درباره ابهامات سخنرانی فوکویاما در کنفرانس بازشناسی هویت شیعه

ماجرای نامه معروف چارلی چاپلین را به دخترش درباره لزوم حفظ نجابت و پوشیدگی زنانه لابد بارها شنیده اید و اگر کمی اهل تحقیق در وادی سینما باشید، قطعا این را هم می دانید که این نامه، واقعیت تاریخی ندارد و نویسنده اش نه کمدین معروف سینما، بلکه یکی از هموطنان خودمان؛ یعنی فرج الله صبا، از روزنامه نگاران پیشکسوت است. آقای صبا در اواسط دهه 1350 که مایل بود نوآوری هایی در مجله تحت سردبیری خود، یعنی مجله روشنفکر پدید آورد، برای ایده دادن به همکارانش، ستونی را که قرار بود عبارت فانتزی بر صدرش درج شود افتتاح کرد و خودش هم مطلب نخست آن را که نامه آکنده از نصایح اخلاقی و دینی و زناشویی چاپلین به دخترش جرالدین بود، جعل کرد؛ منتها چون سهوا عبارت فانتزی در بالای ستون درج نشده بود، اغلب مخاطبان، آن متن را واقعا نامه ای از چاپلین تلقی کردند و موضوع چنان گل کرد که الآن هم بعد از چهار پنج دهه توسط بسیاری از افراد، حتی توسط برخی از چهره های فرهنگی مشهور و معتبر مورد ارجاع قرار می گیرد و خیلی ها هم برای اثبات و مطلوبیت حجاب بدان استناد می کنند و در نهادها و ارگان های رسمی از صدا و سیما گرفته تا وزارتخانه ها و سازمان ها و کانون های آموزشی و پژوهشی، به عنوان سندی زنده بر اعتراف غرب نسبت به انحطاط فرهنگی و اجتماعی اش در خصوص برهنگی بانوان مورد توجه و تبلیغ قرار می گیرد. طرفه این که بعد از این موضوع، عده ای نابغه هم پیدا شدند و متن جواب جرالدین را هم به پدرش ابداع و منتشر کردند! هر چقدر هم که برخی از ما سینمایی نویس ها هر از چند مدت یادآور می شویم که این نامه سراسر غیرواقعی است، ظاهرا برد چندانی ندارد و حافظه جمعی مخاطبان، چنان محو محتوای اخلاقی این متن شده است که حاضر نیست به تصحیح و پالایش خاطرات جعلی اش بپردازد.
از این دست متن ها و اسناد ناواقعی که شهرتی فراگیر در حد اعتباری خدشه ناپذیر یافته است، می توان به وفور در جامعه مان جست و جو کرد. از وصیتنامه کورش کبیر گرفته تا برخی روایت ها که درباره رفاقت صمیمی بین پروفسور حسابی و آلبرت انیشتین داستان سرایی ها می کند و... (اخیرا هم نشریه ای هفتگی، مصاحبه ای ساختگی با مدیر تولید تلویزیونی آمریکایی منتشر کرده بود که در آن سخنان برخی گروه های افراطی فرهنگی داخلی درباره سینمای ایران تکرار شده بود که البته قبل از آن که به فراگیری نمونه های مشابه برسد، کوس رسوایی اش نواخته شد) یکی از تکرارشونده ترین متن هایی که سال ها است مورد استناد برخی از رجال سیاسی و دینی قرار می گیرد، سخنرانی فرانسیس فوکویاما در کنفرانسی موسوم به بازشناسی هویت شیعه است که بنا بر ادعای قائلانش، در سال 1986 و بعد از فتح فاو توسط رزمندگان ایرانی در اورشلیم برپا شد. طبق ادعای مدعیان، فوکویاما در این سخنرانی، چنین اظهاراتی کرده است: «شیعه پرنده ای است که افق پروازش خیلی بالاتر از تیرهای ماست ، پرنده ای است که دو بال دارد یک بال سبز و یک بال سرخ. بال سبز این پرنده همان مهدویت و عدالت خواهی اوست چون شیعه در انتظار عدالت به سر می برد ، امیدوار است و انسان امیدوار هم شکست ناپذیر است. شما نمی توانید ملتی را شکست دهید که مدعی است کسی خواهد آمد که در اوج ظلم و جور ، دنیا را پر از عدل داد خواهد کرد. بال سرخ شیعه ، شهادت طلبی است که ریشه در کربلا دارد و شیعه را فناناپذیر کرده است. شیعه با این دو بال ، افق پروازش خیلی بالاست و تیرهای زهراگین سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، اخلاقی و... به آن نمی رسد.این پرنده زرهی بنام ولایت پذیری بر تن دارد. ولایت پذیری شیعه که براساس صلاحیت هم شکل می گیرد، آن را تهدید ناپذیر کرده است. شیعه با شهادت دو چندان می شود. شیعه عنصری است که هر چه او را از بین ببرند بیشتر می شود.اینها (رزمندگان ایرانی) فاو را تسخیر کردند و می روند کربلا را هم بگیرند، بعد از آن، اینجا(اشاره به اورشلیم)را هم قطعا می گیرند. تا ولایت فقیه را نزنید ، نمی توانید به ساحت قدسی کربلا و مهدی تجاوز کنید...» البته این سخنرانی ادامه دارد و علاقه مندان می توانند با ورود واژه های فارسی مربوطه به موتورهای جست و جو در اینترنت، به سادگی متن کاملش را زیارت کنند.
نگارنده کاری به محتوای این متن ندارد و اتفاقا تشبیه شیعه را هم به پرنده ای با دو بال سبز و سرخ به مثابه دو عنصر مهدویت و شهادت، تلقی ای زیبا و تا حدی درست می انگارد. اما موضوع بر سر این نیست. سوال اصلی این جا است که منبع این سخنرانی و کنفرانس محل ایرادش چیست؟ تا آن جا که ذهن نگارنده یاری می کند، و اگر اشتباهی صورت نپذیرفته باشد، این خبر را اولین بار روزنامه کیهان چندین سال قبل منتشر کرد و بقیه رسانه ها هم در ابعادی پرشمار با استناد و یا بی استناد به آن، بازنشرش دادند و برخی هم که طبع خیال انگیز فراوانی داشتند، به طبع و سلیقه شان، قسمت هایی دیگر را بر آن افزودند. نوع بافت واژه های جاری در این متن، بیش از آن که تداعی بخش ترجمه یک مقاله خارجی از فوکویامای ژاپنی تبار آمریکایی باشد، کاشف از روحیه پراحساس و شاعرانه یک هموطن خودمان است که سمپاتی فراوانش را به برخی نمودهای هنجاری جامعه مان، در قلمش جاری ساخته است. جدا از این شک معقول، هر چقدر هم که معادل های انگلیسی کلیدواژه های این متن را و یا کنفرانس کذایی را در موتورهای جست و جوی اینترنتی وارد کنید، فضای معتبری نمی یابید که حاکی از منبع این متن و خبر باشد. در سایت خود فوکویاما هم به همین صورت.
جالب است که متنی چنین غریب و فاقد منبع معتبر و اصلی، سال ها است دستمایه برخی از مبلغان و رجال و سیاسیون واقع شده است (خطیب محترم نماز جمعه مشهد هم اخیرا به این سخنرانی ارجاع داده است) تا از طریق آن، توطئه دشمنان علیه باورهای بومی ما مورد تأکید قرار گیرد و نقشه های مزدوران داخلی در پیاده سازی منویات بیگانگان، تفسیر و تعبیر شود. نگارنده قصد نیت خوانی از انتشار این متن بی منبع را ندارد. چه بسا باز هم یک روزنامه نگار خواسته خلاقیتی به خرج دهد و الگویی فانتزی را برای همکارانش طراحی کند، اما بزرگانی که از طریق کتاب و نشریه و همایش و خطابه نظراتشان را مطرح می سازند، شایسته است که بنا بر اعتبار جایگاه های یادشده، از ارجاع به موارد مبهم پرهیز کنند و همان ایده مورد نظر را با استناد به منابعی متقن تر و مطمئن تر ابراز دارند. در غیر این صورت، بدیهی است که اعتماد و اطمینان بین مخاطب و گوینده رفته رفته رخت برخواهد بست. امروز دیگر دهه 1350 نیست.




کد خبر 360046

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 60
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد A1 ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    24 47
    "کوروش کبیر" صحیح هست جناب. اروپایی ها موقع نام بردن از یک متجاوز بزرگ تاریخ بنام اسکندر هیچ وقت پسوند "دِ گریت" از دهنشون نمیفته. احترام به شخصیت های ملی خودمون رو فراموش نکنیم. تا حالا احترام کسیو نکشته.
    • رضاس A1 ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      13 3
      خانه از پای بست ویران است...خواجه اندر بند نقش ایوان است..
    • مسعود IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      7 3
      نویسنده در متن عبارت کورش کبیر را آورده است. زود قضاوت کردی.
    • عباس عبدی مقدم منش A1 ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      8 13
      جناب فرهاد دیگه همه ی اهل علم میدونن که ترجمه ای که کتیبه های تخت جمشید شده تقلبی بوده لطفا تواینترنت یه گوگل بکنید و روشن بشیداین کوروشم فقط یک کشورگشا بوده
    • انصاری A1 ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      9 23
      شما بگو "کبیر". ما گنده تر از اینها را داریم اینه که این کبیر شما برای ما صغیره. بله جانم
    • بی نام IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      8 0
      جناب آقاي فرهاد؛ اولا آقاي دانش عبارت كورش كبير را در داخل متن ذكر كرده است. ثانيا قاعده بر آن است كه تيترهاي مطالب حتي المكان كوتاه باشند و از آوردن القاب براي اشخاص در تيتر خودداري شود، ثالثا در غرب اصلا چنين نيست كه همگان بعد از عبارت اسكندر صفت كبير را بياورند شاهد مثالش فيلم بسيار معروف اليور استون است كه نامش اسكندر است و نه اسكندر كبير، رابعا ايراد شما چقدر شبيه به ايراد مخالفان دكتر شريعتي است كه به او حمله مي كردند چرا به امام اول مي گويد علي و نمي گويد اميرالمونين. دوست عزيز؛ اصلا شما متوجه هستيد هدف مطلب آقاي دانش چه بود؟ به جاي ايرادهاي بني اسرائيلي شوونيستي، كل مطلب را اول بخوانيد بعد افاضه فيض كنيد.
    • بی نام IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      10 3
      عباس عبدی شما که اهل علمی یعنی میفرمایید که کلا تاریخ و تمدن ایران همش جعلیه؟بیشترین اطلاعاتی که امروز از کوروش هست یونانی ها نقل کردن،یعنی تاریخ نویس های یونانی که اون زمان دشمن ایران محسوب میشدن از روی دشمنی اومدن تاریخ رو به نفع کوروش جعل کردن؟ پس دشمن هم دشمن های قدیم
    • بی نام IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      10 0
      تو کتاب تورات یهودیان هم از کوروش به نیکی یاد کرده، اونم جعله؟ یا اصن برای همینه که با کوروش مشکل داری؟
    • عباس عبدی مقدم منش A1 ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۷
      0 4
      بی نام یکشنبه 25 خرداد 1393 14:50:39 پس منبع شما چیه؟ منبعی جزء کتیبه هاو متون یونانی وجود داره؟
  • رضا A1 ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    6 18
    حقيقت چيزي جز باور مردم نيست ، اگر مردم چيزي را مي پذيرند يعني حقيقت دارد ..... پس اين استناد ها بي فايده است.
    • مسعود IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      12 1
      عجب فلسفه ای پس اگر مردم زمانی مغتقد بودند خورشید گرد زمین می چرخد، حقیقت همین بود که خورشید گرد زمین می چرخد. نه؟
  • بی نام FI ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    38 3
    هدف وسیله رو سالهاست که توجیه می کند
  • امیر از کاشمر A1 ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    143 7
    دمت گرم عزیز جان، دیدار خاتمی با جورج سوروس رو هم به این لیست بیافزایید. کلا ذهن «خلاقی» داره این حسین خان شریعتمداری...
    • امیر A1 ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      5 12
      دیدار خاتمی با سوروس را علاوه بر خود سوروس ، کنت تیمرمن رییس بنیاد دمکراسی برای ایران که میزبان دیدار فوق بوده و همچنین هومن مجد خاطره نگار سفرهای آقای خاتمی رسما درج کرده اند. به هر حال اصل یک دیدار نمی تواند خوب یا بد باشد . مهم مطالبی است که در آن دیدار رد و بدل شده .
    • علی IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      12 1
      به امیر دومی: بله...البته...خب...منبع همه این اطلاعات گرانقیمت باز هم همان روزنامه وزین است دیگر؟...نه؟
  • سعید EU ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    16 2
    خدا خیرتون بده، من یکی رو کمی دیگه از جهل خارج کردین، و اگه ازتون خوب یاد گرفته باشم باید برم و بدون اینکه حرف شما رو کاملا درست فرض کنم، با همون جستجو یا روشهای دیگه مقداری تحقیق کنم. سپاس فراوان
  • آرش A1 ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    5 58
    اولین بار سخنرانی فوکویاما در مقدمه چاپ نخست کتاب "پایان تاریخ و واپسین بشر" در اورشلیم منتشر شد چون اساسا آن سخنرانی در معرفی کتاب یاد شده بودو البته در سایر چاپ های این کتاب حذف شد از جمله نسخه ای که اخیرا در ایران ترجمه شده . البته به دلیل اینکه سخنرانی مزبور در یک جمع امنیتی خاص عنوان شده بود هیچگاه انتشار اینترنتی نیافت اما 5 سال پیش هم ریچارد هاس رییس شورای روابط خارجی آمریکا که یکی از حاضران آن کنفرانس بود بخشی از متن سخنرانی را ناخواسته لو داد و هم خود فوکویاما در 27 جولای 2009 تیرماه 1388 یعنی پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری در مقاله ای که در وال استریت ژورنال به چاپ رساند تقریبا همان مفاد سخنرانی اش در کنفرانس اورشلیم را خصوصا درباره ولایت فقیه تکرار کرد
    • نیما A1 ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      8 1
      جناب آقای آرش. من در اینترنت متن مقاله فوکویاما را در وال استریت ژورنال مورخ 27 جولای 2009 پیدا کردم. این مقاله درباره ایران است. اما هیچ ربطی به آن چیزی که درباره مقاله اش در کنفرانس اورشلیم می گویند ندارد. نه از پرنده ای با دو بال سرخ و سبز خبری است و نه اشاره ای به بحث مهدویت و شهادت دارد. این مقاله یک متن انتقادی است درباره سخنرانی احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا و سپس کمی درباره ساختار حکومت در ایران سخن رانده است که سعی دارد بین نوستالژی سنت و لوازم مدرنیسم تلفیق برقرار کند. این ها چه ربطی دارد به آن اداعاها در کنفرانس اورشلیم؟ همه میدانیم که فوکویاما درباره ایران چندین بار مقاله نوشته و سخنرانی کرده. کسی منکر این نیست. اما اینها اثبات کننده آن دروغ کذایی درباره کنفرانس اورشلیم نیست.
    • بی نام IR ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      3 3
      من خودم مقدمه چاپ اول کتاب "پایان تاریخ واپسین بشر" رو خونده ام و اصلاً در مورد چنین موضوعاتی نیست. ضمناً خودم اون مقاله 27 جولای رو الان جلوی چشمم دارم و اصلاً فوکویاما اون سرمقاله رو ننوشته و ریچارد رورتی در مورد اهمیت زبان در سیاست نوشته است. در نهایت اینکه ریچارد هاس از دوستان نزدیک بنده است و خودم همین الان تلفنی ازش استعلام کردم، گفت اون روزی که میگویند روز کنفرانس بوده من اصلاً 3 ماه بود که توی کما بوده ام. ضمناً آرش جان، شما خودت بهتر از من میدونی که اسمت آرش نه و جعفره، ضمناً الان اون کاری که داری میکنی کار قشنگی نیست، دگمه پاور رو بزن و اون سیستمت رو خاموش کن، نمازت داره قضا میشه؛ بدو برادر.
    • بی نام IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      7 0
      دوست عزيز؛ آقاي آرش؛ اولا خبر ريچارد هاس هم خودش مطلبي بي منبع است و سند خوبي براي موضوع سخنراني فوكواما در اسرائيل محسوب نمي شود. ثانيا مقاله اي كه فوكوياما در وال استريت ژورنال نوشت، نه تنها عليه ولايت فقيه نبود كه برعكس؛ در تأييد حكومت جمهوري اسلامي ايران در راستاي تلاش در تلفيق بين انويشه اسلامي و انديشه دموكراسي بود و البته هيچ شباهتي هم به آنچه كه به او در كنفرانس اورشليم نسبت مي دهند نداشت؛ ثالثا براي معتبر بودن يك گزاره خبري هرگز ارجاع نداده نمي شود به امر مبهمي كه تحت عنوان امنيتي و محرمانه و سري و امثال آن موصوف مي شود. اين طوري هر كسي هر چه دوست دارد مي گويد و بعد هم مي گويد منبع من محرمانه و سري و امنيتي است و قبلا چاپ شده بود و حالا چاپ نشده و ...
    • سعید EU ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      3 6
      بخشی از متن مقاله فوکویاما در وال استریت ژورنال برای آنهایی که ترجمه را ترجیح می دهند : "...بخشی از قانون اساسی که واقعا مسئله دار است فصل هشتم اصول ۱۰۷ تا ۱۱۲ است، که به شورای نگهبان و «رهبر» ولایت فقیه میپردازد. تمام روندهای دموکراتیک و حقوقی که در بخشهای قبلی قانون اساسی آمده اند، اکنون محدود و مشروط میگردند به قدرتهای خاصی که به رهبر و شورای مرکب از روحانیون عالیرتبه اختصاص داده شده... ایران ممکن است در چارچوب کلی قانون اساسی ۱۹۷۹ به سوی یک دموکراسی قانون سالار تکامل بیابد. چنان تکاملی مستلزم این خواهد بود که اصل ۱۱۰ که کنترل نیروهای مسلح و صدا و سیما را به ولایت فقیه میبخشد ملغی شود،"
    • سعید EU ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      1 8
      بعد از قضایای انتخابات سال 88 «ريچارد هاس» مسئول شوراي روابط خارجي آمريكا که خود در کنفرانس شیعه شناسی سال 1986 اورشلیم حضور داشت ، ضمن پذيرش مسئوليت ارائه فرمول "مهندسی معکوس" فوکویاما که تنها در آن کنفرانس توسط فوکویاما ارائه شد به سران فتنه، با تأسف در مصاحبه ای با شبکه فاکس نیوز اعلام كرد :«فرمول مهندسي معكوس آقاي فوكوياما، نتيجه معكوس داده است و به جاي دور كردن مردم از آيت الله خامنه اي، بر نفوذ وي افزوده است» در واقع وی با این مصاحبه بخشی از گفتار فوکویاما در کنفرانس اورشلیم که در هیچ مکتوب یا سخن شفاهی دیگر وی وجود ندارد را بازگو کرده و به نحوه کاربرد آن در توطئه ضد ایرانی پس از انتخابات 88 اشاره نموده است.
    • بی نام A1 ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۶
      5 0
      به سعید: خب حالا این ترجمه چه شباهتی داشت به آن متن که درباره بال قرمز و سبز پرنده ها و تیرهای زهرآگین و سپر و افق پرواز و ... بود؟ بعد هم قضیه ریچارد هاس خودش فاقد منبع است بله...البته می دانیم منبع و ناقلش کیهان است منظورم منبع موثق بود، آن وقت این را اثبات کننده قضیه کنفرانس اسرائیل کرده اید؟ ماجرای شاهد بودن روباه است و دمش
  • ساسان US ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    14 69
    هر چند خيلي تلخ است ولي بايد گفت كل تاريخ باستان ايران سرتاسر جعل ودروغ است اسامي مثل هخامنشي كوروش داريوش ساخنه جهانگردان ومورخين ارويايي است صد سال قبل از اين سنتز همچون اسامي وجود نداشتند براي مثال يك جهانگرد ارويايي 100سال قبل كه از مقبره مادر سليمان بازديد كرده بدون ارائه سند ودليل گفته اين بنا مقبره كوروش است بعد از ان همه انجا را بعنوان مقبره كوروش شناخته اند بسياري از كاخ هاي مثل ياسارگاد نه 2500 سال قبل بلكه در 50 سال قبل ساخته شده اند
    • مسعود IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      16 0
      نه به نژادپرستی افراطی ایرانی که کل دنیا را وامدار تمدن های باستانی ایران می داند و نه به ضعف استدلال ساسان که بر اساس یک ادعای کیلویی روزی یک جهانگرد داشته رد می شده که... کل ماجرای امپراتوری هخامنشیان را منکر می شود و با ادعای این که پاسارگاد 50 سال قبل ساخته شده یعنی 5 سال قبل از تولد من جوک می گوید. امان از افراط و تفریط.
    • amir A1 ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      14 0
      الان شما مزاح کردی دیگه؟
    • امیر A1 ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      1 14
      البته شخص مورد نظر شما یعنی سر ویلیام اوزلی ، یک جهانگرد ساده نبود بلکه از فراماسون هایی بود که برای به اصطلاح اکتشافات راهی ایران شده بود آن گونه که خودش در خاطراتش بازگو می کند او برادر سر گور اوزلی فراماسون دیگر بود که نقش مهمی در کشاندن شبه روشنفکران زمانه مانند ابوالحسن خان ایلچی به لژهای فراماسونری داشت . بعدا جیمز موریه نیز ادعاهای اوزلی مبنی بر نسبت دادن قبر مادر سلیمان به کوروش را بدون هیچ دلیل تایید کرد و شرح آن را در خاطراتش درج کرد. این درحالی است که تا قبل از آن تاریخ هیچ ادعا و شواهدی مبنی براینکه قبر یاد شده در پاسارگاد متعلق به کوروش است در هیچ سند و مکتوبی درج نشده بود.
    • بی نام A1 ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      14 2
      اگر شما تاریخ دادن بودید و این حرفها را دریک کتاب مینوشتید و یک ناشر معتبر هم آن را چاپ کرده بود و مورخان دیگر هم اکثرا تایید کرده بودند، میشد قبول کرد.
    • بی نام IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      12 1
      چرا مزخرف میگی دوست عزیز کتانی که گزنفون درباره کورش و شاهنشاهیش نوشته ماله زمان افلاطونه من یکی دیگه از منابع توراته که در مورد آزادی یهودیا از زندانهای بابل توسط کورشه...............
    • بی نام IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      10 0
      تو واقعا خودباخته ای
    • بی نام A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      5 1
      عزیزم دلیل اینکه مقبره کورشو به اسم مادر سلیمان نامگذاری کردن این بود که در زمان حمله اعراب به ایران از ترس اینکه این مقبر رو خراب نکن ایرانیها این اسمو به کاربردن
    • بدیع الزمان...حذفیات لازم انجام شد A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۶
      6 1
      50 سال..خخخخخ.....خودت فکر کردی..از الهام علی اف چه خبر؟ ...خدا رحمت کنه ولادیمیر مینورسکی خاورشناس که در مورد شماها عالی گفت............
    • کهیار A1 ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۱
      1 0
      ساسان جان باستان شناسی و تاریخ علم هستند اگر کمی سواد آکادمیک داشتی متوجه می شدی برای اثبات و تأیید هر کدام از مطالبی که شما خیلی راحت انکار می کنی صد ها محقق زبان شناس، باستان شناس و تاریخدان کار کردند، منتشر کردند و نقد کردند تا امروز به درکی نسبتا نزدیک از کوروش، هخامنشیان و ... رسیدند.
  • سید حامد IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    37 3
    آقا عالی بود و جسورانه .
  • بی نام IR ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    9 2
    جالب بود.
  • شايان A1 ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    47 8
    به موارد بالا ميشه اين داستان خيالي كه شعر بني آدم اعضاي... را هم اضافه كرد كه ميگن سردر سازمان ملل نصب شده .
    • بی نام IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      7 9
      این شعر واقعا هست کافیه عکس هاشو گوگل کنی
    • بی نام A1 ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
      1 4
      مگه نشده؟
    • علی IR ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      8 0
      به بی نام اولی: آن عکسی که تو پیدا کردی ربطی به ساختمان سازمان ملل ندارد. آن جا سردر غرفه‌ی ایران در اکسپوی شانگهای ۲۰۱۰ است امان از فقدان پژوهش و تحقیق.
  • سعید IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    11 3
    واقعا هدف وسیله رو توجیه میکنه؟؟؟
  • بی نام A1 ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    64 3
    فرانسیس فوکویاما در گفتگویی تلویزیونی با بی.بی.سی، که در سوم اسفندماه ۸۹ در یکی از برنامه‌های «به عبارت دیگر» که به گفتگو با شخصیت‌های مطرح اختصاص دارد، همه آنچه به او نسبت داده می‌شد را دروغ خواند و اظهار کرد هیچگاه در کنفرانس اورشلیم نبوده و چنان سخنانی به زبان نیاورده است.
  • رضا IR ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    35 3
    سخنرانی فوکویاما قطعا جعلیه. چون شخص خودش این رو گفته. یکی دو سال پیش بی بی سی فارسی با فوکویاما مصاحبه ای انجام داد. خبرنگار از فوکویاما راجع به همین سخنرانی و نظر فوکویاما در مورد مذهب شیعه پرسید. فوکویاما هم گفت چنین سخنرانی ای نکردم و کلا راجع به مذهب شیعه چیز زیادی نمی دونم. شاید اگه کسی علاقه داشته باشه بتونه تو اینترنت اون برنامه رو هم پیدا کنه.
  • راد A1 ۰۲:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    29 3
    آفرین
  • بی نام IR ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    23 3
    اگر در دهه 1350 این شعبده‌بازیا می‌تونست خیلی‌ها رو فریب بده الان دیگه در عصر اینترنت و درصد باسوادی بالای 80 و 70 دیگه با اینجور دری‌وری‌ها کمتر کسی گول می‌خوره. البته جاهلان همچنان دست به جعلشون خوبه. تو همین خبرآنلاین، وبلاگ بعضی عزیزان رو بگردید... همین چند وقت پیش بود یکی با آب و تاب راجع‌ به کنفرانسی در آمریکا با موضوع مهدویت مطلبی نوشته بود و توش گفته بود سیا داره پول خرج می‌کنه تا مانع ظهور بشه، متاسفانه یک عده ... هم این ... رو باور می‌کنن و ...
