به گزارش خبرآنلاین، دبیرخانه جایزه کتاب فصل اعلام کرد پس از داوری دور اول در بخش ادبیات داستانی، رمانهای «بچههای کارون» به قلم احمد دهقان، «جناب آقای دیو» نوشته محمدعلی علومی از انتشارات عصر داستان و «پیوند زدن انگشت اشاره» اثر مهام میقانی از نشر زاوش به دور پایانی بیست و هفتمین دوره این جایزه راه یافتند.
همچنین در بخش شعر کتابهای «چند مجلس از دهه اول محرم» اثر سیدمهدی میرجعفری از نشر خیمه، «آن روزها گفتم» سروده مهدی فرجی از نشر نیماژ، «در به در درپی نیافتن» نوشته محسن سلیمانی از انتشارات فصل پنجم، «کودتای سفید» تالیف آرش شفاعی از انتشارات فصل پنجم، «نزدیکتر» به قلم علی سلیمانی از انتشارات فصل پنجم، «مراعات بینظیر» از مهدی رحیمی از نشر نیماژ، «اسمش همین است» سروده علیرضا آذر از نشر نیماژ، «نفخه فردوسی» اثر سارا جلوداریان هزاره ققنوس، «آخرین آغاز» سروده حامد حسینخانی از نشر نون، «ناپرهیزی» اثر سیدمهدی موسوی از انتشارات حوزه هنری قم و «بالهای بایگانی» به قلم سیدحسن حسینی به دور دوم داوری بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل رسیدند.
بنابراین گزارش، نشست خبری بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل ظهر امروز سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. نجفقلی حبیبی، دبیر علمی جایزه کتاب فصل در این مراسم از ارزیابی 3 هزار و 986 عنوان کتاب در این دوره خبر داد.
وی با اشاره به تاخیر در برگزاری بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل، اظهار کرد: این دوره از جایزه کتاب فصل به علت همزمانی با جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و درگیر بودن مجموعه برای برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با تاخیر برگزار شد. قرار بود این دوره از جایزه کتاب فصل در اواخر اسفندماه سال گذشته برپا شود اما به دلایل نامبرده شده، اکنون شاهد برگزاری آن هستیم.
وی با بیان این که در این مرحله از جایزه کتاب فصل، 3 هزار و 986 عنوان کتاب مورد ارزیابی قرار گرفتند، گفت: تعداد آثار ارزیابی شده در این دوره نست به دوره قبل که 4 هزار و 5 عنوان کتاب ارزیابی شدند، از تفاوت چندانی برخوردار نیستند اما نسبت به آثار پاییز 1391 (2 هزار و 776 عنوان کتاب) رشد خوبی داشتهاند.
وی عنوان کرد: در این دوره از جایزه کتاب فصل 198 اثر به مرحله دوم داوریها رسیدند که از آن میان، 7 اثر به عنوان آثار برگزیده و 22 اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند. دبیر علمی جایزه کتاب فصل بیان کرد: از میان 7 اثر برگزیده، 5 اثر تالیفی و 2 اثر ترجمه هستند. همچنین از مجموع آثار شایسته تقدیر، 15 اثر تالیفی هستند و 7 اثر در شمار آثار ترجمه قرار دارند.
همچنین مجید غلامی جلیسه، معاون آموزشی، فرهنگی و پژوهشی موسسه خانه کتاب در این نشست اظهار کرد: در این دوره از جایزه کتاب فصل، بیشترین آثار به ترتیب به گروه ادبیات با 698 عنوان کتاب، گروه علوم اجتماعی با 694 عنوان کتاب و گروه علوم کاربردی با 641 عنوان کتاب مربوط می شوند.
وی با بیان این که حجم آثار ترجمه در دو گروه فلسفه و کودک بیشتر از سایر گروهها است، افزود: در گروه فلسفه 174 عنوان کتاب ارزیابی شد که 81 عنوان ترجمه و 92 عنوان تالیفی بودند. همچنین در گروه کودک از 41 اثر ارزیابی شده، 148 عنوان ترجمه و 262 عنوان تالیفی بودند.
بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل که به بررسی آثار منتشر شده پاییز سال 1392 اختصاص دارد، برگزیدگان خود را 25 خرداد ماه ساعت 17 در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری معرفی خواهد کرد.
6060
نظر شما