۰ نفر
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۴
بدرقه پیکر عکاسی که تاریخ معاصر را ثبت کرد

مراسم تشییع پیکر حسین پرتوی عکاس پیشکسوت انقلاب سه‌شنبه از برابر خانه هنرمندان برگزار شد تا ثبت‌کننده لحظه‌های بزرگ تاریخ معاصر در بهشت‌زهرا آرام بگیرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وقتی از دنیا رفت همه یاد آن عکس معروفی افتادند که می‌گفتند سرنوشت یک نظام را تغییر داد. عکس دیدار همافران با امام (ره). حسین پرتوی، با ثبت کردن آن لحظه‌های و لحظه‌های بزرگ دیگری در ذهن مردم ایران از بین ما رفت.

در مراسمش علی ربیعی، وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی، رییس شورای شهر تهران و علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر ارشاد حضور داشتند.

اما در کنار آنان حضور پرسنل نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی توجه‌ها را به خود جلب می‌کرد. آنها که آمده بودند تا خاطره عکس پرتوی از همافران و امام (ره) را در ذهن زنده کنند.

مراسم سخنرانانی هم داشت. علی‌ قلم‌سیاه، عکاس پیشکسوت و مجری مراسم یکی از آنها بود که گفت: «امروز به بدرقه شخصیتی آمده‌ایم که دوران زندگی خود هنر انسان بودن،‌عشق ورزیدن، دوست‌داشتن و گزارش به تاریخ را به میدان عرصه مطبوعات کشور آورد. حسین پرتوی نامی جاودان در تاریخ فرهنگ کشور خواهند ماند. امروز عزاداران فقط خانواده او نیستند بلکه همه کسانی که با او بزرگ شدند و از او هنر دیدن از پشت دوربین را آموختند، عزادار هستند. او آنقدر برای همه مهربانی داشت که امروز فقط می‌توان برای بدرقه او اشک ریخت.»

علی ربیعی وزیر کار دولت یازدهم هم گفت که برای ادای احترام به مرحوم پرتویی اینجاست: «این عکاس دو شخصیت فردی و اجتماعی داشت که برای همه ما درس‌آموزی دارد. شخصیت اجتماعی او را با عکاسی و کار بزرگی که در این زمینه انجام داده می‌شناسیم. عکسی که او گرفت نگه‌دارنده و تداوم‌دهنده لحظه‌ای از لحظات مهم تاریخ است. اغلب نمادها در یک لحظه ثبت می‌شوند اما به راستی که تداوم‌دهنده آن لحظه در تاریخ ملت هستند.»

ربیعی یادی هم از آن عکس معروف کرد: «امروز به پاسداشت هنر عکاسی در اینجا جمع شده‌ایم و می‌خواهیم با عکاس انقلابی مسلمان‌مان وداع کنیم. عکسی که او از دیدار همافران با امام (ره) گرفت چنان تأثیرگذار بود که توانست شهامت یک ملت را افزون کند و ملت را به سمت پیروزی سوق بدهد. این عکس توانست در ساختار حکومت پهلوی زلزله بیاندازد و حکومت را با ابهتی که تصور فروپاشی‌اش نمی‌رفت، ناامید کند. این عکس به دنیا و حامیان رژیم شاه نشان داد امیدی به سرکوبی انقلاب ایران نداشته باشند.»

او ادامه داد: «حالا در جایی که پیکر این عزیز جلوی ما قرار دارد و در حضور خانواده‌اش می‌خواهم در جامعه‌ای که هر روز در آن تنها‌تر می‌شویم بیش از این‌ها پشت هم باشیم. پرتوی با اخلاق خوب، فروتنی، خضوع و کم توقعی‌اش سمبل و الگوی ما است. من از طرف رئیس جمهور هم این اتفاق را به خانواده ایشان و جامعه هنرمندان و مطبوعات کشور تسلیت می‌گویم.»

احمد مسجدجامعی هم با اظهار تأسف از درگذشت حسین پرتویی گفت: «امروز یکی از عزیزترین چهره‌های هنری و رسانه‌ای و دوست‌داشتنی کشور را از دست داده‌ایم. چهار نسل از نویسندگان و عکاسان مطبوعات امروز اینجا جمع شده‌اند؛ جمعی که کمتر پیش می‌آید در چنین مناسبت‌ها و چنین مکان‌هایی گردهم بیایند. همکاران او و شاگردانش همگی به نیکی، خوبی، درستی، صداقت و صفای باطن حسین پرتویی اذعان دارند. من که با این جامعه زندگی کرده‌ام می‌دانم که او برای وطن، مردم و کشورش دلسوز بود.»

او افزود: «مهمترین ویژگی حسین پرتوی که برای همه اصحاب هنر و رسانه مهم است بی‌حاشیه بودن او بود. او در زندگی جز دوستی، نیکی و پاکی چیزی نمی‌دید. عکسی که او از بیعت همافران با امام (ره) گرفت اتفاقی نبود. شجاعت و درون‌مایه گرفتن این عکس نمی‌تواند بدون مقدمه در وجود هنرمند این چنین بخشی از تاریخ را به تصویر بکشد که در طول سال‌ها تکرار شود. هیچ واقعه‌ای را نداریم که هر ساله به مناسبت آن چنین فضایی تشکیل شود.»

مسجدجامعی همچنین گفت: «از حضور پرسنل نیروی هوایی در این مراسم تشکر می‌کنم. امیدوارم که کاری که حسین پرتوی انجام داد توسط دوستانش تکمیل شود. باید همیشه کسانی باشند که درباره عکس‌های او صحبت کنند و درباره شرایط دشوار کارش صحبت کنند. عکسی که او گرفت دستاورد انقلاب اسلامی در قالب تصویر است که مقالات هم حتی نمی‌توانست جای آن را بگیرد.»

در بخش دیگری از مراسم تشییع حسین پرتوی، علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد با بیان خاطراتش از دوستی با این عکاس گفت: «سال‌های 59 تا 65 که من مدیرکل تولید فیلم وزارت ارشاد بودم، حسین پرتوی هرازگاهی به دیدن من می‌آمد و درباره عکس و عکاسی با هم صحبت می‌کردیم. مهمترین ویژگی او مهربانی و نگاه زیبا و شفافش به جامعه بود. خیلی وقت‌ها که صحبت می‌کردیم با اینکه یکی از بزرگترین کارها را در دوره انقلاب انجام داده بود اما در حرف‌هایش هیچ ادعایی نمی‌دیدم و همین بی‌ادعایی او را روز به روز بزرگتر کرد.»

او افزود: «او با ثبت یک لحظه توانست برای همیشه در تاریخ جاودان شود. از همه مسئولان فرهنگی می‌خواهم از هنرمندان تا زمانی که زنده هستند قدردانی شود و ما هم بتوانیم در کنار زحماتی که آن‌ها کشیده‌اند تلاش کنیم.»

حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز با تسلیت درگذشت حسین پرتوی گفت: «رفتار ما در زندگی همیشه باعث بوجود آمدن قضاوت‌هایی می‌شود. من در طول سال‌های گذشته هیچ همکاری را به پاکی و درستی حسین پرتوی در حوزه مطبوعات ندیدم. او به هنر متعهد علاقه داشت و از آن برآمده بود. جامعه مطبوعات امروز عزیزی را از دست داد که امیدوارم مسیرش ادامه پیدا کند. امروز نه تنها ما بلکه دوربین هم که جسمی فیزیکی و بی‌جان است با روحی که هنرمندان به آن داده‌اند داغدار حسین پرتوی است.»

در پایان این مراسم هم سیاوش پرتوی با چشمانی اشکبار پشت تریبون قرار گرفت تا از کسی تشکر کند که در این هفت سال خیلی زحمت پدرش را کشیده بود. بعد به سمت مادرش رفت و دستانش را بوسید.

58244

کد خبر 356074

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امین IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    1 1
    مرحبا به چنین فرزند شایسته و قدر شناسی
  • محمد ایمانی فر از هرسین A1 ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    1 1
    روحت شاد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین