آمریکا در دوراهی ؛ هوای پاک یا برق ارزان؟

دولت اوباما مقررات سخت تازه ای را برای کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای از نیروگاه های زغالی معرفی کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ،سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا "طرح نیروی پاکیزه" را برای کاهش  گازهای کربنی به اندازه ۳۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ را معرفی کرد.

این مقررات شامل ۶۴۵ صفحه جزئیات در کانون طرح های باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای کاهش مهار روند گرمایش زمین و ترغیب کشورهایی مثل چین و هند به اعمال مقرراتی مشابه است.

طرح تازه بیش از هر چیز بیش از ۶۰۰ نیروگاه برق که با زغال کار می کند را هدف می گیرد. این نیروگاه‌ها بزرگ‌ترین منبع تولید آلودگی کربنی در آمریکا هستند و یک‌سوم از کل گازهای گلخانه‌ای تولیدشده در آمریکا را به جو زمین می‌فرستند.

ایالات آمریکا باید تا ژوئن ۲۰۱۶ طرح های اولیه خود برای پیروی از مقررات تازه را ارائه کنند.

جینال مکارتی مدیر سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا روز دوشنبه گفت که "وظیفه سازمان او حفاظت از سلامت عموم و محیط زیست است" و استدلال کرد که تغییرات آب و هوایی باعث تشدید خطر علیه سلامتی، جامعه و اقتصاد شده است.
هدف مقررات تازه این است که میزان گازهای کربنی نسبت به سال ۲۰۰۵ سی درصد کاهش یابد.

براساس طرح نیروی پاکیزه همچنین قرار است ذرات آلاینده، دی اکسید سولفور و اکسید نیتروژن بیش از ۲۵ درصد کم شود که تاثیر جانبی طرح اصلی خواهد بود.

منتقدان استدلال کرده اند که مقررات تازه باعث بسته شدن نیروگاه های برق در آمریکا می شود و قیمت برق را افزایش می دهد و می تواند به اقتصاد آمریکا به خصوص در بخش های تولید زغال سنگ لطمه بزند.

اما سازمان حفاظت از محیط زیست تخمین می زند که مقررات تازه باعث افت ۸ درصدی صورت حساب برق از طریق افزایش بازدهی و کاهش تقاضا برای برق خواهد شد.

"طرح نیروی پاکیزه" با تکیه بر حکم سال ۲۰۰۷ دیوان عالی آمریکا صادر می شود که به سازمان حفاظت از محیط زیست - به عنوان بخشی از قوه مجریه - اجازه می داد بدون نیاز به تایید کنگره، میزان دی اکسید کربن را براساس "قانون هوای پاکیزه" کنترل کند.

"قانون هوای پاکیزه" ابتدا در سال ۱۹۶۳ تصویب شد اما آخرین بار در سال ۱۹۹۰ متمم های عمده ای به آن اضافه شد تا روزامد شود.

منبع: بی بی سی
4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 358272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    6 0
    بهترين راه براي كاهش آلودگي هواي كلانشهرهايي مانند تهران، به تعطيلي كشاندن نيروگاههاي برق و تامين برق شهر از انرژيهاي نو است. اين راهي است كه تمامي كشورهاي مترقي در پيش گرفته اند. اميدواريم اين موضوع در كشور ما نيز محقق شود.
  • بی نام A1 ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    6 0
    اگر ترجمه مي كرديد "طرح برق پاك" و "قانون هواي پاك" بهتر بود چون در جامعه شناخته شده تر است. ممنون
  • بی نام IR ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    5 1
    اگر من رئيس جمهور بودم از اين فرصت ناب استفاده ميكردم و يك قرارداد بلند مدت جهت توسعه پالايشگاهاي گاز ايران توسط امريكا و صادرات گاز مايع به امريكا ميبستم . در اين كار اولا امريكا به دليل دست يافتن به يك منبع انرژي عظيم تضمين شده به سرعت اقدام به تبديل نيروگاههاي ذغالي به گازي ميكرد و از طرفي هم ما به مشتري و تكنولوژي تضمين شده دست ميافتيم. دوما امريكا به گاز ما وابسته ميشد و بنابراين روابط ما در حد عالي ميشد. حالا اونوقت ببينيد دلار چقدر ارزان ميشد.
    • بی نام A1 ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
      2 0
      مخلص تجزیه تحلیلتم