فارس نوشت:

بالغ بر ۲۷ درصد از برق تولید شده در آلمان، بعنوان بزرگترین اقتصاد اروپا، در سه ماهه نخست سال جاری از انرژی‌های تجدید پذیر تولید شده است که این میزان معادل حدود ۷۸ درصد از برق تولیدی ایران در این مدت است.

به نقل از شینهوا، بنا به اعلام انجمن فدرال صنایع انرژی و آبی آلمان، در سه ماهه نخست سال جاری میلادی بالغ بر ۴۰.۲ میلیون کیلووات ساعت برق با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر در این کشور تولید شده است.

بنا به گزارش این انجمن، در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۳ معادل ۳۵.۷ میلیون کیلووات ساعت برق در آلمان از منابع انرژی تجدید پذیر تولید شده است که این میزان در سال ۲۰۱۴ با ۱۲ درصد افزایش همراه بوده است.

بر اساس آمار ارائه شده دولت فدرال آلمان، از بالغ بر ۶۳۴ میلیون کیلووات ساعت برق تولید شده در این کشور در سال ۲۰۱۳، بالغ بر ۲۴ درصد از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید شده است.

بر اساس برنامه طولانی مدت دولت آلمان، این کشور قصد دارد سهم تولید برق از منابع پاک و تجدید پذیر را تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۸۰ درصد افزایش دهد.

این در حالی است که بنا به اعلام روابط عمومی شرکت توانیر، در سال ۱۳۹۳ بالغ بر ۲۰۵.۹۵۱ میلیون کیلووات ساعت در ایران برق مصرف شده است که از این میزان تنها ۸.۶ درصد به تولید برق از منابع بادی-خورشیدی- هسته‌ای مربوط بوده است.

مصرف برق در ایران بطور سالانه بالغ بر ۱۰ درصد افزایش می‌یابد و همین امر از تمرکز بیش از پیش کارشناسان تولید برق بر تولید آن از انرژی‌های تجدید پذیر می‌کاهد.

بر اساس همین افزایش سالانه ۱۰ درصدی، ایران مجبور است تا ظرفیت تولید برق خود را به سرعت افزایش دهد و به دلیل سریع‌الاحداث بودن نیروگاه‌های حرارتی و گازی عمده منابع موجود صرف ساخت این نیرو گاه‌ها می‌شود. ساخت و تکمیل نیروگاه‌های گازی و حرارتی تنها حدود ۲ سال زمان نیاز دارد.

یکی دیگر از علل عدم استقبال از تولید برق از منابعی مانند خورشید و باد در ایران، نداشتن توجیه اقتصادی برای احداث این نوع نیروگاه‌هاست.

تا کنون بعلت هزینه پایین گاز و سوخت برای نیروگاه‌های حرارتی و گازی، احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی از توجیه اقتصادی برخوردار نبوده‌اند، اما با جدی‌تر شدن اجرای فازهای طرح هدفمندی یارانه‌ها و نزدیک شدن هر چه بیشتر قیمت سوخت به قیمت‌های واقعی، هزینه‌های مورد نیاز برای احداث و راه اندازی نیروگاه‌ها با سوخت‌های تجدیدپذیر در حال حاضر در حال ورود به محدوده توجیه‌پذیری اقتصادی است.

در سال گذشته با استفاده از منابع پاک و تجدیدپذیر بالغ بر ۲۲۰ مگاوات بر ظرفیت تولید برق ایران افزوده شده است.

بنا به اعلام شرکت توزیع نیروی برق ایران، در حال حاضر مطالعاتی نیز برای احداث نیروگاه‌ها و تولید برق از منابع تجدید پذیر در نقاط مختلف کشور در دست بررسی قرار دارد.

صدها روستا نیز بعلت عدم امکان انتقال برق از طریق کابل، در حال حاضر از مبدل‌های خورشیدی و بادی برای تولید برق استفاده می‌کنند.

این شرکت همچنین اعلام کرده است که بر اساس برنامه‌های موجود، بازدهی نیروگاه‌های کشور سالانه ۱ درصد افزایش خواهد داشت.

 

23503

کد خبر 354361

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی US ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    19 0
    خیلی زیاده‌ها: 27 درصد از انرژی پاک ما چون نفت مفت داریم خورشید برامون نمی‌صرفه
  • بی نام A1 ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    10 0
    آلمانه دیگه
  • بی نام A1 ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    11 2
    بهترین کار راه اینه که روی پشت بام منازل به طور رایگان تجهیزات نصب بشه و با فروش مازاد تولید برق هزینه ها و سود آن به شرکت های ارائه دهنده برگرده که البته هزینه های اولیه بالایی داره اما در صورت شروع میتونه بسیار کارآمد باشه
  • بی نام A1 ۰۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۱
    10 1
    مي گفتند با هدفمندي يارانه ها، قسمت اعظمي از برق ايران از انرژي تجديدپذير تامين مي شود. چه شد؟
  • بنده خدا IR ۰۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۱
    10 1
    آقا این جاده قم تهران و میشه از این صفحات خورشیدی گذاشت هزینه اولیه سنگینه شاید ولی جبران میکنه میشه باهاش چزاغهای اتوبان که هیچ شهر قم و روشن کرد
  • رضایی IR ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۲
    7 0
    ممنون از سایت خوبی که دارید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین