مولاوردی: راه دموکراسی از خانواده شروع می شود/ افروز: نباید دختران را از سن بالای ازدواج ترساند

همایش ملی چالشهای خانواده ایرانی به مناسبت روز خانواده در دانشگاه الزهرا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،درهمایش ملی چالشهای خانواده ایرانی شهیندخت ملاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: امروز خانواده دچار تحولاتی مانند کوچک شدن ابعاد خانواده،افزایش طلاق،بالارفتن سن ازدواج شده که این تحولات جهانی هستند و مختص کشور ما نیستند.
او با بیان اینکه عوامل دیگری هم در این تحولات تاثیرگذار بوده اند مانند گرایش به مهاجرت، سالمندی و ایدز گفت: همچنین امروز با تغییر نقش زنان، مردان و فرزندان و تغییر الگوی خانواده مواجه ایم که بعضی کارکردها را دچار اختلال کرده و باعث شده تا خانواده هسته ای شوند.
او ادامه داد: امسال روز خانواده به نام اهمیت و نقش خانواده در حصول اهداف توسعه نامگذاری شده است.
ملاوردی گفت: ایران در حال تجربه سریع تغییرات اجتماعی است که از جمله آنها می توان به بالا رفتن سطح تحصیلات زوجین، کاهش نرخ باروری، درگیر شدن زنان در اشتغال، کمتر شدن گذراندن اوقات فراغت در کنار یکدیگر نام برد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: این مسائل باعث شده تا از فروپاشی نهاد خانواده حرف زده شود اما نگاه دیگری هم وجود دارد که می گوید که این فروپاشی نیست، بلکه فقط خانواده د ر معرض آسیب است و باید با تشریک مساعی دولت از شدت آسیبها کاست.
او ادامه داد: شناخت و تببین درست و فهم واقع گرایانه از آسیبهاست که به مهار آن می انجامد.

او با بیان اینکه امروز خانواده نیاز به توجه ویژه دارد گفت: هرچند خانواده چالشهای چندگانه دارد اما توجه به مادران می تواند به بهبود وضعیت وضع آنها کمک کند.

او گفت: خانواده اگر براساس مشارکت و برابری بنا نهاده شود می تواند دموکراسی را در جامعه و خانواده تقویت کند.
ملاوردی تاکید کرد اگر به دنبال دموکراسی واقعی هستیم و آن را آرمان خود قرار داده ایم باید خانواده را دریابیم چون راه دموکراسی از خانواده می گذرد و دموکراسی از خانه شروع می شود.


سن زیستی و سن شناسنامه ای


در ادامه غلامعلی افروز رئیس سابق دانشکده روان شناسی دانشگاه تهران گفت: خانواده تنها نهاد فطری، طبیعی ، بی بدلیل و محبوبترین نهاد در گستره هستی است که سایر نهادها برای قوام و دوام آن تاسیس می شوند.

او ادامه داد: اصل 10 قانون اساسی می گوید باید هدف و جهت همه برنامه های دولت برای حفظ و قوام خانواده باشد.

او با بیان اینکه ایران نیاز به وزارت مقتدر خانواده دارد گفت: کشور کانادا سالها پیش آن را ایجاد کرده و ما هم باید داشته باشیم چون وزارت جوانان شوخی است چون کودک، زن و مرد و پیر و جوان همه در وزارت خانواده جا می گیرند.

افروز گفت: تعداد تولد دختران و پسران برابر است و خداوند آنها را به طور مساوی می آفریند اما چون سقط جنین دختر به طور نهان و آشکار در کشور ما انجام می شود باعث شده تا تعداد پسرها بیشتر باشد.

افروز با اشاره به اینکه در ایران در برابر هر هزار دختر 20 تا 40 ساله، هزار و 24 پسر داریم گفت: اما باورهای کلیشه ای این است که تعداد دخترها بیشترند و این آمارهای غلط پیامدهای بد فرهنگی دارند.

او ادامه داد:کسانیکه می گویند 4 تا 6 میلیون پیر دختر داریم پویایی فکری ندارند چون دختران 40 ساله امروز از دختران 20 ساله 70 سال پیش در سن زیستی بهتری هستند.
این روان شناس گفت: سن زیستی مهمتر از سن شناسنامه ای است و حتی سن روانی مهمتر و دختر 40 ساله امروزی از دختر 20 ساله هفتاد سال پیش جوانتر است بلکه سن زیستی او قویتر و بالاتر است.

او ادامه داد: در صدا و سیما افراد کم سواد می گویند ازدواج دختران در سن 35 سالگی اشکال دارد، اشتباه است چون تحقیقات نشان می دهد سن زیستی این دختران جوانتر است.

افروز با بیان اینکه نباید نگران فرزند آوری این دختران شد گفت: ازدواج در سن زیستی و روانی مهم است و اگر پسرها هم کوچکتر باشند اشکالی ندارد چون در سالهای اخیر سن بلوغ جابه جا شده است.
او تاکید کرد: فرزند آوری در سن بالای 40 سال مانند فرزند آوری دختران 20 ساله در 80 سال پیش است.

او گفت: در کشور انگلستان، به مدت 10 سال آمار زایمان 5 هزار زن بین 46 تا 55 سال را ثبت کردند که تنها 1.1 درصد فرزند این زنان دچار سندروم دان شده بودند.

افروز گفت: این نشان می دهد بارداری در سن بالا اشکال ندارد چون اتفاقا زنان در سن بالا محتاط ترند و از لحاظ بهداشتی بیشتر به خودشان می رسند و استانداردهای بهداشتی را رعایت می کنند.

او ادامه داد: بنابراین روان شناسان، جامعه شناسان و پزشکان باید اطلاعات خود را بازنگری کنند و دختران را از ازدواج در سن بالا نترسانند و ناخواسته به ازدواج نکردن افراد دامن نزنند.
46232

