به قرار داشتن در آستانه سال جدید و خانه تکانی های شهروندان، گفت: طی روزهای گذشته مصرف آب شهر تهران به دو میلیون و 900 هزار مترمکعب رسید که این میزان معادل مصرف روزانه آب در ماه های خرداد و تیر است.

علیرضا نوذری پور معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز با بیان اینکه امسال حدنصاب مصرف آب در تهران شکسته شده، گفت: اگر هم اکنون دچار مشکلات کم آبی هستیم، در اثر افزایش بی سابقه دما در تابستان گذشته است. او توضیح داد که در روز سوم مرداد درجه حرارت به 43.6 رسید که گرم ترین روز سال در استان تهران بود و مصرف آب به سه میلیون و 420 مترمکعب که بالاترین میزان خود در تاریخ بود، رسید.
معاون آبفای استان تهران به افت سطح آب در برخی نقاط دشت های تهران و ورامین تا 1.5 متر اشاره کرد و گفت: در حالی که سهم سرانه آب تجدیدپذیر در 35 سال گذشته برای هر ایرانی شش هزار و 860 مترمکعب در سال بود، اکنون به زیر یکهزار و 700 مترمکعب رسیده است.
نوذری پور در خصوص استفاده از منابع زیرزمینی نیز گفت: در حالی که در حالت عادی استفاده آب از منابع زیرزمینی 25 درصد و از منابع سطحی 75 درصد است، در زمان کنونی میزان استفاده از منابع آب زیرزمینی 40 درصد و منابع آب سطحی 60 درصد شده است. بنابراین با توجه به هشدارهای پی در پی وزارت نیرو مبنی بر صرفه جویی در مصرف آب و شرایط نامناسب بارندگی کشور جا دارد تمام هموطنان نسبت به مصرف بهینه و اصلاح الگوی مصرف آب توجه کنند.


23231

کد خبر 345249

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    8 3
    چرا پس بساز بفروشها چطوری خونه بسازند؟
  • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    8 9
    فکر نکنم خون تهرانی ها از بقیه مردم رنگین تر باشه!
  • مشهدی A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    4 1
    شهر مشهد در بحرانی ترین شرایط کمبود آب قرار دارد ، در تهران دست کم دو یا سه مرتبه برف بارید ولی امسال در مشهد کلن بارندگی تعطیل بود ، بخاطر عدم بارندگی و برداشت بی رویه آب ، دشتهای اطراف مشهد و خیلی از شهرهای شرقی و مرکزی ایران نشست کرده و ممکنه حادثه زیست محیطی خیلی خیلی بدتر از خشک شدن دریاچه ارومیه را به همراه داشته باشه ولی متاسفانه چون زیر زمین قرار داره و دیده نمیشه کسی به فکر پیشگیری نیست ، از طرف دیگه مسئولین این استانها اکثرا بومی نبوده و در نتیجه دلسوز نیستند
  • بی نام A1 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    10 0
    طبیعی هست که مصرف آب زیاد بشه چون جمعیت تهران هر روز اضافه میشه انتظار ندارید که مصرف آب کم بشه؟ هر روز تعداد ساخت و سازها اضافه میشه و باعث بارگذاری جمعیت جدید تو تهران میشه به جای هشدارها جلوی افزایش جمعیت رو بگیرید
  • بی نام A1 ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    5 0
    پس حالا از ما بهترون چه جوري استخراشونو پر كنن ؟؟!