  • cvp IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    27 3
    ای بابا یه عده ... این همه اطلاعات غلط دادن به ما.دیگه واسه هر مطلبی بایستی صحت و سقم شو تحقیق کنیم
  • رضایی IR ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    19 2
    بسیار عالی بود آقای دانش،ممنون
  • مسعود IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    5 0
    آهان هر چی که هیچ منبعی نداره فوری میگیم امنیتی بود و تمام دیگر قضیه حله بعد احتمالا فقط جنابعالی به چاپ اول این کتاب در اورشلیم دسترسی داشتید و روزنامه کیهان و نه هیچ کس دیگه. نه؟ ضمنا وال استریت ژورنال هم سایت اینترنتی داره. پس کجاست این مقاله ای که مفادش همان متن کنفرانس اورشلیم بود؟ این که دیگه امنیتی نبود. چرا توی اینترنت نیست؟ ریچارد هاس اون وقت کجا اومده قضیه رو لو داده؟ تو کدوم متن؟ با کدوم منبع؟ دلیلای شما منو یاد دلیلای خبرنگار مجله پنجره میندازه که شاهدش برای مصاحبه با گوردون خودش بود و خودش
  • بی نام A1 ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    2 1
    شما به سخنان کوروش کبیر که هر روز متن تازه ای از آن بین اپلیکشن های گوناگون رد و بدل میشه هم اشاره کنید جالبه اگر کسی بگه اینها ساحتگیه سیل اتهامات به سمت اون سرازیر میشه
  • انصاری A1 ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    1 8
    جناب دانش عزیز. نمیدانم منظور از اینکه فرمودید:"داستانسرایی درباره رفاقت صمیمی دکتر حسابی و آینشتاین" چیست. اما میدانم ایشان در پرینستون با آینشتاین ملاقات داشته اند و راجع به تئوری "بی نهایت گسترده بودن یک ذره" با آینشتاین بحث و گفتگو داشته اند. در ضمن فرموده اید که میگویند فوکویاما گفته:"تا ولایت فقیه را نزنید نمی توانید به ساحت قدسی کربلا و مهدی تجاوز کنید". اگر فوکویاما آنقدر راجع به تشیع مطالعه داشته که چنین چیزی راجع به ولایت فقیه بگوید پس باید حتما بداند روزگاری که ولایت فقیه هم نبود کسی نمیتوانست به ساحت قدسی کربلا و مهدی تجاوز کند. باور نمیکنم فوکویاما تا این اندازه نسبت به تاریخ تشیع بی سواد باشد.به ولایت فقیه باور دارم اما یاوه گویی را دوست ندارم. عزت زیاد
    • علی IR ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      5 0
      عجیب است درباره داستان و افسانه پردازی های عجیب و غریب درباره روابط نزدیک آقایان حسابی و انیشتاین چیزی نشنیدید. خیلی ها از جمله بعضی از نزدیکان دکتر حسابی به این موضوع خیلی دامن زده اند و حتی کار را به آنجا رسانده اند که از قول انیشتاین خطاب به پروفسور حسابی درباره سفره هفت سین نوروز هم نقل قول اختراع کرده اند حتی عکسی هم که برخی مدعی اند این دو نفر کنار هم ایستاده اند یک دروغ بزرگ دیگر است. در آن عکس کسی که کنار انیشتاین ایستاده نه دکتر حسابی بلکه یک دانشمند آلمانی به نام گودل است
    • انصاری A1 ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۷
      1 1
      علی آقا سلام. راجع به آن عکس درست میفرمایید اما راجع به پاره ای از خاطرات که خود مهندس حسابی درباره پدر بزرگوارشان نقل کرده اند نمیتوانم بگویم داستان سرایی هست. شخصیت آینشتاین برای من و شما ممکنه افسانه ای باشه و غیر قابل دسترس. اما برای دانشجوی جوانی که تحقیقات پستداک خود را در آن ایام در آمریکا گذرانده و در موسسه مطالعات عالی پرینستون هم رفته خاطرات عجیبی نقل نشده. شما الان اگر دانشجو در هاروارد باشین میتونید به راحتی با یه نوبلیست فیزیک ناهار میل کنید و به عنوان یه محقق راجع به خیلی چیزها باهاش گپ هم بزنید. به بعضی از استادان اینجا نگاه نکنید که جواب سلام دانشجو رو هم به سختی میدن.در مورد اینها اگه گفته میشد ممکن بود بگم افسانه است. خدا نگهدار
  • ققنوس A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    7 10
    با سلام ضمن تشکر و احترام .شما چگونه گفته های خود را اثبات می کنید شاید شما هم خیال پرداز خوبی باشید از کجا معلوم ، تاریخ خواهد گفت شاید 50سال سال بعد طول نکشد . ضمناً اینقدر کوروش بزرگ را کوچک جلوه ندهید چون کشور های غربی که تاریخ ندارند یک خواننده غربی خود را تا حد یک اسطور مایکل جکسون و ... بالا میبرند و بزور تاریخ می سازند ولی ما عواقب این نوع عمل خود را مثل فرزند فقط دو تا کافیست بسیار سخت تر خواهیم پرداخت بروید تاریخ شناسنامه خود خود را بخوانید و باور داشته باشیم که ما مردم و قومیتهای ایرانی نیاز به نگه داشت این فرهنگ برای نسلهایی که غب زده شده اند داریم .
    • بی نام A1 ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      2 8
      کورش صغیر بود پهلوی های خائن کبیرش کردند
    • عليرضا A1 ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
      5 1
      به ققنوس: ادعاهاي آقاي دانش درباره نامه چارلي چاپلين و وصيت كورش، به اندازه كافي در سايت هاي معتبر و كتاب ها و نشريات تخصصي اثبات شده است بنابراين خيال پردازي نيست. اما ادعاي مربوط به سخنراني فوكوياما در كدام منبع معتبر اثبات شده است؟ بنابراين خيال پردازي است. بعد هم كورش را كجا در اين مطلب كوچك جلوه داده اند برادر؟ فقط يك كلمه گفته چيزي كه به عنوان وصيتنامه اش معروف شده كذب است و اين را هم مورخان گفته اند. يعني به نظر شما براي اعتلاي نام ايران بايد دروغ گفت؟ كورش آن قدر بزرگ است و آن قدر افتخارات متعدد دارد كه نيازي به جعل وصيتنامه ندارد. اتفاقا اشخاصي مثل شما هستند كه باعث تحقير كورش و تاريخ پرافتخار ايران مي شوند چون از دروغ درباره اينان دفاع مي كنند.
  • بی نام IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    7 2
    اقای ارش احتمالا نام خانوادگی شما شریعتمداری نیست....
  • بی نام A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    2 9
    افسانه کوروش قدمتش به صد سال هم نمی رسد اما دروغ هرچه بزرگتر باشد مردم بیشتر باور میکنند این همه افسانه سرایی در دوران پهلوی صرفا جهت اعتبار بخشیدن به تاج و تخت پهلوی ها بوده تا مردم علت پادشاهی یک فرد بی ریشه را جویا نشوند
  • بی نام A1 ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    2 9
    نامه چاپلین و وصیت نامه کوروش بزرگ کاملا واقعیه آقای محترم.لطفا هر چی رو به هر چی ربط ندهید.
  • علیرضا سوری A1 ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    4 8
    آقای دانش می خوام بدونم دلیله این حرفهای شما در این مقطع حساس که تهدید داعش کشور ما را نشانه رفته است چیست؟؟؟؟؟؟؟
    • مجتبی نایینی A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۶
      5 3
      به علیرضا سوری": آقای سوری می خواهم بدانم دلیل نه دلیله این که هر کس تا حرفی می زند فوری آدم هایی مثل شما پای مقطع حساس و تهدیدات خارجی را که همیشه و در هر برهه ای می توان بهشان استناد کرد و طالب خفه شدن دیگران بود پیش میکشید چیست؟؟؟؟؟؟؟
  • وحید IR ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    10 1
    دوستان عزیز صحبت آقای دانش درباره جعلی بودن وصیتنامه کورش درست است، اما این دلیل نمی شود یک عده بیایند در اوج جهل و نادانی به بهانه این مطلب درست، کل سلسله هخامنشیان را منکر شوند. قطعا منظور آقای دانش هم انکار این سلسله نبوده و فقط به موضوع وصیتنامه اشاره داشته است. واقعیت آن است که چند مدت قبل کسی به نام ناصر پورپیرار که فاقد هر نوع دانش و تحصیلات تاریخی و باستان شناسانه است و روابط مشکوکی هم با پان ترکیست ها دارد، ادعاهایی بی پایه و اساس درباره دروغ بودن سلسله هخامنشیان مطرح کرد و الآن کل کامنت هایی هم که دارد در این باره نوشته می شود تکرار حرفهای او است. بطلان ادعاهای این شخص توسط مورخان اثبات شده است و در همین اینترنت کمی جستجو کنید سستی حرفهایش را خواهید یافت.