کد خبر 355648

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اميد A1 ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    38 23
    اين ديگه چه حرفيه مگه پسرها در اين دوره زندگي نميكنن و مال80سال پيش هستند .فكر كنيد بعد حرف بزنيد.
    • بی نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
      13 18
      مطلب رو دوباره بخون در مورد وضعیت زنان تو ایران هست چه ربطی به مردها داره زود به شما بر میخوره
  • بی نام PL ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    39 37
    اتفاقا استاد بنده که متخصص ژنتیک هستند سالها پیش گفتند که در بارداری سن بالاتر به خاطر مراقبت و حساسیت بیشتر مادر میزان سندرم داون و ناهنجاری های جنینی کمتر از بارداری های سن زیر 35 سال هست
    • بی نام IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
      13 4
      یعنی موندم اینا که منفی دادن، منظورشون چی بوده؟
  • بی نام A1 ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    21 21
    رئیس سابق دانشکده روان شناسی دانشگاه تهران :؟؟؟؟ ای بابا طرف روانشناسه . جدی نگیریدش . خواسته مرحمی بر دل دختران 40 ساله و پیر دختران بزاره . خوب بابا جان دخترهای ایرانی اهل زندگی و شوهر داری نیستن . فقط میخوان مرد بدبخت رو سرویس کنن . برای همین هم پسره میره خارج زن میگیره .
  • بی نام A1 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    15 16
    طلاق و بالارفتن سن ازدواج درست است که معضل جهانی است. اما دلیل آن تقلید کورکورانه ما از غرب و آمریکا و کاناداست. از تخم مرغ اردک بیرون نمی آید. وقتی ما کارهای آنها را الگو میکنیم پس نتایج آنها را هم برداشت می کنیم. نتایج آنها نسبت به خانواده بسیار اسفبار است. همه شعارهای این شکلی باعث شده زن به کالا تبدیل شود. افرادی که آنها را الگو قرار می دهند چه مردم باشند و چه مسئولینی که نگران هستند مبادا دختران ازدواج کنند و از ازدواج دختران ناراحت می شوند، باعث می شود زنان و دختران ما بحران های زیادی پیدا کنند و پیر شوند و به دروغ هم می گویند دختر 40 ساله امروزی از دختر 20 ساله دیروزی سالم تر است. اما واقعیت های جامعه دارد عکس این موضوع را نشان می دهد. شما را به خدا دست از این گمراه سازی ها بردارید.
  • بی نام A1 ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    23 6
    یکی دیگر از موارد دموکراسی هم اختیار داشتن در تعداد فرزندان است..........
  • بی نام IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    14 14
    درود بر افروز
  • محمد اكبري محقق A1 ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    17 15
    سركار خانم مولاوردي سن بالاي تجرد دختران از نظر زيستي و اجتماعي آسيب است وقابل دفاع نيست مگر اينكه شما به يافته هاي جديد رسيده باشيد ولي كار علمي و ميداني چيز ديگري را نشان مي دهد
  • شیدا IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    24 21
    آفرین گل گفتی نمونش خود من 36 سال سن دارم ولی هرکی منو میبینه میگه 25 سالته چون به خودم میرسم ورزش میکنم خوب میخورم و سعی میکنم خودمو جوون نگه دارم ولی اینکه ازدواج کنم یا نه خدا میدونه فعلا که راضیم
    • پ EU ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
      12 8
      بستگی به هدف شما داره گاهی ازدواج مانع رسیدن به اهداف میشه و گاهی سریع ترین راه.....بهتره هممون قبل از اینکه دیر بشه به ننتیجه برسیم که چرا می خوایم جوون بمونیم ؟چرا ازدواج کنیم؟ .......یا اصلا چرا زندگی کنیم؟؟؟
  • بی نام IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    21 16
    اتفاقا بايد از سن بالا ترساند تا قبل اينکه خودشان از خودشان بترسند.
  • بی نام IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    31 12
    دختر ها همين الان به فکر هزار تا چيز هستند که شوهر پيدا کردن را خيلي سخت کرده لطفا شما ديگه چيزي به اين ها اضافه نکنيد.
  • بی نام IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    10 13
    درسته که در خانواده باید به اعضا اهمیت داد اما قاتی نکنید با دموکراسی. چقدر مطالب خام گفته میشه
  • بی نام IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۸
    13 15
    خانواده بر مبنای مشارکت عالیست اما بر مبنای برابری افتضاحه و هیچکدوم به دموکراسی ربط نداره.
  • بی نام EU ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    23 17
    خوب خانمی که در 40 فرزند بیاره 10 سال بعد میشه یه بچه 10 ساله و یه مادر 50 ساله با این حوصله های امروزی.... چه لزومی داره بهترین سالهای عمر یک دختر صرف کارو درس و پیشترفت و توسعه بشه و کلی تنهایی و سختی رو تحمل کنه بعدشم بشه یه عروس 40 ساله و یه مادر 50 ساله کاش همین فکرو راجع به دختر خودشون بکنن واقعا دلشون میاد؟؟؟؟؟؟؟ حل مسائل به هرقیمتی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
      17 11
      دقیقا موافقم .متاسفانه بعضی روانشناسان که فقط منافع زن هارو در نظر میگیرند زمانی مردان رو تماما مقصر میدونن والان هم بجه های اینده رو فدای خواست های بی حد و مرز خودشون میکنن .
  • محمد A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    16 16
    يافته هاي علمي و اجتماعي ميگه سن بالاي تجرد دختران نوعي اسيب است علوم زيستيم اينو تاييد مي كنه حالا لابد خانم مولاوردي يافته جديدي دارن
  • بی نام IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    17 19
    امروز میگن طلاق پدیده جهانی است پس باید وارد آن شویم. فردا می گویند فساد و همجنسبازی هم پدیده جهانی است و ناچاریم. همه اینها از خودباختگی و انفعال نشئت میگیره. هنر نیست که وارد هر پدیده جهانی شد اسلام عزیز ما اومده که این پدیده های کثیف جهانی دامنگیر ما نشود اما بخاطر تفسیر اسلام بر مبنای مفاهیم غربی که از سوی خیلی ها امروزه صورت می گیرد ناگزیر به پذیرش و وارد کردن هر زشتی و پلشتی از دنیای شکست خورده و مرده ی غرب هستیم. کمی بیدار شوید خبرآنلاینی ها. دوستان بیدار شید. شما را بخدا هر حرفی رو منتشر نکنید
  • هرکی US ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    8 5
    راست میگه خب... خیلی مارو میترسونن از این بابت.. خدا خیرت بده مولاوردی بخدااا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین