هفته‌نامه اقتصادی تجارت فردا به روال هفته های گذشته در کیوسک‌های روزنامه فروشی سراسر ایران در دسترس است. در این شماره و در حاشیه میزگردی با حضور روسای اتاق بازرگانی امارات و تهران کری خوانی بر سر فوتبال صورت گرفت.

از پرونده‌های این شماره می‌توان به «توفان در تهران»، «ایستاده در صدر» و «حراج تهران» اشاره کرد. گزارش اختصاصی دیدار فعالان بخش خصوصی با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پرونده «دیدار با هاشمی» و گفت‌وگو با مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور و حسن طائی معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در پرونده «دهه اشتغال» نیز از پرونده‌های خواندنی این شماره هستند. پرونده دیگر این شماره «حکایت دو نوبلیست» نام دارد که درباره زندگی و فعالیت‌های علمی گونار میردال و فردریش فون هایک است.

این نشریه اقتصادی در هشتاد و نهمین شماره خود گزارشی از میزگردی که با حضور روسای اتاق بازرگانی امارات و تهران برگزار شده را به چاپ رسانده است. این میزگرد، با حضور محمدرضا فیاض (سفیر ایران در ابوظبی)، سیف محمد عبیدالزعابی (سفیر امارات در تهران)، محمدثانی مرشد الرمیثی (رئیس اتاق‌های بازرگانی امارات)، یحیی آل اسحاق (رئیس اتاق تهران)، حمید حسینی (عضو هیات‌رئیسه اتاق تهران)، مسعود خوانساری (رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران) و حمید بن سالم (دبیرکل اتاق بازرگانی امارات) تشکیل شده است.

این میزگرد که با سوالات اقتصادی آغاز شد و طرفین تاکید کردند که تحریم درد مشترک ایران و امارات است، اما با طرح موضوعات طنز فوتبالی وکری خوانی سفیر و رئیس اتاق بازرگانی امارات با همتایان ایرانی خاتمه یافت.

یکی از پرونده های مهم این شماره تجارت فردا،گزارش اختصاصی از دیدار اعضای اتاق بازرگانی با آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی است. سه‌شنبه هفته گذشته، تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی تهران و ایران و فعالان بخش خصوصی به دیدار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام رفتند. آیت الله هاشمی رفسنجانی در این دیدار گفته است" چند بار این جمله را گفته‌ام که اگر فردی با برنامه قبلی و با قصد تخریب می‌آمد، نمی‌توانست بیش از این تخریب کند و اعتقاد دارم این میزان تخریب بیشتر ناشی از عدم درک واقعیت‌های موجود کشور بود اگرنه سناریوهای بدبینانه دیگری هم وجود دارد که نمی‌خواهم به آن بپردازم."

مشاغل فراموش شده در بازار تهران، پرونده دیگری در این نشریه است. برخی مشاغل بازار تهران نظیر پالان دوزی، مسگری، آهنگری، رنگرزی دیگر رونقی ندارند. در همین راستا، شهرام یوسفی‌ فر، نویسنده کتاب «سرگذشت بازار تهران و بازارهای پیرامونی آن در ۲۰۰ سال اخیر»، علت فراموش شدن حرفه‌های سنتی را مدرنیته، تحولات  فرهنگی و تغییر الگوی مصرف می‌داند اما معتقد است می‌توان بسیاری از این شغل‌ها را در قالب جاذبه‌های گردشگری احیا کرد.

 تجارت فردا به صورت پرونده به گردش مالی تاتو در ایران پرداخته است. در این پرونده آمده است که تاتوکاران مرد گران‌تر از تاتوکاران زن هستند. قیمت تاتوی کل بدن ۱۰ میلیون تومان آب می‌خورد و تاتوکاران برای کاری که حداکثر ۱۰ هزارتومان برایشان هزینه دارد، بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان دستمزد می‌گیرند.

مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوری  نیز در گفت و. گو با این نشریه، دهه ۹۰ را دهه سرنوشت در ایران می‌داندو اشتغال مهم‌ترین فاکتور در تعیین این سرنوشت است. او می گوید: در خوشبینانه‌ترین حالت، کشور در اواسط سال ۱۳۹۵ به سطح تولید ناخالص داخلی سال ۹۰ خواهد رسید.

عیسی کلانتری، وزیر اسبق کشاورزی نیز به مشکل دیگری اشاره کرده است؛ خشکسالی. از منظر او، سیاست‌های پوپولیستی کشور را به خشکسالی کشانده است.

3939

 

کد خبر 359062

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین